Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Szellemíró
- Viasat Film, 18:20
Halálos iramban - Ötödik sebesség
- Mozi+, 18:25
Terminátor - A megváltás
- Film+, 18:40
A Sárkánypecsét rejtélye
- Filmbox Extra HD, 19:00
Elátkozott Ella
- Film Café, 19:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Hegedűs D. Géza (71)
Breckin Meyer (50)
Dariusz Wolski (68)
Traci Lords (56)
Ned Bellamy (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
2022-es választás
Last Days in the Desert - Vélemények
Talpig zűrben - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Villám Charlie aaaaa
John Malkovich aaaaa

 

Fórum - Júlia szemei - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Bellatrix (2024-05-01 22:46.05) aaaaa
Jó kis film! 10/8


5. Farkasokkal táncoló. (2022-01-23 21:54.07) aaaaa
Spanyol mester munka. 5 csillag.



4. Anitabagwell (2018-05-09 15:00.34) aaaaa
„Nem tudsz elbújni a sötétségben”

A Contratiempo című tényleg zseniális filmen felbuzdulva úgy döntöttem újranézem Oriol Paulo többi munkáját, mert emlékszem mikor először láttam a filmjeit azt mondtam: „okés, ez így elsőre jól működik, de másodjára nem, mert már tudni fogod a csattanót”. TÉVEDTEM.
Ugyanúgy befostam (elnézést xD) a Los Ojos De Julia-n, mint amikor először láttam.

Ezt még nem Paulo rendezte, csak írta. Guillermo del Toro pumpált bele egy kis pénzt, és valahonnan 6 év után előhalászták a szerintem rém gyenge „El Habitante Incierto” (A Fantomlakó) című misztikus horror rendezőjét, aki a forgatókönyvbe is besegített. Hát mit ne mondjak, finom szólva is hatalmasat szépített a fickó.

A történet középpontjában Julia áll, aki próbálja kideríteni ikertestvére öngyilkosságának a rejtélyes körülményeit. A dolognak külön színezetet ad, hogy mind a ketten olyan betegséggel születtek, hogy a látásukat folyamatosan elvesztik, végül teljesen megvakulnak. Julia testvére Sara, már teljesen vak volt amikor véget vetett az életének – „nem tudott a sötétségben élni” – mondták. Julia rájött, hogy ahhoz, hogy kiderítse mi történt a testvérével, neki is a sötétben kell tapogatóznia…

Ez a film konkrét és átvitt értelemben is brutálisan jól játszik a sötétséggel és a fényekkel. Szinte már már manipulál, amit nálam azért nem minden parás film képes elérni, ez viszont könnyedén. Aki fél a sötétségtől meg minden olyan dologtól, aminek szemekhez van köze, azoknak nem ez lesz a kedvenc filmjük – ettől függetlenül bánhatják ha kimarad az életükből. ;). Emlékszem 8 éve kb. amikor először írtam erről a filmről – sokan megnézték az írásom hatására és azóta „zaklatnak”, hogy tudsz-e még valami hasonló filmet, mint ez volt? Nem sajnos, azóta sem. Ez a film azért korántsem tökéletes – ha „megkaparnánk” jönnének elő hibák - , de egyediségét és különleges hangulatát tekintve a mai napig páratlan alkotás. Az az eset, amikor annyira „jól szórakozol” (=annyira félsz :D), hogy nem azzal foglalkozol, hogy valahogy mindenáron beleköss a filmbe.
A spanyoloknak szokása, hogy egy elég elvont sztoriba, nagyon is általános problémákat rejtenek el. Itt is természetesen volt egy sokkal mélyebb jelentése a történetnek, ami nem más mint a kiszolgáltatottság témaköre. Elnyomók és elnyomottak. Nagyon érdekes megvilágításba helyezve. Persze ehhez már gondolkodni kell és sztori mögé látni. Amit nem sokan szoktak ;). De akinek csak annyi jön le, hogy egy vak nő szerencsétlenkedik, hát legalább annak is adott valamit a film.

Belén Rueda nem kifejezetten egy TOP színésznő nálam, de 2 dolgot rohadtul tud: megijedni és megijeszteni. Az ő horror/thriller filmjeit bátran merem ajánlani, nincs mellényúlás, ha vele/miatta akartok félni.
Nagyszerű film, ami láthatóan többszöri megnézés után is MŰKÖDŐKÉPES - de fel kell hozzá kötni a gatyát az biztos.


3. Norbii92 (2016-08-10 10:55.00) aaaaa
Meglepően izgalmas film a Júlia szemei, már régóta kinéztem magamnak.
A nyitójelenetben egy vak nő öngyilkosságát láthatjuk, melyet ikertestvére, Julia azonnal megérez, így testvére segítségére siet. Mindketten egy különös betegségben szenvednek, látásuk folyamatosan romlik, a stresszhelyzet pedig fokozza a vaksághoz vezető folyamatot. Julia furcsa dolgokat kezd észrevenni testvére, Sara halálának körülményei körül: a nő meg akarta műtetni a szemét és barátja is volt, miért akarta volna megölni magát? Talán volt vele valaki halálának pillanatában? Juliának nincs mit tennie, követnie kell a nyomokat.
A történetről röviden ennyit, mert én is úgy ültem le elé, hogy konkrétan nem tudtam miről szól, csak a pozitív véleményekre hagyatkoztam. Illetve ha azt mondom a rendező Guillem Morales, akinek az első nagyjátékfilmje A fantomlakó volt, akkor biztos voltam benne, hogy eredeti és feszült történetet kapok. És valóban olyan vérfagyasztó a film az elejétől a végéig, hogy le se tudtam venni a szememet róla! Pedig nincsenek jump scare-ek és más klisés ijesztgetések, kizárólag számító és aljas jelenetek. Az operatőri munka kifogástalan, ahogy a rendezés is, vannak jelenetek, melyekben szinte a kameramozgással éreztetik az érzelmeket, illetve a megfoghatatlan, gondolati dolgokat.
A cselekményvezetés tehát nagyon jó tempójú, végig fenntartja a feszültséget, a főszerepet pedig a csodálatos Belén Rueda alakítja. Őt elsősorban Az árvaház című filmből ismerhetjük, ahol szintén nagyszerűen alakít!
Összességében a Júlia szemei az egyik, hanem a legjobb spanyol horror, amit láttam, szuper jó alapötlettel, kiváló rendezői munkával és egy zseniális alakítással! 5*


2. Kapkaboy (2016-02-22 07:21.22) aaaaa
Az tuti!


1. RVIN73 (2014-10-11 20:55.16) aaaaa
Jó film!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBellatrix, 2024-05-01 22:466 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Júlia szemei adatlap
Eredeti cím: Los ojos de Julia
Évszám: 2010
Rendezte: Guillem Morales
Szereplők: Belén Rueda, Lluís Homar, Pablo Derqui, Francesc Orella, Dani Codina...

További információk

Szereplők fórumai
- Oriol Paulo - Vélemények
- Guillermo Del Toro - Vélemények
- Belén Rueda - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk