Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Záróakkord
- SuperTV2, 05:30
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Télapu karácsonyra
- Film+, 06:20
A kincses sziget kalózai
- Film Mánia, 06:35
Good Morning
- Magyar Mozi TV, 06:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - A meghívás (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Semprini (2022-06-20 18:32.48) aaaaa
Ez volt az etgyik legunalmasabb film, amit az utóbbi években láttam. 80 percen át semmi nem történik az égvilágon, viszont kifejezetten kellemetlen nézni az antipatiksuabbnál antipatikusabb szereplőket, akik értelmetlen zagyvaságokat hablatyolnak, a végére kicsit beindul a dolog, de akkor már rég késő, semmi nem mentheti meg a filmet az áporodott dögunalomtól. És ennyi ellenszenves figurát nem is tudom, mikor láttam utoljára filmen együtt. Rémes volt mindenki.
Nagyon gyenge kegyelemkettes, csak mert láttam már rosszabbakat is ennél...
3/10


8. Kyra92 (2020-06-07 18:04.48) aaaaa
Oké, értem én mi lett volna a film mondanivalója és üzenete, de úgy volt trágya ahogy csak lehetett.
Sem a történet, sem a színészek nem voltak érdekesek még csak egy fikarcnyit sem, háromszor aludtam be majdnem rajta, szóval lehet sejteni mennyire volt unalmas. A horrorral köszönő viszonyba sincs, thrillert is csak nyomokban tartalmaz...mondjuk úgy 0,5%-ban, drámának meg a színészi játék miatt pocsék.
Sajnálom a ráfordított időt.



7. Tjunior (2018-04-24 16:10.51) aaaaa
Régen láttam ilyen modoros színészeket egy filmben. Karyn Kusama nem tudja a színészeit kezelni vagy ha szerinte így kell akkor sürgősen felejtse el a filmrendezést.


6. Bertó!!! (2017-10-19 19:43.50)  
Aki A meghívásnak annak tudatában esik neki,hogy néz egy jó kis horrort,az nagyot fog csalódni.
Spoiler.

Ez egy feszültséggel teli,érdekes és bullshit történeten alapuló kamaradráma.A thrilleren edződötteknek nem lesznek nagy meglepetések,már az első negyedóra után lehet érezni,hogy valami nagyon nem klappol.A házigazdák rendkívül kínosan viselkednek az állandó "nyugalmat" árasztó viselkedésükkel.

+Logan Marshall-Green
+forgatókönyv(hellyel-közzel)
+rendezés
+világo sítás
+zene

-forgatókönyv(nem nehéz kitalálni,ez a sztori nem túl egészségesen fog végződni

(Egy átlagember,már a szöszi nő távozása előtt otthagyta volna az egész brigádot a francba...
A legutolsó jelenetsor azért odaszab rendesen.)


5. Evile-Elvis- (2017-01-04 12:11.05) aaaaa - (válasz Monsoon 4. hozzászólására)
Van benne horror is, de inkább thriller meg dráma keverék.


4. Monsoon (2017-01-04 12:06.47) aaaaa
Ez egy véres dráma. Még véletlenül sem horror.


3. Michuu (2016-07-03 16:45.38) aaaaa
SPOILERES

A film első fele eléggé untatott, de miután felmentek az emeletre, onnantól már tényleg felkeltette az érdeklődésem, és a végére jól szórakoztam.
Szeretem az ilyen lassan kibontakozó, végére nagyot szóló filmeket (pedig sejtettem, hogy valami tényleg nincs rendben a házigazdákkal).
Logan Marshall Green amúgy remekül játszotta ezt a gyanakvó fickót, teljesen azonosulni tudtam vele.



2. Jason13 (2016-06-16 16:12.39) aaaaa
A tavaly készült, azonban az idén bemutatásra kerülő A meghívás című thrillerről nem sokat tudtam a megtekintése előtt. Különböző fórumokon találkoztam vele először, ahol sok néző elismerően nyilatkozott róla, emiatt úgy gondoltam, én is próbát teszek vele. Szinte mindenfajta előismeret nélkül ültem le elé (előzetest se néztem és a szinopszisát se olvastam el), egyedül a címre tudtam támaszkodni.
A történet főszereplője egy Will nevű férfi, aki új barátnőjével meghívást kap egy vacsorára, amit ex-felesége szervez. A rendezvényre Will régi barátai is hivatalosak. Ez különösebben nem is hangzik érdekesen, legalábbis addig, amíg ki nem derül, Will egykori asszonya pár évig eltűnt és azóta ő is kapcsolatban él egy másik fickóval.
A felvezetés során megismerjük a karaktereket és bepillantást kaphatunk az egymáshoz fűződő viszonyaikba és még a múltjuk is kitárul előttünk. Miután ezeket a köröket lefutja a film, a felkészületlen néző is rájöhet, ez a vacsora nem sülhet el jól. És akkor én többet nem is árulnék el a sztoriról.
Azt már most leszögezném, hogy ez egy igencsak erős alkotás. Több helyen is horrorként hivatkoztak rá, de az igazat megvallva, ez egy kamaradarabba helyezett pszichológia thriller, ahol a szereplőkön van a hangsúly. Így a tempó meglehetősen visszafogott, a cselekmény egy helyszínre korlátozódik, de a feszültség egyre jobban eluralkodik a képsorokon.
Emiatt nem is tudnám ajánlani azoknak, akik a pörgős, adrenalinpumpáló alkotásokat preferálják. Mert ez egy nagyon visszafogott darab, ahol a játékidő nagy része az utolsó 15-20 percet készíti elő. És ezt fantasztikusan teszi.
Eleinte elveszhetünk a sok figura között, de a készítők aztán kellő időt hagynak nekünk, hogy megismerjük jellemüket és motivációjukat. Nem mellesleg nagyon sokáig kétségek között hagy minket a történet, hiszen nem lehetünk biztosak abban, hogy a fenyegetés valós, vagy csak a zaklatott főhős képzeli be magának.
Leginkább ez a legnagyobb ütőkártyája a mozinak. A rendkívül feszült képsorok is ebből a felállásból bontakoznak ki és így jó ideig szinte kiszámíthatatlan, hogy épp hogy is fog alakulni a következő jelenet. Erre a kiszámíthatatlanságra nagyszerűen rájátszik a nyugtalanító zene, az egyszerű, mégis nagyszerű operatőri munka és a helyszínek bevilágítása.
A színészek játékával sincs gond, sőt, mindegyikük kiváló. Külön kiemelném a főszereplőt alakító Logan Marshall-Green-t, aki elképesztően erős alakítást nyújt.
Az i-re a pontot az utolsó percek teszik fel, itt ugyanis felszínre tör az a rengeteg feszült elem, amit addig komótosan pakolt egymás mellé a film. Bár, a kiszámíthatatlanság érzete itt már nem érhető tetten, mégis nagyon megrázóak ezek a képsorok.
Összességében, ez egy fantasztikus thriller, ami remekül adagolja a feszültséget és pazar karaktereket mozgat. Lassúsága néhányak gyomrát ugyan megülheti, de akik már kissé belefáradtak a sablonokba és a semmitmondó alkotásokba, mindenképp tehetnek vele egy próbát.


1. Norbii92 (2016-06-15 18:33.50) aaaaa
A meghívás egy egészen friss horror. Én is csak egy kritikát olvastam róla, ami egyből felkeltette az érdeklődésemet, így hát megnéztem.
Igaziból vegyesek az érzéseim a filmmel kapcsolatban, mert nagyon tetszett ugyanakkor egy nem mindennapi alkotásról beszélünk, ami ha más nem is, de kitűnik a mai alkotások közül!
In medias res vágunk a cselekménybe, Will és barátnője Kira épp egy vacsorameghívásra tartanak. A házigazdákat, köztük Eden-t, már két éve nem látta, mert Mexikóba utaztak, ahogy a barátai sem, akiket szintén meghívtak. Azonban tudni kell, hogy Will és Eden egykoron boldog párt alkottak. De miután egy tragédia elragadta tőlük a fiukat, Eden eltűnt. Két évvel később a nő felbukkan a semmiből új férjével. De mintha már nem az az ember lenne, aki korábban volt. Az első perctől kezdve feszengve érzi magát, feltörnek az emlékei a házból, az őt körülvevő emberekről, és egyszerűen nem tudja hová tenni, hogy mi történhetett, miért változhattak meg ennyire. Fejébe veszi, hogy Eden és új párja nagy veszélyt jelentenek és igaziból egy szektához csatlakoztak külföldi útjuk alkalmával. De vajon megbízható-e egy Will valóságérzéke? Vagy épp ő maga okozná a balszerencsés eseményeket?
Érdekes történet, melyben zavaró először, hogy mindössze a szereplők neve tudtában vágunk a cselekménybe, de legalább fenn tartja az érdeklődést. Ami lehet nem lesz egyszerű egyeseknél, ugyanis rendkívül lassú, már-már kamaradrámaszerű egyetlen helyszínével, tucatnyi szereplőjével, így nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog! De a hangulata nyomasztó, a zenéje idegtépő, a vége pedig megdöbbentő!
A főszereplő Logan Marshall-Green nagyszerűen játszik, tényleg nem tudjuk eldönteni, hogy csak átélt traumák miatt képzelődik, vagy tényleg valós veszély fenyeget.
Többet nem akarok elárulni róla, nagyon lassú, nem könnyen emészthető, de abszolút különleges filmnek tartom, amit érdemes legalább egyszer megnézni. 4*



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2022-06-20 18:329 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A meghívás adatlap
Eredeti cím: The Invitation
Évszám: 2015
Rendezte: Karyn Kusama
Szereplők: Logan Marshall-Green, Michelle Krusiec, Aiden Lovekamp, Mike Doyle, Jordi Vilasuso...

További információk

Szereplők fórumai
- Logan Marshall-Green - Vélemények
- John Carroll Lynch - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk