Mannavita Virágpor rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Veled is megtörténhet
- SuperTV2, 03:05
Szepi és a Szörny
- Moziverzum, 03:10
Crank - Felpörögve
- RTL Három, 03:30
Halálod appja
- Mozi+, 03:40
Barbie - A film
- HBO2, 04:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Karácsonyi ének (2009) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
135. Tigrisharcos (2018-11-25 01:01.39)   - (válasz Tigrisharcos 134. hozzászólására)
a harmadik szellemes jelenetet.
Gyerekeknek felnőtti felügyeletet ajánlok a filmhez!


134. Tigrisharcos (2018-11-25 00:58.35)  
Több feldolgozás is készült Dickens regényéből,de (ezt is beleértve) csak néhányat láttam.Mindegyik jó,simán nézhető.Robert Zemeckis és az alkotók a Performance Capture Unit segítségével pazar látvánnyal-no egy kis akcióval megfűszerezve-gyönyörű filmet készítettek.
Említésre méltö,hogy kb. 200 millió dollárba került az elkészítése,de megérte.
A Performance Capture Unit végülnis nem olcsó.Azért kár,hogy 2010-ben megszűnt.
Na de visszatérve a történetre:elolvastam a könyvet,és nem túl nehéz összehasonlít-
ani.Sok rész szinte teljesen megegyezik,néhány kisebb elemet nem raktak bele.De ez utóbbi nem probléma.
(A jó értelemben-merész húzásnak találom



133. Marsbolha (2018-08-04 20:08.42)  
Kiemelkedően jó film.


132. Dexter Sitzky (2018-08-01 02:36.32) aaaaa
Extra jó film.


131. Pelikanbence (2017-12-26 15:36.46) aaaaa
TÖKÉLETES és tanulságos karácsonyi történet,amely egy zsugori és önző vénemberről szól,akit a karácsony szellemei szembesítenek gonoszságával és innentől jó ember lesz.Carry pedig TÖKÉLETES volt!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))))))
5/5


130. Endi358 (2016-07-16 12:19.09) aaaaa
Nagyon tanúlságos,sokmindenre ráébrszti az embert,csak ajánlani tudom aki még nem látta!Gyerekeknek szülői felügyelet ajánlott!


129. Whyteangel (2014-12-30 16:06.57) aaaaa
Nagyon nyomasztó volt végig a hangulata. Értettem a mondanivalót, értékeltem is, hogy szól valamiről, de a megvalósítással nem voltam elégedett. A karakterek nem tipikusan szépek, ezzel sincs gond, sőt, tetszett, hogy nem darázsderekú, hosszú, szőke hajú nők és daliás, jóképű férfiak énekelnek, táncolnak. De a lángocska például idegesítően nézett ki, zavart, és a hangja is az agyamra ment. A második szellem is inkább ijesztő volt, pedig ő (is), mint tanító, értékközvetítő volt jelen, hogy felhívja a figyelmet a hibákra, mégsem a jóság jutott eszembe róla. A harmadik szellem pedig horrorisztikus volt.
A mese végén jött a feloldozás, és ez segített is valamit az egész sztorin, de így sem tetszett.
Talán ott kezdődött a gond, hogy a következő elhatározással ültem le a tv elé: " Nézzünk valami aranyos mesét, ami segít ráhangolódni a karácsonyra, ha már a hó nem esik...".
Nem hangolódtam a karácsonyra ettől...úgyhogy maradt Kevin és a betörők... :)


128. Eddard Stark (2014-04-15 07:18.45) aaaaa
Én olvastam a könyvet, nekem az valahogy jobban bejött, mint a film. De azért a filmváltozat sem volt olyan rossz, egy megnézést mindenképp megérdemel. A könyvet meg csak ajánlani tudom.


127. Wayne17 (2014-01-06 12:18.09) aaaaa
Látványos és jó is meg minden,de....hiányzik nekem a filmből valami...az 1999-es Patrick Stewart-al a főszerepben nekem valahogy jobban tetszett,jobban átjött az az érzés...jobban tudtam azonosulni vele,jobban elhittem Stewart-nak,hogy meg változott és meg értette a karácsony lényegét és szeretet költözött a szívébe...ettől függetlenül ez is tetszett,ez is jó!


126. Az utolso szamuráj (2013-06-05 19:47.36) aaaaa
Azért Dickens-t jó,ha továbbra is olvassa az ember:ez itt nagyjából senkit nem érdekel,meg ezen a katon garantáltan többen vannak,akik inkább ezt az animációs feldolgozást tartják a numero 1-nek:de ,meghajolva a valóban lélegzetelállító technikai apparátus előtt,hiányolom a szívet.
Ez itt csak profizmus:annak persze vegytiszta.
Zemeckis bele van őrülve mindenfajta technikai újdonságba,én igazából akkor szerettem,mikor filmklasszikusokat gyártott,sőt valami Számkivetettel el mert menni a művészfilmek világába is(mégha azért az is álomgyári volt).Jim Carrey már nem akkora sztár 2009-ben,de úgy vélték,el lehet adni a vén,zsugori és zsémbes Scrooge-nak,ha meg valamit eltolna arcjátékban,lehet korrigálni.A történet persze időtlen,máig megszívlelendő,London meg olyan pazarul van ábrázolva,hogy még nyáron is hagyná az ember a fenébe Alsóverébpukkasztóbükkösd,és inkább oda utazna.
Van itt szellem,zombigyerek,eldobott szerelem horror 12 éveseknek és káprázatos képi világ:nem értettem egyet azokkal a kritikákkal,amik élettelennek írták volna le a karakterek megjelenését.
Na,az,hogy a történetből mit farigcsáltak,hová lett a szív....más kérdés.De,ne legyünk maximalisták,és ismerjük el az alkotás érdemeit,persze,a legnagyobb még mindig az íróé.


125. Cantri (2012-12-30 22:51.47) aaaaa - (válasz Vbacs 123. hozzászólására)
Szerintem ezek a legmegmunkáltabb animációs mozik:

Tintin
Rango
Az Őrzők legendája
Karácsonyi ének

Szóval csak egyet akartam érteni, hogy ez bizony 3 év elteltével is topkategóriás munka a maga nevében. :)


124. Cantri (2012-12-30 22:45.32) aaaaa
Mikor kiderült, hogy Robert Zemeckis animációval kívánja újra vászonra álmodni a Charles Dickens klasszikus regényét, már senki sem kapta fel a fejét, ugyanis a neves amerikai direktor az elmúlt évtized eleje óta szakított a hagyományos filmezéssel, és belevetette magát az animált világba. Első próbálkozásként a Polár Expresszt tette le az asztalra, ami a maga nevében egy kifejezetten szórakoztató, és ami ennél is fontosabb hangulatos karácsonyi darab lett. Ugyan a karakterek megmunkáltsága még hagyott némi kívánnivalót maga után, de így is fontos lépést tett az élethű animált karakterek felé. Ezután várt, tudta az idő az ő kezére dolgozik, hiszen a technika manapság szinte fénysebességgel fejlődik, így egy-egy év is komoly technikai áttörést hordozhat magában. Következő ugrást a Beowulf jelentette, de az is csak átmenetet jelentett egy úton, amely egészen idáig vezetett (majd ugye azóta tovább Tintinhez). Akinek eleddig kétségei lettek volna, hogy egy ilyen tehetséges rendező mit vesződik annyit ezzel a technikával, az most megkaphatta rá a választ, mert végre sikerült azt az áttörést megvalósítani, aminek köszönhetően A karácsonyi énekben (szinte) teljesen élethű animált karaktereket láthatunk szaladgálni a képernyőn. A sok-sok évnyi munka meghozta a gyümölcsét, hiszen korábban elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy színész ne csak a hangját adja egy animációs figurának, hanem el is játssza. És lám itt van Jim Carrey, ízig-vérig ő volt a zsugori, szívtelen Scrooge, egész egyszerűen a színész minden mozdulata, grimasza ott van a képernyőn, mintha húsvér valójában is megjelent volna. Egészen lenyűgöző, mennyire hibátlan textúrával csodálhatjuk arca minden rezdülését, ahogy szem alatti mély barázdái zavarba ejtően mozognak együtt a mimikájával, és ahogy olykor még az orrából elölről kiálló szőrszálak is megfigyelhetők. Szóval ez az aprólékosság káprázatos!

A sztori mivel egy sokat hallott történetről van szó sok újdonságot nem kínál, a kidolgozott látványon azonban bőszen lehet legeltetni a szemet, ugyanis nem csak a karakterek megmunkáltsága képvisel klasszis szintet, hanem itt kérem szépen minden. Gyönyörűen megalkotott tájak, az épületekről szinte az arcunka omlik a vakolat és mindez meg lett fejelve Alan Silvestri által alaposan megtámogatott remek hangulattal. Silvestri maga mintha egy kicsit el lenne veszve mostanság, sőt az egész elmúlt évtizedben talán két jó alkotása volt, mindkettő hű rendezőjének egy-egy karácsonyi kalandjához fűződik. Itt és most az a megközelítést választotta, hogy tradicionális karácsonyi dalok instrumentális ráncfelvarrásait fűzte bele a saját kreálmányába, és hozott létre egy ütős kombót. Az ötlet hordozott magában némi kockázatot, az ilyenbe sokaknak beletört már a bicskájuk, elvégre ilyenkor a saját egyediség megtartása komoly kihívással jár, azonban a kiváló komponista képes volt megfelelően véghezvinni. Remek keverése folytán szinte egybeolvadtak a szerzett és az önálló elemei, így szinte csak alkalmakkor lehet kihallani, hogy éppen melyik dalt vette alapul. Remek hangulata okán pedig kiváló hallgatnivaló lehet karácsony környékén, mellyel bátran meg lehet alapozni az ünnepi hangulatot.
Összességében csaknem megszámlálhatatlan filmes adaptáció készült már a híres-neves történetből, de ezek között is sikerült megtalálnia Zemeckisnek a maga a helyét. Műve ugyan nem tökéletes, de jól ragadja meg a cselekményt, a varázslatos vizuális megoldásokkal elénk tárt látvány pedig igazán megéri a pénzét.


123. Vbacs (2012-12-29 22:08.47) aaaaa
Tintin kalandjai ide vagy oda, szerintem az egyik legjobban meganimált filmecske volt ez, amit eddig láttam. De lehet, hogy csak azért, mert annyira jól át tudták venni a színészek fejét és hihetetlenül jó volt az arcmimika. Látványa az több volt, mint csillagos ötös, lenyűgöző.
Sajnos a Dickens könyvek eddig kimaradtak nekem annak ellenére, hogy a regényeiből készült filmek mindig nagyon élvezetesek, tehát ő egy remek író volt. De meg kell, hogy mondjam, hogy a Karácsonyi ének az nagyon nem a gyerekekhez szól. Itt azért eléggé mélyre repül a történet és voltak benne nem gyerekszemeknek való bizarr dolgok is és néhol átment horrorba, de ez nem volt negatívum, sőt. A felnőtteknek biztos jobban átjön (meg a koravén gyerkőcöknek).

Őszintén szólva rosszabb filmre számítottam, bár Zemeckisbe vetett bizalmam nem csorbult az évek során és jogosan. Nagyon jól meg tudja válogatni azokat, akikkel dolgozik. Itt is így volt, bár zeneileg semmi újítás, marad a jó öreg Silvestri (Tartsa meg Zemeckis ezt a jó szokását), de a színészek terén nagy meglepetésemre Gary Oldman és Jim Carrey kerültek a főszereplői listára (mint hangok természetesen) , hozzájuk sem nagyon nyúlt még. Csodálkoztam is, hogy sehol egy Tom Hanks:) De ez így volt tökéletes, hiszen ezek a színészek nagyszerűen tudnak játszani a hangjukkal....nekik volt a legtöbb munkájuk, elég sokszor hallottam őket.

Bár maga a történet nekem nem 100%-os, a technikai részleg csúcs volt mindent egybevéve és így kap egy izmos négyest.


122. Kakuke (2012-12-27 16:33.35) aaaaa
Már korábban megjelent egy animációs film ugyanezzel a történettel. Minden ugyanaz benne szinte... :\ Annyi, hogy a grafikája nem ennyire jó..


121. Swanheart (2011-12-23 10:44.39) aaaaa
Láttam és gyöngyörű. Maradéktalanul visszaadja Dickens művének hangulatát, a látvány és a zene is gyönyörű. Az egyik kedvenc animációs filmemmé vált. (Amúgy simán megnézetném egy 7-8 éves gyerekkel. Nem találtam benne semmi ilyesztőt.)


120. Delpiero (2011-01-23 09:39.02) aaaaa
Zemeckis lássuk be, nem igazán tud hibázni. Itt sem tette.
A gyerekek számára már egyszer rendezett egy Polar vonatos utazást, ezúttal azonban (bár Disney berkein belül) jóvak komorabb karácsonyi filmet tár fel nekünk, amely olykor kimondottan thrilleres motívumokkal próbál félelmet kelteni a nézőben, szóval ezúttal ez inkább a felnőtteknek szól, bár kétlem, hogy a mai gyerekeket (mondjuk 8-10 és felett megviselné azért...) mélyen meghatná a dolog.
A látvány egyszerűen lenyűgöző, minden apró mozdulat, rezdülés a helyén, és a "szágoldós" jelenetek pedig külön megérdemlik, hogy megemlítsem, hogy mennyire pörgősek, izgalmasak és szemkápráztatóak.
A hangok, szinkronok egyaránt kifogástalanok, Silvestri zenéi szintén kellemesek.


119. Sötétszív (2011-01-02 22:11.23) aaaaa - (válasz Sötétszív 118. hozzászólására)
*Charles


118. Sötétszív (2011-01-02 22:11.10) aaaaa
Chaeles Dickens klasszikus mesterművébe Robert Zemeckis lehelt új életet. Egyszerűen lenyügőző a látványvilága, és hát a történet is zseniális. A szereposztás bámulatos Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn, Gary Oldman, és persze az óriási Jim Carrey. Illett Scrooge szerepe, méghozzá nagyon is. Ugyanakkor rendkívül komor, néhol ijesztő ez a film, úgyhogy gyerekeknek nem nagyon ajánlott. De le a kalappal Zemeckis előtt, ismét egy remekművet tett le az asztalra!


117. Bicepsz (2010-12-26 16:04.57) aaaaa
Szerintem nagyon meghato,egy-egy resznel el is erzekenyultem.Boldog Karacsonyt Mindenkinek!!


116. Qwerf (2010-12-25 15:50.59) aaaaa - (válasz Qwerf 14. hozzászólására)
Így utólag megkövetem magam. Carry remek választás volt a szerepre. Kiváló volt Scrooge bőrében!:)


115. Heeeeeee (2010-12-22 10:59.03) aaaaa
Nagyon Jó film, Kedvenc !


114. Juditta :)) (2010-12-05 13:59.17)  
Nemrég láttam. Tény, hogy nagyon jó feldolgozás, ami a látványvilágot illeti. Hihetetlenül precízen kidolgozott részletekkel. Egy azonban biztos: én nem nézetném meg karácsony este a gyerekemmel. Kicsit durvának találtam benne egyes jeleneteket. Ez magánvélemény, szóval ne szóljatok meg érte, de nekem nem tetszett. Ez persze szubjektív dolog. :) Viszont, mint azt már írtam, tényleg kitettek magukért a készítők, és valóban igen nagy neveket mozgatott meg a film. (Jim Carrey, Cary Elwes, Bob Hoskins, Alan Silvestri...stb.)


113. Susurrus (2010-11-27 16:47.18) aaaaa
Meg Gary Oldmannek, Colin Firthnek, Robin Wright Penn-nek, Cary Elwesnek, Lesley Manville-nek, Bob Hoskinsnak...


112. City225 (2010-11-22 00:45.32) aaaaa
meg a second assistant direktornak Jeffrey Swartz-nak...


111. Evile-Elvis- (2010-11-21 23:05.21) aaaaa
És Jim Carrey-nek is köszi.


110. City225 (2010-11-21 23:02.07) aaaaa
Zemeckis a remek Polar Expressz és a gyengébb Beowulf után ismét animált szereplőkkel dolgozik hasonló technikával mint legutóbb, illetve amivel Speilberg jövőre Tintin-t ereszti mozikba. Charles Dickens világhírű regénye talán a legtöbbször és legtöbb formában megfilmesített produkció, így kétséges szükség volt-e egy újabb feldolgozásra. Nos az eredményt látva mindenképpen. A film minden pillanatából árad a meghitt, karácsonyi hangulat, és ezt pedig a legtöbb az ünnepet meglovagoló hangulatgyilkos bohóckodás korántsem mondhatja el önmagáról. Ebenezer Scrooge mélyen legbelül egy szerethető figura, de gyermeki, lelkes énjét egy cinizmussal felvértezett goromba külső mögé rejtette, amelyet egyre jobban megacélozott a hosszú évek megfáradt robotolása. Ebből a betokosodott állapotból kell kilábalnia ahhoz, hogy élete ne úgy érjen véget, hogy az elszámolásnál megbánással tekintsen vissza szánalmas életére. Aki nem ismeri a történetet, nos annak van pótolnivalója, szerencsére a film tisztelettel nyúl az anyaghoz és Zemeckis egy kissé el is sötétíti a mondandót, így nem biztos, hogy a gyermekeknek is felhőtlenül élvezhető a produkció. Nagyon szép történet, tökéletesen alkalmas arra, hogy ráhangoljon az ünnepekre, és a halott szemeket leszámítva az animálás is tökéletes. Zemeckis a Polar Expressz után ismét egy remek karácsonyi darabbal rukkolt elő, köszönet érte:)


109. Axamonte (2010-10-04 11:09.39) aaaaa
Ez a razfilm szörnyű volt. A történet természetesen jó volt, csak épp a megvalósítás az ami kínszenvedést okozott...


108. Gathavor (2010-08-01 14:02.50) aaaaa
Érdekes dolog jutott eszembe: anno volt egy cikk a Quantum of Solcae-ról, hogy az a legdrágább film bizonyos szempontból: ugyanis a hossz és a költségvetés arányában itt költötték percenként a legtöbb dollárt. (tehát rövid volt és drága, míg az Avatar pl hosszú volt és drága.)
Viszont a Christmas Carol ugyanannyiból készült mint a James Bond, és rövidebb.



107. Johnathan (2010-07-24 11:10.28)  
hello tudja valaki hogy mikor jelenik meg DVD-n a Karácsonyi Ének


106. Gathavor (2010-05-29 18:19.00) aaaaa - (válasz Woltrairce 104. hozzászólására)
AZ Avatar 1 év múlva jelenik meg 3D-ben.


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekTigrisharcos, 2018-11-25 01:01135 hsz
KeresemSzende96, 2009-11-19 16:343 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk