Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szarvasbébi aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - Take Shelter - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. Entersp (2022-01-25 11:04.17) aaaaa
Már a kétharmadánál éreztem, hogy hibát nem fogok benne találni, de mégsem adok rá közepesnél jobbat. Aztán a befejezés ebben meg is erősített.
Világos, hogy egy rendellenesség nem csak az egyén, de a környezete életét is pokollá teheti. A rendező még játszott egy picit a végén, a nem történt meg mégis megtörténik, ezzel vége a hintának.
Nincsenek emlékezetes jelenetek, sokszor idézett párbeszédek, tkp semmi (még a menedék sem), amiről azonnal eszünkbe jut ez a mozi. Ugyanúgy nélkülözi a vitalitást, mint a főhős világhoz való kapcsolódása.


18. Bertó!!! (2017-08-23 17:46.23)  
Shannon barátunk ezért az alakításért igencsak megérdemelte a díjat,J. Chastain szintén remekelt.
Spoiler lehetséges.
Az utolsó pár perc mindent vitt.

(Az emberi elme nagyúr)



17. Colby86 (2017-03-20 10:48.40) aaaaa - (válasz Susurrus 9. hozzászólására)
Spoileres!

Szerintem a film vég mind a két értelmezésben megállja a helyét, tehát lehet misztikus thirllerként és pszichothrillerként is értelmezni.
Az első esetben tényleg jön az apokalipszis, Curtisnek igaza volt és az álmai víziók voltak, bár ezt nem érzem indokoltnak.
A második esetben ez is csak álom, Curtis beteg, de a kezelés hatására kevésbé nyomasztó és erőszakos az álom.


16. Colby86 (2017-03-20 10:03.20) aaaaa
Nagyon nyomasztó hangulatú film, remek alakításokkal. Néhol kicsit lassú, vontatott és túlzottan el van nyújtva, de van jó pár pattanásig feszített emlékezetes jelenet. Soha rosszabbat!


15. Dr.HannibalLecter (2013-10-25 20:21.07) aaaaa
Michael Shannon végre szinészkedhet is, nem végig fapofával kell operálnia, mint a Boardwalk Empire-ben.
A vége egyértelműen a valóságot mutatja, alighanem valamelyik túlpörgött Inception fan kezdett el többet belemagyarázni, mint ami.
De a legjobb jelenet egyértelműen az volt amikor lemennek az óvóhelyre. Na ott aztán tényleg pattanásig feszül a szitu, fogalmam sem volt, hogy darabolós gyilkosságot fogok-e látni a következő pár percben, vagy megkönnyebbült arcokat.
Tetszett, 8/10


14. KongFan (2013-09-16 22:36.59) aaaaa
Elnézést a trágárságért, de ez egy kibebaszott mestermű!
A film elejétől a végéig pattanásig feszült, eszméletlenül nyomasztó! Pillanatok alatt a hatása alá vonja a nézőt!
A zene fantasztikus, nagyban hozzájárul, a film lehengerlő hangulatának megteremtéséhez! A képi világ egyszerűen patent! A látomások mind mind félelmetesek és gyönyörűen néznek ki!
Az egész film, bár nagyon nyomasztó, mégis emberi! A karakterek sorsa, élethelyzete átérezhető és aggódunk mindenkiért!
Ehhez persze jó színészek is kellenek. Hááát... itt nem jókat kaptunk, hanem zseniket! Jessica Chastain fantasztikus volt! Az egész aurájából sugárzik, hogy mennyire félti a családját és hogy mennyire szereti a férjét, de egyszerűen megőrül a férfi mániákus viselkedésétől!
Az igazi ütőkártya viszont Michael Shannon! Ez a fazon valami Istentelen nagy tehetség! A Gengszterkorzó című sorozatban találkoztam vele először és ott is lehengerlő az ipse! Idén meg az egyik legkarakteresebb és legjobb főellenség figurát keltette életre evör! Ez viszont szerintem élete alakítása! Ez a hapsi a legkisebb arcrándulásával, fintorgásával többet árul el a karakteréről, mint néhány szuper ismert kollégája az egész testbeszédével! Na de, amikor ő veti azt be és ilyenkor totál hibbantnak tűnik és magából kikelve ordít... Na, akkor mentsen meg minket a Jóisten! Imádom ezt a fószert!

SPOILER ON
Kicsit aggódtam a film vége felé, hogy végül is azt hozzák ki a sztoriból, hogy megzakkant a fickó. Ami végül is igaz, mert nem normális dolog, hogy ilyeneket lát az ember, de szerencsére a végén felkerül az I-re az igazi pont! Drága barátunk, nem egyszerűen vizionált, a saját jövőjét látta! A kutyás dolgot talán még sikerült is elkerülnie, de a többit? Á-á! És sajnos a bunkertől, nagyon messze érte őket az apokalipszis! Az asszonyra rá is esik az az eső és egy vízióbán láttuk, ahogy kést fog.

SPOILER OFF

Eszméletlen élmény volt! Kevés ehhez fogható nyomasztó filmet láttam! És az ég adja, hogy soha ne legyen ilyesmiben részünk!


13. Edekon (2013-09-02 13:36.27) aaaaa
Véleményem szerint nagyon jó film, végig lekötött.Az ember beletudja élni magát a történetbe, és hát őszintén szólva elég hátborzongató volt néhol.


12. Törölt felhasználó (2013-06-25 16:05.57) aaaaa
Chastain zseniális volt, Shannon még annál is zseniálisabb, egyszerűen elképesztő erős aurával rendelkezik az emberünk. Eddig is remek színésznek tartottam, ezzel viszont a személyes elitembe került. Egy élmény volt kettejük parádézását végigkövetnem ebben a stílusos és néhol nyomasztó drámában. Várjuk már a Mud-ot, ezerrel!


11. RVIN73 (2013-05-12 14:49.56) aaaaa
Remek film ! Nincs félrediagnosztizálva az emberünk. Beteg ! A vége pedig A csavar. :-) Így kell 1 filmet megcsinálni.


10. AlekSeJ (2013-02-04 13:46.21) aaaaa
Szerintem a film vége nem képzelgés, főleg azért sem hiszem, hogy az lenne, mert akkor értelme nem sok lenne a majd 2 óra játékidőnek. Mert mi derülne ki? Semmi.. De az a valóság, így az olykor unalmas üresjáratok, lelassult eseménysor nem hiába tolja el 120 percre a várt pillanatot. Nehéz bármit is írnom a filmről, mert az első 30-40 percig valósággal lekötött. Mindig izgatta a fantáziámat milyen lehet ilyen „viharos” életet élni, tornádóktól félni, vagy olykor ezektől óvóhelyre menekülni, így bármennyire is kevés volt az ilyen jellegű látvány a filmben, maga a zord zene, a borús hanghatások, az férfi álmai, a beborult ég, a kissé szeles időjárás már székhez szegezett, mondhatni feszültségben tartott. Nem tudom mennyire volt szükségszerű a történet ilyen jellegű elhúzása, másfél órába bőven belefért volna, mert fél óra után előfordult, hogy mocorogtam a székemben, eluntam főszereplőnk csoszogós világfájdalmát, bárgyú ábrázatát. A feléig négyes osztályzatra volt esélyes, bár a tőlem kapott három csillag ellenére is mondhatom, hogy jó film volt a maga nemében. Nem lehet gyenge már csak építeni egy ilyen bunkert azért sem, mert már maga az ötlet izgalomban tart, hogy miért teszed. Ugyan senki nem kívánja, hogy minden értékét egy arra kószáló tornádó elvigye, de számomra ez a föl alatt elbújósdi már így filmvásznon keresztül is élmény volt. Azt mondhatom, hogy minden üresjárat megérte a film utolsó pillanatait, a felismeréseket az arcokon, a feleség „igazad volt férjuram” tátott szájas pislogását. Csak a hosszú, olykor ellaposodó pillanatok miatt három csillag, egyébként szerintem sem rossz film.


9. Susurrus (2012-11-01 03:47.04) aaaaa
Ti mit gondoltok a film végéről?


SPOILER!!!


Az imdb-n azon megy a vita, hogy az utolsó jelenet vajon Curtis álma, vagy valóság?
Szerintem annyira egyértelmű, hogy valóság. A fickót egyszerűen félrediagnosztizálták, és valóban jött a vihar/cunami, ahogy megjósolta, megálmodta, megérezte.
Nem hiszem, hogy a film ennél több akart lenni.


8. Maylo600 (2012-08-10 00:26.12) aaaaa
Tettszett!Izgalmas,feszültség keltő,kissé vontatott.Összességében véve jó film.:)


7. Lasliem (2012-06-09 17:35.47) aaaaa
Végig elég stresszes voltam.
Féltetem a gyerekét és a feleségét.
Néhány film olyan érzést vált ki belőlem, hogy szeretnék elszaladni, mert homlok egyenest mást csinálnék én egyes szituációkban.
Jó film!


6. Vbacs (2012-02-17 19:09.44) aaaaa
SPOILER
Hmm, nos, ilyen filmet se látni minden nap.

Ahogy nézem a rendező urat, eddig nem sok mindent hozott össze, ennek alapján várom további munkáit. Ugyanis ez a film nagyon telitalálat volt, csak kissé vontatott. De itt nem is a látványra koncentráltunk, vagy az akcióra, nem.
Ez a film az elméé volt és annak hibáié. Egy férfi, akit egy ideje álmok és félelmek gyötörnék, olyannyira, hogy szinte azok irányítják az életét, mikor tudja jól, hogy ez nem normális dolog. Harcol a saját fantáziájával konkrétan.
Mindezt Michael Shannon reprezentálja nekünk, nem kis munkát fektetve bele. Eddig is tudtam, hogy ez a fiú tehetséges, de most tényleg túlszárnyalta eddigi önmagát. A szépen feltörekvő Jessica Chastain az, aki még asszisztál mellette és a karakterszínésznek biz' nem utolsó Shea Whigham, akit már nem egy dologba láthattunk.
Nem azok a világsztárok (Hála az égnek), és mégis egy roppant hiteles kis családi dráma, mert szerintem ez egy dráma, főleg ha a férfi viselkedését nézzük.
Az egészet egy remek atmoszférikus zene kíséri, ami nagyon jó összhangban van az állandó viharképpel és azzal a misztikus hangulattal, ami szinte sosem szűnik meg az egész film alatt.
Azt nem mondom, hogy tökéletes film volt, szerintem egy picit gyorsabb folyású is lehetett volna, de ajánlom mindenkinek, megbánni nem lehet!


5. Törölt felhasználó (2012-02-11 20:29.31) aaaaa
Már kb. fél éve várom a filmet... jeah!


4. City225 (2012-01-29 11:26.03) aaaaa
Michael Shannon nagy kedvencem, Jessica Chastaint pedig filmről-filmre egyre gyönyörűbbnek, és egyre tehetségesebbnek látom.
Lejjebb az első hozzászólásban a hígagyú kolléga írt pár összefüggéstelen és indokolatlan ostobaságot, no de tőle mást nemigen olvashattunk idáig. A film ellenben nagyon érdekes, egy pillantra sem válik unalmassá, és a téma pedig igencsak súlyos, semhogy egy teflon szintű idióta tudjon belőle akár két sort is értelmezni belőle.
A látszólag a józanészt maga mögött hagyó Curtis tornádómenedéket épít a hátsó kertben, és emiatt szembekerül családjával, környezetével. A tüneteket, amelyek álmok formájában jelentkeznek próféciaként értelmezi, azonban a környezet számára a kezdeti elmebetegség szimptómáira utalnak. A színészek, és a történet bőven fogyaszhatóvá teszik Nichols filmjét, és a hatása sem múlik a stáblista megjelenésével.


3. Kovbojka (2011-12-15 17:01.56)  
Várós!



2. Törölt felhasználó (2011-10-26 00:37.09) aaaaa
láttad már vagy csak zsigerből oltod a filmet?


1. Thefloorfilla (2011-10-13 19:42.24)  
Ilyen szarok mennek Cannes-i fesztiválra? "Ne hazugjá má!" Ez hol film? film2+-ra is kevés lenne, bazmeg :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2022-01-25 11:0419 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk