Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31
Éretlenek
- Film Mánia, 15:45
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Extra HD, 15:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Sidney Hall eltűnése aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - Molnár Ferenc - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Find (2021-04-10 18:42.11)   - (válasz Ava Gardner 12. hozzászólására)
Ő még nem tart ott, hogy konferenciát tartsanak az életművéről :)


12. Ava Gardner (2021-04-10 18:29.25)  
Banyek azt hittem az énekes, a karamell ..uff



11. Find (2021-04-10 18:26.43)  
Online konferenciát szervez az ELTE Magyar Irodalom és Kultúratudomány Intézete és a Magyar Kultúrtörténeti Intézete az író életművéről. A járványhelyzet pozitívuma, hogy ez a konferencia most már bármely internetfelhasználó számára elérhető.
A konferencia időpontja: 2021. április 14-15.
[link]


10. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2015-01-26 11:38.52) aaaaa
Műveivel jól keresett, ezért irigyei Csekkszpirnek gúnyolták.


9. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2013-07-25 10:09.06) aaaaa
Rendkívüli homorú író a magánéletben is. Mindenki tanú? c. kérdése, amikor reggel 9-kor Pesten jár, mert a bíróságra siet tanúnak. Majd Fedák Sárit Zsazsát azért veszi feleségül, mert Zsazsa nem akar elhagyott szerető lenni, Molnár meg el akar válni Tőle, hogy feleségül vehesse Darvas Lilit. Fedák Sárival való esküvőjére sport ruhában megy, és amikor megszólják, közli: " Szmokingot csak premierre öltök." A képen Molnár és Darvas Lili 1926-ban: "Csak most látszik olyan szörnyűnek a korkülönbség. 100 esztendő múlva Ő lesz 124, én 152. Ez már igazán nem differencia."
Üvegcipő drámája kulcsdráma eme 3 szögről.


8. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2013-07-09 06:03.52) aaaaa
Összehasonlítva Tüskevár és Pál utcai fiúk első mondatait, mert mindkettő iskolai tanóra végét jelzi,- csak Feketénél a vakáció kezdetét is-Molnárnál gyönyörűséges összetett mondat természeti jelenség verkli muzsika aláfestéssel, míg Tüskevárnál tőmondat. A 7-esnél emlegetett kötelezők után Molnár Pál utcáját újralapozva "felüdülés", szippantom a grund levegőjét.


7. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2013-07-04 09:45.21) aaaaa
10 évesnek Pál utcai fiúk kötelező nyárra. Újraolvasva ez meg gyerek morbid horror regény. Állathorror és gyerekhorror regények az ifjuságiak, és kötelezőek. Szomorúan szenvedve olvasom őket. (Lassie, Vuk, Tüskevár, tavaly Bambi)


6. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-12-20 14:16.50) aaaaa - (válasz Angelika58 5. hozzászólására)
Pont azt nem szerettem, amit te szerettél. Nem ripacséria volt, számomra, hanem okos- kodás. A polgári író hiányzott belőle számomra. A hintáslegény (Liliom) darabja mögé szeretek benézni, ez alá- föle sem, nem gondolkodva játszva.Az Üvegcipőre idéztem Sándor Pál filmjét.(azt nem tudom,láttad- e Szolnokon?)


5. Angelika58 (2011-12-18 10:59.01)  
Nagyon szerettem ezt a tegnap sugárzott Játék a kastélybant, kétszer már láttam Kapásváron, de megnéztem most is.

Éppen azt volt a vonzó benne, hogy itt karakterek nem a Molnár általános felfogásában megszokott habkönnyű életművészek voltak, hanem igazi emberek.

Annie, a színésznő, tiszta szívjóságból fekszik le mindenkivel,ő ilyen. Ezzel egyáltalán nem ellentétes, hogy törekszik a megállapodottságra, ő nem "rossz nő", ilyen és kész.

Turai fiaként szereti Ádámot, azért védi meg, mert tudja, nem erős annyira még, hogy elviseljen egy csalódást. És a shownak mennie kell, a közös operettet be kell mutatni, mert nekik ez a dolguk, ez a munkájuk.

Almády, az öregedő színész nem nevetséges bolond, hanem férfi, akit elbűvölt Annie adakozó kedve, ahogy magát Turait is.

Molnár darabjaiban az a szép, hogy a csillogó díszekkel teliaggatott bravúr-komédia mögött mindig ott lapul valami nagyon emberi és igazi dráma. Ami mindig akkor kezdődik, amikor a komédiának vége van.

Mert mi lesz a Játék a kastélyban vége után?A közös operettnek sikere lesz, Ádám elveszi Anniet,aki egy hét alatt azonmód megcsalja minimum háromszor és Ádám erre előbb vagy utóbb rájön. Vagy elviseli vagy sem, de eljön a szembenézés ideje. És számára is kiderül, az élet nem siker-operett.

Azt hiszem, a fércelt ruhákkal erre utalt Mohácsi, hogy az igazi , az a belső oldalon van.Ez még csak a próba a valódi drámához.(Annie egyik ruhájának még az ujja is hiányzott.)

Kicsit többet írtak bele, mint kellett volna, de én nem bántam, mert hosszabb ideig lehetett látni Kovács Zsoltot.Aki nagyon nagy színész, egyik legnagyobb kortársaink között.

És miután sokat járom a vidéket, sokat vagyok színházban is. A vidéki színházak színvonala átlagban is veri a budapestiekét, de igazán jó előadásokat évek óta már csak vidéken láttam.Az ócska ripacséria és a színfalhasogatás már jó ideje nem vidéken szokás.


4. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-12-18 10:03.44) aaaaa
M1-en Kaposvárról Mohácsi János rendezésében játszottak elvileg az elvi kastélyban. Mohácsi - katon nem szerepel a neve , azért írok itt- nagyon tetszett a kaposvári Csárdáskirálynő rendezése Molnár Piroska- Kulka János főszereplésével. Nekem nagy kedvencem a leghíresebb magyar operett, de ez egészen más volt, és mégis csoda! A Játék a kastélyban- t láttam 1962 körül Vígszínházban Bilicsi- Latinovits- Ruttkaival, majd a Madáchban a 80-as években a legendás Márkus- Zenthe - Tóth Enikő előadást. Okoskodó előadás - és nem játékos, kastély helyett nem díszletek, a jelmezek, mint amikor a szabó férceli az öltönyöket. Minden rideg, hideg, ezüst- fehér - fekete szín nem kavalkádja.Ezért sem utaznék Kaposvárra, és 3. hozzászólásom utolsó mondata ül.


3. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2011-10-12 10:26.38) aaaaa
Múlt héten a tv közvetített az általam hiányolt vidéki előadást, Szolnokról az Üvegcipőt. Én Domjánnal, Lórán Lenkével láttam anno. Ezért nem utaznék Szolnokra. Számomra ismeretlen színészek(talán Radó Deniseről rémlik valami a József Attilából), és csúnya szó, de csak Sándor Pált idézve Ripacsok voltak számomra. Talán a relatív látás, referencia ismerete gátol az örömködésben.



2. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-09-07 11:50.03) aaaaa
Ez a híres regény és drámaíró melyik filmben volt színész?!(Németh László esete). Pál utcai fiúk kötelező olvasmányom volt 12 éves koromban, lány létemre, aki nem grundra jártam, hanem Operába, nem tetszett anno, aztán újraértelmezve, filmet látva sokkal jobban tetszett, mint a Tüskevár felnőtt fejjel. Drámái az 50-es években nem voltak népszerűek, a 60-asokban már láttam Liliom, Üvegcipő, Játék a kastélyban. A Madáchban a Hattyú c. darabjában Darvas Lili felesége is játszott, mint meghívott vendégművész, ami szenzációszámba ment. Csortos Gyula- Varsányi Irén voltak a legendás Liliom pár. Színészek örömmel játszanak drámáiban, mert bravúrszerepek, Lsd. Egy, kettő , három (Márkus), Ibolya (Domján)


1. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-09-07 11:41.14) aaaaa
Ismét kavarodás van



Kapcsolódó fórumok

VéleményekFind, 2021-04-10 18:4213 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk