Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Superbad, avagy miért ciki a szex? aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - Isten áldja Amerikát! - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Lifeisamovie (2022-07-20 14:49.36) aaaaa
Azért a főhősünknek eléggé össze is jött, hogy elszakadjon a cérnája és elhatározza, kikukázza a 'szemetet'. Az ex nejt telibe verték, várja másnak a kölykét, a lánya egy hülye kurva prototípusa, egy kis digi-dagi-daganat van a fejében, kirúgják, ráadásul az nyomja fel, aki belemosolygott a képébe, a szomszéd paraszt....kész csoda hogy eddig nem ölte meg magát. :D ( Olyan ez a film, mint az Összeomlás mixelve az Én és én meg az Irénnel :)


21. Lifeisamovie (2022-07-20 12:33.30) aaaaa
Mondjuk amikor a tévében tényleg azt kell nézni, hogy hülye k.rvák veszekszenek, ordibálnak, meg véres tamponnal dobálják egymást...az már tényleg az alja, az ilyeneket tényleg gránátvetővel kellene megküldeni, hogy biztosan eltakarodjanak a világról, meg azokat is, akiknek ilyen nulla szart akarnak 0-24-ben bámulni :)



20. Bede István (2018-01-27 15:56.17)  
qrva jó film


19. Rántott Birkaszósz (2017-04-11 12:26.52) aaaaa
Az ötlet kiváló, a kivitelezés lehetne jobb is. Nagyon elrugaszkodik a valóságtól, ahogy nem körözik és el sem kapják őket, nyilván ez a valóságban nem így lett volna. Ugyanakkor kiváló társadalomkritika, tényleg ilyen hányinger a világunk ma.
Igazából már akkor tudtam, hogy tetszeni fog a film, mikor az üvöltő, taknya-nyála egybefolyós csecsemőt lelövi az elején. Imádtam azt a pillanatot.
Összességében felemás lett a film, egy megtekintést ettől függetlenül mindenképp megér.


18. Thoams (2015-08-14 23:53.21) aaaaa
Hát nekem hiányérzetem volt. nem jött át az egész. (mint pl az összeomlásban ha már ennyire hasonlitgatják) nem volt elég reális. normál esetben már rég elkapták volna. és az tényleg durva hogy a kiscsaj a lepacsizás miatt is ölne. pedig az eleje tetszett azt hittem felfelé ivel, de nekem lapos volt. ez van :)


17. KongFan (2013-05-27 16:10.22) aaaaa - (válasz Menrot 15. hozzászólására)
Leghülyébb "érv" evör...


16. G-ergo (2012-09-07 18:35.48) aaaaa - (válasz Menrot 15. hozzászólására)
Ehhez nincs hozzáfűzni valóm..................... :P


15. Menrot (2012-09-07 17:51.03) aaaaa - (válasz G-ergo 13. hozzászólására)
Csinálj jobbat!:P


14. G-ergo (2012-09-07 15:48.18) aaaaa
De egy újragondolt duó meglátogathatná Magyarországot is! Végig lőve a celebvilágot cristofelestől, pákóstól, stholostól, tündéstől, blikk, bors, stb. főszerkesztőstől, tv2 és rtl klub vezetőségestől (az rtl-nél külön ügyelve a filmek megvágásáért felelős személy bevégzésére) áttérve a politikába, ott meg aztán jóformán válogatás nélkül és lehetne sorolni naphosszat... de szép lenne.


13. G-ergo (2012-09-07 15:39.56) aaaaa
Rettenetesen vártam ezt a filmet, mert gondoltam sok-sok igazi társadalomkritikát kapok, görbe tükröt a fogyasztói társadalom felé és mindezt poénokkal körbefonva. Hát lényegében kaptam mindből. Egy nagyon picit.
Az alap ötlet nagyon jó! De tolmácsolták nekünk ennél már sokkal minőségibben is, mint ahogy azt lentebb már említettétek. De nem is a minőségről van itt szó, mind inkább a főszereplőről és arról, ahogy Mekare is említi, hogy nem feltétlen tudunk kiállni mellette, a módszerei és érvei, célpontjai ezt nem minden esetben engedik. Egy kisbaba vérpermetté konvertálása, egy sörétes puskával... nem épp az erkölccsel és a józan társadalmi normákkal köszönő viszonyban leledző cselekedet. Legyen mindez akár gondolati síkon is! Nálam itt elbukott az egész. Mert ne akarjon rendet rakni valaki olyan, aki nem ismeri azt. És ezzel nem azt mondom, hogy én ismerem, de a fent említett dolog biztos nem az :D Persze teljesen egyet értek a média és a magát szórakoztató iparnak nevező birka gyár felégetésében és szétzúzásában, de... ez itt nem. A legrosszabb az egészben a kis csaj. Aki teljes mértékben szociopata, és könnyű szívvel lelőne valakit azért mert lepacsizik a másikkal, és csupán azért csatlakozik Frank-hez mert elege van a teljesen átlagos életéből. Hurrá, ki az utcára lőjük halomra a népet. Sok esetben én is szívesen megtenném, de amit ezek leműveltek úgymond válogatás címszóval. Nem. Ez nem. Aztán a terv Franciaországgal... inkább nem is részletezem. A végkifejlettről meg... áh. Tökéletesen elhibázott cuccos lett ez szerintem, pedig igazán jó kis vérben tocsogós gondolatébresztő lehetett volna belőle.
Mindemellett élmény volt nézni az első áldozat kivégzését (és az első próbálkozást :D), jók voltak a zenék, gyönyörű a Camaro (jah, és azt miért nem kereste senki? másrészt elég feltűnő jelenség, mégsem kapcsolták össze egy gyilkossággal se... :D)
Na szóval. ez nem jó.


12. Saskői Gergő (2012-08-22 21:22.05) aaaaa - (válasz El Condor 9. hozzászólására)
Nekem is!
Az Összeomlás nálam benne van a top10-ben. :)
Az drámaként, akciófilmként, vígjátékként és társadalomkritikaként is megállta a helyét.
Ez a film csak társadalomkritikaként.
Azért örültem, hogy végre már kimondják, hogy jó lenne, ha az ilyen valóvilág-féle műsorok eltűnnének.
Azok nézzék meg a filmet, akik ismernek olyanokat, mint pl Alice Cooper, Green Day,stb...
Igazából szerintem jó film, de max. egyszer nézős.


11. KongFan (2012-08-08 20:44.10) aaaaa
Vígjáték? Ahha...
Nem igazán tudok mit mondani a filmről, 10 hozzászólás után is úgy érzem a lényeget összefoglalták.


10. Mekare (2012-08-01 00:28.04) aaaaa - (válasz El Condor 9. hozzászólására)
Nem volt annyira jó, ez igaz, mert akármennyire is van igazság abban, amit mond a főszereplő (ha nem is minden..vagy nem egészében), nem lehet úgy kiállni mellette, mint Douglas figurája mellett anno, a módszerei nem engedik. Főleg az első babás jelenet miatt sem lehet pl ajánlani a filmet sem, szerintem..bármennyire sokszor is felébresztett az alattunk lakó kisbaba sosem tettem vele ilyesmit még képzeletben sem...és végig az volt a gondolatom, hogy igaza van ugyan a fickónak, de ez így túlzás...az Összeomlás valahogy reálisabb és könnyebb érzelmileg ráhangolódni (legalábbis nekem) . Ettől függetlenül még tetszett ez a film is, mert elgondolkodtatott és a monológok ütősek voltak stb


9. El Condor (2012-08-01 00:07.32) aaaaa
Kapásból az Összeomlás jut eszembe, de azért ez nem volt annyira jó.


8. Hucom (2012-07-08 00:49.55) aaaaa
Rég láttam ilyen jó alkotást.
10/10
Nehéz szavakban leírni mennyire jó is ez a film, inkább meg kell nézni


7. KareszFaszi (2012-07-07 07:22.03) aaaaa
Itt kb. 30 fok van, nálam/rajtam meg libabőr...Szenzációs ez a film. Az alapsztorit tekintve kapásból beugorhat néhány jó kis mozi pl.: Összeomlás, Született Gyilkosok vagy esetenként akár a Leon, a profi is(újabbak közül meg a Hobo with a Shotgun) Emellett és ennek ellenére megvan a film saját hangulata, egyénisége, ami elsősorban a főhős karakterének, és a főszereplő játékának köszönhető. Képzeljük el a nagyon-nagyon átlagembert - jó és rossz megközelítésből egyaránt. Nos itt áll előttünk. Hasonló szerepben utoljára a District 9-ben láttam telitalálatot(ha más filmeket emlegettem)
És bár az alaptörténet nem hat az újdonság erejével, mégis azt hiszem, hogy nem lehet elégszer tükröket tartani a mai társadalmak felé,és persze bele is kell nézni, még akkor is ha az adott "cirkusznak" mi is részesei vagyunk. Főleg ha figyelembe vesszük a kereskedelmi rádiók, és televíziócsatornák értékrendjét.
A kiscsaj fantasztikus, az operatőr is alkalmazza azokat az egyedi beállításokat, melyek nélkül egy hasonló kategóriájú film nem lehetne az igazi. Az i-re azonban a filmzene és a betétdalok teszik fel a pontot. nemcsak hangulatban de szövegben is tökéletesen passzolnak az adott szituhoz. Ezzel kapcsolatban is beugrott pár alkotás: Donnie Darko, Watchmen, Sons of Anardchy-sorozat...
Mindenképpen meg kell még egy zer nézni rövid időn belül, mert annyi mindenről volt benne szó, amire jó lenne emlékezni. Nálam máris a legjobbak között van:)


6. Iason (2012-06-29 18:40.53) aaaaa - (válasz Iason 5. hozzászólására)
Nos, most fejeztem be. Rendkívül tanulságos és főként nagyon elgondolkoztató ez a film. Szerintem jár az öt csillag.


5. Iason (2012-06-29 17:37.17) aaaaa
Még csak a felénél járok, de minimum Charlie Chaplinnek és a négy Marx fivérnek kéne feltűnni, hogy ez a film vígjáték legyen. Eddig különben nagyon tetszik!


4. Vbacs (2012-06-28 20:49.31) aaaaa
Ez a film olyan gondolatokat közvetít, amit kevesen mernek kimondani, de annál igazabbak. A bőrükben éreztem magamat, imádtam.
Az a kislány....ó, bárcsak én lettem volna :DDD
De mindkét szereplő remek volt, egyszerűen remek.

Több ilyen film kéne és azzal sem lenne baj, ha néha meg is valósulna. Amerikára is és erre az országra is ráfér:)))


3. Pikk Ász (2012-06-28 20:45.52) aaaaa
A hülyeség öl. És a szereplőink érvényt juttatnak ennek. Bár néhány helyen untam a filmet, de van pár gondolat, amin érdemes elmorfondírozni, még ha polkorrekt is igyekezett lenni...



2. Törölt felhasználó (2012-06-17 14:34.18) aaaaa
írhatnék róla, de minek, minden gondolatot amit közvetíteni akar, nem csak megmutat, de ki is mond. talán tényleg nem normális dolog, de mosolyogva néztem mészárlásaikat, jól esett ez a film. olyan fuck you! érzést ébreszt az emberben.


1. Bulldog696 (2012-06-13 19:35.10) aaaaa
Szerintem fantasztikus volta film , de a kategóriát átt kellene javítani mert nem csak pusztán vígjáték.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2022-07-20 14:4922 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Isten áldja Amerikát! adatlap
Eredeti cím: God Bless America
Évszám: 2011
Rendezte: Bob Goldthwait
Szereplők: Joel Murray, Tara Lynne Barr, Mackenzie Brooke Smith, Melinda Page Hamilton, Rich McDonald...

További információk

Szereplők fórumai
- Tom Kenny - Vélemények
- Bob Goldthwait - Vélemények
- Richard Kelly - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk