Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 12:00
Nők földje
- Cinemax2, 12:15
A Spiderwick krónikák
- Viasat Film, 12:15
A beavatott
- Film+, 12:40
Sárkányszív
- Film Café, 12:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az admirális aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - Nem írnek való vidék - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
39. Gabroca (2019-11-07 21:10.17) aaaaa
Szuper film, élethű a 70-es évek Clevelandje, bár ezt nagyfater tudná megmondani igazán, sokat élt ott, ki is rabolták egyszer puskával, mesélte


38. Vmiso (2017-02-28 18:10.35)  
Imádom a maffiás filmeket, ezt másodszorra láttam, és jól emlékeztem hogy ez egy remek film.

Stevensonra szinte rá van öntve a keménytökű ír, Danny Greene figurája, szinte azonosul a szerepével, nagyszerű választás volt.

Az igaz történet alapján készült filmben minden megvan ami kell egy jó maffiafilmhez, felemelkedés, árulások, leszámolások, az akkoriban szokásos ír-olasz maffiák kereszttüzében találjuk magunkat.
Az biztos hogy autóba ülni nem volt épp életbiztosítás, rengeteg maffia katona lelte autóbomba miatt halálát.

A csomagtartós jelenet elég brutális volt, mikor a hierarchiában egyébként feljebb álló Nardi akarta bizonyítani Greene-nek hogy mellette áll, és a Greene-t korábban kinyírni akaró srácot "megbökdöste" a késsel.

Remek történet, jó rendezés, jó színészek, kihagyhatatlan maffiafilm.



37. Marko76 (2015-10-07 19:49.34) aaaaa
Annyi ilyet láttunk már.


36. Chris92 (2014-05-02 17:17.40) aaaaa
Jonathan Hensleigh leginkább forgatókönyvíróként tevékenykedik a filmiparban, viszont itteni rendezése meglepően igényes és szórakoztató gengsztermozi, annak ellenére, hogy a műfaj már ismert paneljeiből építkezik és a költségvetés sem verhette az eget (ami itt-ott meg is látszik). Felemelkedés és bukás féle történet, Danny Greene a keményfejű ír, aki mindig csakis a maga útját járja, neki nem dirigálhat senki, és elveiért mindig is kiáll, még akkor is ha tudja, előbb-utóbb ez vezet a vesztéhez is. De ha valamiről gondoskodik, az az, hogy nem fogják őt harc nélkül kicsinálni, van itten ám gyilok és robbanás tucatszám, Hensleigh rendezése kellően pörgős és dinamikus, remekül visszahozza a korszak miliőjét, amit még a remek zenei aláfestés is megtámogat (ehhez mindig is piszkosul értettek az ilyen amcsi gengszterfilmek). A színészi gárdába is nem semmi neveket sikerült összeválogatni, Ray Stevenson főhőse elképesztően szimpatikus, körülötte meg olyan fazonok, mint Vinnie Jones, Val Kilmer, Christopher Walken, Robert Davi, és még sokan mások. Tetszetős alkotás, kicsit ironikus, hogy mozikban nem nagyon futott mert igényességben lazán odaver nem egy-két darabot.


35. John Ryder (2013-08-23 09:47.25) aaaaa
Baromi jó film, meg kell hagyni. A főszereplő Danny Greene, a keményfejű nagydarab ír szakszervezetis, aki nem tűri ha szaroznak vele, csak megy a maga útján, nem érdekli semmilyen tekintély vagy fenyegetés. Van tartása a palinak, meg kell hagyni, és állhatatossága, vagánysága még a maffia embereiből is félelemmel vegyes tiszteletet vált ki, főleg miután sokadjára is sikertelenül próbálják eltenni láb alól... pedig a pali nem bujkál, sőt, odaáll nyílt sisakkal, hogy tessék, ide lőjetek.
(Aki még nem látta a filmet, innen ne olvassa tovább.)
Persze előbb-utóbb az ilyen magányos harcosoknak is, minden karizmájuk, ügyességük dacára befellegzik, a maffia nemigen tűri el a vele szembemenőket, embertelen gépezete előbb-utóbb legyűri őt, a sok kilőtt golyó vagy beélesített bomba közül az egyik előbb-utóbb célba talál... s a végén valahol Greene is látszik, hogy belefárad ebbe a szélmalomharcba, hogy nem hagyják normális életet élni, hogy barátnőjével se tud közös jövőt tervezni, sőt találkozni se nagyon, hogy mindig amikor beszállna a kocsijába, be kell néznie alá, hogy nincs-e odaerősítve bomba, hogy edzés közben sem hagyják békén, mindenhova vinnie kell a pisztolyát... A vége a legjobb a filmnek, kegyetlenül drámai, Greene mintha érezné végzetét, amikor odaadja a nyakában lógó keresztet a kissrácnak, a zene már sejteti, mi várható, és a jelenet, amikor a bérgyilkost észreveszi az utolsó pillanatban, s az, a távirányítóval a kézben, még megemeli a kalapját... hatalmas.
Ray Stevensont meg kell mondjam, még nem láttam ezen kívül egy filmbe se, de ebben a szerepben hihetetlen nagyot alakít, van kisugárzása. A mellékszereplők is sokat dobtak a filmen, Vincent d'Onofrio a maffia kisfőnök nagyon illett a képbe, halálának jelenete is kellően drámai, amikor a nagy tervekről beszélve sétálnak a kocsi felé, elbúcsúzva még poénkodik valamit, s amikor már csak Dannyt látjuk a parkolóban sétálva, természetesen tudjuk mi lesz cimborájának a sorsa, várjuk az autóba rejtett bomba robbanásának hangját... Ugyanígy végzi az uzsorás szerepében Christopher Walken is egyébként, aki ugyancsak üdítő színfolt volt. Vinnie Jones is kapott egy jó kis epizódszerepet mint verőlegény, na és persze a Nagymenőkből jól ismert Paul Sorvino is felbukkan maffiózóként. Ott van még Bob Gunton, akit Greene az elején kipaterol a szakszervezet éléről, és aki szintén maradandót alakít, az a sok filmből (pl. Piszkos alku) ismerős Robert Davi, a hidegvérű, érzéketlen, profi bérgyilkost játszva, ez az ember mintha csak az ilyen szerepekre termett volna. A végén az a kalapemelés... na és ne feledkezzünk meg Val Kilmerről se, bár az ő szerepe alig több mint egy narrátoré, csak néha bukkan fel pár percre, épp ezért fura is a stáblista élén látni csak azért mert viszonylag nagy név. Ott Ray Stevensonnak kéne állnia, abszolút megérdemelten.
Egyszóval, nekem bejött ez a film, csak ajánlani tudom.


34. Kunga (2013-03-10 13:12.05) aaaaa - (válasz Mozsika 33. hozzászólására)
Akkor 2015-re 1 csillagos lesz? :)


33. Mozsika (2013-02-03 12:33.29) aaaaa
Sajnálom drágáim. Nem egész egy éve láttam, és már azt se tudom miről szólt. nem egy maradandó többszörnézős film. Visszamínősítem

Adios
M


32. Sen78 (2013-02-03 11:02.54) aaaaa - (válasz Fütyülős 27. hozzászólására)
igaz...nem írnek való???? Éppen hogy annak...


31. Sötétszív (2012-10-19 23:44.30) aaaaa - (válasz Sötétszív 30. hozzászólására)
*Hensleigh


30. Sötétszív (2012-10-19 23:43.58) aaaaa
Jonathan Hensleig filmjében Christopher Walken, Ray Stevenson és Vincent D'Onofrio játsszák a főszerepet. de föltűniok a filmben Paul Sorvino, Val Kilmer, Linda Cardellini, Robert Davi és Vinnie Jones is. Ez egy kőkemény gengszter történet a javából a,eéy állítólag igaz történet alapján készült. Remek színészi alakításokat láthatunk a filmben. Ugyanakkor Val Kilmert írták ki főszereplőnek, pedig alig játszott benne, de ez igaz Vinnie Jonesra is. Viszont Ray Stevenson, Christopher Walken, Paul Sorvino és Robert Davi emlékezetes alakítást nyújtottak. Többször nézhető remek kis film. Bár nem lesz klasszikus, de kiemelkedik az átlagból, és már ez is valami.


29. Mozsika (2012-03-23 11:01.08) aaaaa
Jól sikerült film. Kemény gengszterfilm a közelmúltból. Kellőképpen véres, ugyanakkor mozgalmas. Engem mondjuk több helyen is a Casinora emlékeztetett.(kalapács, autórobbantás). Val Kilmert egyébként nem kedvelem annyira, de itt egész jó volt. Christopher Walkenről nem is beszélve. A zenék rendben voltak, a szinkron is jó, mi kell még?


28. Tysonrichie (2012-02-26 02:13.07) aaaaa
Nagyon bejött a film, igazi gengszter mozi a javából.


27. Fütyülős (2012-02-09 11:39.18)   - (válasz Városi vadász 25. hozzászólására)
undorító a cím. nem tudom ki vagy kik felelösek a filmcímekért, de katasztrofális, amit müvelnek. Hagynák inkább úgy, ahogy van. Idióta hülyék. Remélem valamelyik gyökér olvassa a filmkatalógust!


26. Konen86 (2012-02-07 21:26.56)  
Szerintem egy élvezhetö gengszterfilm,szerintem még akár jobb helyezést is megérdemelhetne ráadásul még igaz történet alapján is készült.


25. Városi vadász (2012-01-25 23:35.42) aaaaa
Nem értem miért nincs valamilyen írott, vagy íratlan szabály a filmcím pontos lefordítására. Rémes ez a cím, először azt hittem valami paródia.
Na de a filmről.
Hát az elején bevágódott az a számítógépes robbanás, az sokat visszavetett a filmbe vetett bizalmamba. De aztán szépen kialakult egy jó kis film, hát nem merném rá mondani, hogy maffiafilm, de gengszterecske a javából. Ray Stevenson remek volt, mondjuk én szeretem őt a vásznon látni, remek színész, kár hogy hanyagolják. Val Kilmer-nek van egy erős 5 perce a filmben, volt kb hat mondata, és őt írni főszereplőnek felháborító. Méltánytalanul háttérbe szorították Vinnie Jones-t. Hát ő remek gengszter, de ebben a filmben semmit nem láthattunk tőle. Most is szívesen megnéztem volna, hogyan püföli szét valakinek a fejét egy kocsiajtóval.

Jó kis film.


24. Törölt felhasználó (2012-01-05 10:57.52) aaaaa
Hát nem tudom, a nem vénnek való vidéknek az angol címe is ezt jelentette, ekkora bugyuta copyt hogy lehet egy ilyen jó mozinak adni?

Öld meg az írt. És pont.


23. Kittentyű (2012-01-05 10:02.14) aaaaa
Én is rég láttam már ilyen jó gengszterfilmet. A színészek is jót alakítottak.


22. Icelander (2011-12-21 13:49.24) aaaaa
Hiányzott már egy ilyen klasszikus vonalon mozgó gengszterfilm.
Stílusos volt minden kliséjével együtt, és még a(z egyik) drámai résznél el is érzékenyültem =)

SPOILER ON
amikor a vége felé felhívja a barátnője, és megmondja neki hogy szereti
SPOLIER OFF

Külön tetszett a film végére bevágott eredeti felvétel, és Christopher Walken mint Sanyi :),
de a többi öreg digót is jó volt látni.

Jól szórakoztam.


21. KongFan (2011-11-21 06:24.23) aaaaa
Átlagos fejlődés film, a gengszter a csúcsra tör és ott... ott majd történik valami.
Ennek ellenére szórakoztató darab, leginkább a színészi játék miatt, ami nagyon erős. Nem gondoltam volna, hogy Ray Stevenson ilyet is tud. Remek a hangulata, van benne frappán párbeszéd, jól be vannak mutatva az akciók és az üzletek. Bár mintha kicsivel több ilyen montázs lett volna a kelleténél.
Na meg persze igaz történet alapján készült!
Kellemes darab volt.


20. Jason13 (2011-11-17 16:56.32) aaaaa
Sokszor látott panelekből építkező gengszter mozi Hensleigh ezen darabja,viszont ezek ellenére is igencsak szórakoztató.
Ugye a középpontban egy nem épp becsületes ír fickó áll,név szerint Danny Greene,aki szemünk láttára tör fel a csúcsra,majd ahogy megszokhattuk,visszazuhan a mélybe.
De amennyire kiszámítható a film,annyira jó is.Hiszen a színészek mindegyike igazán erős alakítást nyújt.Kisebb szerepekben pedig igazán jó érzés volt olyan arcokat látni,mint Walken, D'Onofrio vagy Kilmer.
Az atmoszféra is nagyszerűen lett megteremtve,köszönhető ez az igen erős zenei aláfestésnek és a remek díszleteknek.Ezeken egyáltalán nem látszik meg az alacsony költségvetés,sajnos ez már a robbanásokról és egyéb akciójelenetekről annyira nem mondható el.Szerencsére,nem ezek vannak az előtérben.
Kellemes kis gengszter film ez,jó színészekkel,szórakoztató,de kiszámítható sztorival és jó zenékkel.Egyszer mindenképp érdemes időt szánni rá.


19. Hun.DiZaG (2011-11-13 09:10.26) aaaaa
Eszement jól sikerült, de azért láttunk már néhány hasonlót..Első perctől a stáblistáig élvezetes,Kilmert jó volt végre színészként látni,Walken pedig ebben az életben már nem fog
közepesen játszani! Szinkronnal nézhető, eredeti nyelven pedig Kötelező !

10/8.5


18. Zoli27 (2011-11-04 22:35.20)  
Most komolyan ezért valaki pénzt kap,nálunk,hogy ilyen hülye magyar címeket adjon a filmeknek?
Nem írnek való vidék - EZ MOST VALAMI VICC ???


17. FRU5T (2011-11-03 15:14.45) aaaaa
Én kimondottan örültem, hogy nem Happy Enddel végződött a film, hisz ritkán végződik bármi azzal :) Alapvetően nem egy túl izgalmas film, volt, hogy helyenként úgy éreztem, szívesen belepörgetnék egy kicsit, de tisztességese végignéztem.


16. Törölt felhasználó (2011-10-31 20:38.35) aaaaa - (válasz Beszko 15. hozzászólására)
Valós események alapján készült filmnél nem lehet hip-hop happy endet alkotni, ha egyszer nem volt.


15. Beszko (2011-10-31 20:37.46) aaaaa
Remek film volt.Leszámítva a végét.Lehet csak én vagyok naív vagy nem tudom de jobban szeretem a happy end-et.Elnézést ha ezzel lelőtem mások előtt a poént.Nade a film tényleg nagyszerű volt.


14. Jonnyk (2011-10-29 17:21.32) aaaaa
mia szart keresnek magyar néptáncosok ebben a filmben? lol


13. Jlaci63 (2011-10-29 15:51.56) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 12. hozzászólására)
Valóban meglepően jó darab, és ne hagyd ki Paul Sorvino-t sem. Ő is tökéletesen beleillik a filmben. Főleg, hogy a film nézése közben egyfolytában a Nagymenőkre asszociáltam. Nekem D'Onofrio alakítása tetszett a legjobban, és mennyire más ez a szerep, mint a MIB-ben volt:)


12. Az utolso szamuráj (2011-10-27 13:56.20) aaaaa
Meglepően jó darab.
True story ,és ennek bizonyítékára sok eredeti Hiradó-felvételt és miegyebeket vágnak be,persze hogy mindig azt cselekedték,mondták hőseink valóban,kit érdekel ugyebár.Danny Greene létező személy volt,szép nagydarab ír srác,és az írekre aggatott összes sztereotípia hordozója:makacs,önfejű,kemény és ráadásként kapott jó nagy adag mázlit is a sorstól.
Mint minden maffiatörténet,az is alulról kezdődik,Danny Greene felszínre kerül,barátai lesznek,családja,ellenségei,akikkel aztán leszámol,ám aki kard által vész,kard által hal is meg,nem egy cseresznyemagot nyel félre.Az ember tudja,ismeri ezeknek a filmeknek a felépítését,és nem mondhatnánk,hogy ez a történet is túl sok csavart tartalmazna,mégis nézzük,mert izgalmas a rosszfiúk története,akik fittyet hánynak törvénynek,társadalomnak,egy sajátságos világban próbálnak megélni,ahol cápákká kell válniuk,ha nem akarják,hogy a többi nagyragadozó -jelen esetben a maffia-felzabálja őket.Érdekes dolog persze,hogy a néző szimpátiája afelé fordul,akinek azért nem kevés ember halála szárad lelkén.....de hát,emberek vagyunk,s esendőek:))
A 70-es évek világa valami elképesztő jól meg lett idézve,még a söröskorsók is jól megválasztva,Ray Stevenson pedig remekül hozza a keményfejű srácot.Persze néhány ismertebb húzónév is kellett,Vincent D'Onofrio mindig megbízható,Walken egyszerűen zseni és passz,imádom a gesztusait,Vinnie Jones meg azt a karaktert hozza,ami jól áll neki:de az legalább valóban rá van szabva.Val Kilmer mára már leírt színész,mégis jó látni végre minőségibb moziban,és nem okoz csalódást játéka sem.
A film igazi hibája kiszámíthatóságán túl,hogy súlytalanná teszi Danny emberi kapcsolatait,azok igen vázlatosan vannak csak felskeccelve,valamint hogy az FBI besúgásról seperc alatt megfeledkeznek...miért is???Azért az a szervezet nem arról híres,békén hagyna valakit,akit kvázi beszervezett.
Ám az események pörögnek,a krumplievők beszólnak a skótoknak,robbanás robbanás hátán és gyilok van ezer.Persze a költségvetésen látszik,voltak határok,ám számomra így még életszagúbb lett a dolog,a zenéje pedig az unalomig ismert motívumokkal operál.
A Die Hard 3 forgatókönyvírója egy igen szórakoztató és ritmusos alkotást rakott le az asztalra,nem hinném,hogy megbánnánk a ráfordított időt.Ray-t pedig egyre több moziba:nekem igen szimpatikus figura a Róma óta.



11. Geah (2011-10-26 16:35.10) aaaaa
végre végre megjelent dvd-n hát meg is vettem azonnal.már a bemutatóján lehetet látni hogy ez egy fasza gengszterfilm lesz.így is lett.
persze nem hibátlan de nagyon nagyon jó film.a halálos közellenség óta a legjobb gengszterfilm.
sajnos a robbantások nagy része cgi-vel van megcsinálva.persze a kis költségletés miatt gondolom.kicsit lehetett volna hosszabb és véresebb.viszont nincs benne fölösleged romantikázás meg drámai szarság.pörögnek az események rendesen.
jó karakterek,jó színészek egy nagyszerű film!!!


10. Törölt felhasználó (2011-10-07 18:39.53) aaaaa
Korrekt mozi, van egykét nagyon szórakoztató párbeszéd, néhány okos fordulat, egyszeri nézésre remek. A színészek jól alakítanak, és hát nagyobb nevek is befértek a stáblistára, kilmer, walken de még vinnie jones is befigyelt.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGabroca, 2019-11-07 21:1039 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk