Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Extra HD, 15:55
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Majomember aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - Serena - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Entersp (2021-03-31 20:54.53) aaaaa
A vége felé szurkoltam, amikor szurkolni kellett, de nem adok közepesnél jobbat. Igaz, hogy nem kiszámítható, de ennél több kell.
Rhys Ifans nem nagyon játszik normális figurát - most sem.
A filmtörténet legrövidebb ismerkedése, ill a legfurább kinézetű serif.:)
Három puma.


12. V laszlo (2018-09-16 23:24.56) aaaaa
A vege el lett baszva.



11. V laszlo (2018-09-16 22:00.29) aaaaa
Most megy a tv-ben a favago csaj.


10. Imre 007 (2018-07-24 17:50.06) aaaaa
Az eleje nagyon jól indult, a fényképezés végig tetszett, de a vége?? 5/3


9. Cinci682 (2018-01-02 12:53.34) aaaaa
A megismerkedes igen viharos..hozzam jon felesegul,ez az elso mondata a pasinak.Kimarad az ismerkedes,zsupsz az agyba...regen volt ilyen?Vagy sporoltak az idovel,es atugrottak?
Hangulatos,jo kis film.


8. Tömö (2016-12-04 18:01.49) aaaaa
aaaa, olyan "béna"lett a vége. kár.
Spoileres, de látom, nem érdekel senkit ez a film:DD -tehát, akkor le is írom az egészet, így, hááátha:
Adott egy nő, aki a legszőrnyűbb dolgot átéli már gyerekkorában. de nem meghülyül, diliházba kerül, vagy vmi,éli tovább az életét, és kemény lesz!
Ez eddig jó. MEgismrkedik egy jó faszival, feleségüll is megy rögtön hozzá. -már ez nem tetszett, csak úgy hipp-hoopp??najó, belefért.
Nem vesz tudomást a másik nőről...ott, akkor, mikor még terhesen látja. De legalább nem hülye, vágja a szitut.
Faszikám meg , hát, ez a film nem róla szól. hagyjuk. Mondjuk tényleg szerelmes:) elhittemm neki. ÉS PONT ezért,miért nem lehetett megbeszélni a "zabigyerek" dolgot, és , mint nóórmáliséknál, tudomást venni róla, és kész....abban az időben, gondolom, nem lettek volna egyedül ilyen szituval. Felnőtt emberek sztem bármely időben tudná kezelni azt a helyzetet. Főleg,hogy itt nem megcsalásból lett gyerek. Miért később jön rá az "apaság"???idióta.
Szóval telik az idő, megint egy borzalom következik az életében, megint elveszít vkit. A babáját...hm. Na innenstől nem tetszett már a sztori. Bekattant, de ezt nem mutatják olyan egyértelműen, csak egyszerűen mond és tesz olyasmiket,ami aztán totál nem vág a képbe, személyiségébe!
Most minek kell totál kisajátítania magának vkit(csak mi ketten leszünk, stb)?? miért kell egy kisgyereket megöletni? miért kell aztán magával végezni? (értem, én miért:) A történet elején megismert erős nőhöz ezek a lépések nem passzoltak-nááálam!!
Oké,dráma, tragédia, stb. de akkor Serenát egy gyengébb nőnek kellett volna leírnia. ennyi. más problémám nincs a filmmel!!:DD
A főkönyvelőről sem derült aztán ki, most akkor szerelmes volt, vagy mi baszta a csőrét végig???

Amúgy tényleg, ez a két színész nagyon passzolnak egymáshoz:)) Miattuk adnék rá 4-est, de neeem!:) a film nem olllan jó, és tényleg sajnos.


7. Guts (2016-08-04 20:20.42)  
Tűrhető film volt. Bradly nagyképűnek, rátartinak és gonosznak tűnik a film első felében, de aztán fokozatosan olyan "jófiú" lesz belőle, ahogy azt a többi filmje alapján megszokhattuk. Ez egyébként nem negatívum. Őt így szoktuk meg. A Danny Trejo féle pálfordulás még nem következett be nála.


6. Az utolso szamuráj (2016-07-19 19:36.07) aaaaa
Hát,ezt a filmet nem csak hazájában,de Magyarhonban is ismert és kevésbé ismert kritikusok ekézték tízmillióval:az is hozzátartozik,olyat bukott,hogy...szóval nagyot.Ebben persze az is benne volt,Jennifer Lawrence utómunkálatokon azért nem tudott részt venni,mert képtelen volt otthagyni más filmek forgatását.Akár egy napra is!
Susanne Bier dán rendező filmjét a legtöbb bírálat azért érte ,hogy nincs kivel azonosulni.Meg hogy könnyen ölnek benne,nem értették,ez most mi,családregény,bosszúfilm,bűnfilm,szerelmi történet...én kiállok a kritikusok mellet,de sokukban az a gond,képtelenek a tanultakon túllépni,és oly sokszor a filmet valami "zsákba" becimkézve belepakolni szeretnék.Ha valami nem fedi le amit beléjük vertek,az már..rossz,leegyszerűsítve primitívre mondanivalóm.
A filmhez tartozik,Ron Rash sikerkönyvéből készült,ezek után kíváncsi lennék rá.Bier rendezése igen távolságtartó-és én ezt nagyon szerettem benne,mert én nem kedvelni akarom a hősöket,szeretni,egyszerűen csak őket nézve emberi reakciókon,értelmükön,tetteken,indítékokon töprengeni,merengeni,átgondolni,néha még szórakozni is akár.
Ezen pedig azt történt:tetszett,ahogy a favágók világát durvának,keménynek,kíméletlennek mutatták be,olyan környezetben,ahol az emberi élet nem volt akkora érték.A mélyben erős és impulzív indulatok lapultak,gyűlölet ,szeretet,féltékenység,kapzsiság és Pemberton miatt némi karakterfejlődés.Mívesen,szinte régimódian fényképezték,a színészek ha nem is díjesőre várományosan de csont nélkül hozták,amit kell,és végig fenntartotta a figyelmemet.Egy olyan kapcsolatot láttam benne,ami már akkor halott volt,mikor megköttetett,csak ők ezt nem tudták:és áthatotta valami olyasmi szellem is,ami a régi,álomgyári családsztorikra volt jellemző.
Szóval...én védeném.


5. Independence (2016-07-03 09:20.37) aaaaa - (válasz Gabi91 4. hozzászólására)
Véleményeddel egyet értve – én is olvastam ekéző kritikát - meg kell, hogy jegyezzem, a kritikus is egy tipizálható jellemvonásokkal rendelkező állatfajta:bizonyos helyzetekben, kiszámítható reakciókkal számolhatunk náluk.

A Lawrence-Cooper kettős baszottul erős filmes kémiája, és remek együtt munkálkodása immár abba a stációba érkezett, hogy ha csinálnak velük egy olyan filmet, mely „szakmai” oldalról fogható, akkor gyorsba kiosztanak nekik egy jobbító szándékú makarenkói pofont, ostoba mód, hisz egyrészt nem értik-érzik Susanne Bier filmes koncepcióját, másrészt a két színész ismét bomba erős produkciót nyújt, közös megjelenésüket kimondottan szereti a vászon.

A mozi – erre azért ép ésszel és némi filmes előtanulmánnyal hamar rá lehet érezni – nem a történet hajszál pontos – és egyben szájba rágott – kibontottságával operál, hanem azzal a hangulattal, ami minden másodpercében átjárja nézőjét.

Bier kapcsán szándékkal nem a díjazott filmjét citálom ide, hanem példának okáért a Hogy szeretsz című alkotását, finoman szólva is félelmetesen erős darab.Aki skandináv rendezőtől néz filmet, számoljon vele, hogy ő is számol a néző intelligenciájával, és nem magyaráz felesleslegesen, csak érzékeltet, és bízik a néző saját véleményalkotó képességében, bízik abban, hogy egy történet akkor is lehatol a mélybe, ha nincs minden ok-okozati összefüggés a végtelenségig elaprozottan megjelenítve.Ők így dolgoznak, nem az agyzsugorodott popcorn majszoló massza igényeit szolgálják ki – annak ellenére, hogy ez a film egy szimpla „tömegmozi” - hanem azokét, akik szeretnek elbíbelődni a gondolkodás fárasztó tevékenységével.

Tanulságos, hogy a A vadászat kapcsán is mennyi értetlen spekulációval találkozik az ember, akár ezen a fórumon is, pedig hát...?

A Serena persze messze nem hibátlan – egyáltalán van oly film, mely mindenki számára az? -, de mégis lebilincselő, és pont attól az, hogy nincs hosszú és felesleges jelenetek tömkelegével agyonbodorítva a meséje, felskicceli a lényeget, a többit rád bizza, olvasd s értsd mi, miért is történik.
Az indítékok, motivációk így is tökéletesen érthetőek, viszont amiben a Serena igazi ereje rejlik, hogy oly sejtemesen baljóslatú atmoszférát képes vászonra rajzolni - már a nyitó képektől -, ami előre vetíti a mozi teljes játékidején végighúzodó lappangó feszültséget, zsigereinkben érezzük a nyugtalanító vibrálást, a vihar előtti csend kézzel meg nem fogható zaklatottságát.
A mozi egyértelműen ezzel az eszközrendszerrel dolgozik, és aki valamiféle vadromantikus zsánert vár, vagy a „kemény, öntörvényű nő a fériak uralta világban” rommá harcolt eposzát, csalódni fog, ez ugyanis egy lélektani alapokra építkező történet, fokozatos izmossággal felpörgő dinamikával, s éj sötét tónusokal.

Mindenképp érdemes megemlékezni a mellék karakterekről! Rhys Ifans sokadszor parádés, kevés szavú, komor s titokzatos figurájában folyamat ott a baljoslatú fenyegető erő, Toby Jones minden megjelenése figyelmet követel, s a főszereplők...
Cooper végleg bebizonyította, nem egy a szép szemű szívtipró skatulyájból kibújni nem képes színész, összetett a szerepe, a „vadnyugati” macsóságot kell ötvöznie a nagyvilági dzsentri szerepével, s az idő előrehaladtával oly finom érzékenységgel tárja fel személyiségének érzékeny s vívódó dimenzióit, hogy kénytelen a néző nem fél vállról venni, s beazonosítani a másnapos szépfiúval.
Lawrence pedig – bár ezzel a meghatározással nehéz mit kezdeni – tényleg korunk „fontos” színésznője!Elemi erővel képes átrongyolni a vásznon, jelenléte pokoli erős, s ki nem szereti – amit megértek - , az azt nem szereti benne, hogy remek játéka ellenére, van benne valami konok, hűvös s makacs távolságtartás a saját nézőjétől, eljátssza szerepét, gyakorlatilag hibátlanul, de míg nem lesz képes „közel engedni” magához s nem a szerepéhez – a Napos oldalban már majdnem sikerült - sokan nem fogják kedvelni, ez a kis nüansz hiányzik ahhoz, hogy baromi nagy színész váljék belőle..., reménykedek, hisz oly fiatal még!

Valóban, ez véletlenül sem egy "rossz" film, sőt...


4. Gabi91 (2016-02-09 11:05.19) aaaaa
Félve ültem le megnézni a sok rossz kritika után amit olvastam, de szerintem egyáltalán nem rossz film söt. Tény hogy nem a legjobb amit valaha láttam de ettöl függetlenü tetszett. Nevetséges, hogy a sok filmkritikusnak csúfolt bohóc mindig az alapján ír jót vagy rosszat az adott filmröl, hogy mennyire volt kasszasiker. Szánalmasak vagytok.


3. Randal (2015-06-01 10:37.41) aaaaa
Szerintem érdemes megnézni, hangulatos kis film. Bizonyos jelenetek maradandóak voltak nekem, és tetszett a film alaphangulata, amit nagyrészt a karakteres látványvilágnak köszönhet. Vannak benne nyakatekert dolgok és figyelmetlenségek, illetve igen lassan bontakozik ki a cselekmény, de aki vevő az ilyen drámákra, annak élményt nyújthat a film.



2. Su-30mk (2015-05-28 17:22.07)   - (válasz Bajkoviki 1. hozzászólására)
Ma :-)


1. Bajkoviki (2015-02-04 21:21.55) aaaaa
Ezt vajon mikor mutatják be???



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2021-03-31 20:5413 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk