Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40
Devotion
- Filmbox Premium, 17:45
Wonka
- HBO, 18:01

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Közönséges bűnözők aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Fórum - Földes László - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Tomka90 (2021-04-09 00:16.41) aaaaa
Hobo búcsúja Szomjas Györgytől

[link]


25. Tomka90 (2019-02-13 10:05.50) aaaaa
Boldog születésnapot Hobo!! :)



24. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2018-04-15 06:18.19) aaaaa
Költészet napján temetőben mondott verseket. (Varnus Xavér !). József Attila közben equus péniszt mutogatott, jujj!


23. Limpi Sisak (2012-02-13 18:13.23) aaaaa
Isten éltesse!


22. KareszFaszi (2011-05-26 17:47.27) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 21. hozzászólására)
Nem tudom, hogy milyen topikokat nyitogattál - nem nyomozok. Szörényi ,Feró nem nagyon érdekelnek, pláne az utóbbi. "mindenféle zenét nagyon szeretek" - erről újabb parttalan vita nyílhatna, amennyiben idéznék néhány "kedves" megjegyzést tőled bizonyos zenékre - nem teszem. Maradjunk ennyiben. Az király , hogy tiszteled a magyar művészeket bár én Ferót pl nem sorolom közéjük. "...mély tudás nélkül nem elegendő." - ezt senki sem mondta. De hogy egyszerűsítsek: ha valaki a Hobo-féle Vadászatot hallgatja, akkor tudja, hogy az nem "valami". Igaz: egyáltalán nem főbenjáró bűn, csak megjegyeztem. Ilyen egyszerűen le is zárhattad volna. És az utolsó mondatodra reagálva. nem szakmai kritika volt.


21. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-05-26 16:12.57) aaaaa - (válasz KareszFaszi 20. hozzászólására)
Én azt nem értem, hogy miért lepődtél meg? Szörényi, Nagy Ferót stb.. én nyitogattam. Operettet, slágereket, mindenféle zenét nagyon szeretek, csak nem értek hozzá. Úgy látszik az, hogy szeretem és nagyon tisztelem a magyar művészeket, mély tudás nélkül nem elegendő. Már nem hiszem, hogy elegendő időm lesz ezeket a hiányosságaimat pótolni. Még mindig nem tudom Hoboról a véleményedet.(csak a csillagok)Én most már nem értek félre semmit.Továbbra is várom a szakmai kritikáidat.


20. KareszFaszi (2011-05-26 13:44.24) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 19. hozzászólására)
Biztosan az én hibám is, de rendesen félreérted, amiket írok. Nem a "kedves" szón "akadtam fenn", hanem azon, hogy "erőlködve", Nem erőlködöm. Azt írom le, amit gondolok, legfeljebb pár gondolatot kicsit átfogalmazok, de a tartalom marad. Az alpári stílus nem sajátom, így nem kell bannolástól tartanom(remélem). Amit erről írtam, az színtiszta irónia volt - a vigyorjelekkel... - azt hittel, lejön.
Amúgy ez nem teljesen célzott dolog - beszélgetés - nagyon meglepődtem, hogy ide írtál. Szóval ez nem afféle kereszteshadjárat a részemről. Az persze megint más kérdés, hogy akár annyival is elintézhetted volna az elején, hogy pl igaz, ezt slendriánul fogalmaztam meg...
"Én ezt nem köszönöm, nem minden fiatalnak kell megöregedni." - ez pedig egészen egyszerűen nem fair. Mármint óvatosan arra utalni, hogy én biztosan hű de nem tisztelem az idősebbeket. Egy tartalmi dologról volt szó, úgy is álltam hozzá. Az más kérdés, hogy indokolatlanul túl lett beszélve:)


19. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-05-26 08:19.49) aaaaa - (válasz KareszFaszi 18. hozzászólására)
Sajnálom, hogy szétszedjük Hobot. Megint nem a helyes jelzőre tapintottam, nem kedves, hanem ahogy írtad, visszafogottnak kell lenned irányomban bannolási figyelmeztető végett. Én ezt nem köszönöm, nem minden fiatalnak kell megöregedni.Továbbra is várom hasznos szakmai leütéseidet.


18. KareszFaszi (2011-05-25 18:02.09) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 17. hozzászólására)
"Te biztos erőlködve vagy "kedves"" - biztos nem...


17. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-05-25 17:54.54) aaaaa - (válasz KareszFaszi 16. hozzászólására)
Számomra happy and lett a végére, és nem vagyok ironikus, Te biztos erőlködve vagy "kedves". De köszönöm a feszítéseket, le- fel ütéseket,és elnézést HOBO- tól.


16. KareszFaszi (2011-05-25 17:50.36) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 15. hozzászólására)
A "figyelmeztető" jelzőt te írtad az én szavaimra... A kérdőjel azért volt, mert én leírtam, hogy szerintem pl mit is kellene - többek közt - tenned, hogy a hozzám hasonló arcok ne írjanak ilyen gonoszakat. Szóval "javaslat" volt, nem "figyelmeztetés"...Biztosan nagyon tiszteletlen és kioktató a stílusom, de illene ismerni a kettő közti különbséget.
A "Jó szerencsét" - et meg nem kell magyarázni.
A kedvenc fórumozó topikban azért írtam, azt amit, mert legalább annyira lehetett ironikusnak is venni a szavaid, hiszen itt pont azt kifogásoltad, hogy nem vagyok elég kedves...:)


15. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-05-25 17:35.00) aaaaa - (válasz KareszFaszi 14. hozzászólására)
Milyen figyelmeztető? Nem értsük egymást. Én tényleg komolyan gondoltam a kedvenc fórumozódban írtakat, és a feltáráshoz a bányász himnuszt idéztem. De jók a leütéseid, magasból mélybe . Veled ellentétben én szeretnék Veled "beszélgetni", mert én tudatalattimig tisztában vagyok tudásbeli, technikai stb.. hiányosságaimnak, és szívesen "tanulok". nem értem a csúnya, csúnya felütéseket,ez az én nagymamai gyarlóságom.


14. KareszFaszi (2011-05-25 17:00.21) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 13. hozzászólására)
Figyelmeztető???? Mindenesetre tetszenek az ellenérveid:) Ezért is jó veled "beszélgetni". Sosem vész el a lényeg:)
Amúgy meg úgy van, mint eddig: oda írsz, ahova akarsz:) Ha pedig kiművelt fogalmazásoddal magasra dobsz egy labdát - biztosan emberi gyarlóság ,de - ha ott vagyok, megpróbálom leütni.


13. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-05-25 16:54.10) aaaaa
Nagyon szépen köszönöm a burok felfejtését, sajnálom, az éppen pillanatnyilag nem óhajtást. Jólesnek a kedves figyelmeztető szavak. Akkor, ha én rózsabimbó lehetnék... úristen, Bergendyhez is írtam, ajajj!


12. KareszFaszi (2011-05-25 16:26.34) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 11. hozzászólására)
Értem, hogy mit írtál, csak éppen pillanatnyilag nem óhajtom neked kifejteni a véleményemet. Erre céloztam is burkoltan...(úgy tűnik,: túl burkoltan:)
"...én önkritikai realizmus híve vagyok." - én ezt máshogy látom, bár nekem csak a fórumos olvasás az információforrásom. Nem kell elfogadni vagy egyetérteni, de komolyan gondolom.
"...szívesen venném nem a vadászatodat" - Elég régen váltottunk szót - és le is írtam, hogy nem "vadászom" rád, ennek ellenére te az ellenkezőjébe forgattad a dolgot. Így nem a legkönnyebb vitázni...
"...aminek most is hiányát bizonyítottad" - ezek a hiányok mind igazak, csak egyetlen dolgot felejtettél ki: "feléd"... Ugyanazt írom erre, mint korábban - az én szavaim VÁLASZOK voltak a te fogalmazásodra. Azért olyanok, amilyenek... De kezdetnek itt egy korrekció: ha valamelyik előadóművész dalait, lemezeit véleményezed, és nem vagy tisztában bizonyos dolgokkal vagy csak kicsit bizonytalan vagy: nos nézz utána...Legyél annyira igényes, hogy nem az ahogy-esik-úgy-puffan elvét alkalmazod egy-egy szónál. De úgy is fogalmazhatnék, mint te: legyél "...értelmes, kedves, szeretteljes, humoros szakmai , részletes..." a saját véleményedben. És akkor sokkal inkább igaz, hogy ezt joggal várod el mástól...
A "Süsü" egyébként nagy kedvencem.


11. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-05-25 16:14.38) aaaaa - (válasz KareszFaszi 10. hozzászólására)
Szerintem elég érthető volt, amit írtam, hogy engem érdekelne a Te részletes analízised, amit mellőzől. Nyugodtan írjál félrefogalmazásaimról, én önkritikai realizmus híve vagyok. Amúgy kár czikizni Wagnerrel, Bergmannal, szívesen venném nem a vadászatodat, hanem az értelmes, kedves, szeretteljes, humoros szakmai , részletes korrekciókat, aminek most is hiányát bizonyítottad. Élnézést, hogy a Süsüből idéztem, belátom, hogy hibásan "cselekedtem". A Te iskolapéldád sem példa az én számomra.


10. KareszFaszi (2011-05-25 16:06.39) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 9. hozzászólására)
"Engem érdekelne, amiről nekem halványlila sem lehet." - szerintem elég érthető volt, amit írtam. Szóval a "halványlilán" ne sértődj meg, mert úgy igaz. Vélemények egyenlőre ott van az ötös osztályzat meg az a tudat, hogy a "Vadászat c. valami"-nél az utolsó szót megfelelően tudom helyettesíteni...
"1 technikai nem tudás poénra mondhatnád szebben kislovag." - Az első felére: ha nagyjából ismered a Vadászatot, akkor eléggé érthetetlen, hogy nem tudod, mi is az...Bocs, de ez a mellébeszélés iskolapéldája - ismét...
Lovag nem vagyok, "kis" - sem:) Ha nem bánod én inkább nem "becézgetlek", mert kitiltanának lehet, és akkor mivé lenne az életem:)
Amúgy nem mintha nyomoznék(vadásznék) utánad, de ez már a sokadik félrefogalmazásod volt. wagner-i magasságoktól és bergman-i mélységektől függetlenül.


9. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-05-25 15:54.57) aaaaa - (válasz KareszFaszi 8. hozzászólására)
Engem érdekelne, amiről nekem halványlila sem lehet. 1 technikai nem tudás poénra mondhatnád szebben kislovag.


8. KareszFaszi (2011-05-25 15:46.35) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 7. hozzászólására)
"Akik nem tudnak fogalmazni Földes Lászlóról, azok kiCzikiznek." - én kicikiztelek. Arról pedig, hogy Földes Lászlóval kapcsolatban hogyan tudok fogalmazni - nos -, halvány lila segédfogalmad sem lehet...
"KareszFaszinak a Komolyzenében könnyen ment a fog- al mazás." - ott ugyebár reagáltam valamire. Talán arra a valamire kellene koncentrálnod. Amit egyébként az itteni kiindulóponthoz is lehet kötni:)


7. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-05-25 15:35.55) aaaaa
Akik nem tudnak fogalmazni Földes Lászlóról, azok kiCzikiznek. KareszFaszinak a Komolyzenében könnyen ment a fog- al mazás.


6. KareszFaszi (2011-05-25 15:00.44) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 3. hozzászólására)
"Vadászat c. valamijét " - nehezen megy a fogalmazás?


5. Shakedown (2011-03-14 22:01.12) aaaaa
Gratulálok Hobonak a Kossuth-díjhoz


4. Bdt (2011-01-19 09:05.57)  
egyébként van egy másik oldal, ahol kifejezetten zenével foglalkoznak.


3. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-01-19 09:05.56) aaaaa
33 év után elbúcsúzik a Hobo Blues Band 66.dik születésnapja előtt.Vadászat c. valamijét nagyjából ismerem, élőben sajnos nem láttam, csak Tv szereplései ismertek és szimpatikusak számomra.



2. Bdt (2011-01-19 09:05.11)   - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 1. hozzászólására)
Ki gondolta volna?


1. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-01-19 09:03.02) aaaaa
Magyarul Hobo.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTomka90, 2021-04-09 00:1626 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk