Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Stone
- RTL Három, 02:35
Jóravaló feleség
- Filmbox Extra HD, 03:05
22 mérföld
- Mozi+, 03:05
Visszavágó
- Film+, 03:10
Szörnyszülöttek
- Film Mánia, 03:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Martínez aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - V/H/S - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Moxika123 (2014-12-04 21:59.16) aaaaa
Ez egy értékelhetetlen sz@r!


25. Rechter (2014-12-04 19:18.41) aaaaa
Idegesítő vágások, kamera kapkodás.
Hogy valami jót is írjak. A 3. sztori király volt, a negyedik sem volt gáz, de azért elég érthetetlenre sikerült a "miért"-je. A többi sztori maximum brutális volt, de semmiképpen sem jó...
Összességében szerintem elég gyenguszka. 3 csillagos átlag horror. Nem vagyok benne biztos, hogy megnézem a többi részét.



24. AldoWinnfield (2014-07-21 10:31.46)  
[link] Kellemes horrorfilm(ek).


23. Michuu (2014-03-24 13:32.43)  
10-en nem bírnak egy jó filmet megcsinálni?Ez olyan hihetetlen...


22. Az utolso szamuráj (2014-03-24 12:12.30) aaaaa
Pedig,ez az igazi horror.
A VHS hihetetlen népszerűsége a rajongók között abban magyarázható,hogy elkanyarodtak a studiófilmek kimunkáltságától,és esetlen,olykor karcos , többeknek talán látványtalan,ám ugyanakkor titokzatos,nem megmagyarázott,rövid és sokszor érthetetlen végkifejletet ad.
Kapaszkodjon meg a bugyi szélébe,kit illett:bizony ez!sokszor a horror koncepciójának része sőt veleje .Az ember rémületet leginkább attól érez,ami idegen,megmagyarázhatatlan,addig nem tapasztalt,ami nem kézzelfogható rettegésből épül fel,és az itteni történetek ilyesmit próbálnak visszaadni a régebbi horrorfilmekre emlékeztetve,apróbb kis sztorikban-mintha horror-Örkényt látnánk,na jó,kicsit túloztam.
Adnak némi kerettörténetet,a betörők meg végignéznek pár érthetetlen szalagot,ami ínyenceknek adhat élvezetet.(Főleg,mert jónéhány dolog mint jeleztem,nincs túlmagyarázva,járhat rajta az agy.Vagy,utálhatod tiszta szívből,csak akkor a műfaj bizonyos kötelezvényeivel nem vagy tisztában.)
Persze,csak pár történet tudja kikerülni azt,hogy ne kezdjen el vigyorogni a néző,ugyan már,mikor az ember fosik,akkor nem filmez:de,javára írandó,az a pár ötlet működik,főleg a videochat scéna vagy a szemüveg kamera.
Amelett ha az ember végiggondolja az itt látottakat,igen széleskörű horrorantológiát vélhet a látottakban felfedezni:van itt vámpír,szellem,zombiszerűség vagy félresikerült ördögűzés.A kinézet nem véletlen olyan,amilyen,hisz egyfolytában VHS szalagokat látunk mindenfelé,aki pedig olyan vén mint én,emlékezhet arra,hogy egy idő után milyen kopások,színvibrálás és egyéb anomáliák történtek az adathordozóval,főleg akkor ha mondjuk a videómagnó esetleg párszor be is kapta.
Jó kis próbálkozás ez,főleg úgy,hogy zsebpénzből csinálta néhány műfajőrült,akik szemlátomást még emlékeznek arra is,miért az a műfaj,ami-és nem baj az se,ha a nézőben maradnak kérdőjelek,mert esetleg gondolkodik avagy nyugtalanságot érez.


21. Emily the stranger (2014-03-02 23:29.26) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 20. hozzászólására)
annál talán 1 fokkal jobb, bár szerintem egy szinten tengődnek....annak is olyan felesleges volt 4 ( vagy 5, nem tudom) rész....de úgy hallottam ennek is lesz 3. része


20. Capt.JackSparrow (2013-12-23 23:26.48) aaaaa
gyenge 3-aska. volt pár egész érdekes történet, és még így is fényévekkel jobb mint a paranormal activity:)


19. FRU5T (2013-09-21 19:20.46) aaaaa
Nagyon szeretem az ilyen áldok. filmeket, de ez még nekem sem jött át igazán :D


18. Spiel (2013-09-09 19:43.58) aaaaa
Nekem bejött.


17. Emily the stranger (2013-07-19 21:46.09) aaaaa
"Ha kézikamerával legurulok egy domboldalon, és közben jódlizok, az lenne hasonló színvonalú."

:D
Mondasz valamit!


16. Eufrozina85 (2013-06-28 01:17.35) aaaaa
Unalmas, semmitmondó, mindenekelőtt pedig hallatlanul idegesítő film. Végig az álommal küszködtem, borzasztó volt. Az elején a kétbites imbecilis banda betör a házba, de semmit nem látni az egészből - ki hol van, ki mit keres, milyen a ház. Nulla hangulat, nulla feszkó. Megtalálják a vhs-eket, és külön-külön megnéznek egy-egy epizódot. Én azt a fene nagy pánikot nem láttam rajtuk... WTF fejjel nézték az egészet.
Az első sztori még elment, ígéretesnek tüntette fel a filmet, de ami utána következett, az a műfaj mélyrepülése. A két utazós sztori kurva unalmas volt,a végén van vagy 20 mp akció, és egy alig-alig látható végkifejlet.
Az erdős sztorinak egy-egy pontja nem is volt nekem világos, de kb annyira izgultam rajta, mint egy általános iskolai évzárón, úgyhogy nem is érdekel a magyarázat.
A csaj, aki szellemeket lát, még mindig talán a legjobb pillanatokat hozta az összes közül, de ez nem dicséret: ebből a fostömegből valamelyest kitűnik, de a csattanót szintén nem vágtam teljesen, amit meg vágtam belőle, az nem tetszett.
Az utolsó epizód volt megcsinálva a legtisztességesebben, ne adj Isten, még karakterek is voltak, nem volt az az istenverte kamerarángatás, és effektíve volt benne para és munka... Viszont az elvarrása annak is egy WTF-díjas nulla.
Összességében a film egy qrvára idegesítő fel-alá rohanás a lehetetlenségig rángatott kamerával, szándékosan rongált képminőséggel, amiktől az ember a 30. perben legkésőbb tuti végighányja magát. Sipítozás, sikítozás, artikulálatalan üvöltés, miközben semmit nem látni, semmit nem érteni - mindez össze nem függő sztorikban, érdektelen hibbant idiótákkal, a félőrült rohangálás és kameratépés szüneteiben elmondhatatlanul unalmas párbeszédekkel, se füle-se farka érdektelen maszlag.

Az ilyet mifelénk nem nevezik filmnek. Ha kézikamerával legurulok egy domboldalon, és közben jódlizok, az lenne hasonló színvonalú.


15. Chris92 (2013-06-12 15:59.52) aaaaa
Maga a koncepció nem lenne rossz, miszerint egy horrorantológiát lássunk, különböző történetek mind-mind egy VHS kazettán, és ezeket is összeköti egy főszál. Az epizódok pedig egyszerre gyökereznek a klasszikus horrorfilmes alaptémákból, csak a first-person kamerakezelés miatt az új ullámos found footage mozik köntösébe vannak bebújtatva. És ez nem is lenne gond, hiszen kellő kreativitással tényleg lehetne egy egyszerre szórakoztató és illesztő egyveleget alkotni. Viszont a filmnek az adja meg az alapvető halálos sebét, hogy a különböző epizódok minősége között nagyon nagy különbség van és mindegyikükre jellemző, hogy a felvezetés jóval lassabb és emiatt unalmasabb is mint, amit elvárna az ember. Adam Wingard főnarratívájú szála a kazetták után kutató unszimpatikus kreténekkel inkább csak átvezetőként tud jól funkcionálni, David Bruckner vérfröcskölős epizódja tisztességesen indítja az epizódokat, ám máris nagy minőségzuhanás jön. Ti West és az általa dirigált epizód a két utazóval és a zaklató lánnyal, a film abszolút mélypontja, feleslegesen túlnyújtott, unalmas és a csavart is ad-hoc módon használó vérgyenge darab, érdemes áttekerni. Glenn McQuaid betétje ügyesen csavarja meg a "tömeggyilkos-az-erdőben" féle slasher formulát, ahol a kamerának is kiemelt szerepe lesz, viszont a szellemeket látó lány epizódja, ismét gyenge, egy-két jobb pillanatot leszámítva, egy Paranormal Activity-re emlékeztetett és aki egy kicsit is ismeri viszonyom azon szériával, az tudhatja, hogy ez nem dicséret. Viszont ekkor jön a film csúcspontja a 10/31/98 szellemházas őrülete, ahol tényleg azt érzetem, hogy itt sikerült megvalósítani teljes mértékben azt, amit a készítők terveztek. Kézikamerás horror, régi sulis beütésekkel és jó megvalósítással.
Összességében, két, max három betét ajánlható tiszta szívvel, ami nem éppen jó arány, nem nagyon nyűgözött le. Remélem a folytatás tényleg jobb (annak mondják).


14. Emily the stranger (2013-06-07 16:41.25) aaaaa
Próbáltam kerülni a beszámolókat,nem is olvastam előtte más véleményeket,leültem,és megpróbáltam élvezni,ez nem sikerült.

Spoiler!

(lehet nem ez a sorrend,de lényegtelen)

A repülő szörny csajos sztori:
Iszonyat unalmas felvezetés,bugyuta és röhejes
volt,főleg a vége,ahogy elrepült a csaj a csávó testével.......

Láthatatlan sorozatgyilkos az erdőben:
Ez egy kicsit izgalmas volt számomra,de semmi extra,ennek is bugyuta vége lett,ok hogy horror,no happy end a kötelező,tudom,de akkor is túl szánalmas lett a vége!

A csaj,aki szellemeket lát a lakásában:
Számomra ez volt a legirritálóbb sztori az egészben,legszívesebben jól megrángattam volna a
rendezőt,hogy "ez most mi volt?!"

A rituáléba csapó házibuli:
A kezek tök jól néztek ki,ahogy előtörtek a falból....kb ennyi.A vége tipikus klisé.

A két utazó,és a zaklató lány:
Na ebben az utolsó 1 percig szinte semmi sem történik,ez volt a legunalmasabb sztori!


13. G-ergo (2013-05-23 11:50.16) aaaaa
rettentően unatkoztam, míg tartott... rengeteg felvezetés, mindenféle feszültség nélkül, aztán a fele a sztoriknak így is folytatódott. talán két történet volt, ami mikor kibontakozott tartogatott valamiféle izgalmat, látványt, hangulatot. az ötlet viszont érdekes. a második talán jobban sikerült.


12. Norbii92 (2013-05-22 20:10.10) aaaaa
Egy fiatal társaság tagjai megbízást kapnak, hogy törjenek be egy házba, ahonnan egy bizonyos videokazettát kell ellopniuk. A ház azonban csupa meglepetéseket rejteget. A fiatalok rengeteg kazettát és egy hullát is találnak a házban, ezért, hogy megtalálják a megfelelő szalagot, elkezdik megnézni a videokazetták tartalmát. A felvételeken azonban borzalmas dolgokat látnak, amitől a fiatalok azonnal bepánikolnak. Persze ez még csak a kezdet, hiszen a hulla váratlanul eltűnik.
Nem rossz történetet van e V/H/S-nek, ma délelőtt meg is néztem egyik haverom tanácsára, akinek nagyon tetszett a film! Nekem viszont vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Ugyanis az egész 5 kis történetből áll, amelyek nem azonos színvonalúak, ez a háttér történet ami meg csak összekapcsolja őket, elég kidolgozatlan és érthetetlen!
De mondjuk én így voltam 1-2 történettel is, melyek közül a legjobb szerintem az első volt! A második kifejezetten unalmas volt, a harmadik véres, a negyedik érthetetlen, az ötödik viszont kicsit félelmetesebb volt, ugyanakkor szintén unalmas.
Ami viszont tetszett, hogy mindegyik kis történet képe tényleg olyan volt, mintha egy vhs kazettát néztem volna... kicsit nosztalgikus érzéseket váltott is ki belőlem.
Összességében megérte megnézni a filmet, annak ellenére, hogy nem nyűgözött le teljesen! Idén pedig már jön a második rész is, amire azért szintén kíváncsi leszek! 4*


11. LayanT (2013-04-07 17:03.37) aaaaa
nekem a "mesék a kriptából" ugrott be róla elsőre, de van persze más hasonló apró sztorikból álló film. nekem adta.


10. Desert Fox (2013-01-23 22:25.20) aaaaa
nem hiszem ,hogy külön filmekből lettek volna kivágva, inkább csak a filmhez kitalált apró történeteknek mondanám őket.az első és az utolsó tetszett a legjobban az apró történetek közül, bár a film lényegére nem sikerült rájönnöm :D


9. Hajni1987 (2013-01-19 15:42.31)  
Tudja valaki hogy mi a címük azoknak a filmeknek amiből ki lettek vágva??


8. Hawk (2012-12-14 11:47.14) aaaaa
-.-' A "sztori",amelyiken a dilis csaj lájkolja a szemüveges csávót még elmegy,meg talán az utolsó történet,de a többi az én ízlésem szerint szar.


7. Jason13 (2012-11-13 20:06.25) aaaaa
Az emberek nem csak a tábortűz mellett hallhatnak rémtörténeteket, hiszen Hollywood (és persze más filmesek is) gyakran előjön(nek) olyan mozikkal, melyek másfél vagy két óra alatt sok kis horrorsztorit tárnak elénk. Vannak Halloween-t körbeölelő alkotások, Stephen King novelláiból készült darabok és a sorba most már beállhatnak a kézi-kamerás megoldást alkalmazó művek is, mégpedig a V/H/S jóvoltából.
A történet középpontjában egy huligán banda áll, akiket egy ismeretlen fickó megbíz azzal, hogy törjenek be egy házba és onnan lopjanak el egy videó kazettát. Ezért az egyszerű műveletért pedig busás összeget kínál, így nem meglepő, hogy hőseink élnek is a lehetőséggel. Viszont miután bejutnak a vityillóba, két kellemetlen dologgal is szembesülnek: a házi gazda halott és egy kazetta helyett van egy egész gyűjtemény. Így hát muszáj leülniük a tévé elé, hogy átvizsgálják a kazettákat, ezek viszont elég érdekes filmecskéket tartalmaznak.
Ez lenne a sztori gerince és e mellé kapunk még 5 rémtörténetet, de mivel nem akarok poénokat lelőni, ezekről nem ejtenék szót. Inkább arról írnék, milyen is maga a film: meglehetősen jó. A legnagyobb pozitívum az, hogy a cselekmény sehol sem ül le, végig pörögnek az események, mindig történik valami. Ez pedig azért lehet, mert a "videók" maximum 15-20 percesek, így még azelőtt véget érnek, mielőtt unalomba fulladnának. Egy kivétel azonban akad, a második felvonás, ami valami rendkívül lassú és sajnos a végére sem kerekedik ki belőle semmi érdemleges. Ezt az egy szegmenst simán ki lehetett volna hagyni, de a többivel szerencsére nincs gond.
Amivel baj van, az a kézi-kamerás stílus alkalmazása. Elég sok helyen zavaró a rángatózó kamera és az elszemcsésedő kép, azért néhol óvatosabbak is lehettek volna a kedves készítők. A másik zavaró tényező, a forgatókönyv kvázi hiánya. Oké, van egy alap, amire fel van húzva pár kisfilm, de nem csak ezeknek nincs normálisan kidolgozva a története, hanem magának a gerincnek se. Túl sok a kérdőjel, azért néhol nem ártott volna egy kis magyarázat, hogy akkor mi-miért is történik.
De ezen hibák ellenére is bőven élvezhető a film, hiszen a "felvonások" többsége rendkívül szórakoztató és míg az egyik jó sok vért kínál, addig a másik feszültséget vagy jól kivitelezett ijesztgetéseket. De ami igazán hangulatossá teszi a V/H/S-t, az a képi világ. Mégpedig azért, mert sokszor tényleg olyan érzése van az embernek, hogy egy régi videokazettát néz, emiatt pedig nosztalgiázhatunk is kicsit.
Összességében, ez egy kellemes kis szösszenet, ahol nagyon sok minden nincs a szánkba rágva, de ennek ellenére igencsak magas a szórakoztatási faktora. Talán ha kevesebbet rángatják a kamerát és kihagyják a második szegmenset, jobbra is sikerülhetett volna, de azért ebben a formában is bőven megállja a helyét.


6. 1-2 (2012-10-16 20:37.35) aaaaa
nagyon érdekes, azt hittem, hogy csak embereket ölnek a kamera előtt, de nem, hanem minimális sztori is van a történetekhez kitalálva
mondjuk annyira nem brutális


5. Alvingirl18 (2012-10-10 18:27.03) aaaaa
Oda vagyok az áldoku filmekért előre leszögezem, így (Y) :)


4. Dastardly (2012-10-04 15:22.01)  
miről szól?


3. Csernakakos (2012-10-01 15:39.57) aaaaa
Hát kevés ennél ócskább filmet láttam.


parfumeshop.hu banner

2. Johnny13 (2012-09-27 17:53.37)  
A maga nemében egyszerű,mégis brutális film !


1. Johnny13 (2012-09-27 17:52.29)  
Elég érdekes anyag ez a film mikor elöszőr láttam ,hát nem egyszerű !



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMoxika123, 2014-12-04 21:5926 hsz
KérdésekBoyOnTheVerge, 2013-08-15 11:563 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
V/H/S adatlap
Eredeti cím: V/H/S
Évszám: 2012
Rendezte: Matt Bettinelli-Olpin, David Bruckner, Tyler Gillett...
Szereplők: Calvin Reeder, Lane Hughes, Adam Wingard, Hannah Fierman, Mike Donlan...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk