Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gyakornokok
- Film Mánia, 17:40
Devotion
- Filmbox Premium, 17:45
Wonka
- HBO, 18:01
Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban
- Mozi+, 18:30
Superhero
- Film Café, 18:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A pokol bajnoka - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmaid hőse aaaaa
Liv Tyler aaaaa

 

Fórum - Gyilkos megszállás (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
37. Empire (2022-11-09 08:42.13) aaaaa
Hát ahhoz képest hogy háborús sorozat nem túl eseménydús. Néha kifejezetten idegesítő, pl amikor a kis 160 centis 50 kilós csávó aki szerintem ha egy pofont látna élőbe már menne pszichológushoz arról kezd el beszélni hogy ő mekkora gyilkológép meg mikor lesz már harc :D


36. Arpimokus (2018-11-23 16:52.10) aaaaa
Jóindulattal 3, de egyébként csak 2.
A "marha dumák" hozzák fel.
Max 1X, többször nem.



35. Nyomozo1 (2017-03-15 20:04.37)  
Most néztem meg ezt a 7 részes sorozatot!! Ajánlom a háborús filmek kedvelőinek! Nekem tetszett ez a sorozat ! Egy felderitő egység minden napjait mutassa be, ezért nem akciódús, hanem valóban egy kicsit vontatott, de ez pont igy a jó!!


34. Apajedi (2015-02-21 18:24.56) aaaaa
Nagy nulla.Mennek,beszélnek.Mennek,beszélnek.Vicc az egész,és nem jó értelemben.Unalmas.Ragozhatnám,de kár rá az időt pazarolni.


33. Dundidio (2014-10-15 17:33.06)  
Remélem az Elit alakulat-tal senki nem fogja egy kalap alatt emlegetni... :)


32. Dundidio (2014-10-15 17:31.38)   - (válasz Kurgan 5555 30. hozzászólására)
szívemből beszélsz...


31. Pinceajtó (2013-10-28 23:47.38) aaaaa
Többször nézhető nagyszerű minisorozat.Alattam már leírták miről is szól.Próbálja bemutatni az érem két oldalát,valamint az ottani tengerészgyalogosok gondolkodását,azt hogy ők is jöttek valahonnan,nekik is van véleményük,de amikor akció van,akkor csak egy a fontos.A végén a feszültségük utat is tör magának.Meg persze ott vannak a feljebbvalóik is,akiknek más.Talán a "keresztapa" karaktere a legkomplexebb annak ellenére hogy kevesebbet szerepel benne.Egy szimpatikus és empatikus figura,aki szemrebbenés nélkül képes a katonáit ok nélkül a tűzbe küldeni,a jópontok miatt.A végén a stáblista alatt lemegy két monológ.Érdemes meghallgatni.Fantasztikusak.


30. Kurgan 5555 (2011-10-03 18:45.53) aaaaa
"Keresztapa" magyar hangja, vagy inkább hanglejtése brutálisan szar!!!


29. Kurgan 5555 (2011-09-26 22:48.10) aaaaa
Rohadék főtörzsőrmester 2 teng.gy.-nak odaszól (az egyik bajszos)[2.rész]:
#"-Nem akarom, hogy a hölgyek sírva fakadjanak, de a bajusz-korszaknak vége!....Hé majom! A pinabajusznak vége!!!
@Erre az egyik a másikhoz fordul: -Nebazzz (vigyorogva)!!
#Törzs: Nem tetszik a küllemszabály Stadford?
@De-eehogynem főtörzs! Iiimádom!"

Hát ez nagyon jó magyar szinkron volt (főleg a hangsúly) egy percig röhögtem rajta :DDDD


28. Kurgan 5555 (2011-09-24 01:05.34) aaaaa
Szenzációstól messze van a sorozat, de nem rossz.


27. Kurgan 5555 (2011-09-24 01:04.14) aaaaa - (válasz Orion.anna 20. hozzászólására)
RPG= Rucsnoj Prátyivátánkávüj Gránátámjot
orosz fejlesztésű, kézi páncélelhárító gránátvető.
Vagy ahogy sokan ismerik vállról indítható rakéta. Filmekben főleg RPG-7 változatok láthatók:
[link]

Vékonyabb páncélzatú járművek nem szeretik :D


26. Az utolso szamuráj (2011-03-25 20:27.39) aaaaa
Nagyjából kötelező.
Evan Wright bestselleréből készült filmsorozat lehet hogy nem olyan látványos,mint egy Solyom végveszélyben vagy a Katonák voltunk,ám néhol pont puritánsága az erőssége a kiglancolt képi világok ellenében.És hiteles,legalábbis az próbáll lenni,ami sikerül is.
Amit szeretek az amerikai filmgyártásban,hogy a hihetetlen ostoba melldöngető,könnycsalogató és toborzóbeszédnek is felfogható háborús filmek mellett ott vannak ennek ellenpólusai is,aminek jó példája az HBO sorozata.Nincsenek benne megasztárok és az akció is kevesebb benne,de jogos,lévén ez az egység nagyjából ennyi puskaropogásban vett részt.
A film pedig őszinte és pátosz nélküli,néhol vádlóbeszéd formájú,ahol azt is bemutatja,hogy müködik a hadsereg,ha valamit el kell tusolni,mi a tiszt és a közlegény közt a különbség ,hogy igenis vannak még a tengerészgyalogság közt is olyanok,akik inkább szégyenfoltjai az egyenruhának mégis embereknek parancsolnak,hogy mit gondolnak a fiatal srácok a világról,némelyek bizony igen egyszerűek....ám ott a bajtársiasság köztük,számíthatnak egymásra,hogy ezekben a fiúkban is van szív,emberi érzés,mert kit nem vágna pofán agyonlőtt gyerekek képe,ártatlan civilek halála,éhezés,és úgy nagyjából a végére a pusztítás egésze.Jónéhány,valódi hús-vér karakter bontakozik ki a szemünk előtt,van a szakaszon belüli feszültségből is nem kevés bemutatva,úgy,hogy közben azért az akciójelenetek is igencsak nézhetőre sikeredtek.Ki lehetne ragadni pillanatokat,parancsmegtagadás ,feljebbvalónak szemibe mondva,hogy nem ért a dolgához,segítség és végre az arabok nem egyoldalú ábrázolása,hogy számtalan,az amcsikat bíráló mondat is elhangzik a másik oldal szájából is.....de minek kéne kiragadni,amikor minden zsínórmértékkel van pont ott elhelyezve,ahol illik??
Igazából ezt a sorozatot látni kéne annak is,aki lelkesen üdvözölte az amcsi egységek benyomulását és azoknak is-bár ők gyanítom,többen vannak-akik gyülölik az amerikai politikát,mert éppenhogy egyik érát sem szolgálja ki úgy,hogy valójában nem a nagypolitikával foglalkozik,ám kicsit mégis.Hogy megtudja a néző,bizony egyoldalú kivülről mindenki gondolkodása erről a dologról,persze gondolati szabadság van,de mégis,belülről,mint természetszerűleg minden probléma,bizony nagyon más tud lenni az összkép.
Erről próbálok számtalanszor beszélni,hogy egyszerűen nincs a nyomorult halálon kívül olyasmi,ami aranyigazság,mindennek több oldala van nemhogy egy ilyen eseménynek.Számtalan olyan szálat vet fel a sorozat,amit hirtelen nem is gondolnánk hogy lehetséges ,néhánynak nincs is megoldása,mert egyszerűen annyira bonyolult,hogy azt se tudná senki,hol kéne elkezdeni .
És bizony a darab mer nyíltan állást foglalni a háború ellen,ahogy a katonák egy kivételével megundorodva a dologtól,egyesével állnak fel a videó elől:nem jó látni a holtakat,akiket maguk mögött hagytak.Amerika seperc allatt technikájával és haderejével felmorzsolta szó szerint az ellenállást,bevette Irakot,más kérdés,ami most ott történik,sose nyerhető meg.Ám milyen áron?Hogy fogalmazott az egyik tengerészgyalogos?"amit mi itt teszünk,azért a civil életben börtön várna ránk".
És nem ez az egyetlen kritikus és zsigerbe vágó őszinte mondat,amit különösebb zenei ráhatás és egyébb,nagy pillanatokat megidéző drámai összhatás mellőzésével kimondanak.
Köszönet érte az alkotóknak.


25. Eagle91 (2010-07-09 13:25.59) aaaaa
Ismét egy HBO sorozat amiben bőven van káromkodás többek között,ezért is bírom a HBO sorozatait.A másik szempont pedig ami fontosabb az elsőnél az,hogy nagy részük remek lásd:True Blood,Deadwood,Róma,Band of Brothers és még lehetne sorolni szép számmal.Az Over There után most itt van ismét egy Irakról szóló sorozat a Generation Kill amely Irak megszállásának első pár hetét pontosan 21 napját mutatja be a bevonulástól Bagdad bevételéig.Összesen 3 hétig tartott egy ország megszállása ez bizony nem valami sok idő,de még mindig ott vannak rendfenntartás céljából.Kezdetben még a sorozat elkezdése előtt azt hittem,hogy itt is az amerika-barátságon lesz a fő hangsúly aztán ahogy részről-részre haladtunk előre kiderült,hogy szó sincs erről.Ugyanis egyik oldalt sem mutatja be túlságosan pozitív fényben sőt(elismerik a hibákat)!-és ez így van rendjén.A sorozat főhősei tengerészgyalogosok pontosabban egy speciálisan kiképzett felderítő alakulat akinek a mindennapjait láthatjuk a harcmezőn.Feladatuk elsősorban a felderítés lenne azonban sokszor kapnak más jellegű parancsot is.Végre jó volt látni azt is,hogy a világ egyik legjobbnak tartott hadseregében is vannak problémák ráadásul nem is olyan kicsik az elit osztag mindössze egy tolmáccsal rendelkezik,akadozik az ellátmány szállítása,a létfontóságú éjjellátóhoz nincs elég elem és legfontosabb a vezetés hozzáértése a legtöbb esetben nem megfelelő.Főként Brad Colbert őrmester és a Hummerjében tartózkodó emberek a főszereplők ezek mellett rengeteg arcot ismerhetünk meg és ez számomra kissé zavaró volt,mivel amire kezdtem megismerni a szereplőket addigra vége lett a sorozatnak.Személy szerint nekem a kedvencem a sofőr valami elképesztő amit ő levágott ebben a 7részben.
Kellemes meglepetés volt csak ajánlani tudom!


24. Goregrind (2010-04-17 09:39.10) aaaaa
Nagyon jóra sikerült az egész. Hihetetlen izgalmas, humoros, brutális és ami a legjobban tetszett hogy nem elfogult amerikai propagandafilm. Mindenki hibázhat és hibázik is. Nagyon ajánlott mindenkinek aki szereti a jó háborús, irakos filmeket.
Ha lenne 6 csillag azt nyomnám.
Nálam bekerült a legjobb filmek közé.


23. Gung_HO (2010-03-20 07:39.18) aaaaa - (válasz Orion.anna 20. hozzászólására)
Vagy
RPG = Rocket Propelled Grenade
Így is találkozhatsz vele.
A minisorozat nagyon jó, tartottam tőle, de miután elkezdtem nézni, egyszerűen nem tudtam abba hagyni.


22. Orion.anna (2010-01-20 14:01.00) aaaaa - (válasz Kisjon 21. hozzászólására)
köszi! próbáltam rájönni miközben néztem s sorit, de nem tudtam...


21. Kisjon (2010-01-20 11:13.35) aaaaa - (válasz Orion.anna 20. hozzászólására)
egy orosz háromtagú szó ( Rucsnoj Protyivotankovij Granatomjot) kezdőbetűinek a rövidítése. magyarúl annyit jelent, hogy "kézi páncéltörő gránátvető".


20. Orion.anna (2010-01-20 10:51.50) aaaaa
Mit jelent az hogy "RPG"???? :$


19. Kisjon (2010-01-19 20:02.52) aaaaa - (válasz Ren14 18. hozzászólására)
[link]
én ugyan nem próbáltam,de úgy látom, hogy innen le lehet kapni.


18. Ren14 (2010-01-19 14:49.43)  
Nagyon jó kommikat irtatok róla úgy hogy én is szívesen megnézném mert szeretem az ilyen töriket...:)
Nekem nem tudna valaki adni egy olyan linket ahonnan az összes részt le tudom szedni??? Csak az lenne a lényeg hogy NE torrentes legyen.
Előre is köszi annak aki segít.
Reni.


17. BRD4EVER (2010-01-18 12:36.01)  
Eredetibe itt már megkapod: [link]
Én is letöltöttbe láttam, azt hiszem rászánok egy kisebb összeget...


16. Kisjon (2010-01-07 20:33.51) aaaaa - (válasz Orion.anna 15. hozzászólására)
sajnos eredeti nyelven nem láttam, de a magyar szinkronnal nem lesz gond azt megígérhetem.


15. Orion.anna (2010-01-07 14:08.04) aaaaa
A szinkron is olyan brutálisan nyers és vulgáris, mint az eredeti szöveg?


14. Orion.anna (2010-01-01 17:18.37) aaaaa - (válasz Kisjon 11. hozzászólására)
eddig is érdekelt ez a sorozat, de a te hsz-d miatt, most már tuti, hogy meg fogom nézni


13. Schott (2009-12-25 12:28.41)  
még csak 3 részt láttam de nagyon fel bassza az agyam a sok hülye. gondolom a valóságot akarták bemutatni és szerintem sikerült is...


12. Danika94 (2009-12-21 22:06.59)  
Sziasztok, valaki nCore-ra tud adni meghívót? nagyon szépen megköszönném, meghálálnám, már hónapok óta keresek, de eddig sehol nem volt szerencsém. cserébe tudok adni, mmtorrent-re meghívót, bigtorrentre. valaki írjon. üdv: Dani


11. Kisjon (2009-12-16 10:35.32) aaaaa
a filmben a 2003-as iraki offenzíva első perceitől követjük nyomon egy felderítő zászlóalj munkáját bagdad elestéig. ez kb 3 hetet foglal magába. hét egyenként egy órás sorozat keretében mutatja be az amerikai katonák előrenyomulását. szerencsére nincs elnyújtva a sorozat,a hét rész bővel elég a cselekmény bemutatásához. hiteles szereplők játsszák a katonákat,a párbeszédeket pedig túlnyomórészt a valóság írta. nem túloz, nem amerikázik, megmutatják a hadjárat tévedéseit is, a kisebbektől a szégyenteljesekig. bemutatja, hogy a világ legnagyobb és első számú háborús gépezetében is vannak fennakadások és hibák. hiányos felszerelés,akadozó élelemellátás,ellem hiány az éjjeltátó készülékben- ez abszurd volt erre gondolni sem mertem volna- alkalmatlan vezetés,az első igazi bevetésre váró viszkető ujjú katonák. a film nem foglal állást egyik oldalon sem: nem dicsőíti a katonákat szerencsére ez a sorozat nem erről szól, de nem is ítéli el őket. van itt profi tiszthelyettes aki remekül vezeti a csapatát, látszik, hogy érti a szakmáját, nagy dumás sofőr akitől a falra másztam, alkalmatlan vezetők, olyan főtörzs aki még a háború kellős közepén is azzal foglakozik, hogy a katona meg van e borotválkozva, és sok más egyéni ember akiket mind bemutat a film. a fő hangsúly nem a brutális és látványos akciójelenetekben van, kapunk azért azt is, a film azt mutatja be mivel ütik el a tengerészgyalogosok az idejüket Bagdad felé menet. de aki háborús akciófilmre vágyik az ne ennél a sorozatnál kezdje a filmnézést,inkább válassza az "elit alakulatot". mivel érezhetően a valóságot akarták a készítők bemutatni ezért a katonák társalgásának nyelve messze van az irodalmitól, és az életük sem csupa akció és kaland, hanem legfőképpen várakozásból áll. éppen ezért aki szereti a sok dumás, kevés,de azért ha kell látványos háborús filmet az mindenképpen nézze meg, de aki tömény akcióra vágyik annak a sólyom végveszélyben vagy a már fentebb írt elit alakulatot merném ajánlani. a film egyik hibája az, hogy mivel egy zászlóaljnyi katona életét mutatja be -jó-jó kiemelve belőle pár embert az igaz- ,de a sok szereplő miatt néha követhetetlen, hogy ki-kivel van, kik-kinek az elöljárója és időként kiről is beszélnek. de elhanyagolható hiba ez.


10. Zka67 (2009-11-09 01:01.30)   - (válasz Sortedboy 5. hozzászólására)
nCore



9. Byrnes (2009-09-06 22:34.38) aaaaa
Ewan Wright könyvéből készült ez a minisorozat, aki újságíróként végigélhette amerikai tengerészgyalogosok bevonulását Irakba. Nem igazán harcjelenetekre specializálódott, sokkal inkább feszeget erkölcsi kérdéseket, megrázó, drámai képeket láthatunk, olykor meg kifejezetten poénos helyzeteket. Az egész úgy van felvéve, mintha a néző maga is a konvojjal haladna, a katonák szemével, néhol távcsöveken, éjjellátókon keresztül nézhetünk végig közelharcot, távolban zajló bombázásokat, árokpartokon heverő holttesteket, félénken integető helyi gyerekeket. Emellett abból is ízelítőt kapunk, milyen hangulatban, lelkiállapotban csinálják végig a feladatokat, kemény körülmények között. Az elején tartottam tőle, hogy a megszokott módon az USA hősiességét fogják hangsúlyozni, ez szerencsére nem különösebben jellemzője eme sorozatnak, sőt, kifejezetten érdes cinizmussal emelődnek ki haderejének gyengeségei, hiányosságai. Azt nem tudom, szakértői szemmel mennyire hiteles mindez, számomra voltak hihetetlen pillanatok, mindenesetre nagyon lekötött. Háborús filmek kedvelői közül azoknak nem ajánlanám, akik a tömény harctéri akciót részesítik előnyben.


8. Bella1990 (2009-08-23 11:59.25) aaaaa
Nekem bejött bár én szeretem az ilyen háborús , készenlétben vagyunk szerű filmeket !!!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmpire, 2022-11-09 08:4237 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk