Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 19:00
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 19:10
Barbie - A film
- HBO2, 19:32
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 20:00
Vanília égbolt
- Film Café, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rémségek kicsiny boltja aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Fórum - Hisztéria (2011) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Kimikem (2014-05-26 21:05.53)  
Szellemes, kellemes, légiesen könnyed és megmosolyogtató!:))
Szamuráj kritikája itt alább, (mint a mozi maga!)szintén szerethető! :))


14. Törölt felhasználó (2014-04-23 12:24.14) aaaaa
A filmleírás alapján kíváncsi voltam arra, hogyan sikerült tető alá hozni a vállalkozást, hogy mennyire "ült át" terjedelmes fenekével a viktoriánus kor álszent prüdériája a képernyőre, és meg kell mondjam, Tanya Wexler nagyon ügyesen bánt ezzel a hátsó fertállyal, mert virágnyelven ugyan, de a lényeget elmesélve, könnyed kis vígjátékot tálalt a néző elé.

És bár valószínű, hogy akkor és ott nem volt ez annyira könnyed téma, de valljuk be őszintén, a nő, korabeli megítélése szerint, nem volt egyéb, mint egy beszélő játékszer, felruházva néhány hasznos funkcióval, ami csak azt a célt szolgálta, hogy a mindenkori "gazdájának" megelégedésére szolgáljon.(sajnos vannak "vidékek", ahol ez a hozzáállás még ma is "dívik") Persze, mint minden, technikailag tökéletlen"gépnek", a nőnek is akadtak hibái, különösen, ha nem tudta elviselni a rideg marhatartást, vagy ha a "körülmények gonosz játéka folytán" felmondták az idegei a szolgálatot... Na ilyenkor jött az, hogy a "labilis" idegállapotot hisztériaként diagnosztizálva egyeseket egyenesen diliházba zártak, és/vagy méheltávolítást eszközöltek rajtuk, így véve elejét mindenféle további, kellemetlen problémának.
("Kész szerencse", hogy az "aljanép" hölgytagjainak nem jutott eszükbe ilyen úri passzióval élni, mert nemcsak hogy idejük nem volt rá, de ha akadt is köztük egy-két hisztérika, azokat rövid úton népi gyógymóddal leápolta valamelyik férfi hozzátartozó, a terápiát pedig jobb - vagy bal horogként jegyezte volna fel a szakirodalom.)

Ja, a "pórnépet" csak azért említem, mert a vibrátor feltalálásán túl felvázoltak itt még némi, a korra teljesen jellemző, társadalmi és nemi megkülönböztetést is, ami a jó masszázsdoktor legnagyobb lányának bírósági perében csúcsosodott ki, de persze senki ne gondoljon itt se véresen komoly mondanivalóra...
(az mondjuk azért furcsa, hogy a "melósok" egészségi állapotának javítását célzó mondatra elhangzó "ezek csak igavonó barmok, minek törődni velük" kijelentés, még mindig milyen időszerű, pedig már jóval túl vagyunk Viktória királynő idején meg néhány, az életet elviekben "megkönnyíteni szándékozott" változtatáson is..., eh, de hát az emberiség olyan, mint a fehér elefánt: nehezen tanul és könnyen felejt)

Mindezekkel együtt is szórakoztató kis film a "Hisztéria", elvégre nyomon követhetjük benne azt, hogy miként vált egy elektromos tollseprűből "Torkos Molly" néven forgalmazott, nagyon is komoly terápiás eszköznek szánt "játékszer", ami, mint kiderült, egy fiatal orvos masszírozásban kikészült kezeinek köszönhető, tehát valahol megint a férfi kényelemről (és találékonyságról) van szó...:):):) Nem kell ezt a kijelentést komolyan venni ám, mert most mondhatja bárki, hogy szegény nők és mocsok pasik, vagy fordítva, de egy biztos, még így a XXI. századra se ment ki a divatból a "termék", (ha nincs kereslet, kínálat sincs), és hogy ide rángassam Dr. Bubónkat az ő mérhetetlen bölcsességével, bizonyára ekképp vonná le a következtetést: "Bár egy férfi az aktus után nem süllyeszthető el egy fiók mélyére, mint egy szexuális segédeszköz, jelenléte mindenképpen szükségszerű és egyenesen kívánatos, mert fajfenntartási tervekben gondolkodva, egy vibrátor, vagy egy fecskendő nem fog az éjszaka kellős közepén felkelni, hogy elringassa az óbégató csecsemőt."



13. Női Versenyző (2013-08-10 09:40.55) aaaaa
Ja, és azt elfelejtettem, hogy ez a film szerethető, szerethető, szerethető! :)


12. N.Kriszta (2013-07-09 08:19.53) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 7. hozzászólására)
Érdekes komment.De egyetértek a nézettel.
Egy hölgy :D


11. Női Versenyző (2013-07-03 01:38.26) aaaaa
Korhű, valóban, emellett szórakoztató, és sok a modern kikacsintás. Nekem nagyon tetszett. Szerintem ez a vibrátor feltalálósdi nem a film lényege, inkább egy moziközönség csalogató húzás. Nyilván ma is ilyen prűd a társadalmunk, hogy ennyire nem látogatott a fóruma a filmnek. :) Titkolnunk kell, hogy megnéztük? :) Érdemes megnézni ezt a filmet, a képi világa nagyon szép, vicces, ízléses, és kapunk egy pillantást kicsit a női emancipációból, egy szerelmi történetből, és a női kiteljesedésből. Maggie Gyllenhaal-on most láttam először, hogy nagyon jól játszik, és ebben a szerepben még szimpatikus is volt (nem úgy, mint a Batman filmben). Hugh Dancy helyes, jóképű fickó és nagyon jól játszotta a főszerepet, még ha néha olyan is volt, mint aki fogvédőt visel :D Őt most láttam először filmben. Sokan feltűntek kisebb szerepekre, mint a számomra a Trónok harcából ismerős Edmure Tully-t játszó színész (Tobias Menzies). Kellemes meglepetés volt.

Negatívként talán tényleg a film lassúsága tűnik ki, pedig nem hosszú film.

Az imdb-n mindenesetre 6,7-es a film. :) Nem rossz, nem rossz. :D Itt egy 4-est megér ;)


10. Sötétszív (2013-06-16 22:28.14) aaaaa
Tanya Wexler filmje a vibrátor feltalálásáról szól. A film egyik nagy erénye, hogy nem veszi komolyan magát, inkább humorosra csinálták, különösen mikor a vibrátornak nevet akartak adni. Szerintem a film rendkívül szórakoztatóra sikerült. Mindegyik színész fantasztikus volt a szerepében. Nem is emelnék ki senkit sem. Tanulságos film, főleg a prűd embereknek ajánlom, hátha leszoknak erről a rossz szokásról. Na igen, hátha:))


9. Bdt (2013-04-07 15:47.22) aaaaa
aranyos volt, humoros, de nem annyira, hogy égy csillagot kapjon, és kissé gyorsan történtek az események, sztem. Kedvencem Edmund volt, Ő beszólásai, azokon vigyorogtam. Maggie Gyllenhall meg tök jó volt benne. Pedig annyira nem voltam oda érte, de tegnap még szépnek is tűnt, csak borzasztóan kiakasztó viselkedése volt a szerepe szerint.


8. Kristian23 (2013-02-25 20:42.14) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film. Végig magával ragadott, szórakoztató volt és korhű.
Akárhol látok írásokat a filmről, mindenki csak a hisztériával foglalkozik, holott szerintem az csak mellékes dolog a filmben. Hugh Dancy alakítása itt nagyon tetszett , mint sok más filmben. Valamint Maggie Gyllenhaalt emelném még ki a szereplők közül.


7. Az utolso szamuráj (2013-02-25 19:03.40) aaaaa
"Nagyon hasznosak és módfelett kielégítőek a háztartás szolgálatában"
Már a vibrátor:és ezt egy korabeli újság írja.
"Mi a nő szoknyája alatt történik,titok"
Ezt nagymamám(is) mondta,nagyjából pirosabban,mint a jelzőlámpa.
A vul...fenét,szexmániás vagyok és imádom az ebben a szóban rejlő durva,arrogáns és büszke 4 betűjének ízét,a PINA bizony nem mindig volt kielégült-nyugodjunk meg,ma sem,ez se Nobelre érdemes megállapítás hitemre-azaz az azt birtokló hölgy,nőszemély,lány szexuálisan ebben a korban nemigen volt kielégítve.Ha belegondolunk persze abba,hogy hány házasság született a viktoriánus korban szerelemből,némileg érthető a kép,valamint mi férfiak ezidőtájt nagyjából azt hittük,bedugjuk és nekik ez jó,hírét se halva az előjátéknak(ami mondjuk a tisztálkodás mardosó kényszerének igen szabadon értelmezhetősége miatt persze adhat némi alibit e viselkedésnek,hisz e nemi szervek is tudnak,legyünk kínzóan őszinték,szaglani a víz és tisztálkodószerek igen hosszúéletű randitilalma okán.E mondatom pedig fejhajtás a cikornyás kommunikáció felé,és még annyi erőlködésbe se telt,mint Patakinak összeszámolni,hány civilizáció figyel minket egyszerre.))
A Hisztériát mint olyat,és most kapaszkodjunk meg,valamikor az 1950-es évek elején írják ki mint "betegséget" a szakkönyvekből,és addig valóban ,főleg az 1800-as években igen sok nőt kezeltek úgy,hogy orgazmushoz juttatták őket.Ezt a filmben igen bájos,vicces és egyszersmind elegáns,úri mód ábrázolják,a vulvapaskolgatás kétségkívűl a mozi legviccesebb jelenetei.
Igazából az egész 90 perccel nincs gond,bájos,aranyos,csak épp....nem mondd semmit.Nincs ami elgondolkodtatna,kimondanának valami fontosat,hisz ma már azzal,hogy mindent megbeszélhetünk,kibeszélhetünk,pont hogy tudjuk,a nők helyzete vajh mennyit változott -és hogy ma is hány nő valami okból nem kapja meg azt,ami igenis járna neki-egyszerűen csak lebegnek a karakterek,igazi angol távolságtartással beszélnek és még Charlotte tűzéből-hevéből se az jön le,néé mááá,ő lenne ott valamiféle emancipunci-pioneeeeeeeer??
Ám...jó nézni:színészei által,és mert lehet rajta mosolyogni,olykor,ha nővel nézi az ember,össze is nézni.A PINA-mégegyszer nagybetűvel,az íííízzzeee!!! miatt:))-körül forog a világ,ám lám,sokszor csak addig,amíg a férfi vissza tudta tartani "fegyverét",kit érdekelt,partnere épp hol jár.
Ma ,még ebben a szexológusok hadától vigyorgó,internetes pornóból lassan még kaszáspókkal is kefélő világban tényleg olyan sok változott??Néha nem csak az sokak számára,hogy a fanszőr lehullt??
Pedig,hadd legyek szókimondó-eddig visszatartottam magam,mint a Szégyentelennél,hol azonnal seggfej lettem:))-egy normális férfi gerjedelme épp attól lesz egyre erősebb,épp az ösztönzi teljesítményének fokozására,ha alatta-felette-előtte-mellette a nő ÉLVEZ,sóhajt,vinnyog,obszcénul beszél,dobálja magát,piheg-liheg,sikoltozik és egyszerre vagy számára szemétláda és Isten.
A vulva pedig könnyezik,sír...és szerencsés esetekben ,bár erre kevés hölgy képes,jön a squirt.
No,srácok,az az igazi kánaán.
Legyen hát célunk minden "hisztérikus" nő gyógyítása,mert megérdemlik:))


6. Gend (2013-02-12 12:20.34) aaaaa
Érdekes lenne a történet de sajnos a film kissé vontatottra sikerült. Volt benne egy-két értékelhető poén, a képi világa is rendben volt de talán ennyi ami pozitívum.

Spoiler

Jó poén amikor a vibrátornak nevet akarnak adni!
Difi-döfi.
Vibrátórium.
Ugri-bugri.
Paroxizmátor.
A varázslótanonc.
Az izgalminátor.
Mr. Huncut.
A sikító.
Ezeken jót röhögtem!


5. Csabaga (2013-02-11 17:43.41)   - (válasz Mozibuzi 4. hozzászólására)
Igen,a prüdéria "aranykorában" a XIX.században.

Néha hüledezve olvasom,hogy minél magasabb rangú volt egy lány,akkoriban,de már a megelőző században is úgy ment a házasságba,hogy annak testi részéről fogalma sem volt.


4. Mozibuzi (2013-02-10 16:45.18) aaaaa
Olyan ez a film mintha a Promenád a gyönyörbe címűnek lenne a testvére. Szórakoztató volt és egyben elgondolkodtató.Az elején kiírják, hogy igaz történet. Nem tudom, hogy ezt viccnek szánták e, de el tudom képzelni, hogy megtörténhetett akkoriban ilyesmi.


3. Spadri (2013-02-09 14:17.44) aaaaa
Ez romantika meg vígjáték? Inkább sírva vigadás.
Spoiler
Szóval a hisztéria az az, ami a nőknél betegség, de a férfinak jár, mint alapvető jog, és ha a nőnél ugyanez gyógyíthatatlan betegség az orvos szerint, kiveszik a méhét. Persze mit várok, amikor a szappanos kézmosás nem alap, miért lenne az a női orgazmus? Mindenesetre tanulságos film.



2. Tysonrichie (2013-02-09 01:52.41) aaaaa
Tényleg jó, érdemes megnézni.


1. Lifeisamovie (2012-05-04 11:59.43) aaaaa
XDDD
Hogyan találták fel a vibrátort?
Itt megtudod...Nagyon jó film.
Főleg a végén..Az angol királynő:P



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKimikem, 2014-05-26 21:0515 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk