Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vadidegen
- Film Café, 23:20
Joker
- Filmbox Premium, 23:25
Hang nélkül
- Viasat3, 23:40
Túl a barátságon
- HBO, 00:00
Holtodiglan
- Cinemax, 00:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A részleg - Vélemények
Fogadóóra
Semmelweis (2023) - Vélemények
Segítség mi a film címe????
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Könyvesbolt a tengerparton aaaaa
Jennifer Lee Wiggins aaaaa

 

Fórum - Bíborhegy - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
88. Nyolcadik utas (2021-04-28 19:39.03) aaaaa
Gótikus szerelmi történet, ami hangulatában mindent visz.
Érdekes, mert nem nézném meg még egyszer, de annak örülök, hogy láttam végre.
Végig a Manderley ház asszonya járt a fejemben. Mármint a régi klasszikus darab.
Del Toro meg ha semmi mást nem csinált volna, mint a Faun labirintusát, már azzal beírta magát a mozgó kép történelmébe.
Ja! Meg a Penge 2. Azt bármikor megbírom nézni.
Tud ez a pasas valamit.
És nagy szíve van.


87. Ava Gardner (2020-08-11 17:45.46)  
A film hangulata, stílusa jobban megfogott mint a történet.
Mindig is vágytam rá, hogy egy ilyen kastélyban lakjak, hátborzongatóan romantikusan szexi és szenvedélyes.



86. June08 (2018-07-13 23:12.02) aaaaa
A gótikus hangulat nekem a film második részében megvan. Jessica Chastain rutinosan hozza a szintet. Tom Hiddleston viszont, amennyire tetszett a Thorban, igazából az volt az érzésem, hogy átültette Lokit ebbe a filmbe. Persze romantikus, de nem volt ott. Szegény Mia W meg meg van "áldva" ezekkel a 2világ között rekedt szerepekkel, amit egyik filmből a másikba cipel. Folyamatosan Alice-ként láttam magam előtt. Spoiler: túl sok horrort ne várjon senki sem 2 szellem kóricálgat 3 vagy 4 jelentben.
Attól, hogy festményként szép, még nem gondolkodtatott el.


85. Sakamaru (2018-04-13 06:35.39) aaaaa
Sokkal többet kilehetett volna hozni belőle. De annyira emberi lett és krimi, hogy csalódás volt. Egyszerűen nem tudtam magam beleélni a filmbe. Pedig mind a képi és zenei világ szuper lett.


84. Kyra92 (2017-11-03 19:47.47) aaaaa
Annyira nagy kár érte, olyan jó lehetett volna ez a film. Szinte minden adott volt: jó rendező, többé-kevésbé jó színészek, jó rendezés, jó sőt iszonyat jó díszletek...hol csúszhatott félre ennyire?

Én szeretem Tom Hiddlestont meg Jessica Chastaint, de itt most mintha nem is őket láttam volna, hanem két zs kategóriás színészt, akik valamiért az ő arcukat viselik. Mia Wasikowska... vele úgy istenigazából nincs bajom, de hogy nem neki kellett volna a főszerepet adni az is tuti. Ő olyan tipikus mellékszereplő. Szép meg minden, de túl gyenge ahhoz hogy elbírjon egy főszerepet. Több filmjét is láttam már, a többiben is ugyanazt a faarcot vagy éppen az összezavarodott+megszeppent arcot mutatja. Szerintem nem valami jó színész, de azért rossznak se mondanám.
A film története túl langyosra sikeredett, a csavar a végén pedig...hát ha valaki végül is nem találja már ki a film közepén az se jár jobban, mint aki igen, mert amit ide beleerőltettek csavarnak az úgy vicc ahogy van.
Néhol már túl giccses a díszlet, olyan mint a Star Warsban, nincs egy darab kézzel fogható tárgy csak a CGI. A szellemek iszonyú giccsesek, inkább művésziesek, barokkosak semmint ijesztőek.
A párbeszédek is jellegtelenek, egy deka emlékezetesebb monológra sem emlékszem.

Nagyon jó lehetett volna, mert minden adott volt, de valahogy úgy félrecsúszott mégis ez az egész. Kár érte. Nem valószínű, hogy mégegyszer megnézem valaha.


83. Sampler (2017-11-02 05:37.04) aaaaa
Látvány,díszletek kiváló, maga a film egy langyos fingot sem ér. Kevés.


82. SuperHagyma (2017-03-13 13:44.07)  
Ebben mi volt a horror? Ez inkább szerelmi dráma film. Egyébként szar a film.


81. Törölt felhasználó (2016-09-10 23:45.21)   - (válasz Az utolso szamuráj 75. hozzászólására)
Ugyanezek a képi asszociációk jöttek elő nekem is. Két konkrét jelenet Argento Mélyvöröséből (mosdókagyló és lift), a Hammer-utalások, sőt, a klasszikus Hammer-vér színe a vörös agyagban, jaj de szép volt :) Említsük meg még Roger Corman Poe-adaptációit is, hogy semmi ne maradjon ki. Az viszont nem mentség, hogy a Hammer-horrorok sem az erős forgatókönyveikről voltak híresek, ettől még Del Toro fölszedhetne egy olyan forgatókönyvírót, aki lefaragja róla a kötelező szentimentalizmust, amellett meghagyja a stílusbűvészkedését.


80. Thokoli (2016-06-21 11:14.37) aaaaa
Napokig nem tudtam feldolgozni azt a lelki traumát amit ennek a silány filmnek a látványa okozott, az, hogy elszúrtam két órát az életemből erre a szarra!


79. Sötétszív (2016-03-25 01:59.49) aaaaa
Guillermo Del Toro igazából sosem tartozott a kedvenc rendezőim közé. Ennek okát nem tudom. Inkább közömbös a számomra. Viszont itt ezt a filmjét kell értékelni,amely a hibái, és a kliséi ellenére nagyon jól sikerült. Már az érdekessé teszi a filmet, hogy a múlt század elején játszódik, és a korabeli környezet, kosztümök elég jól sikerültek. Ez egy régi típusú kísértetes horror, amelynek még története is van. Mia Wasikowska remekül játssza a naiv kislány szerepét, Tom Hiddleston viszont halovány. A legzseniálisabb viszont Jessica Chastain. Egyszerűen szólva félelmetes a játéka. Szóval Del Toro remek filmet tett le az asztalra. Bár kétlem, hogy klasszikus lesz belőle. De ezt a két órás filmet akár többször is meg lehet nézni, mert annyira jó.


78. FearlessFanatic (2016-03-13 20:33.34) aaaaa
Hát ez a film egy ganaj! Kár volt tegnap este letölteni. Hát az is biztos, hogy nem fogom vissza seedelni XD


77. Tjunior (2016-03-11 20:01.08) aaaaa
A díszlet, a kosztüm menti kettesre ezt az elég vérszegény filmet. Del Toro leggyengébb filmje, nem is értem mit akart kezdeni, mit látott ebben a gyenge sztoriban.A főszereplő is tévedés, Tom Hiddleston meg egyszerűen gyenge, állítólag egymásba szerettek, de hogy ez a filmből hogy jön le nem tudom. Az nem elég ha beszélnek róla. Jessica Chastain az egyetlen akit dicsérni lehet. A film fordulatai meg maximum egy 6 évest lephetnek meg. Ez a film nagyon mellé ment. Del Toro igazán összeszedhetné magát és ne ezekkel a szarokkal pazarolja el a tehetségét.


76. HMáté33 (2016-03-05 18:45.28) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 75. hozzászólására)
aztán mégis van itt, aki meg talált lepődni a tesók viszonyán, de hát evvan. írkál ő nagyobb hajmeresztő dolgokat is, sőt.


75. Az utolso szamuráj (2016-03-05 14:40.13) aaaaa
Bizonyára mindenkinek van olyan film a tarsolyában,amelyekben többen csalódtak,többet vártak tőle,megbukott a mozikban:valami oknál fogva neki mégis tetszik.Sok mindent lehetne erről írni,de elég annyi:én így jártam a Bíborhegy című mozival.
Mert sokan szeretik használni:nem,G. Del Toro nem zseniális rendező:viszont az egyik legjobb iparos.Fantáziája,ötletei képi megoldásai tették világhírűvé,és a Bíborhegy egy olyan munka,ahol meghajolhat kedvencei felé-mert többek közt rendezése erről szól.
A helyszín 1901,ami már önmagában is érdekes:egyrészt,az urak,az arisztokrata hölgyek estélyekben múlatják az időt,van egy látszatvilág,míg viszont az ipar hihetetlen fellendülésnek indul,annak minden átkával és áldásával együtt.A nőktől elvárják,hogy időben menjenek férjhez ,szüljenek gyerekeket,ám vannak már a feminizmusnak előfutárai is,persze csak óvatosan,a szabad gondolkodás privilégiuma még a férfiaké.
,Edith Cushing-mély főhajtás Peter Cushing felé,aki a Hammer filmekben koptatta hírnevét-könyvet ír,Mary Shelley a példaképe:és szerelmes lesz egy titokzatos angolba,aki pénzt,befektetőket próbál szerezni testvérével ötletéhez ,hogy egykor jólcsengő nevét régi fényében helyrehozza.A vonzalom köztük nyilvánvaló, Edith apja közbeszól:ám korai halála,melyet balesetnek álcáznak,utat nyit a szerelmeseknek,és a lány hamarosan Angliában találja magát,egy különös házban.
A Bíborhegyben ott van minden,amit Del Toro szeret a régi horrorokban,Hammer filmekben:de ott van benne az Üvöltő szelek,a Manderley ház asszonya,hisz a rendező bevallottan ezekből ugyanúgy merített,és ezek megférnek néhány pillanatnyi Dario Argento-val is akár.Ami a filmben egy másodperc alatt lejön,hogy ilyen míves,részletgazdag,festményszerű képi világot hosszú évek óta ilyen műfajú munkában nem láttunk,a szó legszorosabb értelmében pazar a kiállítás.Del Toro játszik a fehér és vörös kontrasztjával-Argento,Fulci-Del Toro visszahozza az ódon,dohos horrorfilmek hangulatát egy laza csuklómozdulattal,és Del Toro mer beszélni a szerelemről ,a romantikáról,ahogy azt a régi,egész más műfajú munkákban tették.
Persze,a sok szépség,hommage közt elveszik olykor a történet:hogy Lucille és Thomas Sharp milyen viszonyban vannak egymással,nem hinném,a sok előkészítés után valakinek is megdöbbenésre adhat okot,hogy a múltjuk milyen bűnöktől terhes,sajnos szintén ordít előre,Sir Thomas megérkezésekor.A forgatókönyv ilyen téren igen átlagos,persze tegyük szívünkre kezünk-már aki ismeri azokat!!...-a Hammer filmek se erről voltak híresek a maguk idejében.
Ám....volt valami ,ami mélyen megragadt a bennem:ahogy Thomas elkezd beleszeretni Edith-be,ezzel pedig szembekerül céljaival és testvérével,akinek drámája az,hogy tettei az ő szemszögéből indokoltak,megérthetőek,és számára ez valóban a féltékenységről,a szerelemről szóltak.Tudom,többen ilyesmit egy horrortól nem várnak el,ám engem megérintett a sztori ilyen vetülete,a csodálatos zene,mely az ilyen pillanatoknak gyönyörűen aláfestett.
A színészek hozzák a kötelezőt,és az általam sokra nem tartott Jessica Chastain messze a legjobb,igaz,övé a leghálásabb szerep is a mélyben izzó érzelmekkel ,melyeket alig tud eltakarni a jólneveltség úri látszata.A hangeffektek parádésak,a CGI szellemek meg...megijedni nem fogsz tőlük,de az átlagnál jobban néznek ki.
Értem hát a Bíborhegy kudarcának okát,vagy miért csalódtak benne többen:de,mit tegyek,én én vagyok,s nekem tetszett,elmerülve hibáiban és erényeiben,egyaránt.


74. Semprini (2016-02-26 22:43.36) aaaaa
Giccsbe hajló romantikus melodráma, gótikus kísértethorror-szerű miliőbe ágyazva - nos, az efféle műfaji kevercsek általában ritkán szoktak igazán jól elsülni, és amolyan két szék közül a pad alá-érzéshez vezetnek, és egyik műfaj kedvelői sem lesznek elégedettek teljes mértékben. Sajnos ezzel a fimmel is ez a helyzet, mintha nem tudná eldönteni, mi is akar igazán lenni: romantikus dráma, thriller, vagy kísértetes horror. Aztán végül egyik sem lesz: sokat markol de keveset fog.
Pedig a sztoriban amúgy lett volna kraft, a film látványvilága pedig egyenesen pazar lett: a díszletek, jelmezek, a zene, szóval mindebből akár egy igazán jó film is kisülhetett volna.
A szereplők: Mia Wasikowskát eddig nem sok filmben láttam, de nem sikerült túlzottan megkedvelnem, ezúttal is szívesebben láttam volna másvalakit a szerepben. Tom Hiddleston sokak nagy kedvence a Bosszúállók és a Thor-beli Lokija kapcsán, én kifejezetten rühellem az önelégült, sunyi képét, ebben a filmben nem volt annyira karikatúraszerűen ellenszenves, de vele se voltam igazán kibékülve. Aki a legjobban tetszett, az Jessica Chastain, ő tényleg jó volt, messze kimagaslott a szereplőgárdából.
A pazar látvány és Chastain alakítása miatt megéri a megnézést, de Guillermo Del Toro-tól azért kicsit jobbat vártam.
Egy gyenge közepest azért megérdemel a film.
5,5/10


73. Emmersson (2016-02-14 22:47.41) aaaaa
Hangulat 5* - Történet egy rakat fos, 1*
És még bőkezű voltam ezzel a tömény unalommal!


72. Rics87 (2016-02-13 12:08.49)  
Mikor még az előzeteseket néztem akkor valahogy sejtelmesebbnek tűnt.
Ez így elég kevés volt,nagyon unalmas!


71. Elizabeth salvatore (2016-02-12 21:39.43) aaaaa
A díszlet szép, de kevés.
Ahhoz képest, hogy mennyire vártam, nagy csalódás volt erre beülni.
Nem szabadna az előzetesekre hagyatkoznom, de mivel más kapaszkodót még nem igen látok a naivságom mocsarában...


70. Zaki85 (2016-02-08 10:17.28) aaaaa
A fenykepezes, jelmez, diszlet gyonyoru, ahhoz nincs ketseg. A szellemek eleg parasak lettek... A film nem tul porgos, meg es is ok, mert vizualisan nagyon ott van. Koltozes utan be is indult a film, de aztan gyorsan vege is lett. Hatalmas csavarokra nem kell szamitani, eleg egyszeru a film. A veget osszecsapottnak ereztem, nagyobb durranasra, csavarokra szamitottam, de olyan egyszeru es kiszamithato, hogy mar szinte fajt. Igazabol nem volt rossz film, de a latvanyon kivul semmi extra, emkelezetes nem volt benne, a film vegen hianyerzetem volt. Kozepes, 6/10 A faun labirintusa meg mindig a legjobb filmje a rendezonek.


69. Boy mester (2016-01-31 19:04.37) aaaaa
A film egy szép, nagy, csillogó szappanbuborék, amibe mindenki azt láthat, amit akart. Volt itt romantika, meg festői képek, amik nem adtak a hangulathoz. Hullámzó színészi teljesítmények és egy-két véresebb jelenet a reklámozáshoz...de összességében a Fekete ruhás nő Oscart ér hozzá képest. Ha most nem fogták Del Toro kezét, remélem legközelebb vezetik.


68. Lyly84 (2015-12-31 19:37.14)  
Azt hittem végre sikerül valami újjal előrukkolni ,de úgy fest kár volt reménykedni.Végül is nem volt rossz,de a körmeimet sem rágtam le.Kicsit Kékszakáll 8. -dik felesége keveredett egy csipetnyi Magassági mámorral és egy kis Fekete ruhás nővel.


67. Nuca (2015-12-19 01:30.55) aaaaa
Sajnos messze alulmúlta a várakozásaimat. Az egyik nagy problémám, hogy egyik szereplővel sem tudtam igazán szimpatizálni, a lány kezdeti naivitása idegesítő, a testvér pár sztorija pedig sematikus, kiszámítható, és erőtlen. Ezt a filmet Tom Hiddleston sem tudta megmenteni, sőt azt kell mondjam, a leggyengébb láncszem számomra ő volt. Először is semmi szexuális kisugárzással nem rendelkezik ebben a filmben, konkrétan egy ázott hollóra emlékeztetett, pedig ehhez a karakterhez nem ártott volna azért. A karaktere maga pedig minden egyéniséget nélkülöz, és teljesen logikátlan is... *SPOILER* A végén színleg leszúrja az orvost, holott mennyivel egyszerűbb lett volna a húgát kiütni, aztán kétségbeesetten könyörög Edith-nek, hogy várja meg a liftben... mert a földszinten nem tudtak volna ám találkozni, miután elintézte a húgát. Valaki írja itt, hogy milyen gyönyörű a fényképezés, meg a gótikus képek szemet gyönyörködtetőek. Ugyan, hol van itt az atmoszféra pl. egy Álmosvölgy legendájához képest? Pedig ott még ősrégi kastély sem volt. A szellemek nem voltak olyan rosszak, bár nem emlékszem hogy egyszer is megijedtem volna, és sajnos a háttérsztori annyira nem jött be, illetve annak megvalósítása, hogy ez a része már mellékes volt. Összefoglalva: fájdalmasan középszerű alkotás, de legalább a marketingje jó volt, mert trailer alapján sokkal jobbra számítottam.


66. Capt.JackSparrow (2015-12-04 13:50.08) aaaaa - (válasz HMáté33 65. hozzászólására)
pedig fel lettek dobva és nagyon gagyi hatást keltettek


65. HMáté33 (2015-12-04 13:46.45) aaaaa
[link]

nem voltak azok bénán animálva, de amúgy sokan elhitték, hogy tényleg CG-szellemeket látunk, ügyes húzás.


64. Capt.JackSparrow (2015-12-04 01:14.33) aaaaa - (válasz Shaynesevier 63. hozzászólására)
miért, talán nem lettek animálva?


63. Shaynesevier (2015-12-01 20:51.38) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 62. hozzászólására)
De te azt írtad hogy "bénán animált szellemek", nem?


62. Capt.JackSparrow (2015-12-01 16:24.00) aaaaa - (válasz Shaynesevier 61. hozzászólására)
Ez így működik már jó ideje. Hol itt a probléma? Vagy akkor ettől a ténytől már néztek ki gagyin?


61. Shaynesevier (2015-12-01 15:16.45) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 49. hozzászólására)
Ember, tudod te miket beszélsz?? Azok nem CGI lények voltak, hanem emberek voltak jelmezben!!! (csak annyi számítógépes trükk volt hogy átlátszók legynek) Legközelebb nézz utána, mielött hülyeségeket írsz!



60. Gergely atya (2015-11-08 10:04.24) aaaaa
Tegnap néztem meg moziban, nekem tetszett.


59. Norbii92 (2015-11-07 17:32.47) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 52. hozzászólására)
Ez a párbeszéd bennem is nagyon megmaradt, de különben nem értek veled egyet! :)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2021-04-28 19:3988 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk