Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Három testőr
- Mozi+, 08:15
Csoda New Yorkban
- Moziverzum, 08:15
Kő, papír, olló
- Nickelodeon, 08:25
Ufók a padláson
- Film+, 08:50
Szemüvegesek
- Magyar Mozi TV, 08:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
Úriemberek (sorozat) - Vélemények
Shop-stop 3. - Vélemények
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Most vagy soha! aaaaa
Havana Rose Liu aaaaa

 

Fórum - Az utolsó párbaj (2021) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
44. Googyi (2024-03-06 10:18.14) aaaaa
Jó korábrázolás, de nem egy izgalmas vagy fordulatos film.


43. Panyolai (2022-09-08 16:05.45) aaaaa - (válasz Vmiso 39. hozzászólására)
A Mennyei királyság (2005) után volt azért még a Robin Hood (2010) és az Exodus (2014) is.
Amúgy nem mondom Matt Damon elsőre fura volt ilyen szerepre, és a sztori se az a kardozós-dübörgős fajta...de mégis nekem ez a középkori "metoo"-történet jobban tetszett mint a legutóbbi Mózes-filmje. Sőt, ez kimondottan tetszett.
Korhűség, látvány, zene a megszokott profi szinten, és lám, ilyen módon is tud történetet mesélni, szerintem remek egyedi húzás volt a három főszereplő "igazságait" külön-külön bemutatni - még mindig profi filmrendező a Mester. Kíváncsian várom a Napóleonos mozit.



42. Akkor is zoli (2022-04-03 21:56.35) aaaaa - (válasz Akkor is zoli 41. hozzászólására)
✴️✴️✴️✴️✴️


41. Akkor is zoli (2022-04-03 21:54.29) aaaaa
Fantasztikus egy film!
A kor bemutatása zseniális, mind vizuális, mind történelmi, mind emberi oldalról!
Már csak ezért is kiváló a film, mert ilyen alappal lehet igazán jót alkotni.
A történet nem tetszését, nem lehet számon kérni az alkotóktól, mivelhogy valós történet...de ez sem lenne akadály, mert még az is lebilincselő.
Ajánlom a film alapjául szolgáló könyvet, mert az egy történelemi ismeretszerzésre remek alkalom.
Szóval, mint írtam, a film fantasztikus, ezért nem kérdés a csillagszám:✴️✴️✴️✴️✴️


40. Bertó!!! (2022-02-24 11:58.22)   - (válasz Vmiso 39. hozzászólására)
A nők bizonyos részének bejön Driver. Nem a szépsége miatt, hanem van neki egy erős kisugárása.


39. Vmiso (2022-02-24 09:48.35)  
Nem volt rossz, de semmi olyan amit ilyen hosszan el kellett volna húzni.
A 3 szemszög oké, de lehetett volna sarkítani, mert elég lassan vánszorog a sztori.
Nem ismertem a történetet, és azt vártam, hogy valami monumentálisabb dolog lesz. Itt viszont egy középkori szokásokat, jogokat ismertető, helyenként valóban izgalmas filmet láthattunk.

Damon azért elég zorall volt Carrouges szerepében.
Azon viszont röhögtem hogy a lófejű Drivert szépfiúként próbálták beállítani a filmben:D Egyébként nem játszott rosszul.

Scottnak volt anno egy Gladiátor, aztán egy ahhoz képest azért lényegesen gyengébb Mennyei királyság, most meg egy még gyengébb Utolsó Párbaj. Azért egyszer nézhető, mert elég nagy hiány van a történelmi filmekből.


38. Városi vadász (2022-01-29 00:39.21) aaaaa
rémes egy film.


37. Tjunior (2022-01-22 15:44.09) aaaaa
Ridley papa bőven nyolcvan felett idepakolta nekünk ezt a filmet, nem semmi. Öreget nem mondok rá, mert valószínű több energiája van ennyi évesen mint a fele olyan idősek 90%ának. A történethez nem tudom mit kerekítettek, gyanítom elég sokat. Igazából mindegy, mert végre Ridley papánál középkor a középkor nem olyan mesevilág mint az eddigi középkori filmjeiben. Fel is helyeztem a Glaidátor mögé a filmjei listáján.


36. Tjunior (2022-01-22 15:39.35) aaaaa - (válasz Vincenzo 35. hozzászólására)
10ből 5 az 5 csillag nálad?


35. Vincenzo (2021-12-22 09:33.21) aaaaa
Nekem ez bejött. Ridley Scott mindig jó filmet rendez, ha a stúdió nem szól bele a munkájába. Sokat ront, hogy 3 szemszögből ugyanazt kellett megnézni, de a korához nézve nagyon hű volt az egész. Ezért egy olyan 10/5-öt megadok.


34. Lector (2021-12-11 11:24.45)   - (válasz Riffraff 33. hozzászólására)
Azt hiszem közös nevezőn vagyunk:)


33. Riffraff (2021-12-11 02:33.54)   - (válasz Lector 32. hozzászólására)
Ezeket én is végiggondoltam, csak Scott a végső verdikttel heroizálta Jeant, és viktimizálta Jacques-ot. Benne van a 21. századból visszatekintő narratívájában, ami egyszerre akar metoo és hőstörténet lenni. Most túl azon, hogy szeretem a Ridley Scottos naturális ultra-erőszakos összecsapásokat, nekem ez a kettő nem klappolt, mert kétfelé akart tetszést aratni.
Ugyanígy NEM kellett volna az utolsó fejezet feliratában a "The truth according to Marguerite"-ből hatásvadász módon lefade-elni a "The truth" utáni szövegrészeket. Az lett volna revelatív, ha hagyja a fenébe a kerettörténetet, és nem ragaszkodik a kuroszavás, mindent szellemi szinten megoldós végkifejlethez. Tehát ha magam rakhatom össze a történetet, és nem Marguerite narrációja lesz az abszolút "The truth". Szenzációsak a színészek, a karakterük három aspektusát játszatja el velük Scott. Viszont gyáva. Nem bízza a nézőre a konklúziót, pedig tudjuk, hogy ateista, egyházellenes... már ami a római katolikus egyházat illeti, mert ugye a rendező maga is anglikán Sir :)

Belegondolva abba, amit írtál, végül is tényleg egy kisebb győzelmet aratott a nő, ezt így el tudom fogadni a kerettörténettel együtt. Legalább foglalkoztak vele másként, nem csak birtoktárgyként - Marguerite ironikus módon a birtok igazgatásával foglalkozott férje távollétében. A középső epizódban, Jacques narrációjában egy egyházi hivatalnok pont ezt a lehetőséget festi le a lovagnak mint a várható legnagyobb rosszat. Nem tudom pontosan idézni, de arról volt szó, hogy Jacques gyakorlatilag csupán birtoksértést követett el Jean ellen az egyházjog alapján. (Csak ez nem jött be, mert Jean világi jogi síkra terelte az ügyet, de javíts ki, ha rosszul emlékszem.)
Nagyon lassan haladtunk afelé, hogy a nőt egyáltalán emberként kezeljék, ez volt az egyik tyúklépés. OK. Ez is egy érvényes olvasat, és ad valamiféle mentőövet Jean lovagnak és a narratív végkifejletnek.


32. Lector (2021-12-09 21:33.00)   - (válasz Riffraff 30. hozzászólására)
1360, középkor, ugye.
Most nem a krónikák és a hitelesség kell nekem mentsvárnak , hiszen R Scott hónapokat tölt az ábrázolt kor teljes ill lehetséges megismerésével.
Az erőszaktevő aktus pl:)az mi is?
Állatiasan brutális.
Míg Jean birtokba veszi nőjét törvényesen , az sem egy sex orgia az biztos.Ezt kihangsúlyozza a film valóban .De ez a házassági formula , hogy adom veszem az asszonyt, birtokért ,ezüstért mint a vágó marhát, ez jelent valamit a nő birtoklása szempontjából.
Maga a szerelemre lobbant Jaques is igénytelen módon fejezi ki szerelmi ingerenciáját. Nem gondolod?R Scott ezt kifejezésre juttatja , teszi
ezt azért, mert a nő életét sorsát igazát kell bizonyítani, s helyette Jean büszke és véres tőrét
teszi fókusz alá.
Azt hiszem itt a nőben lejátszódó érzelmi vihar , félelem , és palástolt bűntudat a fő téma.
Ezt hozza ki az utolsó mosoly a szemek villanása.
Itt mondom azt , a mester nagyon tud.
Egy megtörtént tett, az akkori kor törvényei, a női alárendeltség,mögött ott lappang a női fortély, a ki nem mondható örök titok.


31. Chris Co (2021-12-08 01:11.45)   - (válasz Riffraff 30. hozzászólására)
Szerintem meg mindkét film esetében az merül fel, nem képesek értelmet vinni, "oda". Az egyik butább, mint ahogyan a másik mozi is. Komolyan írom, a rendezőket kinyírom! Vicceltem, mert ilyet nem tennék. Az viszont marad, mint vélemény, hogy ide egy hatalmas kuka, amibe bele lehet rakni a trágyát.:) Remélem, Scott majd megrendezi normálisan a sorozatot, ami a második évad lesz! Annak is lehetne örülni, hogy meglássuk az Avatart , ismét. Igaz, nálam ez lenne tuti, mint mozi :
http://www.youtube.com/watch?v=gf8G4h4mGXo
They the are! :) Ez annyira kurvanagy, a Star Wars elmehet kekszet kapálni! Az új effektek viszont kurvára idegesítők (mert mindent remaster alá kell tenni). Egy nap ötször megnézném, de csak négyszer teszem az ilyet.


30. Riffraff (2021-12-08 00:42.01)   - (válasz Lector 27. hozzászólására)
Az Exodusban több volt. Ezt Sigourney is elkottyantotta, amikor panaszkodott, hogy nem látja a fontos leforgatott jeleneteit. Így egy látványos-hangulatos, de felszínes Mózes-történetet kaptam, amiben a legjobb részek a természeti elemek összjátékai voltak a főhős küldetéstudatával. Biztos voltak még polémiái az "Istennel", csak azok is a vágószoba padlóján maradhattak. Engem nagyon érdekelne egy extended cut, remélem a Mester szokásához híven abból is kiad majd egyet, esetleg a 10. évfordulón.

Az utolsó párbajhoz: Jean kiállt a nője mellett, de felemás igazságszolgáltatásnak érzem a győzelmét. Azzal ugyanis nem váltotta meg a korábbi bűnét, ami az volt, hogy előtte folyamatosan ő erőszakolgatta az asszonyt. Az minden volt, csak konszenzuson alapuló szex nem. Főleg közvetlenül a Jaques-incidens után, amikor hazatért.


29. Chris Co (2021-12-08 00:16.59)   - (válasz Lector 27. hozzászólására)
Nem volt az annyira fantasztikusan megszerkesztve. Írtam is oda, hogy kengyele válogatja. Del is nevetett rajta (ha jól emlékszem). :))


28. Lector (2021-12-08 00:14.15)  
megfelelő lenne külön egy misét szentelni arra, egy csodálatosan bájos női arc mögé nézve kibeszélni, kitalálni, /tippelni?/ mi is zajlik azon lélek bugyraiban?!

Nagyon érti ezt a mester:)Hogy feladja a magas labdát, és a leckét:)


27. Lector (2021-12-08 00:08.12)   - (válasz Riffraff 26. hozzászólására)
Bár nem értem mitől béna az Exodus, /ezt te ezek szerint jobban érted:)/egyet kell értsek az első mondatoddal.

Amit én láttam, az egy fantasztikusan megszerkesztett, a középkori kegyetlen világ egy olyan szelete amely megmutat, és elmesél egy nőt ért sérelmet, és egy titokzatos báj mögé rejtett
szenvedélyt.Ennek az ábrázolása nagymesteri módon,
ahogy R Scott szokása,- úgy történt.
Talán a szavak nem megfelelőek kifejezni dolgokat
életünk során, talán bennmaradnak , egészen legbelül, és hordozzuk elviseljük életünk során azokat a sérelmeket megaláztatásokat amelyekről nem beszélhetünk.
Emberi gyarlóság, eredendő bűn,jelenik meg a képeket, jeleneteket figyelve , és áll össze egy kerek egésszé!
Nincs ebben egy perc unalom sem , és elfogultság sem. R Scott mester /hogy élne még soká/tud bánni a filmkockák adta lehetőségekkel, történetvezetéssel.
Jó helyre lépni, tudni kell. És most sem mellé, hanem rányúlt rendezőnk. Szereplő választása remek, mint mindig.
Soha sem kapkod ezzel. Megszoktuk és elismeréssel adózunk egy kiváló filmnek, a sok gagyi szar közül.
A kosztümös parádé külön érdeme, a kor szellemének megfelelő harci hév, ott ahol a sérelem az életünk árán is orvosolható lehet!
Soha rosszabb filmet.
Gratula Ridley Scott mesternek!


26. Riffraff (2021-12-06 00:51.57)  
Lassan már csak Ridley Scott lesz az, aki komoly kosztümös filmeket szállít nekünk. Lennének jobbak is, de ha egyszer partvonalra szorult a zsáner...

Azért érdemes még mindig Ridley Scott-filmet nézni, mert ha bénán is sikerül (lsd. Exodus), akkor is hoz valami ateizmusból és egyházellenességből táplálkozó plusz élményt. Még mielőtt az elfogultság vádja érne, nekem ez csak egy narratív megoldás, ami tökéletesen megfér a jól megcsinált vallás- és egyházigenlő filmek mellett (Napfivér, Holdnővér... Legyetek jók, ha tudtok...)


25. Bertó!!! (2021-12-05 23:48.58)   - (válasz Angelsoul 24. hozzászólására)
és persze alig vártam az igazi sztorit a nő szemszögéből

Ez biztos?


24. Angelsoul (2021-12-05 22:42.47) aaaaa
Tegnap néztük meg, és még mindig a hatása alatt vagyok. Eszméletlen jó film a maga komorságával, mocskával, az igazságért és hatalomért küzdés megrendítő visszásságaival, a korabeli korrupcióval és "joggal", a korabeli asszonysorsokkal. Egyik férfi szereplő sem kedvenc. Adam Drivert azóta gyűlölöm, amióta megölte Hant, hiába játszik jól. . 😢😊
Ben Affleck hype-olt közepes színész, Matt Damon egyszerű karakterekben szintén ott van, de ennyi. Itt is jól hozta a nyers erőembert.
Ami a sztori tálalását illeti, csak első blikkre tűnhet úgy, hogy rendezői megúszásról, időkitöltésről van szó, de nagyon nem. Igenis kell a 3 aspektus, egyszerűn behúzott a film, és persze alig vártam az igazi sztorit a nő szemszögéből. Abszolút ügyeltek, hogy apróságokban, nüanszokban megjelenjen, hogy élte át a személy az adott helyzetet. Maximális feszültséget teremtett, a végén a feloldozást kínáló, pengeélen táncoló csatajelenet pedig ténylegesen borzolta az idegeket. Én imádtam. És az, hogy mindez true story, csak emelt rajta. 5*
Az utóbbi idők legjobb kosztümös filmje. Nem értem a lehúzásokat.


23. Entersp (2021-12-05 19:08.34) aaaaa
Ebben az esetben Isten, vagyis nagy kezdőbetű.


22. Mclane 2 (2021-12-05 18:46.43)   - (válasz Yiihaa 10. hozzászólására)
Én tegnap tettem egy próbát a filmmel este és nekem is tetszett így elsőre, nem volt éppen rövid au igaz de azért adta amit kellett még a kisebb nagyobb ugrásokkal együtt is amit a történet megkívánt, bemutattak egy mára letűnt világot a lovagokkal a régi csatákkal és az elvekkel, amik akkoriban még jóval többet számítottak mint sok esetben mostanság úgy sejtem. És maga az ügy is eléggé cifra volt akkoriban, mert egy erőszak vádat akkor talán nehezebb volt bizonyítani mint mostanság és ha a bírák nem jutottak döntésre, akkor istenre bízták a bíráskodást a maguk módján. Úgy hogy mindent egybevéve érdekes és szerintem is jó film volt, szólt is valamiről szerencsére érdemes volt rá időt szánni szerintem is.


21. Bertó!!! (2021-12-04 22:22.29)  
Jodie Comerben rengeteg potenciál van, már a Helpben is nagyot játszott.


20. SPQR (2021-12-01 23:46.18) aaaaa
Egyszer nézős, sajnos. A látványvilág, a középkori feeling nagyon átjön, karakterek és színészek is rendben, de a sztori rém unalmasan van felvezetve, talán a közepe felé a második nézőpontnál éreztem némi reményt, de aztán a harmadikat inkább csak átpörgettem, úgy érzem nem bántam meg...a végét jól megcsinálták, de ennyi.


19. Entersp (2021-10-31 10:30.08) aaaaa - (válasz Zuljin 18. hozzászólására)
Na ide figyelj, kecseg!
Nézz rá az adatlapra, én annak megfelelően korrigáltam. Látványosan nem olvasol, csak írsz. Ez egyébként nem szabálytalan, csak előnytelen.
Az internetes felületen tét nélküli harcoskodás nem teljesítmény.


18. Zuljin (2021-10-30 18:41.20) aaaaa - (válasz Entersp 17. hozzászólására)
Sok ésszel nem áldott meg téged a sors, ez tiszta sor. Ha Pierre Péter egy filmben, akkor Jean miért nem János, a Jacques miért nem Jakabként szerepel?


17. Entersp (2021-10-26 07:02.03) aaaaa - (válasz Zuljin 16. hozzászólására)
Jól van, már írtam is a Tudományos Akadémiának. Mostantól Péter cár Pjotr, a francia Lajosok mindegyike Louis, és így tovább.
Visszaírtak, hogy Kékfogú Harald esetében mi legyen a mérvadó?



16. Zuljin (2021-10-25 20:15.20) aaaaa - (válasz Entersp 15. hozzászólására)
Komment 14.
Egyébként Ben Afflack nem II. Pétert játsza, hanem Pierre-t. Ha már ő Péter, akkor a többi is legyen magyar.


15. Entersp (2021-10-23 22:51.00) aaaaa - (válasz Zuljin 14. hozzászólására)
Komment 4.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGoogyi, 2024-03-06 10:1844 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk