Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nagytudásúak 2.
- Film Mánia, 15:10
Feledés
- HBO, 15:30
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 15:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 16:15
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 16:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
C.R.A.Z.Y. - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények
Snooker

További fórumok

Utoljára értékeltétek
C.R.A.Z.Y. aaaaa
Sonia Rolland aaaaa

 

Fórum - Barbár (2022) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
32. Semprini (2023-12-03 14:05.53) aaaaa
A film fő erőssége az atmoszférája és a fiatal Rosario Dawsonra emlékeztető női főszereplő, Georgina Campbell. Viszont olyan mértékű és mennyiségű logikai bukfencet sikerült belezsúfolni a sztoriba, amelyek közül bármelyik önmagában bőven elég lenne, hogy alapjában megrengesse és totálisan hiteltelenné tegye az egész filmet. Gyakorlatilag nincs benne egy olyan jelenet sem, amiről elhinném, hogy ez a valóságban is így történne vagy akár csak elvileg megtörténhetne. Nem, ez egy totálisan légből kapott marhaság, ennek ellenére, ha el tudunk vonatkoztatni a rengeteg valószerűtlenségtől, akkor mint horror valamennyire mégiscsak működik, köszönhetően a renekül eltalált atmoszférának és a kiváló főszereplőnek.
A vélemények, amiket olvastam messze érdemén felül ajnározták a filmet, úgy tűnik, sokaknak vagy fel sem tűnt a rengeteg logikai baki, vagy nem akartak tudomást venni róluk, illetve nem zavarta őket, engem azért itt-ott kizökkentettek.
Nem akarom bő lére ereszteni, ezért inkább nem kezdem el sorolni a logikátlanságokat, akit az ilyesmi nem zavar, annak nagyon ajánlható a film, a többiek meg a hajukat fogják tépni az irtózatos mennyiségű baromság láttán.
Mindent összevetve egy gyenge közepest azért megadok rá, hihetőbb sztorival talán még a négyes is meglenne.
5,5/10


31. Cantri (2023-02-16 23:14.31) aaaaa
Forradalminak éppenséggel nem nevezném, ahogy nem egy helyen hivatkoztak rá az online térben... ez azonban nem von le jelentősebbet a film érdemein.

A készítők igazából csak fogták a jól bevált receptet, és épp csak annyit módosítottak rajta, hogy más (jobb?) végeredményt nyújtson az érzékeinknek. A műfaj bosszantó betegségei ennek megfelelően ugyancsak visszaköszönnek, de el kell ismerni okozott néhány emelkedett szőrszálat a hátamon ez a 100 perc, és még némi történetvezetési játszadozást is összehoztak az alkotók. Nem rossz próbálkozás ebben a zsánerben....soha rosszabbat!



30. Foray Nándor (2023-02-06 10:59.01) aaaaa
Mivel minden kritika ajnározza a filmet, én a gyöngeségeivel kezdeném.

Először is, sok kiszámíthatatlanság mellett több kulcsponti fordulat igenis előrelátható, a végéhez közeledve kifejezetten bátortalan volt az író, Disney Hercegnős lett bizony a végkifejlet.

Aztán, a kritikusok előszeretettel dobálnak olyan jelzőket, hogy eredeti, egyedi, újszerű. Eredeti, egyedi, újszerű legfeljebb a szerkesztésmódja a Barbárnak – amúgy meg fárasztóan agyoncsépelt műfaji sémákból táplálkozik. A száz részt megélt Halálos kitérő, a Sziklák szeme, A barlang, illetve elsősorban a Ghost Land – A rettegés háza köszön vissza benne, a többi között.

Inkább paródiaszerű mű a Barbár. Ami nem (feltétlenül) baj, csak kezeljük a helyén.

A film Tarantino-szekvenciákból, fejezetekből épül fel, ezek közül is – természetesen – az első nyújtja a legnagyobb élményt, amikor még nem tudunk semmit, csupán érezzük a remekül tálalt fenyegetettséget.

De végig sikerül fenntartani a figyelmet; az utóbbi időben kezdtem elcsüggedni, hogy engem már egy horrorfilm se képes lekötni – hát a Barbár képes volt.


29. Az utolso szamuráj (2023-02-04 21:21.44)   - (válasz Bertó!!! 28. hozzászólására)
Psycho. Azt hiszed szőke làny a főszereplő huppsz,lekéselik. Van még ilyen amúgy


28. Bertó!!! (2023-02-04 17:31.21)   - (válasz Kokesininja 27. hozzászólására)
Spiler.
Az elején úgy indul, mint egy sima thriller, azután a srác egy kicsit furán kezd viselkedni, majd mikor már azt hisszük, hogy ő áll a háttérben, bamm meghal és a csajjal megy tovább, az innentől már horror történet, de előtte még újabb karakter felvezetés. Megismerhetjük az emberrabló fickót, majd ismételten bumm, megismerjük a ház tulaját.

Én még ilyen történetvezetést nem láttam.


27. Kokesininja (2023-02-04 17:13.59) aaaaa
Nem rossz. Egyszer nézhető, de semmi újat nem tud felmutatni !!!


26. Nedudki (2022-11-27 16:19.30) aaaaa
Irracionális cselekedetek a szereplők részéről, de ezek a filmek csak így működnek.
Egyébként nézhető.


25. Kritikán felüli (2022-11-13 20:28.35)  
Videós kritikánk a filmről: [link]


24. Tofike (2022-11-10 09:48.11)  
Érdekes volt,de kérdéseim,azért vannak.Mondja,a hajléktalan fószer,hogy éjszaka jár vadászni,de hol mégis,ha az ajtó,meg a pince ablaka is érintetlen?
Ha a fickó évtizedeken át csinálta,a gyerekeket,unokákat,akkor ők hol vannak?.Leaglább egy kisebb városrésznyi embernek,kellett volna ott lennie.


23. Vincenzo (2022-11-08 17:12.32)   - (válasz Evile-Elvis- 22. hozzászólására)
Olyan, mint a másik nagy horror szakértőnk, Roxi :D A 80-as remekműveket meg bezzeg lehúzzák.


22. Evile-Elvis- (2022-11-08 16:03.05) aaaaa - (válasz Norbii92 21. hozzászólására)
Norbii neked minden új horror egyaránt bejön??? Azt még megértem, hogy az X-től elvoltál ájulva, mert az valóban igényesen van leforgatva, de hogy a Mosolyogj meg ez is 5* az már picit fura, ennyire nem jók ezek a filmek!


21. Norbii92 (2022-11-08 15:23.41) aaaaa
Sokak által az év horrorjának emlegetett és agyon dicsért filmre, a Barbár címűre naná hogy én is kíváncsi voltam, így nemrégiben megtekintettem.
Egy fiatal nő, Tess, állásinterjú céljából érkezik Detroitba, ahol kibérel egy lakást. A gond csak az, hogy az ingatlan már foglalt. Tess óvatos, ám ennek ellenére ott tölti az éjszakát. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy bent jobban félhet, mint kint.
A sztori elsőre klisésen hangzik, no de ami ezután történik az igazán félelmetes és beteg!
A mai ingergazdag világban nincs olyan film vagy sorozat amiről már előzetesen ne derülne ki szinte minden. Hány olyan eset van amikor a trailerek körülbelül az egész filmet elmesélték. A Barbár esetében szó sincs ilyenről, mert itt aztán tényleg nem lehetett tudni, hogy miről is szól valójában. Ez ad egy plusz izgalmi faktort a látottak mellé. Ügyesen játszik az elbeszélői stílussal is, ugyanis a rendező kétszer (!) is teljesen más irányba viszi el a filmet. Újabb és újabb mellékszálakat emel be, ami mégsem hat időhúzásnak, mert érződik a tudatosság, és az hogy minden okkal történik. A főszereplő is nagyon szimpatikus, azonosulható karakter, aki elővigyázatos, nehezen oldódik fel és veszélyhelyzetben racionálisan gondolkodik.
Az első fél óra egy nyugtalanító expozíció, amely közben végig tudjuk, hogy valami történni fog, csak azt nem, hogy mi és mikor. A hatás pedig szerencsére nem marad el.
Részletesebben nem szeretnék belemenni, mert ezt látni kell! Jó, gyakorlott horror nézőknek sok újdonságot nem hoz, a logikájába is bele lehetne kötni, ennek ellenére csak ajánlani tudom. Nekem nagyon-nagyon tetszett. 5*


20. Városi vadász (2022-11-05 20:02.13) aaaaa - (válasz SPQR 15. hozzászólására)
Arra akartam utalni, hogy ha megnézed, vannak filmkritikái. Én is szinte minden filmhez próbálok olyan kritikát írni ami tartalmas, érdemes elolvasni. De mikor ennyi film van az ember háta mögött, sokszor én is csak annyit írok hogy "ez egy rakat szar". Egyszerűen a film se érdemli meg hogy hosszú sorokat írjak miatta. Ezt lehet "ÉRTÉKELNI" de sokszor tényleg ennyi van egy filmben.


19. Bertó!!! (2022-11-04 20:56.33)   - (válasz Evile-Elvis- 18. hozzászólására)
Valóban, a zsaruk ilyen helyekre a bejelentést követően várnak 1órát és csak azután jelennek meg.


18. Evile-Elvis- (2022-11-04 19:44.51) aaaaa - (válasz Bertó!!! 3. hozzászólására)
Ilyesmiken nem érdemes gondolkodni, tele van irracionalitással az egész film. Egy ilyen film csak így létezhet. Máskülönben a valós életben egy olyan nő (mint a film főszereplője) sosem megy be egy ilyen sötét/rejtett átjáróba, csak kihívja a mobilján a zsarukat és vége. Ja és a zsaruk sem úgy viselkednek a valós életben mint itt.


17. Evile-Elvis- (2022-11-04 16:20.28) aaaaa
Elég hatásos a felvezetés, túl sokat képzelhetünk bele és ez jó, de csak a csalódás nagyobb mikor kiderül milyen szög egyszerű sztorija van. Kiszámítható az egész és a valóságban sehogy sem ülne egy ilyen sztori, durvának sem mondanám a filmet, nincs itt sok látnivaló, szóval nem nagy szám. Mondjuk az pozitívum, hogy legalább némi hangulata van és ha lenne valami tartalma az egész filmnek még értékelni is tudnám pozitívan, de ez így kevés. Közepesre akartam értékelni, de a vége olyan gyenge, hogy ez bizony csak 2*


16. Delpiero (2022-11-03 10:41.18) aaaaa - (válasz SPQR 15. hozzászólására)
Kicsit túlgondolod ezt, nem kell itt személyeskedni, semmi durva dolog nem történt.
A 4. hsz-em simán poénos szurkálódás volt semmi több.

Ha annak vetted így az online térben, akkor elnézést kérek.
Írni meg nem volt időm, mert minden nap az asszonyt vittem a kórházba és tegnap este végre megszületett a kisfiam.

Persze, ha ebből a pár hsz-ből te egyből leszűrted, hogy milyen pöffeszkedő egy f*sz vagyok, vagy vagyunk, akkor tényleg félrement itt valami.

Részemről az OFF-nak vége, ne ezzel legyen itt tele a filmnek a topicja!
Szép napot!


15. SPQR (2022-11-03 09:48.51) aaaaa - (válasz Városi vadász 12. hozzászólására)
Aki idejön olvasni valamit a filmről, azt fogja látni, hogy két tag arra veri magának, hogy ők mikor regisztráltak meg hány filmet osztályoztak. Igaz erről a filmről egy deka mondatot nem írtak, de nem is kell: pusztán a jelenlétük már megtiszteltetés a plebsnek. Növelik a színvonalat.

Sajnos az hogy valaki aktívabb, régebbi user, még nem jelent semmit, sőt. Olykor öntelté, pöffeszkedővé teheti a felhasználót. Nem értem, miért nem csináltok ezeknek a fontos információknak egy külön topikot? Lehet már van is ilyen, ahová ez való lenne. Na mindegy, további jó traccspartit.


14. Delpiero (2022-11-03 01:36.06) aaaaa - (válasz Városi vadász 13. hozzászólására)
Igen, esett bizony és sok jó és érdekes fórumtárs kopott ki/le azóta sajnos. :/
(Szerintem 2008-2014 között volt itt az "aranykor", ha lehet ilyen észrevételem.)


13. Városi vadász (2022-11-02 22:09.10) aaaaa - (válasz Delpiero 9. hozzászólására)
15 apám, én csak 14. Hogy telik az idő. Bár a színvonal is igen sokat esett.


12. Városi vadász (2022-11-02 22:06.14) aaaaa - (válasz SPQR 8. hozzászólására)
Rá tudsz menni az ember eddigi osztályzataira, hozzászólásaira. Még a legelső hozzászólását is láthatod. Delpiero barátom már 16075db filmet látott, osztályzott, és 55779db hozzászólása volt eddig. Az első bejelentkezése 2007-02-07 ben volt. Téged nem néztelek. Szóval szerintem érti a lényeget a srác.


Leelőztél egy évvel Delpi. Én 2008-03-04án adtam életjelet magamról. XD


11. Kukoricaember (2022-11-01 06:45.17)   - (válasz Johnny Saiper 10. hozzászólására)
Milyen meglepetést okozott?


10. Johnny Saiper (2022-10-31 23:32.54) aaaaa
Nem az év legjobb horrorja (legalábbis nálam, másnak lehet az), de az átlag horrornál jobb. Mégpedig azért, mert jól építkezik, a szereplői nem teljesen hülyék, tud meglepetést okozni, mégha nem is egy világmegváltó dologról van szó. Halloweeni horroresthez kifejezetten passzol.


9. Delpiero (2022-10-31 16:24.18) aaaaa - (válasz SPQR 8. hozzászólására)
Nyilván az, elbuktam. :(
Kb 15 éve vagyok a fórumon és elég sok filmről írtam véleményt, hosszabakat is, de biztos véletlenül bóklászok még még itt. :/


8. SPQR (2022-10-31 12:09.02) aaaaa - (válasz Delpiero 6. hozzászólására)
Mert úgy tűnik nem érted a fórum lényegét. Beakadt nálad ez a "rábeszélés" dolog. Engedd el, senki se akar rábeszélni vagy lebeszélni másokat a szó szoros értelmében. Már amennyiben magának a kritikának, mint műfajnak, nem természetes velejárója, hogy képes hatni másokra...ennyi erővel te is rá fogsz beszélni másokat. Persze ha kész lesz egyszer az a kritika. De megértem a késlekedés okát, nehéz a filmről bármi jót írni :)


7. Egyszerűsrác80 (2022-10-31 11:13.42)   - (válasz Delpiero 6. hozzászólására)
Na,arra én is kíváncsi leszek:)


6. Delpiero (2022-10-31 10:26.37) aaaaa - (válasz SPQR 5. hozzászólására)
Köszi, hogy szóltál róla mi a lényege a fórumnak. :D

Én nem beszélek rá senkit, hogy nézze(főleg mert tudom, hogy megosztó cucc), de majd később leírom részletesebben, hogy nekem miért is jött be a film. ;)


5. SPQR (2022-10-31 09:18.54) aaaaa - (válasz Delpiero 4. hozzászólására)
Ez evidens. Inkább azt írd meg, szerinted mitől jó ez a film. Miért lenne érdemes megnézni másoknak? Vagy nem. Ez a fórum lényege.



4. Delpiero (2022-10-30 18:51.04) aaaaa - (válasz SPQR 1. hozzászólására)
Ez bizony jó. Hoppá most akkor mi lesz? :D

Szerintem se le, se rábeszélni nem kell az embereket, mert hidd csak el, hogy azért, mert neked nem tetszett valami másnak bizony simán bejöhet és vice versa.


3. Bertó!!! (2022-10-29 21:22.24)  
Bitang hangulatos (és a felétől fosatós is) a film. Amikor a csaj belép a házba, onnantól érezni, hogy valami nagyon nincs rendben.
Olyan döntéseket hoz meg, amivel a néző is tud azonosulni. Nem teljesen ostoba a karakter, mint az ilyen filmekben szokott.

Spoiler.
Voltak benne inkonzisztens dolgok.
Pl a tag és a nő, már vagy 40 éve lent éltek, de a tv, izzó, kaja, semmi nem ment tönkre illetve nem romlott el.
A végén a férfi testű nő, leesett a toronyról, de azert túlélte.

A nő terhes volt, azért volt tej az üvegben?
Az öreg nem volt olyan állapotban, hogy kèpes legyen erre, vagy csak a szörny beképzelte?


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2023-12-03 14:0532 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk