Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Extra HD, 15:55
A hetedik fiú
- RTL Három, 16:20
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Majomember aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - Új múlt - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Semprini (2022-06-14 00:25.26) aaaaa
Miután megnéztem a filmet, beleolvastam a kritikákba, némileg informálódtam és meglepően láttam, hogy ez a film hatalmasat bukott, még a büdzséjét sem termelte vissza, a kritikusok többsége pedig ízekre szedte és a sárba döngölte, hosszan kellett keresgéljek, hogy találjak egy-két pozitív kritikát is. Nos, ez szerintem rendkívül igazságtalan, ahogy az IMDb-n jelenleg látható 5,8-as átlaga is. Ez a film alsó hangon 6,5-7-et érdemelne, ha nem többet.
A műfaja, ez a némileg futurisztikus sci-fibe oltott noir-krimi, elég ritka, mondhatni, gyerekcipőben jár, tehát nincs is nagyon mihez hasonlítani, amikhez képest annyira le lehetne húzni. De persze azért nem is műfajteremtő, mivel az elemeit külön-külön sok filmben láthattuk már, tehát nem sok fronton hoz újat. Na de hány Hollywoodi filmről lehet elmondani manapság, hogy újat hoz???
A sztori alapötlete szerintem érdekes, van benne lehetőség, végig jól követhető, bár nem igazán pörgős, de van azért benne pár akciójelenet is. Kicsit mintha sokat akarna markolni, egyszerre akar apokaliptikus scifi, romantikus szerelmi történet, és film noir lenni. Hát végülis sikerül ezeket az elemeket mind beleszuszakolni, de ettől persze a film elveszti az egységességét, koherenciáját, ide-oda kapkod, de a végére azért mégiscsak összeáll. Mostanában rengeteg filmről írtam, hogy nagyon nem tetszett a befejezése, na ezt most sikerült tényleg rendesen lezárni.
Viszont a legfőbb erénye a filmnek a szereplőgárda. Hugh Jackman eleinte kicsit fura ebben a szerepben, de aztán egyre inkább kiderül, hogy nagyonis rá szabták ezt, otthon van az ilyesmiben is. Aki azonban lazán ellopja előle a show-t, az nem más, mint Rebeca Ferguson. Eddig is kedveltem, de talán egy filmjében se volt még ilyen lélegzetelállítóan gyönyörű, kifogástalanul hozza a csábító femme fatale-t, akiért Jackman képes elmenni a végsőkig, és teljesen meg is lehet érteni. Kettejük közt tökéletesen működik a kémia, valósággal izzik a levegő, Fergusonnak minden pórusából árad az elbűvölő nőiesség, de anélkül, hogy kicsit is frivol vagy magakellető lenne, a tekintete, arcjátéka pedig tényleg perzselő. Ferguson lopja el tehát a show-t, de azért a többi szereplő is jól össze lett válogatva, a rosszfiúk tenyérbemászóan ellenszenvesek, Thandie Newton kemény csajszi, de még a kis szerepben feltűnő Angela Sarafyan is emlékezetes karakter.
Egyvalami nem tetszett csak, de ez nem a film, hanem a szinkron hibája: Jackman-hoz nem igazán passzol László Zsolt hangja és végig kicsit zavart, hogy ezúttal nem Sinkovits Vitay Andrást kérték fel, sokkal jobb lett volna itt is.
Mindent összevetve én egy gyenge négyest megadok rá, meg fogom még nézni párszor, a kritikusok fanyalgásáról meg az jutott eszembe, hogy "aki tudja, csinálja, aki nem, az meg kritizálja, elvégre fikázni a legkönnyebb"...
7/10


6. Akkor is zoli (2022-02-09 01:39.43) aaaaa
Jó lett a film, de a magyar hang (szinkron) az valami nagyon gány lett! Nem a választott hangokkal van a baj, hanem a minőségével! Tompa, folytott, fátyolos, alig érthető, főleg a narrációknál...szégyen sajnos...
Amúgy ⭐⭐⭐⭐



5. Delpiero (2021-11-12 10:40.25) aaaaa
Vannak benne jó ötletek, de hangulata és izgalmi faktora az vajmi kevés.


4. Bertó!!! (2021-10-03 16:35.55)  
Tisztes érdektelen masszív középszer, egy, két jelenetet leszámìtva.


3. Kokesininja (2021-08-25 09:30.33) aaaaa
Szerintem borzalmas lett, őrületes nagy logikátlan történésekkel. Értem én, hogy noir, meg sci-fi, meg volt Blade Runner, de ez akkor is egy unalmas és rettenetesen vontatott film, kb. 1 dimenziós, érdektelen karakterekkel, demagóg, naív narrációval. Nekem nem adta...


2. Brigg (2021-08-21 16:43.05) aaaaa
Ezt a filmet azzal reklámozzák, hogy a Westworld alkotóinak új filmje, ezért megmondom őszintén, én valami másra számítottam. A trailerben lelövik, hogy a klímaváltozás miatt a mély területeket teljesen elöntötte a víz (a közeljövőben), ezért az emberek nem is akarnak a jelenben élni, és visszautazgatnak a múltba nosztalgiázni a saját emlékeikben. Valamennyire azt is lelőtték a trailerben, hogy lesz benne egy szerelmi szál, de ezekből az információmorzsákból valami sokkal disztópikusabb és sötétebb dologra számítottam, mint amit valójában láttunk aztán.

A történet szerint Hugh Jackman karaktere, Nick egy kétszemélyes emlékbizniszt üzemeltet a klímakatasztrófa sújtotta Miamiban olyan embereknek, akik szeretnének visszanézni a mútjukba, és újra megélni bizonyos emlékeket. Az üzlet egy darabig jól megy, azonban idővel megfeneklik az amatőrebb vetélytársak miatt, aztán egyszer egyik nap zárás előtt betoppan egy nagyon csinos nő, Mae, aki felforgatja Nick életét. Hamar szerelem szövődik köztük, a nő azonban egyik pillanatról a másikra felszívódik. Nick képtelen felfogni a dolgot és túllépni rajta, így egyszemélyes kutatómunkába fog, hogy az emlékeiben visszatérképezze, mi történhetett a barátnőjével.

A sztori a jellege miatt ide-oda ugrál az idősíkokban, és mindig kicsit meg kell kérdőjelezni, hogy most mikor is van, amit éppen nézünk. Nick frusztrációját mi is érezzük a nyomozás közben, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy Mae nem annak mutatta magát, mint aki volt valójában.

Ha kategorizálnom kellene ezt a filmet, azt mondanám, hogy sci-fi settingű romantikus dráma, de a setting annyira... valóságos és közeli, hogy inkább jövendölésnek éreztem, és nem sci-finek. Miami elmerülését 2050-re jósolják, ami szerintem még egy kicsit visszafogott előrejelzés is, ha arra gondolok, hogy áltsuliban még 6 milliárd emberről tanultunk, ma meg már 7.6 milliárd van. Valahogy nem tűnt abszurdnak, hogy a filmben térdig gázoltak a vízben, meg átálltak éjszakai életre a hőség miatt.

Bár a Westworldben rendesen ott vannak az érzelmi szálak, azért nem felejti el minden pillanatban az arcunkba tolni, hogy a techológia nem játék, és hogy iszonyat creepy dolgok tudnak általa történni. Az emberi természet sötét oldalát mutatta meg számomra (már amennyit láttam belőle). Ez a film... olyan lájti volt a Westworldhöz képest. Mint a WW kistesója, aki még tinikorban van, és szereti a romantikus regényeket. Annak ellenére, hogy a film lezárása nem egyértelmű, naplementébe elfutós happy end, azért mégis pozitívabb, mint amire számítottam. Rengeteg volt a teátrális szerelmes jelenet és dialógus, számomra nagyon regényes volt az egész. Érdekes volt? Persze, a mondanivalója is szép, de nem mondanám kifejezetten egetrengető tanulságokkal vagy westworldösen sokkoló megoldásokkal operáló műremeknek. Élvezhető film volt, jó is, de azért nem többszörnézős.


1. Johnny Saiper (2021-08-07 13:53.34) aaaaa
Várom, de picit tartok is az eredménytől, remélem nem lesz káoszos.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2022-06-14 00:257 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk