Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hacsi - A leghűségesebb barát
- Moziverzum, 05:30
Kellékfeleség
- HBO, 06:00
Transformers 3.
- Mozi+, 06:20
Gilbert Grape
- AMC, 06:50
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 06:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Veszedelmes partvidék - Vélemények
Asszociáció
Maggie - Az átalakulás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Colombiana aaaaa
Jefferson White aaaaa

 

Fórum - A szomorúság háromszöge - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Lifeisamovie (2024-04-03 19:39.20)   - (válasz Watcher 22. hozzászólására)
"Azt a kapitalistát akasztjuk fel utolsónak, akitől a kötelet vettük"

Igaz. A kapitány és Dmitri, a 'szarkirály' :D szópárbaja bőven elég lett volna, mint egy klassz rövidfilm. Mindegy legalább kiderült a nagy igényű, osztrigát és kaviárt zabáló entellektüel, finomkodó, elegáncs népség orgazmust élt át Cannes-ban a szélesvásznú okádás-székelés-okádás-fosás-okádás váltakozásától...XD .
Plusz volt egy gyenge próbálkozás arra, hogy az olcsó Jánosokat piedesztálra emeljék, mert oly büszke, gavallér, menő dolog az, ha a férfiak nem akarják kifizetni a kaját, inkább ultra kulturáltan balhéznak egy félórát az egész étterem nagy örömére...nem ciki..nem egy kicsit sem...Viszont érdekes, a hajótörés után, hogy 'eladta már a seggét' a srác, mi? Az étteremben még ott gecizett a modell csajjal a pénzen, a luxi hajón féltékenykedett, ha másra mert nézni, itt meg akkorát 'fordult Pál' :P, hogy gond nélkül kéjelgett a TAKARÍTÓNŐVEL...:D
(Ebben a témában még a Sötétség után is jó (sőt jobb), ahol szintén az a téma, kire van szükség kire nem, ha kiéleződik a helyzet, s túl kellene élni...)


22. Watcher (2024-01-03 15:41.48) aaaaa
az egyetlen értékelhető benne a gazdag csóka - kapitány páros, de sajnos ők alig kapnak játékidőt



21. Dzsiva (2023-12-01 12:51.12) aaaaa
Nekem bejött nagyon. Jókai jutott eszembe: szegény,szegény gazdagok. Meg az egyik kedvenc könyvem: a patkánykirály.


20. Semprini (2023-04-17 10:18.26) aaaaa
***SPOILER!***
Nehéz véleményezni egy filmet, amely megkapta a Cannes-i Arany Pálmát, az Oscaron jelölve volt az öt "nagy" kategóriából háromban (film, rendező, forgatókönyv), igaz, egyet sem kapott meg, az IMDb-n pedig 7,4 az átlaga, ami nagyon magasnak számít ma, amikor alig találni a 7-es átlagot elérő flmet.
Szinte félve írom le, de nekem ez a film nem jött be, és az az érzésem, hogy a három csillaggal is erősen túlértékeltem. Első megnézésre túlságosan elnyújtottnak érzem, kezdve a nyitójelenettel, amelynél kínosabbat talán még sohasem láttam. Egy párocska az étteremben arról vitatkozik vagy negyedórán keresztül, hogy ki fizesse a számlát. holott a csaj ezt előzetesen már bevállalta, most valamiért mégis probléma. A vitát az dönti el, hogy nincs nála elég pénz és a hitelkártáyját se fogadják el, így a pasi fizet. Felmennek a hotelszobába, és ott még újabb 10 percen fossák a szót ugyanerről - vagyis az értelmetlen semmiről, hiszem már fizettek, minek ez a felesleges szájkarate? Na, mondom, ha végig ilyen lesz a film, akkor elég sima egyes... De hálistennek nem. A hajón játszódó rész már valamivel jobb, bár az is rémesen el van nyújtva, és a párbeszédek elég furák, de reménykedtem, hogy majd csak kifuttatják valahova.
Aztán anélkül, hogy a tényleges hajótörést megmutatnák, egyszer csak egy robbanás után hirtelen egy lakatlan szigeten találják magukat, maroknyi túlélő, néhány utas és a hajó személyzetéből ketten, akik közül az egyik rögtön átveszi a parancsnokságot, és kimondja, hogy bár a hajón csak takarítónő volt, a szigeten már ő a kapitány, ő osztja szét az ételadagokat, eldönzve, ki mennyit kaphat. Majd megtetszik neki a párocska férfi tagja, és kinevezi saját különbejáratú szexrabszolgájává, és kajával fizet neki. Azt gondoltam, erre a srác párja majd besokall és lesz valami dráma, de nem: elmennek kirándulni ketten a takarítónővel a szigeten. Majd egyszer csak találnak egy sziklába épített liftet, a takarítónő pedig felemel egy nagyobb követ, hogy agyonüti a lányt, amit már nem mutatnak. És ennyi.
Hogy egy ennyire érdekes alapötletből ennyire ne hozzanak ki semmit, erre kevés példát láttam eddig. Értem én, hogy ez a jelenkori társadalmunk kritikája akarna lenni, de akkoris nekem hiányzott a cselekmény, a dráma, a konfliktus, a megoldás, vagy legalább valamiféle konklúzió.
A film amúgy profin van megcsinálva, szépen fényképezett, jó a vágás, a szereplők se rosszak, élüküön a Woody Harrelson által alakított kapitánnyal, de valahogy nekem ez nem igazán állt össze. Lehet, hogy bennem van a hiba, de hát nem tetszhet egy film se mindenkinek... mindenesetre egy gyenge közepesnél nem tudok rá többet adni. De egy kegyelemkettesnél talán azért mégiscsak többet érdemel.
5,5/10


19. VAL P (2023-03-27 12:31.19) aaaaa - (válasz Roxi88 17. hozzászólására)
Olyan remek érezni néha, hogy https://www.youtube.com/watch?v=Q0iqg2UanEc


18. Bertó!!! (2023-03-27 12:12.40)   - (válasz Roxi88 17. hozzászólására)
éttermi fizetés miatt

Pedig ez egy valid dolog.


17. Roxi88 (2023-03-27 10:50.48) aaaaa
Ilyen rossz filmet keresve se lehetne találni, aztán erre adnak ilyen sok pontot??!! Undorító!! SPOILER: Mikor az elején veszekedtek az éttermi fizetés miatt, aztán a liftnél, drukkoltam, hogy csukódjon már be a lift ajtó, aztán ne szóljon már többet a nő ehhez a ratyi gyerekhez, de persze mindig kinyitotta az ajtót és még meg is bocsátott neki. SPOILER VÉGE Ezzel a filmmel kínozni lehetne! Modernkori kínzóeszköz!!!


16. Darmah (2023-03-26 09:26.07) aaaaa - (válasz KicsiRéka 15. hozzászólására)
Nekem is a kedvenc jelenetem volt!


15. KicsiRéka (2023-03-24 21:25.30) aaaaa
Szerintem hatalmas - kedvenc jelenetem a kapitány és az orosz szarmilliárdos alkoholgőzös idézetpárbaja, miközben az utasok saját okádékukban és fosukban fetrengenek.

Az eleje volt talán picit vontatottabb, hogy aztán pont olyan - te jó ég, ez most tényleg megtörténik? - nézéssel szemléljem, ahogyan a magából kifordult, a jólétbe belehülyülni készülő nyugati társadalmunk újabb és újabb agymenéseit szoktam. 10/10


14. Amycusack (2023-03-23 16:38.40) aaaaa
Ennek a filmnek semmi értelme. Közhelyes, unalmas, vontatott. Az elejének nincs sok köze a továbbiakhoz, a vége értelmetlen, és indokolatlanul hosszúra sikerült az egész alkotás. De lehet, hogy én vártam sokat tőle.


13. Pepe Silvia (2023-02-08 13:47.56) aaaaa
Östlund filmjei nekem eddig kimaradtak, de ezek után szorgalmasan fogom pótolni az összeset, rég láttam ennyire egyedi ízű filmet emberekről. Maximum azért nem jár neki, mert a szigetes etapnál akadt 1-2 számomra logikátlan esemény, viszont az első két fejezet telitalálat volt.


12. VAL P (2023-02-08 01:19.14) aaaaa
Nem lehetsz félmeztelen a félmeztelenek között, ha nem tudod megakadályozni, hogy büntetésből egy motorossal menekítsenek meg egy programon kívüli mészárlás elől. Más bezzeg szivacsként hörpölheti a Champagne-t, pedig még be sem fejezte a gyomortartalmától szájon át kivitelezett elkülönülését. Mennyire cinikus, hogy a reklámnárciszok közül az lesz a befutó, aki legügyesebben lazítja el a szomorúság-háromszögét. Aki nem tud tüzet csiholni a fövenyen, de eloltja másét az ágyban, vigaszágon még ropihoz juthat. A melegséggel felpumpált szív garantált, amikor saját gyártású finommechanikai termékek hatékonyságát tapasztaljuk a bőrünkön. Ha pedig nincs mogyorókrém reggelire az óceán közepén, lehet hozatni utazószéfben is – fellépés kérdése az egész. Életképek egy, a lejtmenet során sarkaiból kifordult társadalomról, mely több tojást és csonthéjast tartalmaz nyomokban, mint égalitét.
Minden, öt esztendőt megért lurkó, aki glóbuszunk ún. civilizált térfelén szocializálódott, tisztában van azzal, hogy nem teljesítmény-, hanem banxámla-alapú a felnik rendszere. (Már ahogy a felnőtteket ők nevezik.) Ám ha még az alkalmazott Iustitia előtt sem, vajon milyen pályán bizonyítja megbízható mérleg, hogy az emberek – egyenlők?! Egyiknek makula a pötty az arcán, másiknak a szexepilje.
Érdemes-e zsörtölődni, hiszen a pénz mindegyőnk szagát elviseli boldogan? Ha a kipárolgásunk aromája közt nem is tesznek különbséget a bankók, a döntéseinket már közel sem egyforma mértékben kultiválják. Ha például tehetségesen láttatod a formás tested, s az ajkaid közt képzett rést is az elvárt mértékben prezentálod, megfogtad az Isten labdát rúgó lábát. Ha számos területen hasznossá tudod tenni magad, de az önmenedzselés valahogy nem a te asztalod, jó eséllyel csak a labda lehetsz a képletben.
A testvériség ideájára fikarcnyit sem hat a nehézségi erő, éteri magasságban tűnt el a közönyös és manipulációra 0–24 órában kész szemek elől. Nem is vesztegetnek szót rá az alkotók, idejétmúlt barlanghasonlat az egész. Még Therese sem, pedig ő folyton a felhőkről beszél. A tökéletes szabadságot ezzel szemben legalább Carlnak sikerül végül elérnie, megcáfolva Vlagyimir Iljics híres aforizmájának a velejét.
Egy Tarantinót idéző dialógus után friss, izgalmas jelenetek érkeznek ’A szomorúság háromszögé’-ből a szemünk elé, ahogy az a nagy, paneltaszító géllel bemázolt forgatókönyvben meg van írva. Az emberiség rendkívül szórakoztató stílusban megírt és kacagtató hanghordozással felolvasott halálos ítélete.


(Nu, csak sikerült úgy megírnom, hogy egyszer sem használtam a ’sznob’ jelzőt.)


11. Anitabagwell (2023-01-08 10:14.02) aaaaa
Wow! Hát ez wild-ride volt a javából. Szándékosan nem olvastam róla semmit, fogalmam sem volt mire számítsak. Úgyhogy teli volt sok meglepetéssel és ez a rendező most már baromira felkeltette a figyelmem. Hihetetlenek a jellemábrázolásai, eszméletlen milyen utakat bejárat a karaktereivel. Ez az egész film is egy kész szociológiai tanulmány és elég komoly társadalomkritikával. Meg azért nem kevés szarkazmussal, maró gúnnyal a világunkról, amelyet a pénz és a hatalom mozgat. Visítottam a marxista amerikain (Woody mindig zseni :D) és a kapitalista oroszon :D, áh meg mikor a kalózt faggatta mennyit keres... a filippín cleaning lady matriarchátusa a szigeten, meg úgy az egész ahogy levezették...gyakorlatilag más befejezés erre nem volt.
Parádés! Viszont lassan indult be, úgyhogy szigorúan elcsíptem fél csillagot. De nálam idei egyik nagy kedvenc, az tuti.


10. Darmah (2023-01-06 15:36.42) aaaaa
Láttam már erősebb társadalomkritikai filmet is,és szerintem nem "karcol" elég mélyre ahogy Cantri szaktárs véleményezte.Bár szeretem a hozzászólásait...ez még mindig a felszin...a "létforgatag" buborékjai...szórakoztató volt bár néha leült .És ritkán látom ,hogy egy színész az ittas állapotot tökéletesen hozta volna,de Harrelson mesteri volt!


9. Bertó!!! (2023-01-02 14:50.19)   - (válasz Cantri 8. hozzászólására)
jól rámutatva valójában ki van ráutalva a másikra, és hogy ez a státusz mennyire törékeny...


Sajnálom is, hogy az életben ez nem ilyen egyszerűen működik...


8. Cantri (2023-01-02 13:33.26) aaaaa
A szomorúság háromszöge nem feltétlen térdcsapkodós vígjáték, azonban skandináv precizitással megálmodott velős szatíra a társadalmi szerepek alakulásáról a 21. századi "egyenlőséget" fennenmód hirdető világban.

Különösen tetszett hogy az alkotók merték nem csupán a felszínt karcolgatni, hanem meglepően meredek szituációkat is könnyedén felvállaltak. Engem már az elején megnyert a film, ahogy a maga visszafogottságában a főszereplő pár vitája rápirít a modern feminizmus problémájára, azaz csak akkor probléma az egyenlőtlenség ha az nem hajt érdemi hasznot a gyengébbik nem számára....... A készítők szerencsére ezt követően is magabiztosan nyitják tovább a társadalmi ollót, a lakatlan szigeten újraértelmezve a valódi erőforrás és érték mibenlétét. A modell foglalkozású főszereplőink filterek nélkül "meztelenül" (felkészületlenül) találják magukat szemben az anyatermészettel, ahol a boldogulásukhoz kénytelenek az addig lenézett emberek kegyét keresni....jól rámutatva valójában ki van ráutalva a másikra, és hogy ez a státusz mennyire törékeny...

Rendkívül aktuális, játékhossza ellenére végig feszesen tartott intellektuális remekmű, a pénzt és szépséget megszállottan ünneplő társadalmunk számára, egyszersmind nagyszerű példája a modern szerzői filmalkotásnak. Több ilyet!


7. SPQR (2022-12-31 12:40.10) aaaaa - (válasz Bertó!!! 6. hozzászólására)
Döbbenet :( Állítólag bakteriális szepszis vitte el. Egyik pillanatban még jól van, majd hirtelen rosszullét és már hiába vitték kórházba, ott meghalt. Ennyi egy élet. 32 éves volt. Nyugodjon békében.


6. Bertó!!! (2022-12-22 19:21.18)  
A főszereplő hölgyemény (Yaya), sajnos nemrég tragikusan elhunyt. R.I.P.


5. Bertó!!! (2022-12-22 18:08.18)  
Ruben Östlund eddigi összes filmje jobban tetszett, mint ez. Nekem ez csalódás, ami még így is kiemelkedik a tucat közül, de ebben a formában számomra kevés.

Nincs olyan ember, aki meg tudta volna tippelni a soron következő cselekményeket.


4. SPQR (2022-11-26 01:37.45) aaaaa
Az a baj, hogy csak két és fél órás.


3. Gyorkos (2022-10-18 06:40.21) aaaaa
A leírást módosítani kellene. Az utasok nem szélhámosok, hanem igazi milliomosok.

A szomorúság háromszöge az Önkényes mérvadóban: https://www.youtube.com/watch?v=oMGTksSULNI&t=2389s



2. Bmano (2022-10-16 16:52.16) aaaaa
Nekem tetszett, habár voltak akik úgy álltak fel e film végén, hogy "Ez a film van úgy annyira felkapva?" . Szóval nem mindenkinek szól/tetszik. De jól van ez így.
Akik már sokat olvastak előtte a filmről, azoknak talán nem újdonság ha azt olvassa többedszerre is hogy görbe tükröt állít a mai embereknek, a mai társadalomnak.
Néhol groteszk, állat poénok(beteg), vannak benne.
W.Harrelson alakítása, karaktere, is szerintem telitalálat volt.
A főszereplő pár jól ad egy kis szeletet a mai világból.
A hajó utasai is a maguk módján, szuperek.
A hibáit én nem elemezném, szerintem így is jó lett. Érdekes Cannes-ban ezt fel állva tapsolták, pedig azt gondolná az ember, a közönségről hogy ez annak az osztálynak szólt, el tudom képzelni hogy pont ilyen emberek nézték ott ezt a filmet.
Na mindegy, én ajanlom, nem tökéletes, de
érdekes színfolt ez a darab, a mai filmek világában.




1. Find (2022-10-09 20:30.39)  
Tegnap véletlenül eljutottam a premierjére a Tabán moziban.

Nekem tetszett. Lehet könnyedén venni, de lehet mélyen megrendítő is, ha kicsit belegondolunk, hogy miről is szólt a film.

Harris Dickinson előtt igéretes jövő áll.
Woody Harrelsonnak jutalomjáték, Zlatko Buric pedig akár a Pusherből is átsétálhatott volna.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2024-04-03 19:3923 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A szomorúság háromszöge adatlap
Eredeti cím: Triangle of Sadness
Évszám: 2022
Rendezte: Ruben Östlund
Szereplők: Harris Dickinson, Charlbi Dean Kriek, Dolly De Leon, Zlatko Buric, Iris Berben...

További információk

Szereplők fórumai
- Iris Berben - Vélemények
- Woody Harrelson - Vélemények
- Charlbi Dean Kriek - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk