Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Jóravaló feleség
- Filmbox Extra HD, 03:05
22 mérföld
- Mozi+, 03:05
Visszavágó
- Film+, 03:10
Szörnyszülöttek
- Film Mánia, 03:25
A vér földje
- HBO2, 04:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Martínez aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Meghasadva - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
32. Angelsoul (2016-07-17 08:59.13) aaaaa
Nálam ez 3,8.

Bár Adrien Brodyval kapcsolatban általában elfogult vagyok (forgattam vele és volt egy helyzet, amiben nemcsak zsenialitásáról, de emberségéről is tanúbizonyságot tett), de mindezt félretettem. Thrillerként harangozták be a filmet nekem, aztán 3. percnél már láttam, hogy ez monodráma lesz. De szeretem a műfajt, úgyhogy nem volt bajom vele. Lehetett volna persze egy csöppnyivel izgalmasabb, igen, a sztoriba tettem volna még egy-két csavart vagy aktivitást (ha nem true story); (az energiáját korábban is összpontosíthatta volna az ajtó kinyitására...). Jobb zenével is megtámogattam volna. Ugyanakkor a realisztikussága, a színészi játék és végül (SPOILER) az amnéziából adódó bizonytalanság, hogy ki ő; majd a felszabadító érzés, hogy nem bankrabló, mégis csak egy jó filmes fordulat. A nagy cicától már a megjelenése előtt tartottam. A pumák gyönyörű állatok, de veszélyesek. :) És azért ez megadta számomra végig a feszültséget, ami izgalmassá tette.
Aki számára 100%-osan unalmas, az belül elfásult, nulla empátiával bír, és nem tud belehelyezkedni egyetlen történetbe se. Annak a kaszabolós gyilokcunami is nevetséges, reggel kávé helyett vért iszik, este pornóra alszik. Az ilyenek ingerküszöbét nehéz bármivel is áthágni. Amúgy ugyanezt a filmes sztorit (több órás szenvedés, vadonban kúszást) Di Capriónál bizonyára agyonértékelték ők is, és ők is aláírták a Leonak most már mindenképp Oscart! petíciót (anélkül, hogy látták volna a filmet). (találkoztam ilyenekkel) Lehet, Adriennek is birkóznia kellett volna a pumával vagy a kutyával... :D

Nekem - ha lehet rangsorolni, - a legjobb a 127 óra volt. De ez sem volt annyira rossz, ahogy itt írják, sokkal inkább átéltem, mint a 2 és fél órás szenvedős Revenantot. (pedig kedvelem Leot)


31. Nor-bee (2015-02-19 22:18.46) aaaaa
Másfél óra unalom. :(



30. Chris Co (2013-05-10 02:36.34) aaaaa - (válasz Rechter 29. hozzászólására)
Mitől pocsék a forgatókönyv? Nincs vége a filmnek? Szerintem vége volt. Már nem azt nézem és nem emlékszem to be continued feliratra sem.;)


29. Rechter (2013-05-08 21:09.39) aaaaa
Hiàba a jò szìnèszi jàtèk, a pocsèk forgatòkönyv elront mindent. A filmnek nincs vège...


28. Wynona (2013-02-14 18:57.37)   - (válasz Yamakawa 15. hozzászólására)
:D Micsoda felháborodás.


27. KareszFaszi (2013-02-14 18:42.02) aaaaa
Spoiler lehet!
Remek film volt. Nyilván személyiségfüggő, hogy kinek mi az izgalmas, de gyanítom, hogyha kedves fórumozótársaim hasonló helyzetbe cseppennek majd - mert fognak, efelől kétségem sincsen - , akkor majd annak találják:) A sok negatív kritikában egy közös dolgot találtam. a beleérző-képesség hiányát. Mellesleg hallott már valaki arról, hogy poszt-traumatikus stressz? Szóval fegyverrel elrabolnak, baleset, nem tudsz mozogni(kellőképpen), fájdalom, kétségbeesés, bezártságérzet, hulla mögötted, hideg, kaja-pia szinte semmi, képzelt(?) szituációk, amnézia, és a lehetséges igazságok egyike: rabló vagy, aki gyilkolt...A tökéletes háttér a logikus, tiszta gondolkodáshoz és cselkevéshez. Meg a dobozkában sem szőlőcukor volt, azt gyanítom:)
A történésekkel kapcsolatban nekem is vannak fenntartásim(kb 3,5) de A főhős játéka kárpótolt.
Valószínűleg több "harcos" küzdelemmel, és kihangsúlyozott, közhelyes, életigazságos monológokkal sokkal népszerűbb lenne a film:)


26. Chris Co (2012-09-16 01:23.39) aaaaa - (válasz Scal 23. hozzászólására)
"Egy pillanatig se gondolkozik el a néző, hogy Ő vajon mit csinálna ilyen helyzetben, mert még egy gyereknek is egyértelmű: NEM EZT!"

Igazad van. Figyeli a turista jelzéseket a legközelebbi kórházig, vagy helikoptert épít az autó roncsaiból.
Egy ilyen helyzetben általában egyértelmű, hogy mindenki feltalálja magát és nem esik pánikba. Mozivászon vagy tv előtt ülve vagy fekve tényleg
mennyire más minden, mint egy erdő közepén "meghasadva"!


25. Chris Co (2012-08-22 10:39.33) aaaaa - (válasz Scal 23. hozzászólására)
Nekem azt ajánlották, hogy ne nézzem meg, ennek ellenére mégis megnéztem. De jó, hogy említetted, el is felejtettem orrba verni őket ezért, hogy le akartak beszélni.:) Egyetértek abban, hogy ez a film nem a "szerethető" kategória. Én így voltam a Passió-val is. Ott is csak a szenvedés áll a film középpontjában (vagy, ha nem csak az, akkor igazuk van a kritikusoknak:)). Ennek ellenére nekem mindkét film tetszett.


24. Katinő (2012-06-24 22:53.04)   - (válasz Chris Co 18. hozzászólására)
egyetértek ezzel a véleménnyel, mégha olyan sok mindenki unatkozott is a filmen. számtalanszor megtörtént már, hogy roppant unalmas filmre találtam és nem hiszitek el, de 10-15 perc után egyszerűen kikapcsoltam és kész. "a vasra visszatérve...." :) Brody-t szenvedni látni (filmben persze) számomra egy önként vállalt lelki mazochista jellegű pozitívum. biztos nincs ilyen, de talán értitek, mire gondolok. a Zongoristá-ban is szétszenvedtem magam lelkileg, elég a szemeit nézni és véged. ez az ember annyira jól van testileg megalkotva :) az útkereséshez talán annyit, ha jól láttam, kb. 3 teljes napig küszködött a kocsiban szinte mozdulatlanul. ahogy ismerem magam, én már ebbe beleőrültem volna, tutti nem tudnék gondolkodni, ráadásul a tolvaj fickó sem javít a helyzetén...
a felénél tart a film, a szünet alatt írom ezt, mert kiváncsi voltam, ki mit gondolt róla. én ezt.


23. Scal (2012-05-29 23:02.00)  
Ez a film valami katasztrófa. Komolyan. Nem szoktam ilyet mondani, mert általában keresem minden filmben a szerethetőséget, de ez kőkemény 90 percnyi lecsapolás amúgy is rövid életedből. Már már annyira rossz, hogy emberi szavakkal is leírni nehéz. Kérlek, nagyon kérlek, tégy magadnak jót, és ha egy barátod azt javasolja, ezt nézzétek meg, verd orrba de nagyon durván, és még utána ő fogja egyszer megköszönni.

[link]


22. Szabi9017 (2012-05-08 13:21.59)   - (válasz Oliwaw 21. hozzászólására)
Jancsót én is díjazom, tőle lehet tanulni... :) De ha a magyar mozi nem jön be, én például Scorsese-n és Von Trier-en nőttem fel, szóval tudom értékelni a filmeket. Néha a sorok közé kell nézni, hogy megértsd a mondanivalót... Nem kell mindent a szájadba rágni, ha erre van szükség, nézzünk inkább szappanoperát. Köszönöm :)


21. Oliwaw (2012-05-08 03:58.15)  
Kérlek benneteket kövessétek Szabi útmutatását és pl nézzetek magyar filmeket, mondjuk Jancsó-t, na akkor megtudjátok hol is lakik a művészet magyar istene.


20. Szabi9017 (2012-05-07 23:52.23)  
Teljes mértékben egyet értek Chris Co-val, a többiek pedig, KÖNYÖRGÖM, NÉZZETEK FILMEKET, és ne csak az amerikai giccsnél és a hollywoodi pudliknál ragadjatok le! A filmkultúra nem csak Doktor Szöszikből és Jurrasic Parkból áll... Ez igen is jó film. Bár valóban, az Élve Eltemetve nyomába se ér, de nem kell a hasonlítgatás, ha nem tetszett, minek beszélsz róla??? ÜDV


19. Chris Co (2012-04-20 10:26.58) aaaaa
SPOILER-veszély állhat fenn a 18-as kritikában. Elfelejtettem jelezni.


18. Chris Co (2012-04-20 10:22.30) aaaaa
Unatkozva néztem végig a filmet, leszámítva azt, hogy csodálatos helyszínen játszódik az amúgy nem túl izgalmas történet. Azonban összegezve a látottakat, szerintem nem volt ez annyira rossz film. Sőt, nekem kifejezetten szimpatikus volt az, hogy realisztikusabb volt a cselekmény, (amit Adrien Brody nagyon jól alakított) mint a legtöbb mozifilmben. Tetszett, hogy a főszereplő nem varrta össze a lábát és nem viselkedett Bear Grylls-ként, nem állított csapdát az őket üldöző orosz ügynököknek. :) Valóban fetreng és kiabál, ami sokak számára idegesítő lehet, bár szerintem az ő helyzetében az emberek többsége szintén ezt tenné. Ezért is valóságosabb, mint a legtöbb filmszerep. Talán hamarabb kijutott volna az útra, ha legalább megpróbálja felmérni, hogy merről zuhant az autó a fák közé. Ha viszont ebből a szemszögből vizsgáljuk a dolgot, akkor elmondhatjuk azt is, hogy egy elesett, zavarodott és kétségbeesett emberre általában nem az a jellemző, hogy mindent végig gondol és csak utána cselekszik. Ha valaki pánikba esik, akkor bárhol eltéved és még talán a szomszédból sem talál haza. Az sem zavart volna (így utólag), hogy ha az egész fim csak az autóban játszódott volna (az első tíz perc után az volt az érzésem, hogy ez lesz), mert tényleg hihetőbb, mint ha egyből kiugrik az autóból és előveszi a Rambo-kést. Valószínű, hogy a forgatókönyvírónak is ez volt a szándéka, hogy szembeállítsa a már jól bevált filmes klisékkel, hogy ordítok kettőt, amikor fáj valami, aztán meg felállok és küzdök, mert általában hamar begyógyulnak a sebek a legtöbb filmben. Amit szintén pozitívan értékelek, az a kiszolgáltatottság bemutatása. Bármilyen szép is a
táj (én szívesen költöznék ilyen helyre :) ), a legrosszabb ilyen helyzetekben az, hogy az erős fizikai fájdalom hatása alatt még arra is koncentrálni kell, hogy a vadon veszélyeket rejt főleg egy megsebzett és legyengült ember számára. Valóban nem túl izgalmas film, bár engem ez nem zavart. Én megvoltam Predator nélkül is és a muszlim terroristák sem hiányoztak a filmből.
Ha valaki adrenalin bombára vágyik, annak nem ajánlom. Bár én még ezt sem mondanám, hogy annyira unalmas. Szerintem eléggé félelmetes úgy az erdő közepén egyedül, hogy még lábra sem tudsz állni.


17. Magyar József fck (2012-01-22 13:44.57) aaaaa
Borzasztoan sz*r film,roppan unalmas,esemenytelen...pfff.


16. Weser (2011-12-11 13:06.54)  
Ez a film egy nagy nulla. De szerencsére csak 85 perces, abból 5 a végefőcím, mégis azt mondom, hogy le lehetett volna redukálni az egészet 40 percre, de mivel 40 perces filmeket nem készítenek, ezt sem kellett volna elkészíteni. Maga a történet nem érdemelte volna meg, hogy ebből film legyen. Unalmas, vontatott, üres bénaság. Csak az erdő volt, ami tetszett az egészből.


15. Yamakawa (2011-12-02 23:28.22) aaaaa
Egyszerűen fel vagyok háborodva! Egy ilyen antifilmet, szemetet készíteni, ez már szinte fogyasztóvédelmi kategória. Ha ezt moziba néztem volna, visszakövetelem az árát ! Rohadt, tetves k... anyját ! Mindenkinek aki részt vállalt ennek a mocsoknak az elkészítésében


14. Az utolso szamuráj (2011-12-01 11:15.08) aaaaa
Adrian Brody korosztályának egyik legjobb színésze:de ezt még ő is képtelen eladni.
Ez a film itt tévedés,egyszerűen valóban rossz.Brody hiteles,mint mindenben,de szó szerint a darabnál még az is izgalmasabb,nyáron dugig töltött buszon ki fingotta el magát.Az alaphelyzet nem rossz,one man show is kerekedhetett volna a dologból,ha van olyan forgatókönyv,amire lehetett volna építkezni.
Apropó,forgatókönyv:már az elején kiderül,mennyire átgondolt.Összetört autó benne halott emberrel meg egy túlélővel ugyebár nem gomba helyett terem egy erdőben,az esetek mintegy 100 százalékában útról futnak le a fák közé.Hősünk azonban először tacskóperspektívából végigtúristáskodja a vadont,mert az olyan érthető ilyenkor...víz nincs,kaja nincs,tré láb és fájdalomból viszont raktárkészlet meg rá is érünk ugyebár.Nehogy már hát arra induljunk,amerről szemmel láthatóan érkezett az autó...csak mikor már minden mindegy.
A nagy csavarra -ami huj de izgalmassá tette ám a filmet,brrrrr-gyanítom,többen már be is aludtak a székükben,megértem őket.A 86 perc pozitívuma kimerül abban,hogy a srác még mindig jó színész és még mindig nem tehetségéhez mérten választ alkotásokat,valamint egy gyönyörű kutyusban,aki valóban bájos volt,mikor Brody-tól kikunyerálta a kaját.
Azért az nem semmi,ha ez egy thriller csúcspontja....


13. Johnathan (2011-11-28 20:49.47) aaaaa
osztom a véleményeket,egy rakás kaki volt,szörnyü.


12. N^aTy (2011-11-20 17:15.28) aaaaa
Mar leirtak sokan, de megteszem enis..unalmas ez a film de nem is kicsit..gondoltam olyansmi lesz mint a 127 Hours vagy az Elve eltemetve de ezt a filmet kb 10 ulesbol sikerult vegigneznem ugy 4 nap alatt.


11. Sogam (2011-11-19 11:20.42) aaaaa
Ez kidobott idő. Ezt még Adrien Brody sem tudta felhúzni.Valami hasonlót vártam mint az Élve eltemetve, de nem nagyon közelítette meg, pedig már az is csak közepes volt nálam.


10. Zoli27 (2011-11-19 10:21.34)  
Egy természetfilmben több izgalom van mint ebben a filmben.Nagyon szar film!


9. Jason13 (2011-11-19 10:11.42) aaaaa
Úgy gondolom,Adrien Brody-ra rá lehetne bízni egy one-man show-t.Ezt Greenspan uraság is így gondolhatta,de megfeledkezett arról,hogy egy ilyen filmhez is kell forgatókönyv.
Hiszen a Meghasadva egy végtelenül unalmas szösszenet,már pedig azért,mert a cselekmény nem vezet sehová,nincs semmi érdekes benne,nem utolsó sorban pedig nagyon kiszámítható az egész.
Pedig Brody próbálkozik,látszik rajta,hogy nagyszerű színész,de egy idő után elég monotonná válik az,ahogy a susnyásban fetreng és kiabál.
Ami miatt mégis eléri a közepes szintet a film,az nem más,mint a helyszín.Az erdő remek atmoszférát teremt az amúgy elég silány mozihoz,a rendezőnek lehet inkább egy dokumentum filmet kellett volna leforgatnia itt.
Azt gondolom,egyszer megnézhető produkció ez,akik szeretik a természetet és kedvenc színészeik között ott a "zongorista",mindenképp tehetnek vele egy próbát.Mindenki más viszont óvatosan közelítsen felé.


8. XXX007 (2011-11-18 22:15.35) aaaaa
Én nem értem hogy ezt a szart mér vállalta . Az egész nem szól másról mit hogy a kocsiban van aztán kimászik belőle és kúszik az erdőben majd a film végén felveszi egy pasas . Na aki ezt akarja látni az nézze . De én nem ajánlom senkinek .


7. Gerbo777 (2011-11-17 23:55.27) aaaaa - (válasz Kisjon 6. hozzászólására)
Egyetértek veled...miután elolvastam az adatlapot, én is jóra számítottam, de sajnos nem jött be...a 127 óra, élve eltemetve után azt hittem, h nincs lejjebb...DE VAN!Az alap ötlet tényleg jó, Brody is próbálkozik azzal, amit elé raktak, de sajnos "szarból nem lehet várat építeni".....sok megválaszolatlan kérdés, aminek az eredménye egy UNALMAS mozi!Sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle, kár érte...


6. Kisjon (2011-11-17 14:11.05) aaaaa
Adrien Brody magánszáma. Mivel egyedüli fő szerepelőként van jelen a filmben ezért az egész filmet a vállán kellett elvinnie amihez kétségtelenül meg van benne a tehetség ehhez a feladathoz, lubickol is a szerepében, rajta semmi nem múlik. A történet egészével vannak bajok. Az adatlap elolvasása után talán csettinthetünk is, hogy végre egy remek filmet kapunk, de sajnos ez az egész nem állt össze egy jó filmmé. Rengeteg kérdés megválaszolatlan marad, ezek közül néhányat figyelmen kívül hagyhatunk ugyan, olykor viszont frusztráló azonban, hogy a nézőnek fogalma nincs mi, miért történt, vagy egy vágással félbeszakítják az adott jelenetet. Az alaptörténet nem lenne rossz, sőt azt mondom nagyon is jó lenne, de az összkép már nem egyértelmű minden ponton. A film végi talány és a bennem maradt rengeteg megválaszolatlan kérdés miatt nem adok többet három csillagnál.


5. Chabeelee (2011-11-11 11:19.45) aaaaa
Tetszett,szeretem az ilyen témájú filmeket.



4. Piemaker (2011-10-23 16:02.31)  
pögősebb=pörgősebb.


3. Piemaker (2011-10-23 16:01.45)  
Én küldtem be a filmet,hogy felkerülhessen a Filmkatalógusra!
Szerintem zseniális film!
A Vadon fogjai hangulatát idézi csak ez egy One man show Adrien Brodyval!
Az előzetes csak abban megtévesztő,hogy kicsit pögősebb mint a film!
Lassan bontakoznak ki a dolgok,de nem válik unalmassá a történet,inább jobban átérezhető lesz ezáltal!
Ajánlom mindenkinek és kiváncsian várom a véleményeket!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAngelsoul, 2016-07-17 08:5932 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk