Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A séf
- Moziverzum, 06:15
Szerelem első lájkra
- Film4, 06:40
Babylon A.D.
- Film Café, 06:40
Elit játszma
- AMC, 07:05
Lesz ez még így se!
- HBO, 07:46

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció
Vonalban vagy - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyerekkori barátok aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Miss Pettigrew nagy napja - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. HMáté33 (2016-10-09 23:26.59) aaaaa - (válasz FTC Béla 23. hozzászólására)
tyű, azért a -val/-vel raggal szoktak itt a tettestársak durva merényleteket elkövetni, de ez a "-sal" hogy jöhetett össze...


23. FTC Béla (2016-10-09 19:35.19) aaaaa
Kellemes kis film volt egy csodálatos Amy Adams-sal:)



22. Angelsoul (2012-03-11 18:03.19) aaaaa
Nekem nagyon tetszett!!! :) A minap adták a tv-ben, (véletlen odakapcsolás és ott ragadtam...) Még aznap megszereztem, hogy ne a közepét lássam csak, és ma nyugodtan megnéztem végre. Imádom azt a kort, a swinget és a szerelmet! :) Tényleg nem bonyolították túl, de nem is kellett, így volt pont jó!


21. Angelika58 (2011-08-24 10:08.30) aaaaa
Ez egy tökéletes habcsók, tökéletes miliővel és alakításokkal.Minden percét szerettem.


20. Vbacs (2011-08-24 10:03.27) aaaaa
Nem volt rossz film ez, sőt, ha a nagyon elszínpadiaskodott színészi játékot nem vesszük figyelembe, nagyon kellemes és szórakoztató kis film volt. A történet is rendben volt én nem éreztem egyáltalán nagyon nyálasnak, a romantika és a vígjáték is (amiből azért kevesebb volt) arányosan eloszlott, egyiket sem vitték túlzásba.
A színészek is egész jók voltak, a legerősebb egyértelműen McDormand volt és szerintem Ciaran Hinds az, aki még kiemelhető, (ismeretlenebb színész, mint itt a többség, de szerintem ő remek karakterszínész, jobban is felkaphatnák) Amy Adams se volt rossz, de itt néha már-már túl irritáló volt az alakítása.
A zene és a jelmezek, látvány is rendben volt, pedig látszott a filmen, hogy nem az a nagyon nagy költségvetésű.
Egyszóval kellemes film volt, csak borzasztó rövid, ezt a történetet lehetett volna még húzni, simán. Főleg ennyi férfijelölttel.:)


19. Tömö (2011-06-06 15:32.30)  
...hű,ha most olyan lennék,mint te...
..D


18. Az utolso szamuráj (2011-06-06 14:41.37) aaaaa
Remekül szórakoztam.
A film egy szép nagy mese,amolyan ártalmatlan habcsók,amikre többen rálegyintenek,inkább nőknek való.Nomost én büszke vagyok arra,hogy jó nagy áldást hordok a lábam közt-reklám helye Bambinak,Tömőnek,Star-nak,Birkának:))-de ez a film akkor is kifejezetten élvezetes volt,ha voltak ordító hibái is.
Jó tudni,igen régi könyvből készítették,és KÖTELEZŐ!!!!!! eredeti nyelven nézni,mert 55445-örre,csak az angolok tudnak stílussal,vitriollal úgy alázni,hogy azon vigyorogni lehet,a negatívabb oldalon álló akárki pedig többet uri társaságban még teavízforralónak se alkalmas.1939-ben járunk,a háború ott krehácsol a küszöbön,és az értékrendszereket hamar definiállja az,hogy egy babán ki mit vesz észre:van,aki a gázálarcot és van aki a rémes kalapot.(Pont most olvastam másodszora Follett remekművét,a Tű a szénakazalban-t,és ott olyan fontos információk birtokába jutottam,hogy angol nemeshölgyek és előkelőségek még a mindig -elvileg-maguknál kötelező jelleggel tartott gázálarcot is külön erre a célra készített divatkistáskákban tárolták,no erre varjunk szemafort!:))Istenem,ájá,ájá ájá de naprakész vagyok,DDDD)
No,mivel öndicséretem cafrangos büdös máááá megint,és sokan nem az iróniát látják benne,itt abba is hagynám ezt a dolgot,hogy méltassam tovább ezt az ártatlan kis limonádét.Amy Adams sokszor "gyengélkedett" szerepében,ám Frances McDormand mindent vitt helyette is,hiába,remek színésznő.Olvastam lentebb egy ökö.....szellemileg Etióp mód táplált egyéntől, hogy szebb színésznőt kellett volna választani helyette,mert ő rút,hát no persze...viszont tehetségesebb 200 agyonsztárolt természetmázlistánál.Amúgy sose volt szép, szegényt a Darkman-be is el akarták adni jó nőnek,dehát egyszerűen szögletes a spiné,nem nőies,de ettől már meg se jelenjen vásznon???Gond van itt kérem az agyakba,valami nagyon-nagy...
Szóval,Frances szögletes bája átsegíti a rendezést is a döccenőkön,mert néha van üresjárat.Ami meglepő,hogy az Oscar-díjas színésznő illetve a mindig tökéletes karakterszínész,Ciarán Hinds közt valóban ott a kémia,elhisszük nekik,ez a két ember a maguk öregesebb módján egymásnak van kitalálva.
Nincs nagy tanulság,okoskodás meg csavar a moziban,ám ott az angol nyelv szépsége,íze és modora minden percén,és egy tündérmese,hogy a rút kiskacsából is lehet közepes tojó.Engem megvett,sose szoktam ajánlást írni,mert egy baromság,hisz minden ember más,mást szeret ,de ide olyan kevesen írtak én meg olyan jól szórakoztam,hogy megteszem mégis:azoknak hát,de csak azoknak,akiket nem zavar,hogy egy filmben swing nyomul egész idő allatt,szeretik a nosztalgiát és értik is a nyelvi poénokat nomeg szivük van a JÓRA:))
Brrr...nyálas lett a vége.No,ma ennyire telt...vagy Szamuráj ennyire öntelt.


17. Kakuke (2011-02-09 19:28.27) aaaaa
Ez minden csak nem vígjáték. Nevetni azt nem tudtam rajta, mindenesetre a másik kedvenc filmműfajomnak hódolhattam, a drámának. Igazán feszültségkeltő egy film.


16. Cabir (2010-11-10 14:19.44) aaaaa
Valahogy jobbra számítottam, szerintem nagyon átlagos film - bár a története kedves.
Frances M.-et eddig nem ismertem, de nagyon tehetségesen játszott, szerethető volt ebben a klasszikus vénkisasszony szerepében.
Amy Adams - úgy gondolom - nem volt a legjobb választás erre a Monroe szerű cicamica szerepre, számomra nagyon hiteltelen volt. Amy szép arcú, de emellett egy szűzies, komoly, kissé hűvös nőtípus, hiányzik belőle a csáberő - lehetetlen erről a lányról elképzelni, hogy falja a pasikat. Szinte minden romlottságtól mentes - ami nem baj persze, sok szerepre alkalmas: nagyon jó volt a Kétely-ben, a Tiszta napfény-ben, de a "nőstény" szerepeket jobb, ha mellőzi, ez valahogy nem ő. Inkább egy Scarlett Johannson, Juliette Lewis típus illett volna oda. Na mindegy, nem vagyok én rendező.


15. Antikex (2009-09-30 09:49.07) aaaaa
Egy ragyogó igazi "színes" film.Jó volt végre ilyet látni,mert a mai divat szerint az új filmek szinte mindegyike majhogynem fekete-fehér.


14. Mraddy (2009-09-27 21:55.10) aaaaa
Nekem tetszett :) Nagyon kellemes film volt :)


13. Cillaa (2009-09-27 17:24.38) aaaaa
Azt hittem színdarabot nézek... a színészek játéka, a történet, a beállítások... Pont jó volt így, mindenből pont annyi, amennyi szükséges.


12. Vervunhive (2009-09-18 09:29.28)  
SPOILERES LEHET!
Egész kellemes vígjáték, ami egy jó kezdés után picit veszít tempójából és a végére átmegy cukormázas, szirupos romantikába. Ez persze nem rontja el teljesen a filmet, de számomra nehezebben emészthető volt ez a tipikusan nyálas, sablonbefejezés. Természetesen nem vártam tömeghalált, sem pedig egy szereplő szerelmi bánatában elkövetett öngyilkosságot, de ez a totál love befejezés engem valahogy irritált. Valótlan az egész, meseszerü. Tudom, tudom, hogy a romantikus vígjátékok már csak általában ilyenek, de akkor sem vagyok a végével kibékülve. De azért ajánlom mindenki figyelmébe, mert van benne egy-két jó poén és két horror közé be lehet iktatni nyugodt szívvel.


11. Sötétszív (2009-09-06 00:39.56) aaaaa
Szerintem egész jó, kellemes kis filmecske ez. Nagyszerű a forgatókönyv, a rendezés, és a színészi játék is. Amy Adams kellemes meglepetés volt, ő is nagyszerűen játszott. Másfél óra kikapcsolódásra mindenképpen megfelel.


10. Byrnes (2008-11-21 14:23.21) aaaaa
Régi bohózatok jutottak eszembe ezen filmet látva, olyan pörgős, vidám kis darab, egyetlen nap eseményeit meséli el. Röviddel a második világháború előtt játszódik, erre több apró jelenettel is utalnak. Szépek a kosztümök, és korabeli zene szól végig, tökéletesen idéződik meg a londoni szalonok hangulata. Amy Adams pont olyan hebrencs, affektáló hölgyikét játszik, mint a Bűbájban, mintha neki találták volna ki ezt a karaktert. Azonban míg ott működik a bájvigyor és a cinihang, hiszen egy tündérmeséről van szó, itt egy idő után fárasztóvá válik. Frances MacDormand alakítása még ebben a könnyed vígjátékban is felemelő.


9. Zsófipanna (2008-11-17 22:48.55) aaaaa
olyan kis aranyos film, amit meg lehet nézni egy hosszú nap után...végig pörög nem kell gondolkodni, mindent készen kap aki nézi, az első öt percben ott van már a film vége, de mégis olyan egyszerűen tényleg jó


8. Aniqo (2008-10-01 16:41.09) aaaaa
Kis esti mese egyszerű felnőtteknek. Minden jó, ha jó a vége, mindenki megkapja, amit érdemel. Majdnem. Pl. a lakás- és lokáltulajdonos pasi pl. csak egy balhorgot kapott, pedig ő nem csalt, nem hazudott, csak fizetett, mint a katonatiszt. A legkisebb királyfi leléphetett volna elegánsabban a szép szőke lánnyal, nem kellett volna még egyet belerúgni a legyőzött vetélytársba. Nem illik így viselkedni egy tündérmesében!
Na szóval, egyszer meg lehet nézni, még mindig jobb, mint ezek a zombis-mutánsos-földönkívülis filmek, amikkel mostanság tele vannak a mozik.


7. Nyulci (2008-09-17 12:27.33) aaaaa - (válasz Adélia 6. hozzászólására)
Egyetértek és pont ezért volt remek ellenpontja a másik női fő karakternek, aki viszont szép, de agya már annál kevesebb van.


6. Adélia (2008-09-13 08:26.04)  
Sztem meg pont az ő "csúnyasága" vagy inkább esetlensége adta azt a kontrasztot, ami miatt a film nézhető volt.


5. Aya55 (2008-09-10 21:03.20) aaaaa
szegény francec, de csunya!mikor ráadták azt a melltartos izét az a test...
amugy egy semmit mondo mesefilm volt amibe egy szép nöt kellett volna szerzödtetni akiröl a nézö el tudja hinni hogy megszépül az uj ruhában és szerelmes lesz bele valaki...igy az okosságát fogadtam el.
edobhato film egy oskar-ostol na a terhes rendörnö
az jol állt neki!


4. Nyulci (2008-08-29 12:21.45) aaaaa
mozibaN


3. Nyulci (2008-08-29 12:21.39) aaaaa - (válasz Berniee 2. hozzászólására)
Nem letöltés, moziba láttam.



2. Berniee (2008-08-28 15:01.47)  
Hol láttad?Ha letöltötted megtod adni honnan


1. Nyulci (2008-08-28 12:15.04) aaaaa
Nem lett rossz, igazából az átlagos és a jó között helyezkedik el.

Kedves, időnként szellemes, nem túl hosszú, a színészek jók, nekem kifejezetten tetszett Amy Adams alakítása, ahogy a figura mélységét és sekélyességét is megmutatta, illetve az e kettő közötti vívódást.

A film története nem túl bonyolult, de a mozi szerencsére nem is igyekszik többnek mutatni magát annál, mit amennyi. De nem is sekélyes és nem gagyi.
Egy tiszta, korrektül megcsinált és egyszer élvezhető film, jó színészekkel.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekHMáté33, 2016-10-09 23:2624 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk