Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Crank - Felpörögve
- RTL Három, 03:30
Halálod appja
- Mozi+, 03:40
Kertelés nélkül
- AMC, 03:40
Barbie - A film
- HBO2, 04:05
Ő a szerelem
- HBO, 04:33

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Érzékeny pont - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Csk1 (2017-12-31 14:09.00) aaaaa
Kultúrák összecsapása. Nem volt egy felesleges kocka sem.


19. Pintyőke (2013-11-20 20:24.10) aaaaa - (válasz Kékszemű12 17. hozzászólására)
Az onlinepont oldalon megtudod nézni regisztrálás nélkül,én is ott láttam.
Mindenképp nézd meg és az alapján eltudod dönteni,h érdemes volt megnézned vagy sem.Szerintem nagyon jó film.



18. Pintyőke (2013-11-20 20:22.26) aaaaa
Pont most lett vége!Iszonyat jó film!Bizony voltak olyan percek a film közben,h az nekem volt kínos!Számomra is csak 1x nézhető,mégegyszer képtelen lennék végig nézni,mert valahogy a filmre a "beteg" jelző illik!!!


17. Kékszemű12 (2010-04-25 09:44.53) aaaaa
Sziasztok!
Az őszintét megvallva én még nem tudtam megnézni ezt a filmet de már vagy fél éve próbálom megszerezni.Nagyon fontos társadalmi és családi kérdéseket vet fel és dolgoz fel egyaránt Alan Ball.Már részeket láttam belőle de sajnos egyben még nem sikerült megnéznem.Most a ti véleményeteket olvasva még izgatottabb lettem pedig már idáig is nagyon meg akartam nézni a filmet . Tudom ,hogy ilyet nem szokás és nem illik kérni de ha valakinek megvan ez a film vagy tudja hol lehet megvenni kérem szóljon mert nekem sehogy sem sikerül kinyomoznom !
Előre is köszi: Bia


16. Qwerf (2009-10-05 23:36.53) aaaaa
Az eddig leírtakhoz nem sokat tudok hozzátenni, ismételni meg nem akarok. Valójában csak annyit akartam megjegyezni, hogy...


...Vuoso úr nem volt rossz ember!!!:)


Zseniális karakterek vannak a filmben!


15. Ninilss (2009-07-21 12:17.42) aaaaa
komoly témával foglalkozó film,érdemes megnézni..


14. Anitabagwell (2009-06-20 11:19.06) aaaaa - (válasz Anitabagwell 13. hozzászólására)
*jöttem.


13. Anitabagwell (2009-06-20 11:17.47) aaaaa
Érdekes film volt, és eléggé döbbenetes. Nem is tudom mással jellemezni. Zavarba jött én is egyszer kétszer. Na még végtelen szánalmat éreztem, amiért ilyen világban élünk. Mármint, tényleg... ezt látják a mai fiatalok, a műcsajokat az újságok címlapján, akiknek eszük semmi, arról híresek, hogy híresek és a mai fiatalság meg azt hiszi, hogy ilyen a jó nő. Áááh, annyira szánalmas, komolyan. Jó párszor feldühödtem a film kapcsán. Amit ettől eltekintve, vagy ezzel együtt, nem is tudom, de fontos filmnek tartok. Mindenkinek meg kellene néznie. Mert igazi pofánvágós film.
Átlagon felüli alakításokat láthattunk, nem is nagyon tudnék kiemelni senkit, egyszerűen a maga szerepében mindenki nagyon fontos, és szenzációs volt. Sosem gondoltam volna, hogy Aaron Eckhart-ot tudom ennyire gyűlölni...bár ettől azért összetettebb volt a karaktere, még el kell gondolkodnom rajta. De félelmetes alakítás volt tőle, már megint. Bámulatos fazon, bámulatos.
Hát egyáltalán nem szórakoztatott, nyilván nem is ez volt a célja. Túl nagy falat volt ez nekem mára, de mindenképpen fontos film, jó hogy megnéztem.


12. City225 (2009-06-07 10:11.25) aaaaa
Ja és a főszereplő kislány a valóságban nem 13, hanem 19 éves, most olvastam valahol:)


11. City225 (2009-06-07 00:04.18) aaaaa
A kertvárosok felszíne alatt húzódó dolgokról Sam Mendez már nem egy remek filmet készített. Ezúttal Alan Ball mutatta meg hogyan is kell egy kiváló darabot forgatni..
Hát nagyon tudott ez a film az kétségtelen, én bevallom őszintén végig zavarba voltam a játékidő alatt. Nincs mit hozzátenni az alattam megszólalók már mindent elmondtak, és én is osztom a véleményüket, és csak azért nem ötös, mer nekem ez egy kicsit így sok volt, de ez csupán egy személyes megjegyzés. A szereplők hibátlanok egytől egyig, és azt hiszem nemcsak a jövö egy szexszimbólumának, hanem egy tehetséges remélhetőleg elismeréseket elismerésre halmozó lány kibontakozásának tanúja lehettem.


10. Csernakakos (2009-05-12 19:19.09) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 9. hozzászólására)
Titkon már régóta vártam, hogy írj ide (is).
Mindennel egyetértek, kiváltképp utolsó soroddal..


9. Az utolso szamuráj (2009-05-12 19:08.53) aaaaa
Mint egy lórugás.
Tudtommal egy regény volt a mozi alapja,egy arab-amcsi szülőktől származó író munkája.Alan Ball persze nem véletlen hogy lecsapott rá:úgy társadalmi kérdések mint a rasszizmus mindent megfojtó hülyesége benne van,nem mellesleg a kamaszkori szexualitás kibontakozásának tapogatózása,ami irányítást,odafigyelést követel,nomeg finom megértést,nem számos családban az "ilyesmiről nem beszélünk" zászló lobogtatása a partvonalról,és a kényes téma mellőzése.
Persze első pillanatokban azért azt érzi a néző,túl sok a problémagóc,konfliktushelyzet,mintha tapintható lenne valami kimunkáltság a filmben,dehát ez az alkotói szabadság a lényeg kivesézésére.Ujabb amerikai kisváros,nem a Született feleségek gonoszkodó szinvonalán,hanem annál jóval mélyebben,sőt mocskos mélyre ásva,ám tegyük hozzá,mindamelett nyoma sincs Larry Clark szándékolt farok és közösülésbemutatásának.Nem,az erotikánál a kamera finoman távolságot tart,mert rendezőnk tudja,nem kell mutatni, elég valamit éreztetni,így is lehet bármi megdöbbentő.
És az is szinte minden:Jasi mint valami eltévedt biliárdgolyó,ide-oda ütődik a felnőttek és saját világában,menstruáció,ujjal megerőszakolás,az anyja aki benne is csak a vetélytársat látja,apja aki bár kereszténynek mondja magát de népének erélyével neveli-illetve nem neveli-lányát mind-mind a nyalába zuhannak,és szinte alig van segítő kéz.Tévelyeg és mert élvezi a szexet belemegy olyanokba is ,mibe nem kéne-felesleges ilyen baromságokat majd később írni,a kis kurva-mert nincs irányítás csak üvöltés és ököl az egyik oldalon,a másikon pedig addig odafigyelés,míg meg nem kapja,mit akar,és ezért képes akár hazudni is.
Mégis,Ball filmje mindettől független abban is remek,hogy a sok szereplő azért nem teljesen csak fekete vagy fehér,egyes cselekedeteik bizony meglepően emberiek és valami őszintébb dolog is vezérli azt,ami nemcsak szeretetnek hívható,mintha éreztetni akarnák,igen,az élet annyira túlbonyolított hogy megértéséhez néha több kell egy Monika show-nál,belénkgyepesedett reakcióknál ,rasszizmusnál vagy úgy egyálltalán mindennél,mit tudni vélünk a világról,mi körbe vesz mindnyájunkat-és miről hajlamossak vagyunk dölyfössen kijelenteni,ismerjük.A legszimpatikusabb emberpár születő gyermeke is pozítivumot hordoz,a nő méhét elhagyó véres kis nyüszítőgép a tisztaságot,életet és egy szebb jövő igéretét kürtöli világgá,szemben mindazzal a megdöbbentő és mégis valahol kinzóan életszerű eseményláncolattal,mit addig láttunk.
Az Amerikai szépség és a Sirhant művek cimű darabok egyik meghatározó alkotója kinzó kihasználtságról,beileszkedési gondokról ,szexről,pedofiliáról ,üres és értelmetlen negatív érzelmektől szoló moziját szívem szerint mindenkivel megnézetném,dehát ez én vagyok......mikor ezeket a sorokat írom,az Alkonyat című borzalom mittudoménhányezredik hozzászólásnál tart,ide írtak vagy 8-an,és ott pont azok pörögnek ezerrel,akikről talán ez a film is szól egy picit....
mégha nem is arabok,már túlvannak az első menstruáció okozta meghökkenésen és esetleg érzékelik,hogy ifjúságukkal és kibontakozó szépségükkel hatalmuk van a férfiak -de akár a nők-felett,ám olykor annak használatának eredménye túlnő a képzelt "jutalomnál".
Legyen elég hát:kötelező.


8. KisCsillag92 (2009-04-19 17:20.15) aaaaa
Hihetetlenül tetszett nekem, tegnap néztem meg.. :)


7. Senoritaaa (2009-04-15 19:34.14) aaaaa
Hát tegnap néztem meg, tetszett is meg nem is! Volt valami nyomasztó hangulata nekem!! Egy kicsit "beteg" film!!De szerintem is egyszer mindenképp nézhető! 3 pontot adtam :)


6. Imolci (2009-04-13 15:53.20) aaaaa
Számomra az egyszer nézhető filmekhez tartozik.Mindenesetre tényleg zavarbaejtő témákat dolgoz fel.


5. Csernakakos (2009-03-25 15:01.45) aaaaa
Zseniális darab!
A legnagyobb mélységekig zavarba ejti nézőjét. A cím méltó stílusára: a néző belső szféráját keményen kavarja föl, de úgy, hogy fülig vörösödjünk. Ez már igazi tabu témákat feszeget.
Az elfojtott szexuális vágyak találkoznak az ébredő szexualitással, persze ez csak az egyik síkja a sztorinak.
Az egész történet, úgy gondolom, nem mást taglal, mint az ERKÖLCSÖKET. Meddig szabad menni, mi a végső határ társadalmi pozíciónktól függően és függetlenül. A különböző kultúrák találkoztatása természetesen tovább árnyalja a mondanivalót.

Botrányosan jó film, Aaron Eckhart és Peter Macdissi viszik a filmet, Summer Bishil remek, Toni Collette pedig bár többet szerepelt volna!

Feldolgozást igényel, és akár több megtekintést. Túl sokat mond, és túlságosan tolakodóan tárja fel előttünk véleményét az emberekről. Érzékenyen érintett. Ezért érdemes filmeket nézni.
90%


4. Doctor Pondró (2008-12-30 18:07.06)  
Nagyon nagy film! Kényes témákat feszegető dráma a kertvárosi emberek mindennapi, korántsem felhőtlen életéről. Számomra picit csalódás, hogy elmarad a tragikus végkifejlet, ennek ellenére, amit látunk, az ugyanolyan elgondolkodtató és hiteles, mint ami az Amerikai Szépség-ben volt. A közel kétórás film Aaron Eckhart és Toni Collette nélkül nehezen működne, az ő játékuknak köszönhetően válik kerek egésszé az alkotás. Mindenkinek csak ajánlhatom!


3. Picilány88 (2008-12-27 18:14.39)   - (válasz P_Zsóti 2. hozzászólására)
csak itt olvastam róla..



2. P_Zsóti (2008-12-13 20:57.37)  
hallottál már valamit a filmről vagy csak itt olvastál róla?


1. Picilány88 (2008-12-13 20:46.13)  
a sztori nekem tetszik tutira megnézem!!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCsk1, 2017-12-31 14:0920 hsz
KérdésekPicilány88, 2009-01-29 16:531 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk