Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40
Devotion
- Filmbox Premium, 17:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kegyes kis hazugság aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Fórum - Cenzúrázatlanul - Háború másképp - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Nyomozo1 (2018-08-25 16:03.13)  
Most néztem meg ! Ajánlom a háborús filmek kedvelőinek! Szerintem egy átlagos film!!


13. Tjunior (2017-12-10 12:40.03) aaaaa
Sajnos a katasztrofális szinkron sokat ront a filmen. Eredeti nyelven kellett volna megnéznem, már mindegy. Van itt minden "Found" footage háborús film, művészieskedő dokumentumfilm, Youtube-videók, érdekes elgondolás mégsem az igazi, többek közt a szörnyű színészek miatt. Persze a végén kiborítóak az eredeti képek, de ez meg nem a film "érdeme".



12. VadRaszta (2017-07-31 18:33.39) aaaaa
Hatásvadász az egész. Unalmas és semmitmondó.


11. Langelus (2014-08-10 13:33.27)   - (válasz Sapurin 3. hozzászólására)
Amcsiknak, nem?


10. Watcher (2014-08-10 12:29.40) aaaaa
kimondja, ami nyilvánvaló, de elég szarul tálalja


9. KongFan (2014-02-03 08:59.41) aaaaa
Egy-két spoiler becsúszhat.
Most jött el a pont, hogy baromi elegem legyen az iraki háborús filmekből, az álldoksi cuccokból és magából Brian De Palmából is!
Iraki háború:
Régóta megy már a balhé. Igen, tudjuk, hogy nem semmi dolgok vannak ott, és hogy megkérdőjelezhető indokkal vannak ott katonák bla bla bla. De az Isten szerelmére, az elmúlt 15 évben, tényleg semmi más nem történt a világban csak ez? Annyi film foglalkozik már ezzel, hogy sokkal inkább eltereli az ember figyelmét...
Amikor meg merne valaki úgy filmet készíteni, hogy az amerikaikat nem megmentőként állítja be, azt is elcseszi, de dörgedelmes módon!
Kézikamerás filmek:
Eleinte szerettem őket. Megvolt a maguk varázsa, hangulata, és egész érdekes próbálkozások láttak napvilágot. De ma már ez a tendencia, olyan szinten elharapódzott, hogy boldog boldogtalan így készíti a filmjeit. Ráfogják, hogy a realitás miatt. Bullshit! Mert olcsó! Nem kell annyit gürizni vele.
Itt egy kisebb csapat, amerikai katonát ismerhetünk meg, akik a mindennapjaikat mesélik el. Csak éppen dög unalmasan, és semmi olyat nem mondanak, vagy tesznek hozzá, amit ne láttunk, vagy hallottunk volna máshol és sokkal jobban előadva.
Karaktereinkkel szimpatizálni lehetetlen, mindegyik egy őstulok seggfej. Ketten ugye nemi erőszakot is elkövetnek és gyilkosságot, ketten meg nem csinálnak semmit, hogy ezt megakadályozzák. Így sorsuk, drámájuk, baromira nem tudott érdekelni. A végén persze jön a sírós, megrázó, szar és stresszes dolog a katona élet lezárás... Én ezt elhiszem, csak éppen szarul van előadva.
Brian De Palma:
Kezdem úgy érezni, hogy igazából nem is jó rendező, csak néha néha csinált jó filmeket, véletlenül. Az elmúlt pár év termései: ez, Fekete Dália, Gyilkos vágyak. Hulladék egytől egyig! Persze, ő csinálta a Sebhelyesarcút és a Mission Impossible-t is. Amik tényleg jó filmek, akárcsak az Utolsó dobás, de azt is félúton inkább szétbarmolta.
Ami viszont még inkább felhúzott az az, hogy a film iszonyatosan manipulatív. Minden amerikai, rasszista, fasiszta, gyilkos és zaklatják a helyieket értelmetlenül. Míg az arabok mind ártatlanok. Felkelőket gyakorlatilag alig látni a filmben. Ezeket számokkal is próbálják alátámasztani. Ezt is elhiszem, hogy rengeteg a civil áldozat, de bakker háború van! Aki szerint, csak az olaj miatt mentek oda az amerikaik, azok ugyanúgy megvannak vezetve, mint azok, akik szerint Amerika a nagy megmentő. Baromira nem ilyen egyszerű ez a helyzet! A film végén még van pofájuk, ártatlan emberek hulláinak a fényképeit mutogatni is. Persze a katonákét nem, hiszen ők mind gonoszak és egy kutatólaborban lettek klónozva. Nekik nincs családjuk, áhh...
Érdekes módon, De Palma azt sem vette észre, hogy saját magának is bemos az egyik jelenetben.
"Mindenki filmezi ezeket a szörnyűségeket, de igazából nem csinál semmit." Hangzik el a mondat a katona szájából. Mr. Palma, ez magára is ugyanúgy igaz. Ha ennyire a bögyében van ez az egész, tegyen ellene valamit, és ne ilyen egyoldalú, hatásvadász filmeket készítsen a témáról!
Soha többet!


8. Etamin (2012-01-18 13:33.16) aaaaa
Már vagy 10 0000 éve a háborúban az ellenséget leőlik asszonyaikat, lányaikat meggyalázzák, elveszik a meghódított ország értékeit, tudását, ásványkincseit stb. Álítólag ez barbárság a mai modern korban, ráadásul az amcsik állítólag a demokráciát vitték, viszik, vinnék Irakba,Afganisztánba meg az általuk lényegesnek vélt területre. Akkor miért viselkednek barbár módon? Azért kiváncsi lennék, ha valamely nyugati eu-s országot pl a Németországot elfogalata volna a nagy Szu hadserege és hasonlóakat csináltak volna,és erre reagálva a németek hasonlóan viselkednének mint most az afgánok, vagy az irakiak, akkor az amerikai közvélemény teroristának, vagy hős partizánnak (gerillának) tekintené-e a németeket? Terorista, vagy partizán csak nézőpont kérdése, ill. a győztesek véleménye, a mai napig nics nemzetközileg elismert definíciója. A mai napig egyetlen egy amerikai vagy izraeli katonát sem ítéltek el háborús bűnök miat és nem is állíthatóak a nemzetközi hadibíróság elé. Az ENSZ felhatalmazása = az USA fizet azért, hogy az történjen amit ő akar, hiszen az amerikai hátralék a legnagyobb az ENSZ felé, direkt.


7. Predator166 (2010-04-07 20:48.16) aaaaa
Az amerikai katonák nem nőttek nagyobbra a szememben ettől a filmtől.Minden háború kemény és szörnyű,elvégre nem babazsúrozni mennek oda az emberek.De a civil lakosságot ki kellene hagyni már a dolgokból,mert mindig ők szívják meg.


6. Lexi (2010-03-29 18:36.29) aaaaa
Nekem tetszett a film,az amerikaiak meg ...,nem csak ők ilyenek,de ...


5. Bmano (2010-01-11 12:45.05) aaaaa
Hát ettől a filmtől biztos nem fogják megszeretni az "amcsikat", (nekem amúgy semmi bajom velük). Ebben a filmben is inkább emberi, személyiségi problémák amik leginkább közre játszanak a fő eseménynél. Amúgy a legtöbb háborúban ettől sokkal durvább dolgok megtörténnek. Annak idején a nácik, meg az oroszok sokkal durvább és aljasabbak voltak a nőkkel. Gondoljatok arra hogy csak németországban hány nő-n kellet abortuszt elvégezni az oroszok miatt. Magyarországon sem jártak jobban sokan, kivéve azok a szerencsések akiket az öregek el tudtak bújtatni a pincében v a padláson. Mint ahogy dédnagyapám a nagymamámat bújtatták a szomszéd fiatal lányokkal együtt egy földbe vájt rejtekhelyre a széna alatt. Amúgy leszámítva hogy egy szörnyűséget mutat be a film, elmegy. Meglehet nézni.


4. Pisti801227 (2009-12-30 20:09.24)   - (válasz Sapurin 3. hozzászólására)
Ez aztán az észérv...


3. Sapurin (2009-09-19 17:28.38) aaaaa
Az egy csillag nem a filmnek szól, hanem a mocskos amiknak!



2. Rapguruz (2009-09-10 14:59.16)  
a felénél járok, de nekem eddig tetszik...:)


1. -Tomek- (2009-09-09 21:36.49) aaaaa
Brian De Palma (A sebhelyesarcú, Aki legyőzte Al Caponét, Mission: Impossible, Carrie) valódi események ihlette háborús montázsfilmje egy kis csapat amerikai katona köré összpontosul, akik egy iraki ellenőrzőponton állomásoznak. A film különböző szemszögekből mutatja be a katonák, a média és a helyi lakosok helyzetét rávilágítva arra, hogy az egyes csoportokra milyen hatással van az aktuális konfliktus és az egymás közötti viszálykodás.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyomozo1, 2018-08-25 16:0314 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Cenzúrázatlanul - Háború másképp adatlap
Eredeti cím: Redacted
Évszám: 2007
Rendezte: Brian De Palma
Szereplők: Izzy Diaz, Rob Devaney, Ty Jones, Mike Figueroa, Daniel Stewart Sherman...

További információk

Szereplők fórumai
- Brian De Palma - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk