Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban
- Mozi+, 18:30
Bunyó karácsonyig
- AMC, 18:50
Az utazó
- Viasat Film, 18:55
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 19:00
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 19:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Becky bosszúja aaaaa
Liv Tyler aaaaa

 

Fórum - Vonat Busanba - Zombi expressz - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
43. Felo (2023-11-11 16:37.52) aaaaa
Szeretem az ázsiai filmeket, mert mindig izgalmasak, tele vannak váratlan fordulatokkal és odarögzítik a nézőket a képernyők elé!
A Zombi expressz - Vonat Busanba is tudott újat mutatni abban az időszakban, mikor már a zombis/apokaliptikus filmek igencsak kifulladtak és a leghíresebb zombis sorozat, a Walking Dead is már leszálló ágban volt.
A gyilkolós jelenetek nem voltak túl véresek, mégis kellően ijesztőek és kegyetlenek!
Ebben a filmben a zombik tulajdonságaiban is számtalan új tulajdonságot fedezhetünk fel: egyáltalán nem látnak a sötétben, csak hallanak, nem tudják kinyitni az ajtókat.
Amit még én sem láttam korábbi zombis filmekben - amit lejjebb is írtak - az,hogy az emberek mikor már az átváltozás folyamatában vannak, még egy kis ideig emberi tudatuknál vannak, pedig már úgy néznek ki, mint az átalakult zombik.
Amit még nagyon szeretek az ázsiai filmekben az, hogy sosem tudhatod, ki hal meg a főszereplők közül és mikor! Nem az a tipikus - főleg amerikai filmekben - látható végkifejlet a jellemző, hogy egy nő és egy férfi marad életben a film végén, hanem gyakori az olyan fordulat, hogy olyan szereplők élik túl az egész katasztrófát, akikről azt gondolja a néző, hogy már a film elején meghalnak! Ez a film is tele volt ilyen meglepő fordulatokkal egészen a végéig!
Az ázsiaiak nem túl romantikusak a filmeket illetően, hogy lazán kinyírják a párokat is... 😅
Ami még megemlítenendő: a filmben nem csak a zombik - emberek közötti harc látható, hanem a túlélők egymással folytatott küzdelem is! Ugyanis a filmben vannak a jók és van egy tipikus gonosz karakter, aki már a film elejétől fogva unszimpatikus! Ez a férfi egy végtelenül önző üzletember, akit nem érdekel, kit kell feláldoznia a saját élete érdekében! Aki később a vonat túlélőit is fellázítja a jók ellen! Tehát, ez is egy izgalmas szála a cselekményeknek!
Én maximálisan meg vagyok elégedve a filmmel! Ez az alkotás azt bizonyítja, hogy nem kellenek egy jól megtervezett és elkészített alkotáshoz világsztárok, mint húzónevek, ahhoz hogy tökéletes legyen!


42. Vincenzo (2023-10-23 21:33.56)   - (válasz Vmiso 41. hozzászólására)
Pörög és ezt tényleg nem lehet elvitatni tőle. Zombifilmnél ez ritka. Az utolsó 20-30 percét viszont már nem szoktam megnézni, ha újranézem, mert tényleg csak addig jó a film.



41. Vmiso (2023-10-23 21:15.53)  
Nem volt rossz, de a végére kicsit elfáradtam tőle. Talán 20 perccel kevesebb, több lett volna. Amúgy pörög a film, izgalmas, erre nem lehet panasz.

Nekem azért egyszer nézős, annak elment.


40. Miszter88 2 (2022-02-03 13:13.02) aaaaa
Jó kis zozós film volt ez azt kell, hogy mondjam .
Délután nekiállok a 2. résznek is .


39. Miszter88 2 (2022-02-03 12:28.21) aaaaa
Úgy néznek ki ezek, mint a rossz puckok :D Pfujj te .


38. Miszter88 2 (2022-02-03 12:27.55) aaaaa
Na de legalább az az okádék pocokképű leány is átváltozott .


37. Miszter88 2 (2022-02-03 12:07.22) aaaaa
Nem is tudtam, hogy a Gesztesi is játszik a filmben .
Nameg a majomképű delhusa majom gjon is ott üvöltözött az egyik kocsiban ..


36. Semprini (2021-08-14 13:43.59) aaaaa
A koreaiak nagyon tudnak valamit. Ott van ugyebár az Oldboy, amiról a legkevesebb, ami elmondható, hogy abszolút kultfilm, hivatkozási alap lett, bár egy trilógia része, és a másik két rész meg se közelíti, de akkor is, ha koreai film, akkor szinte mindenkinek elsőként az Oldboy ugrik be.
Aztán ott volt az Élősködők, amely történelmet írt azzal, hogy egyszerre kapta meg a legjobb film és a legjobb idegen nyelvű film Oscarját(!), plusz a rendező és a forgatókönyvírő is kapott egyet-egyet. Ilyesmi azt hiszem most jó ideig biztos nem fog előfordulni, (mármint hogy egy ázsiai film az amerikaiak közt taroljon és elvigyen az 5 nagy Oscar-díjból hármat)...
És akkor harmadiknak itt van ez a film, a Vonat Busanba - Zombi Expressz magyar címmel ellátott horror-dráma. Igen, ez ugyanis nem horror, pontosabban nem csak és nem elsősorban az. A gore-faktor úgyszólván egészen minimális, nem nagyon folyik a vér, nem mutatnak semmi olyat, ami igazán félelmetes és/vagy gyomorforgató lenne és a fő hangsúly egy idő után a zombitámadásról az emberi karakterdrámákra tevődik át, úgy, hogy közben végig meg tudja tartani a feszültséget és az izgalmat.
Nem, tudom, odahaza mennyire ismert sztárok ezek a nálunk teljesen ismeretlen korai színészek, de mindenesetre jól össze lettek válogatva. Ha egyet mégis ki kéne emelnem, az mindenképpen a kislány lenne, aki gyakorlatilag ellopja a show-t, hát igen, a gyerekszínészekre mindig rá lehet - és kell - csodálkozni, mennyire ösztönösen zseniálisak tudnak lenni bármiféle színészi előképzettség vagy rutin nélkül. De persze jók a többiek is, hamar elnyerik a rokonszenvünket, lehet értük izgulni.
Vannak persze logikai bakik, meg olyan jelenetek, amik a valóságban biztosan nem így történnének, az ember néha csak fogja a fejét, hogy ezt most komolyan gondolták-e, de hát az egy másik kultúra, nem látunk a fejükbe, lehet, hogy nekik az a természetes. Negatív szereplőt csak mutatóba tettek bele egyetlen egyet, abban viszont minden emberi aljasságot és gonoszságot összesűrítettek, amit a többiekből szándékosan kihagytak: az önző, egoista üzletembert, aki végig csak magára gondol, aztán persze ő is megjárja...
És akkor maguk a zombik: az első amit meg kell említeni, hogy ilyen mozgáskoreográfiát én még zombifilm esetében nem láttam; megfordult a fejemben, hogy alighanem profi táncosokat és mozgásművészeket alkalmaztak a főbb statisztaszerepekre, mert hétköznapi emberek így nem tudnak mozogni. Elképesztő tényleg. A maszkokat nem vitték túlzásba, hiszen friss fertőzöttekről van szó, nem több hetes hullákról. Az is érdekes, hogy van egy átmeneti fázis, amikor már kezdenek átváltozni, de még emberi tudatuknál vannak és egyre kevésbé képesek emberi beszédre, ilyenre sem emlékszem, hogy láttam volna korábban, pedig jópár zombis filmen túl vagyok már...
Mindent összevetve, egészen egyéni ízű, sőt műfajmegújító filmnek mondanám a Zombi Expressz-t, példát vehetnének róla az amcsik is...
Részemről egy jó erős négyest ér, meg fogom még nézni párszor, jó szívvel ajánlom a műfaj kedvelőinek figyelmébe.
8/10


35. Anarki (2021-06-21 12:25.40) aaaaa
Kellemes csalódás volt.
Nem volt valami brutális, de tudott némi újat mutatni. Nagyjából ki lehetett következtetni, hogy mi fog következni és voltak benne ésszerűtlen helyzetek, mégis pozitív gondolataim vannak a végére.

7/10


34. Iszonytató Huttyogány (2021-06-04 23:14.13) aaaaa
Nagy klasszikusok (Élőhalottak éjszakája, Holtak hajnala, Zombi, 28 nappal később stb.) ide vagy oda, akkor is ez a legötletesebb és a legfaszább zombifilm, amit eddig láttam. Periódus!


33. KneZkid (2020-12-17 15:47.44) aaaaa
F*asz kivan az ilyen alapvető hibákkal amibe nem tudom miért nem gondolnak bele a film készítésnél.

--szpojler--

I.- a faszi azt mondja jön az alagút 2 ismétlem KETTŐ percünk van átjutni a másik vagonba ... csak amire kijöttek a wcből 3 percen keresztűl gondokodtak hogy csinálják majd a következő kép hogy másznak a poggyásztartón,hát mire a kislányt meg a többieket felrakták oda csak az 5perc már 8-nál járunk ... meg még mire végig másztak és még utána is sötét volt.Mondanám hogy lehet hogy a La Manche alagút ban voltak de nem és nem is lenne vicces.

II. - a jelenet mikor több tucat zombi kapaszkodik a vonat után majd nagy nehezen lerugja a faszi róla őket majd a jelenet ábrázolja mintha a zombik "feladnák" és nem futnak utána ... könyörgöm ezek ösztönlények hát addig kéne a vonat után futniuk amig a lábukat lenem járják ...

III. - sötét kabin jelenet mikor rájönnek hogy a sötétben vakok a zombik akik azt meghallják ahogy a baseball labdák ahogy szétszóródnak a padlon de azt már nem ahogy 3 faszi fut ki a kabinból meg ahogy ajtót nyitnak fuck.

IV. - (csakmertnagyonkötekedőskedvembenvagyok) mindenre felfigyelnek a zombik mindenre támadnak csak a vonat információs képernyőén szereplő hírbemondó faszira szarnak ha ösztönlények és az állati viselkedést vesszük figyelmbe mert ugye azt kell akkor a miért nem szakították le a monitort ?! és legalább próbálták megenni .

ezeken kívül amúgy nem volt rossz film sőt kedvelem.


32. Empire (2020-12-01 10:36.26) aaaaa
Nem volt rossz film, egyszer mindenképp nézhető.
A látványvilág nagyszerű, sőt szinte hibátlan.
De van azért benne hiba számomra. Én szerintem olyan súlytalan és nem élvezhető, pl a zombik elkapnak valakit nincs benne semmi durva, megharapdálják és aztán az illető is zombi, nincs az mint a Walking Deadben megvan csinálva ahogy széttépik meg eszik az embert. De a zombi írtás is gagyi, baseball ütővel fejbe vágják azok meg csak eldölnek mint aki kapott egy pofont kb. A vége meg tiszta gáz, mindenhol teli az ország zombikkal a kis csaj meg hangosan énekel míg előtte 5 perccel kb ha levegőt vettek már előjött rájuk egy zombi. Egy közepest ér mert jól megvan csinálva a látvány meg vannak jó jelenetek, szóval egyszer szórakoztató.


31. Kokesininja (2020-09-08 22:25.24) aaaaa
Semmi extra szerintem, úgy ér veget a film, ahogy kezdődött, tehát értelme nem volt sok.
A hangulat és a dramaturgia viszont nem rossz, szóval a nagy átlagban benne van.


30. Nyolcadik utas (2020-04-04 17:48.32) aaaaa
Hogyan kell működő zombi filmet készíteni?
Így!
Számomra az Oldboy után egyértelművé vált, Dél-Korea masszív helyet kíván magának a minőségi felkészítésben és a Busan expressz jó bizonyíték arra sok műfajban képesek maradandót alkotni.
Tekintsünk el attól, hogy kivéve a főhősöket, mindenki gyorsan, mondhatni pillanatok alatt átalakul, hőseinknek meg van idejük drámázni. De hát ez amolyan jól bevált amcsi klisé.
Kapunk húsz perc felvezetést, aztán belecsapunk a lecsóba. Olykor belefutunk némi üresjáratba, de mikor és hol nem?
Szívem szerint kapott volna öt csillagot, de a végső drámázás olyan lett, akár egy nyálfolyam. És rögtön megtettem a szükséges döntést a lepontozás tekintetében.
De szögezzük le: rengeteg amerikai szutykot kenterbe vág első blikkre!


29. Emylio (2019-10-12 16:12.18) aaaaa
Utazás közben jól esik egy rágcsa...:)


28. Sergio Alba (2019-04-25 21:23.32) aaaaa
Nem szeretem a keleti filmeket. Néha belebotlok egy-kettőbe (a legutóbbi volt a Titkos küldetés Szöülban, ami nagyon jó volt), jól elszórakozom rajta, de általában nem fog meg. Viszont a neten való böngészgetés közben akadtam rá erre. Régóta ismerem, csak hát eddig nem voltam olyan bátor, hogy megnézzem :D Mostanában egyre inkább bírom a darkos és félelmetes cuccokat, de a horror műfaj közül mindig is a zombik fogtak meg. Hentelni is szeretem őket ;) Eddig a kedvenc zombis filmeme az a WWZ (kár, hogy eltörölték a folytatást -.-).

A film kapott egy egyszerű felállást, amiből látszólag nem lehet túl sokat kihozni. Ugyanis valakinek már az nem izgalmas, hogy 2 órán keresztül egy vonaton (jó, néha még földön is) játszódó film...bevallom, én is így álltam hozzá. A kellő hangulatot hozza. A zárt tér (igen, itt épp most örülök :D) rendkívül nyomasztóvá teszi az egészet (plusz, ha még élőholtak is vannak benne). Nagyon örültem, hogy a karakterek nem hülyék. De komolyan. Egy csomó jó ötletük volt, és nem egyből a trancsírozás és a harc. Lopakodva, settenkedve mindent megoldottak. A színészi játék jó volt (bár én eredeti hanggal néztem, kicsit zavaró volt :/). Viszont amit a zombit alakító statiszták művelnek, az csodálatos. Az a mozgás, a fetrengés, a futás, a fordulás, a hörgés......hát, rám hozták a frászt :D

SPOILER

Az Apuka halála olyan szomorú volt, viszont a vége mindenért kárpótolt. Remélem látjuk még folytatás formájában ezt a filmet :D


27. Szendmen01 (2019-01-31 01:33.23) aaaaa
Ütős,pörgős,nagyon jók benne a színészek.
A zombik veszett gyorsak,rémisztőek és vérszomjasak,a mozgásuk zseniális.
Remekül meg lett csinálva,kategóriájában benne van a legjobb ötben.


26. Arash (2018-11-25 20:40.07) aaaaa
Nagyon jó film. Az utóbbi idők egyik legjobb zombis filmje


25. Schott (2018-10-24 01:11.36) aaaaa
Hát én sok minden szart megnézek, de ez a jótól nagyon messze volt. Ha gagyibb lenne vagy viccesebb 5* de ez csak simán gyenge volt. Vették volna meg inkább a Küsz 2 megfilmesítési jogait, ha van olyan egyáltalán... :)


24. Emylio (2018-10-03 19:37.06) aaaaa - (válasz Marsbolha 23. hozzászólására)
10-nél iszunk.


23. Marsbolha (2018-10-03 19:18.58)   - (válasz Emylio 22. hozzászólására)
Egy tuti dolog van az életben az pedig a halál a képzelt ellenség a kilencedik csakra kinyílása közben.


22. Emylio (2018-10-03 11:26.12) aaaaa - (válasz Johnny Saiper 21. hozzászólására)
Tuti?


21. Johnny Saiper (2018-09-26 14:54.39) aaaaa
Lesz belőle amerikai rimék.


20. Johnny Saiper (2018-07-06 01:17.12) aaaaa - (válasz Sergio Alba 19. hozzászólására)
Az érzelmi töltet, a feszültséggel teli jelenetek, ötletes megoldások, kiváló operatőri munka, és pl a szereplők miatt.


19. Sergio Alba (2018-07-05 21:06.59) aaaaa
Nem igazán tudom, hogy miért vannak/voltak odáig ezért, szerintem ugyanolyan, mint az összes többi zozós film


18. Sakamaru (2018-05-26 20:42.36) aaaaa
Klisékkel teli de is akkor is igazán jó film volt.

Ami igazán tetszett az a karakterek gondolkodása helyzet felismerése. Tetszett még a genya fejlődése tökössé. A tökös csávóval is lehetett azonosulni. Plusz a sportoló kamasz hozzáállása a barátnőjéhez is hősies volt nukuduma mozgás reccsenés hús hersenése őrület milyen szalados a film. Párszor még levegőt se vettem párszor meg aztkurva...

most megyek megnézem az anime változatát is. :)


17. Hajrá KTE (2018-05-21 19:28.44) aaaaa
Szép volt a Spoiler (Y)


16. HalfLife2 (2018-05-21 16:46.53) aaaaa
Üdv. Igen, ebben új tulajdonságaira lettem figyelmes a fertőzötteknek: mindenen átgázolnak hogy elkapják az élőket de a sötétbe nemhogy nem látnak nem hallanak és még a szaglásuk sem az igazi. Szánalmas. Mint a Z War-ban is... Összességében jó zombis film, túlélős meg minden de, örültem volna ha legalább a kislány apja is túléli de persze hogy az utolsó pillanatban őt is megharapja egy fertőzött....



15. Moxika123 (2018-05-08 18:12.26) aaaaa
Nagyon tetszett!!!


14. SuperHagyma (2018-03-17 10:02.13) aaaaa
Sok amerikai zombis hulladék film után. Végre kaptam nagyon jó zombis filmet.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekFelo, 2023-11-11 16:3743 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Vonat Busanba - Zombi expressz adatlap
Eredeti cím: Busanhaeng
Évszám: 2016
Rendezte: Sang-ho Yeon
Szereplők: Yoo Gong, Yu-mi Jung, Dong-seok Ma, Su-an Kim, Eui-sung Kim...

További információk

Szereplők fórumai
- Yoo Gong - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk