Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Rózsa énekei
- Magyar Mozi TV, 23:35
Démoni szerető
- Cinemax2, 23:45
A tökéletlen trükk
- Film4, 00:10
A fogoly
- Mozi Klub, 00:15
Túszdráma
- Film Mánia, 01:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Kopogás a kunyhóban - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ernelláék Farkaséknál aaaaa
Lucy Liu aaaaa

 

Kyra92 adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 403 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 128 aaaaa, 177 aaaaa, 39 aaaaa, 32 aaaaa, 27 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Wolf Creek - A haláltúra aaaaaFarkas-patak aaaaaTúlélőjátszma aaaaa
Utolsó éjszaka a Sohóban aaaaaFebruary aaaaaEleven kór aaaaa
Démonok között aaaaaFekete víz aaaaaA félelem utcája, 1. rész: 1994 aaaaa
Démonok között 3. - Az ördög kényszerített aaaaaAnnabelle 3. aaaaaAnnabelle 2. - A teremtés aaaaa
Annabelle aaaaaÖrdögűzés Emily Rose üdvéért aaaaaVonat Busanba - Zombi expressz aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 67 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 12 aaaaa, 49 aaaaa, 2 aaaaa, 3 aaaaa, 1 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Jennifer Lawrence aaaaaSean Bean aaaaaAidan Turner aaaaa
Hugh Laurie aaaaaFaustino Di Bauda aaaaaChristian Bale aaaaa
Charlize Theron aaaaaKristen Stewart aaaaaEwan McGregor aaaaa
Kate Winslet aaaaaJames McAvoy aaaaaAndy Whitfield aaaaa
Jonathan Rhys-Meyers aaaaaJared Leto aaaaaKatey Sagal aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 140.
Utolsó hozzászólások:

Eleven kór - Vélemények (2021-09-14 19:25.25)
Abszolút kellemes csalódás. Maga a sztori kicsit kiszámítható, de a leleplezés mégis kellőképpen rémisztő és groteszk.
Annabelle Wallist pedig eddig mint színészt nem igazán bírtam, sosem éreztem úgy hogy odatenné magát, kicsit fapofa volt nekem eddig, de itt le a kalappal előtte, itt nagyot alakít!
Sajna a Démonok között 3 kissé keserű ízt hagyott maga után számomra, de ez a film újra bebizonyította, hogy Wan a legjobb ha horrorról van szó és nagggyon szeretném, ha a legközelebbi Démonok között részt (már ha lesz) azt újra ő rendezné, mert a harmadik részen nagyon érezhető a hiánya.

A félelem utcája, 1. rész: 1994 - Vélemények (2021-07-17 23:44.50)
Azért kiváncsi lennék, hogy ezt a filmet milyen korosztálynak szánták? A logikus magyarázat az lenne, hogy tiniknek, de ahhoz az elhalálozások túlon túl kegyetlenek és extrém véresek. Ráadásul tizennyolcas, pont emiatt a kegyetlenség miatt, tehát nem szánhatták nekik, hiszen "legálisan" az ún célközönség meg se nézhetné.
De ha nem nekik, akkor kiknek? Az idősebb korosztálynak? Azok már inkább bírnák a goret, de kb hülyét kapnak (mint ahogy énis) attól a szintű tinidrámától és nyáltól, ami itt van.
Semmilyen elvárásaim nem voltak ezzel a filmmel kapcsolatban, de sajna még azt is alulmúlta. Nagyon hasonlít egyébként a Scary stories to tell in the dark filmhez meg a Bébiszetterhez, de azok messze felülmúlják ezt az alkotást. Azok elé is úgy ültem le, hogy nem voltak elvárásaim, mégis kellemesen csalódtam.
Sajnos ez a film is szenved attól, amitől általában a tini horrorok szenvednek:
- pocsék színészi alakítás
- sablon karakterek
- átgondolatlan/lyukas sztori
- nosztalgia faktor minden mennyiségben
Az utóbbi pont már különösen zavar, ugyanis sok rendező szó szerint meg van róla győződve, hogy bőven elég ha a nyolcvanas, kilencvenes vagy még régebbi idősíkra rendezi be a sztorit, majd tátott szájjal várja a sült galambot, mert a nosztalgia miatt az emberek úgyis meg fogják nézni. Nem kell épképzláb sztorit írni, nem kell karaktereket mélyen kidolgozni, nem kell tehetséges színészeket beválogatni, mert a nézőknek elég lesz pár retro számot benyomni meg a settinget az XY éveknek megfelelően felállítani, valamint régi kopott rongyot előkotorni a nagyiék régi ruhásszekrényéből. És meg vannak győződve róla, hogy ennyivel beérjük. A baj csak az, hogy ezekből a nosztalgia horrorokból már Dunát lehetne rekeszteni, egyszer kétszer elment, de nem ártana már megújulni. Nem fogja senki csak azért ötösre felértékelni a filmet, mert az egyik főszereplő walkmanan hallgatja a zenét, meg mert szépen volt berendezve a videó téka...ez édes kevés.
Az utolsó húsz percbe már csak beletekergettem, mert már annyira nem bírtam. További részekre meg nem vagyok kiváncsi.

Démonok között 3. - Az ördög kényszerített - Vélemények (2021-06-06 16:03.30)
Mióta először megnéztem azóta szeretem a Démonok között filmeket, sőt még a hozzá kapcsolódó spinoffokat is - rád nézek most Annabelle és Insidious -, azonban számomra az "igaz történet alapján" cimke semmit nem ad hozzá a film élményéhez. Szeretem a Conjuringot, de mint önálló, a valóságtól elrugaszkodott filmeket. Nekem attól egy film nem lesz élvezetesebb vagy félelmetesebb csak mert a készítők megpróbálták lenyomni a torkomon, hogy ez tényleg megtörtént. Sokaknak megosztó film alapból is az első kettő Conjuring film, hiszen most valaki vagy elhiszi vagy nem hogy ez tényleg megtörtént és vagy el tud tőle vonatkoztatni vagy nem (én nem hiszem hogy bármi valóság alapja volna, de el tudok tőlük következtetni).
A franchise harmadik része viszont duplán megosztó, hisz itt is ugye elsősorban vagy elhisszük vagy nem hogy démonok léteznek és köztünk ólálkodnak...azonban a sztori itt nem ér véget, ugyanis főhőseink ezúttal egy gyilkos mellett álltak ki, aki azt állította azért ölte meg főbérlőjét, mert az ördög kényszerítette. És ezzel már szerintem túl messzire mentek a készítők. Oké, teljesen világos, hogy egy Ed és Loraine Warren filmből nem hiányozhat ez az eset, ha már az igazi házaspár a valóságban is "beleártotta magát" ebbe a tragédiába, akkor logikus, hogy ebből is film készüljön. Azonban szerintem a készítők nem gondolták át ezt teljesen vagy ha át is gondolták akkor a világ legbátrabb és vakmerőbb csapata lehetnek, ugyanis nem mindenki mer kiállni, sőt az egekig magasztalni egy gyilkost, sőt még kevesebben próbálják rávenni a nézőket és a kritikusokat, hogy ők is érezzenek együtt Arne Johnsonnal. Mert erről szól a Conjuring 3. Kiáll Arne ártatlansága mellett és azt hiszem nem spoiler ha elmondom, hogy a filmben tényleg megszállta egy démon a srácot.
Na most...kérdem én, hogy ez mennyire súrolja a jó ízlés határát? Nem mentek túl messzire ezzel az igazi Warrenék, hogy kiálltak Arne mellett?
Az előző két filmben ugye egyszerűbb volt a rendező dolga, nem volt különösebb etikai, erkölcsi kérdés amivel foglalkoznia kellett volna. Warrenék egy ártatlan, kétségbeesett családot próbáltak meg megszabadítani a rájuk tapadt démonoktól. Kétség kívül jó emberek voltak, hétköznapi, egyszerű életet éltek, aztán bumm a semmiből a nyakukba szakadt egy vagon démon. Egyszerűen rosszkor voltak rossz helyen és segítségre szorultak. A harmadik rész viszont már nem egy jó és ártatlan ember kétségbeesett segélykiáltásáról és Warrenék akcióba lendüléséről szól, hanem egy olyan emberről, aki gyilkolt. Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hisz-e Arne ártatlanságában, van akiben fel sem merül a kétely...én azonban szkeptikus gyanakvóként azért megkérdezném, hogy nem kellett volna Warrenéknek legalább csak egy kicsit vívódniuk azon, hogy most mit is csináljanak, hogy higgyenek-e egyáltalán a srácnak? Oké, hogy ők már tisztában vannak a természetfeletti létezésével, de nem veszélyes egy kicsit mindenkinek elhinni, hogy azért tette amit tett, mert egy démon kényszerítette rá?
Nem volt ez egy rossz film és ahogy már korábban mondtam logikus hogy miért készült el, mondhatni megkerülhetetlen ez az eset, ha már Conjuring univerzumban akartak alkotni, de valahogy vártam volna valamit...vívódást, őrlődést, esetleg több tárgyaló termi részt, az állítólagos megszállt srácnak többet kellett volna képernyőn lennie illetve kevesebb szirupot a végére.

Kyra92 összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk