Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hacsi - A leghűségesebb barát
- Moziverzum, 07:30
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 07:40
Lovagregény
- Film Café, 07:50
Virágok völgye
- Film Mánia, 07:50
Exodus: Istenek és királyok
- AMC, 07:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Eltörölni Frankot - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A részleg - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Villám Charlie aaaaa
Gal Gadot aaaaa

 

Fórum - Az oroszlánkirály (2019) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
98. Tonisz (2022-04-15 07:31.55)  
Hárman néztük meg mind a kettőt. A régi és az újfeldolgozást.
De mindannyiunknak a régi sokkal jobbnak bizonyult. Most már bánom hogy megvettem ezt az új feldolgozást.
Kidobott pénz!


97. Semprini (2021-08-18 00:29.50) aaaaa - (válasz Bertó!!! 96. hozzászólására)
Én meg nem értem, miért kell mindenáron egymás mellé téve összehasonlítani a kettőt, amikor az egyik egy 2D-s rajzfilm (még csak nem is komputeranimált), a másik meg kvázi "élőszereplős", azaz valósághű CGI-animációs, és nyilvánvalóan sokkalta reálisabb, ezért természetesen kevésbé törekszik a rajzfilmszerű ábrázolásra, pontosan ugyanúgy, mint a valamivel korábban elkészült Dzsungel könyve élőszereplős film - milyen érdekes, azt sokkal kevésbé fikázták emiatt, pedig hajszálra ugyanaz a kaptafa volt az is, mint ez, csak ott sokkal kevesebb dalt vettek át a rajzfilmből). Igaz, hogy elvették az állatszereplők emberien megrajzolt mimikáját (akárcsak a Dzsungel könyvében, ezért sem értem, hogy ezen most miért kell meglepődni), a dalokból is kivették a csak rajzfilmben megálló részeket, ennyivel valóban kevesebbet ad ez a film. Na de mennyi mindenben ad sokkal többet! Egyszerűen ott érzi magát az ember a szavannán, a szereplők tényleg igazinak tűnnek, és pl. a hiénák jelenete itt nem fullad paródiába, röhögcsélésbe, hanem valóban félelmetes lett, az egész kicsit olyan, mintha egy NatGeo-doksit nézne az ember, csak itt még beszélnek is az állatok, ezt azért nem vették el tőlük. Aztán van pár új jelenet, sőt még egy új dal is (Beyoncénak írták direkt a filmhez), nem tudom, ez másnak is feltűnt-e, egyáltalán akik csak a hibákat vették észre azok ugyanazt a filmet nézték? Nem korszakalkotó film ez, nem rengette meg alapjaiban a filmvilágot, nem lesz mérföldkő, vagy hivatkozási alap, sem filmiskolai tananyag, nem is ez volt a célja. De egy rendkívüli műgonddal elkészített, abszolút profi módon összerakott, szemet gyönyörködtetően szórakoztató kis filmecske, amivel nem ártottak senkinek. És ha valaki csak 2D-s rajzfilmen bírja elviselni ezt a sztorit (amely ugyebár már eleve koppintás), az nézze a rajzfilmet, megmaradt az is. Ez is csak egy film, meg amaz is. Nem kell ebből ekkora palotaforradalmat csinálni. :)



96. Bertó!!! (2021-08-17 14:23.42)  
Nekem jobban tetszett, mint a mese verzió.


95. VAL P (2021-08-17 11:54.45)  
Mondjuk, egy eleve plázaérzelmekből lufivá fújt, hivalkodásból jeles, de eredetiség- és tartalomversenyre be sem nevező oroszlánbőr-humusz adaptációjától ki az, aki bármi pozitívat, lélekemelőt vagy csupán szórakoztatót várt?


94. Vincenzo (2021-08-17 11:20.42) aaaaa
Képkockáról képkockára minek ugyanazt megcsinálni még egyszer? Legalább itt eltért volna néhány dologban... Az oroszlán meg a vaddisznó közötti kémia jól működött, de nagyjából ennyi.


93. Lükesrác (2020-06-22 12:26.14) aaaaa
Sajnos, nem jött be igazán. A technikai megvalósításba nem lehet belekötni, az alkotók láthatóan mindent megtettek, hogy a végletekig vigyék az élethű CGI megvalósítást. Csak, sajnos, közben elfelejtettek, vagy figyelmen kívül hagytak egy fontos dolgot, nevezetesen, hogy az Oroszlánkirály az állatszereplők ellenére is egy alapvetően emberi történet, ami nem igényli ezt a hajszálpontos, természetfilmekre hajazó állatábrázolást. Sőt, nem hogy nem igényli, de a kettő inkább kiüti egymást. Emiatt pedig éppen az veszett el a sztoriból, ami miatt az eredeti rajzfilm akkorát szólt: az érzelmi töltet. Egy alapvetően emocionális történetnek nem tesz jót, ha a "szereplők" orcájáról a realizmus jegyében lehagyjuk az érzelmeket. Szóval, szép, szép, de nem több egy technikailag tökéletes CGI-bemutatónál.


92. Johnny Saiper (2020-04-27 12:59.46) aaaaa - (válasz AlekSeJ 90. hozzászólására)
Na igen, ha jól figyeltem Fekete Ernő szinkronizálta. Nincs vele baj alapvetően, de szerintem sem ő illett Zordonhoz. Egy Kőszegi Ákos mondjuk jobban passzolt volna hozzá.


91. Langelus (2020-04-27 12:10.43) aaaaa
Örökké köpni fogom a magyar szinkront, hogy a Scar nevet Zordonra másították. NEM! Zordon a Mighty Motphin Power Rangers karaktere, nem az OroszlánKirályé!


90. AlekSeJ (2020-04-27 11:57.06) aaaaa
Ez a mozi újabb ékes példája annak, hogy a magyar szinkronszínészet már rég kihalt, vagy szarnak rá magasról, hogy a magyar filmszerető ember gyomra mit vesz be és mit nem. Legyen kész, oszt csókolom, a többi kit izgat? Konkrétan Zordon szerepére találhattak volna egy olyan orgánumot, aki méltó lett volna egy karakteres főszereplő megszólaltatására. Ehelyett úgy nyekereg szerencsétlenje, mint egy olajozatlan ajtó, ami inkább idegesítő, mintsem hidegrázós.
A mozi amúgy klassz lett volna, ha nem csapják úgy össze, mint egy sietős reggelen végzett kulázást, amikor a vége beszakad és egész nap hintáztatod magadban a záróizmokkal. A mesét kismilliószor láttam, de ebből a filmből elég volt egyszer is. Előttem jól leírták, lélektelen volt. Mufasa halála egy gagyi szar volt. Mufasa felrohan egy olyan szikla oldalán, ahol az utolsó lépéseket már képtelen megtenni, aztán Zordon bá ott terem, és gatya. Ettől csak Szimba és Zordon harca viccesebb. A két oroszlán úgy cséphadarózik töketlen módjára, mint mint két kiscica a közös cérnagombolyagon, majd egyikük leesik a szikláról. Olyan megkurtítva érzésem van, mert lehetett volna ez jobb, de úgy voltak vele, jó ez a barmoknak.


89. Johnny Saiper (2020-04-23 01:04.33) aaaaa
Elvoltam ezzel a másolattal, leszámítva a film legdrámaibbnak szánt jelenetét, ami nemcsak lélektelen volt (mint ahogy azt korábban írták itt), hanem szerintem kifejezetten gagyi is. Ígyhát közepesnél jobbra esélye sem volt felkúszni.
Amúgy meg alapvetően tényleg olyan, mint az eredeti. Ha azt láttad, lényegében ezt is.


88. Dexter Sitzky (2020-02-18 18:12.38) aaaaa
Remélem most már megjelent.


87. Lector (2020-02-15 09:07.30)   - (válasz Cantri 86. hozzászólására)
Valami lényegit kaptál most el! Igen. Nagyon
fontos szerintem is, mi is bújik a felszín alatt.
Az adaptációk lényegében a mögöttes dolgok
feltárásában jeleskednek... ha:)
Ebből is érezhető , mert kibújik a pénz szaga!
“Valamit el kell még mondanom, mert ott bújik
a legmélyén, és ez az aprócska momentum emel egy hatalmasat az üzenetén.”
Azt hiszem valami ilyesmi:)



86. Cantri (2020-02-15 01:17.42) aaaaa
Bántóan lelketlenül, futószalagon jönnek ezek a 90-es évek fénykorát felmarkoló feldolgozások...itt max a látványtechnikusok dolgoztak meg a pénzükért, igaz ők alaposan....szépen mutatott a mozi nagyvásznon. A felszín alatt azonban olyan száraz ez az adaptáció mint a kóró, minimális érzelmi felhang vagy nulla hozzáadott ötlettel az eredetihez képest...Kár érte..


85. Roxi88 (2019-11-11 12:09.44) aaaaa
Szép feldolgozás.


84. Roberto (2019-11-10 03:15.19) aaaaa
Az eddigi Disney modern remakek érájának talán az egyik legjobb feldolgozása, de csak a Dzsungel könyve után, amit szintén Favreau rendezett ugye. A disney féle betétdalok rémesen rosszak voltak, ettöl még az xfaktor mentorházában is jobban teljesítenek a "söpredékek", pedig hát a művészekhez úgy gondolom kicsit közelebb áll a musical. Na mindegy, ezen részei borzalmasak voltak. Magyar szinkropnnal néztem, az eredetit nem tudtam, így feltehetőleg, és remélhetőleg sokkal jobbak angol nyelven. Favreau iparosmunkát csinált, igazából az énekléseket leszámítva nem lehet panasz.
Ami ütöte az orromot, az a piszkopsul rossz szinkron munka. Dörner György és Forgács Gábor pl. hol volt? De még sorolhatnám a nagyokat. Rémísztő volt hallani így őket. Fógóré hangját Dörnernek adtam volna, Zazának pedig egyértelműen Forgácsot vagy Lippai Lacit.
Gyenge 4-es, de a Dumbotol és az Aladdintol messze a legjobb Disney remake.


83. Dark Bakter (2019-11-07 10:33.41) aaaaa
Hát a látvány az tényleg nem rossz, de egyébként valóban tök felesleges... Ahogy többen is említették a lélek hiányzott belőle... És pont Mufasa halálakor jön ez ki... Ugyanaz a zene, ugyanazok a jeleneteke, de sehol sincs az a lélek, az az érzelem a kisoroszlánon, amiért anno emlékezetese, mondhatni kultikus volt az a jelenet... Zordon dalát sem értem, miért kellett megkurtítani... Az a baj, hogy itt Timon és Pumba karaktere sem olyan ikonikus, mint a mesében... Ami abszolút a film előnyére írható a látványon kívül, azok a hiénás jelenetek... Pörgősek, sőt izgalmasak, egy-két poén is becsúszik...
A Dzsungelkönyve tetszett, a Szépség és a szörnyeteg is gagyi volt ez is gagyi... A legjobb élőszereplős mozi eddig jóformán a 96-os 101 kiskutya... Az Aladdin sem rossz, bár Will SMith nem Mr. Williams, de legalább próbálkoznak és szórakoztató egésszé áll össze, plusz a Naomi Scott által játszott Jázmin hercegnő szemkápráztatóan gyönyörű... Az 1994-es Oroszlánkirály egy bármikor nézhető örök klasszikus, ez az élő szereplős valami, egy lelketlen látványorgia... Gondolom kaszált rendesen, és így feljogosítva érzik majd magukat újabb klasszikusok kizsigerelésére a filmkészítők... Pénz beszél, mi?! Fekete kis hableány... Anyám, borogass...


82. Pelikanbence (2019-11-06 08:46.17) aaaaa
Tök jó látvány,tök jó zene,tök jó eredeti és magyar szinkron,Mufasa halála még mindig könnyfakasztó.Ugyanolyan,mint az eredeti!Akkor mi is a probléma?A válasz egyszerű!Ennek a filmnek nincs lelke és TOTÁL FELESLEGES volt elkészíteni,mert,ami működik rajzfilmben az nem biztos,hogy működik egy meganimált"élőszereplős"filmben!Bizony ám!Ja,és a dalok!Ugyanaz,mint az eredetiben,de amíg ott tök jó a koreográfia itt semmi ilyen nincs!(A legjobb példa erre Zordon dala.)Maradok a rajzfilmnél!Bár azt sem tartom egy hűhának!Gyakorlatilag a Hamlet állatokkal.
2/5


81. Sampler (2019-11-03 06:38.37) aaaaa
Ami működik jópofa, olykor drámai emberi gesztusokkal meganimálva rajzfilmként, az nem működik valóságos állatokkal. Ez egy gyönyörű digitális természetfilm alászinkronizálva. Aki kitalálta a koncepciót, egy ízlésficamos degenerált volt. Fél óra után passzoltam a filmet. Az eredeti rajzfilm meg a tökömön jön ki az Elton Johnos ópuszokkal együtt.


80. Türkiz (2019-10-25 13:57.44) aaaaa
Egyetértek az előttem szólókkal abban, hogy a látvány az jó, de hiányzik belőle valami plusz, maga a lélek. Mufasa és a kis Simba nagyon jól meg voltak csinálva, de Zordon sztem nem.A dzsungel könyve pl. jobban tetszett, pedig azért a meséért sose rajongtam annyira.
Nem volt benne annyi humor sem, nem is igazán kötött le. Egy estés popcorn mozinak jó, de ennyi.


79. Samick (2019-10-12 16:08.19) aaaaa
CGI techdemóként remek lenne, de filmként nem működik! Nagyon nem!

Nagyon erős az uncanny valley jelenség a filmnél.
Ha valaki nem ismerné a kifejezést: egy pszichés jelenség amikor az embert éri valamilyen audió vizális inger ami nagyon közel áll a valóságoshoz de mégsem egészen meggyőzően valóságos és ilyenkor az agy egy zavart, kényelmetlen érzést közvetít.

Így éreztem magam egész film alatt. Kényelmetlenül és zavartan.

Láttam a nagyon valóságosnak tűnő, tényleg gyönyörű de steril CGI animációt és közben hallottam az emberi hangokat sokszor tele érzelemmel és ez a kettő nagyon nem működött együtt. Az egész hamis és lélektelen volt.

Úgy gondolom minden állat képes érzelmeket kifejezni. Lehet, hogy nincs olyan mimikájuk mint az embernek de akkor is képesek rá. Valamiért az animáció mégis teljesen érzelemmentesen ábrázolja őket.

Úgy gondolom a későbbiekben is ha szóba kerül ez a mese (ami ugye eleve már egy feldolgozás) akkor az emberek az 1994-es animációs változatról fognak beszélgetni, ez a látványdemó pedig szép lassan a feledés homályába merül.


78. Dexter Sitzky (2019-08-20 16:21.39) aaaaa
Eddigi legjobb Disney-remake,amit láttam.


77. Csokinyuszi (2019-08-20 16:01.51)   - (válasz HMáté33 76. hozzászólására)
Szóval még élvezed is..:)


76. HMáté33 (2019-08-20 15:58.43)   - (válasz Csokinyuszi 75. hozzászólására)
oh nekem ő régi kedvencem:)


75. Csokinyuszi (2019-08-20 15:52.17)   - (válasz HMáté33 74. hozzászólására)
És mit izgatod magad egy tinin?


74. HMáté33 (2019-08-20 15:42.11)   - (válasz Csokinyuszi 73. hozzászólására)
tudtommal Bobo nagykorú volt, nem ilyen pubertáskori kisebbségi komplexussal sújtott félanalfabéta kolonc, aki még akkor is ostobának tűnik, ha csak létezik. persze tévedhetek.


73. Csokinyuszi (2019-08-20 15:36.07)   - (válasz HMáté33 72. hozzászólására)
Ő a Bobo888?


72. HMáté33 (2019-08-20 15:09.09)   - (válasz Liverpoolfan19 71. hozzászólására)
na mivan, észbekaptál?
azért sokáig ezen a regeden se bírtad visszafogni a taplóparaszt önmagadat. örülök, hogy itt vagy, sok-sok szarodba, csak a távollétedben tudtuk belenyomni a pofidat:)


71. Liverpoolfan19 (2019-08-20 14:49.15) aaaaa
Amúgy meg fociról tàrsalogj a többi pondró haveroddal màshol.



70. Liverpoolfan19 (2019-08-20 14:41.33) aaaaa - (válasz HMáté33 69. hozzászólására)
Talán az EL még lesz idén is.


69. HMáté33 (2019-08-20 13:40.49)   - (válasz Liverpoolfan19 68. hozzászólására)
már mit? feltettél egy kérdést, én meg válaszoltam (mondjuk veled ellentétben, khm), milyen bebukásról van szó?

a közvetlen rivális otthonából hoztunk egy pontot, ezt csak az nem érti, aki "hosszú évek" (2015, vagyis az óvodából való ballagása) óta pool-drukker.


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekTonisz, 2022-04-15 07:3198 hsz
KérdésekDexter Sitzky, 2019-11-08 21:391 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk