Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40
Devotion
- Filmbox Premium, 17:45
Wonka
- HBO, 18:01

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Közös kutya aaaaa
Liv Tyler aaaaa

 

Fórum - Narancsos kacsasült - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2021-03-02 18:55.25) aaaaa - (válasz VAL P 6. hozzászólására)
Na ilyet sem olvastam egy receptről. Író vagy? Fantasztikus Horváth Ilona könyv emberi "kapcsolatokra."


6. VAL P (2021-03-01 16:27.53) aaaaa
Ki ne rajongana a kaliforniai borspecialitásokért Dél-Itáliában? Már az 1975-ös, vatikáni Texas Hold’emen is csak ilyen nedűket szolgáltak fel a résztvevőknek. Már azoknak, akik lépre mentek.
A fondorlatosságát hideg angol vére hullámzásába elrejtő Livio azonban semmiképp sem tartozik közéjük. Még a hír hallatán sem pereg szökőkútfélévé a pakli a kezében, miszerint tűz pusztít a kozmetikai szalonban, hol szeretett nejét restaurálják. Naná, hiszen csal! A dezinformáció ennen elméje szüleménye. Ki óhajtja ugratni a nyulat a bokorból, de egy francia dzsigoló csörtet elő hókusz-pókuszainak hála. Egyenesen neje könyörgő karjaiba. Persze, férje akaratlanul is megkeserítette a pásztorórán résztvevő Lisa szája ízét, hiszen nem tudott nem a hites urára gondolni a légyott és Jean-Claude alatt.
És ezzel elérkeztünk történetünk egy rendkívül kényes pontjához. Lisa esze a világfi helyett miért Livio körül bolyongott? A reggeli joghurtját is piticarmóval fűszerezte volna? E vágygerjesztőnek azzal a változatával, melynek a fogyasztásával csak az első szembejövő iránt szökik égbe a libidó? Vagy sokkal inkább a heves veszekedések hiánya tette szórakozottá a hölgyet, amiket a figyelmes és megértő udvarlója mellett nélkülözni kénytelen? Esetleg a francúz bőrének érintése villanyozta fel annyira, hogy azt már – elektromos kisülések sorozatát szenvedve el – kellemetlen túlzásnak érzékelte? Hogy az Apolló-alkatú szeretőnek nem a testhálójával akadtak gondjai, férje fókaformája ismeretében – még csak elindulni sem bírna egy lazaclétrán – bizonyosak lehetünk benne.
Lisa imád ostorozni és oszlopok mögül kihajolva vagy az ágy mellett égnek rúgott lábakkal heverve eljátszani, milyen édes a kettes. Livio az állathangok szenvedélyes gyűjtője és a modell-elrendezésű ifjú hölgyeké. Az Isten is egymásnak teremtette őket. Hiszen például a tengerben úszkálásnak csak a gondolatától is (ruhástól és kilométereken át) egyformán madarat lehet velük fogatni.
Ráadásul meg van a pár áldva az egy házvezetőnőre kísértetiesen emlékeztető vadmacskával, Ceciliával, aki a szájából kilógó kapanyelet semmilyen körülmények között sem rest használni. Az általa vájt választékot férje óvatosan mutogatja a koponyáján.
Az Ámor kinyilazta konfliktust mindezek ellenére kiköpött modern felfogásban sikerül vizsgálódva körbejárni az érdekelt feleknek; és az 1970-es parlamenti döntésnek, valamint a film cselekményét megelőző évben lezajlott népszavazásnak köszönhetően hőseink békésen elválhatnak ágytól, asztaltól. De mert nem vágyálmuk a beskatulyázottság, mielőtt Lisa belevetné magát Jean-Claude oldalán Madrid tiritarka forgatagába, szerveznek egy hétvégi lazulást à quattro, a hogyan-továbbokat megtárgyalandó. A szerelmi háromszög Livio bizarr titkárnőjével egészül ki, aki kapásból kiszúrja a különbséget az emberi beszéd és a fülemületrilla között, az ónixot meg szemrebbenés nélkül éppoly otthonosan azonosítja az ánizzsal, mint pilláit kolibri-intenzitással rebegtetve.
Mindenki beláthatja, zajos kis érdekütköztetésre számíthatnak a ’Narancsos kacsasült’-re kíváncsiak.



5. Arturo professzor (2016-08-15 22:24.00) aaaaa
Magyar tv-premier:1983.ápr.3.A szinkron 82-es


4. Grétita3 (2011-04-27 13:55.23) aaaaa
Imádom ezt a filmet egyszerűen magával ragad a történet, hatalmas poénok vannak benne!!!! Szerintem kívülről tudom már az egészet, rengetegszer láttam!!!! Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki valóban ÉRTI A POÉNT!!


3. Albertosordi (2010-06-19 12:13.07) aaaaa
fantasztikus film!lehet, hogy egyeseknek unalmasnak tűnhet a film kezdete, de érdemes mvégig nézni, tele van nagyszerű, vicces jelenetekkel. akinek tetszik, az rengetegszer meg tudja nézni, soha nem fogja megunni. akinek nem tetszik az nézzen inkább angol vígjátékokat, mert ez távol áll attól a műfajtól, ez egy igazi európai vígjáték. Vittinek igazán jól áll ez a szerep, igazán dögös, jobban is néz ki itt, mint a kezdeti filmjeiben. Tognazzi pedig nagyot alakított ebben a filmben is.


2. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-01-29 07:43.19) aaaaa
ment


1. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-01-29 07:41.56) aaaaa
Számomra Monica Vitti= Antonioni, vígjátékaiban kívülről átlagos.Hasznos volt számomra gasztronómiailag, növelve a nem létező receptgyűjteményem. (habár azóta inkább almát teszek a kacsa hasába).



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyermeklakĂłbizo.., 2021-03-02 18:557 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk