Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Végképp eltörölni
- Viasat3, 21:00
Elysium - Zárt világ
- Film+, 21:00
Robotzsaru
- Viasat Film, 21:00
Rambo - Első vér II.
- Moziverzum, 21:00
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Született július 4.-én - Vélemények
Becky bosszúja - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fallout aaaaa
Peter Falk aaaaa

 

Fórum - Nagy Sándor - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Arturo professzor (2016-07-30 14:45.19) aaaaa
Magyar tv-premier:1978.07.09.A szinkron 75-ös
Majd készült még két szinkron
Burton:Kertész Péter Viczián Ottó Vári Attila
Szersén Gyula Rátóti Zoltán Mihályi Győző kellett volna
Fredric:Mádi Szabó Gábor Rajhona Ádám Barbinek Péter Harmadjára Mécs Károly kellett volna
Claire:Bánsági Ildikó Kisfalvi Krisztina Kisfalvi sokkal jobb volt


8. Orgona (2015-11-18 22:55.55) aaaaa - (válasz Orgona 3. hozzászólására)
Biztonsági őrséget adtunk. :DDD



7. Panyolai (2015-11-18 22:46.58) aaaaa
Tudom, nagyon régi filmről van szó, s ezért illene elnézőnek lennem vele...DE én nem tudok úgy nyilatkozni mint az alant írók. Bár ha a korát vesszük - 1956 - akkor sem nevezhető egy kiemelkedő alkotásnak, elég csak az egyidős Tízparancsolatot felhozni, hogy a Spartacusról és a Ben Hurról már ne is beszéljünk.
Mert ez a film nem jó. Egyrészt a fentiekkel ellentétben nagyon eljárt felette az idő, másrészt ebből az alapanyagból már abban az időben illett volna többet kihozni. A szegényes látványvilág mellett - Makedónia, Hellász, Perzsia mind egyformán spanyol táj, nomeg azok a kezdetleges, kusza csatajelenet-féleségek, béna, közel se makedón páncélok és sisakok, a makulátlan, jelmezszerű öltözetek... - a legnagyobb baj, hogy magát Nagy Sándort nem tudja közel hozni, egyáltalán megértetni velünk, csak úgy végigmegyünk néhány fontosabb epizódon - és talán nem is a legfontosabbakon...
Ezenfelül a színjátszás kimondottan színpadias, pátoszos, mintha valami középszerű színdarabot néznénk a látottak alapján egy hűvös és egyáltalán nem rokonszenves egóbajnokról. Persze ez mindenkiről elmondható. (A tetejébe Burton még túl vézna is volt erre a szerepre.) Aki tetszett a színészek közül, az Claire Bloom, ám ő is csak szépsége miatt.
Lássuk csak, mi van még: A zene? Semmilyen, jellegtelen, akkori mércével mérve egy Rózsa Miklós-szerzemény köröket ver egy ilyenre.
Történeti-hűség? Ezt rengetegen számon szeretik kérni szinte minden történelmi filmen, pedig valójában sosem ez a lényeg, ha jó, érzelmes és magával ragadó a sztori (-oké, azért a durva hazugságokat már tényleg nehéz elnézni) És bizony, itt is lenne mit sorolni, de minek? (Mondjuk az, hogy Philipposz nem volt félszemű...hát több volt mint zavaró) A film nem ezért rossz, és a fentebbi példák okán a kora sem feltétlen rontaná le: maga az előadása és kiállítása alapból olcsó, gyenge, fárasztó és unalmas.
Ja, és még valami: Bár majd' fél évszázad választja el őket egymástól - de nem is a megvalósítást, látványvilágot nézve - a Stone-féle , általam igen kedvelt Alexander minden hibájával együtt is sokkal többet mondott el minden idők egyik, ha nem legnagyobb hadvezéréről, hódítójáról, jóval jobban rátapintva a lényeges momentumokra, még a homokozással együtt is. Ez az idejétmúlt silány régiség nem véletlen süllyedt a feledés homályába...


6. Norbii92 (2015-02-21 14:17.03) aaaaa
Mindig is szerettem a történelmet, a nagy csatákat és hódítókat. Közéjük tartozott Alexandrosz is, vagy ahogy sokan jobban ismerik Nagy Sándor, akiről rengeteget olvastam már! Nem csoda hát, hogy nem hagyhattam ki ezt a filmet!
Ennek az 1956-os produkciónak a főszereplője Richard Burton, akinek eddig még egyetlen filmjét se láttam, de itt nagyon tetszett! Ahogyan a film is, mely szerintem a maga korában elég jól sikerült! Alexandrosz történetet amúgy nagy vonalakban, mintegy csak vázlatszerűen ismerhetjük meg, de úgy mintha csak a történelem könyvekből olvasták volna fel, olyan híres kijelentésekkel egyetemben mint a "Nem lopok győzelmet!". Viszont az indiai hadjárat szinte alig van említve, a vége meg elég összecsapott lett. Mint ismeretes, Nagy Sándor Krisztusi korban, mindössze 33 évesen vesztette életét máig rejtélyes módon! Na ez a rész annyiban van jelen, hogy váratlanul rosszul lesz és vége is a filmnek. Ezt kicsit furcsállottam. A jelmezek és díszletek amúgy szerintem fantasztikusak lettek, és ami nekem még nagyon tetszett, az a zene!
Összességében nem bántam meg, hogy megnéztem! Nem tökéletes film, de mai szemmel is jól sikerült alkotásról beszélhetünk egy ikonikus színésszel a főszerepben! 5*


5. Orgona (2012-04-09 16:59.39) aaaaa - (válasz Orgona 3. hozzászólására)
Túlzott pátosz... Bocs. :)))


4. Brundle (2012-04-09 16:31.41)  
Hát érdekes film lett az biztos, én tegnap láttam a film dvd-s verzióját amit a saturn üzletben találtam meg 2000 ft-ért és alapjában véve nem lett olyan rossz film, igaz jóval konzervetívabb mint az oliver stone féle verzió mert itt olyannak hogy biszexuális vagy esetleg homoszexuális, nagy sándor nyoma nincs semmi féle módon vagy formában.
Ami nem is csoda mivel az 1950-es években olyan film amit oliver stone csinált a mozi vetítésig jutott volna el mert a cenzorok lapátra küldték volna a filmet simán, meg az is igaz hogy elég spórolós film lett ez a szűkre szabott csatajelenetekből is ki derül meg hogy sok benne a kihagyás, nem egy időszakot illetően pl a gyerek kor az úgy ahogy van el tűnt, meg a dareiosz utáni hódításokat is azok is elégé ki lettek hagyva. De öszességében véve eléggé korrekt munka lett tipikus 50-es évekbeli szandálos film, de annak viszont nem rossz még a magyar szinkronja is eléggé jó lett, úgy tudom az ami a dvd-re került az egy valószínűleg régebbi szinkron, mert a tv2 megbízásából készült és olyan színészek adják a magyar hangokat mint rajhona ádám versényi lászló viczián ottó rosta sándor bencze ilona, és ez csak néhány név a sorban és a film alámondója mindenki kedvenc narrátora bozai józsef szóval a magyar szinkron se lett olyan rossz szerencsére. De lényeg a lényegben az hogy ha úgy vesszük egyátalán nem rossz film igaz kicsit szűkre szabott lett talán, és vannak dolgok amik konkrétan ki estek a filmből, mármint nagy sándor életének bizonyos időszakai de hát szűkös filmnél ez nem csoda de ez talán sokak örömére, nem az a film ami azért néha át megy a meleg nagy sándort mutató stílusba ami sok embernek szúrta a szemét pláne a görögökét, szóval jó lett a film talán nem minden téren tökéletes de reálisabbnak tűnik mint stone dramatizált filmje szerintem.


3. Orgona (2011-05-22 20:08.47) aaaaa
Bordalnak teljesen igaza van. Én is a túlzott pűtosz miatt értékeltem 4 csillaggal.
A szereplők gyakran szájbarágóan mondták fel a történelemleckét.
A filmet először 1978-ban láttam, a Várpalotai lőtérnél adtunk biztonsági őrgéget, leszerelés előtt 3 héttel.



2. Bordal (2010-08-31 07:38.03) aaaaa
Sajnos nem lehet ötcsillagosra osztályozni!


1. Bordal (2010-08-31 07:36.31) aaaaa
Szomorú, de így van!
Ettől a szuperprodukciónak szánt alkotástól lényegesen többet vártam. Az operatőri munka sok esetben kifogásolható (kameramozgatás), a díszletek olykor döbbenetesen kezdetlegesek. 1956-ban ennél már lényegesen többet tudott a szakma erről.A képi áttünések helyett durva vágások. A szereplők mondanivalóját olykor túllengi a pátosz. Nagyon sokat rontottak az összhatáson!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekArturo professzor, 2016-07-30 14:459 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk