Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyerekbetegségek aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - Álmatlanul (2001) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Butapunk (2012-02-28 19:56.35) aaaaa
Az olasz horrorfilmek többsége semmit nem ér, de ez kifejezetten tetszett.


13. Chris92 (2011-08-23 08:48.56) aaaaa
Argento ezen mozija sokkal inkább karrierjének korai szakaszára emlékeztet, mint a Suspiria-Inferno kettősre de ezzel nincs gond. Stílusjegyei rögvest felismerhetőek, ahogy a történet főbb motívumait is átemelte, vagy jobban mondva inkább újrahasznosítja és képes olyan ügyességgel kezelni a dramaturgiát, hogy ne lepleződjenek le a csavarok túl korán. Az operatőri munka ontja magából a stílusos, tűéles és stilizált képeket és beállításokat, a Goblin zenéje megint ötcsillagos, ahogy a tempó is. Színészi játék terén pedig valósággal el van kényeztetve az ember hisz egy igazi színészlegenda Max Von Sydow prezentál rendkívül erős jelenlétet, a néhol ripacsságba átkúszó olasz gárdát ellensúlyozva. És persze suspense terén a mester most is villant, a vonatos jelenet vagy a finálé tanítanivaló, ahogy a gyilkosságok sem nélkülözik a brutalitást.
A műfaj rajongóinak erősen ajánlott munka, a botrányos borító ellenére érdemes beszerezni.



12. Dant (2011-06-18 19:19.48) aaaaa
Kellően durva,és brutális volt,de nekem mégsem tetszett annyira,mint egy másik ilyesfajta film.


11. Weser (2010-12-24 11:13.59) aaaaa
Argento hozza a tőle elvárható szintet.


10. Jason13 (2010-10-25 16:32.50) aaaaa
Ez az első Argento film.Igaz ez előtt láttam a Masters of Horror Jennifer című epizódját,az csalódás volt.De azt csak egy sorozat darabjának tekintem,meg szerintem nem is adtak szabad kezet a producerek a Mesternek,azért lett olyan a film,amilyen.De lássuk ez milyen lett:
Egy sorozatgyilkos gyilkolászta 83-ban a nőket Torinóban.2000-ben visszatér a gyilkos,akiről azt hitték a rendőrök,már meghalt.Az egyik áldozat fia egy visszavonult nyomozóval kezd el nyomozni.
A színészi játék igazán kellemes.Max von Sydow mint mindig,most is remek alakítást nyújt.Az ifjabb olasz színészek is hellyel közzel állják a sarat.A zene is pazar lett.Nagy pirospont a Goblinnak.A feszültség igazán a film első felében érhető tetten,de azért a második is bővelkedik benne.A gyilkosságok kellően véresek és brutálisak.
A DVD kiadásról pár szót:csak a boltból hazaérve vettem észre,van magyar 5.1 a dvd-n,ezzel is néztem meg a filmet.Nagy bajom nincs vele,csak annyi,hogy a szinkron miatt jöttem rá a film közepén,hogy ki a gyilkos.Sebaj,jártam már így,ez az én hibám is.A borító borzalmas lett.Mi a fene az az izé ott?!Egy feketepont a Cinetelnek.De egy piros is jár nekik az extrák miatt.
Összegezve:ez egy remek olasz thriller.Igaz a gyilkos kilétére a szinkron nélkül is lehet számítani,ezt megbocsátom neki.Azt hiszem,fogok még Argento filmeket vásárolni.


9. 666KRITIKUS666 (2010-06-05 10:57.22) aaaaa - (válasz Bean 8. hozzászólására)
Nagyon szar film, osztom Bean véleményét...


8. Bean (2010-05-14 17:17.56) aaaaa
A történet egy nem rossz dolog.De amit rendezés és színészi munkának a filmben megteremtettek az valami hihetetlen rossz volt.
Sokszor olyan érzésem volt, hogy zűrzavar, estelen és értelmetlen jelenetekre épül fel az egész film.
Ezt nem tudom annak a számlájára írni, hogy olasz film, mert nem egy nagyon jó és színvonalas olasz rendezést láttam már.
Itt szerintem a rendező volt egyedül a ludas.
Dario gondolom sokak szemében egy jó rendező, amit nem is vitatok, mert ha többen mondják akkor biztos van benne valami.Én azt tudom, hogy sok filmjét nem láttam, de ez valami nagyon gyenge munka tőle.
Ilyenkor(lehet sokak számára szentségtörés lesz amit írok)azért sajnálom, hogy a filmet nem amcsik csinálták meg vagy legalább egy remaiket nem kapott egy középkategóriás rendezőtől, mert szerény meglátásom szerint a történet tudna más rendezésben feszültséget, színvonalat, akár pici csattanót is adni a nézőnek.
Nálam kizárólag a történet és a néha helyénvaló és hangulatot adó zene miatt átlagos a film, ha ezek is hiányoztak volna akkor egy szörnyű filmet osztályoztam volna.
Egyszer nézhető, de rengeteg hibája van és hiányossága.


7. Argento (2009-09-23 14:26.11) aaaaa
Nem tudok rosszat írni a fílmről,mar csak Dario Argento személye miatt sem.Tény,hogy nem a legjobb filmje,de ezért nem tudok haragudni rá hiszen a MESTER már elég sok mindent letett az asztalra,sőt szerintem egyáltalán nem lett rosz film.Mindvégig ott a feszültség,s egészen a film végéig homály fedi a gyilkos kilétét,ugyhogy minden elismerésem Argentonak.Egyébként,aki szereti a rendező munkáit és még nem látta,annak nagyon ajámlom a Három anya trilogiának befejező darabját a Könnyek anyját,ami szintén egy nagyon jól sikerűlt Argento mozi,s méltó a mester nevéhez.


6. Küsmödi bácsi (2009-06-24 14:50.35) aaaaa
Miket írok :) Nem Argentino természetesen, bár lehet, hogy szereti az argentin focit vagy tangót :D


5. Küsmödi bácsi (2009-06-24 14:49.53) aaaaa
Dario Argentino egy sorozatgyilkos. Ez jut eszembe először a filmről, mivel megnéztem a dvd-n a "hogyan készült" kisfilmet, és arra a megállapításra jutottam, hogy totál serial killer feje van :)
A film egyébiránt tetszik, a gyilkos folyamatosan rászolgál régi jó hírnevére, nem hagyja munka nélkül a halottkémeket. Argento szokás szerint nagytotálban mutatja a gyilkolást, ráadásul nem cáfol rá magára, alaposan bevásároltatott művérből a trükkmesterekkel.
Imádom filmjeiben, hogy mindegyikben rock zene szól túlnyomórészt, gondolom ő is nagy metal fan. És nem is akármilyen zenék! Vagányok.
A dvd borítója meg a film címe eléggé el van cseszerintve, aki ez alapján nézi meg a filmet, csalódni fog, mert se olyan démoni lény, se álmatlanul kóválygó szereplők nincsenek benne.
Érdemes megnézni, főleg, hogy a dvd most le is van árazva elég sok helyen, pl. a Pólusban a "nagy média boltban" láttam 590-ért. Ne sajnáljátok rá a pénzt :)


4. Dav (2009-06-13 22:41.18) aaaaa
Első "találkozásom" történt ma este don Argentóval. Az elcseszett borító ill. az alaptörténet alapján, a film ismerete nélkül én másféle filmre számítotam. Afféle természetfeletti gyilkososra. A műfajt tekintve szvsz vegytiszta krimivel van dolgunk, ráadásul végig olyan érzésem volt, mintha eleve tv képernyőre szánták volna. A gyilkosságok mondjuk ehhez képest durvábbak voltak. Tetszettek, ötletesek, ám volt bennük öncélú brutalitás is. Mármint arra célzok, ami ki is van emelve, hogy a gyilkos nem hagy nyomot, ez OK, de hogy szinte mindig sikerül megkarmolnia/beléharapnia az áldozatnak...a néző pedig hüledezhessen a körömnyiszáláson meg fogösszezúzáson. Szeretem az efféle komótosabb, hagyományosabb , kirakózósabb filmeket de jóval sötétebbre számítottam, ez szinte nappali hangulatú, nem érezni az klasszis thrillereket/horrorokat belengő nyomasztást (hasonlítsuk csak össze pl. egy Kampókézzel!). A helyszínekről is mindig az jutott eszembe, hogy ez akár Miskolc vagy Pest is lehetne, a tömegközlekedési eszközök, utcák mind ilyenek. Mindazonáltal nem rossz darab ez, a színészek (elsősorban a szerepet kisujjából kirázó Max von Sydow), történetvezetés korrekt (bár néha ráncoltam a homlokom, pl. amikor épp kiérnek a haldokló parkolóőrhöz éjnek éjjelén...honnan tudták, hogy ott lesz?). A zene is egész jó delejezős, be fogom szerezni a Goblinok teljes albumait. A rendező úr munkáit keresem azért továbbra is, a Suspiria nagyon érdekel és alighanem jobb mint ez. De a kiadott 600 valutát az Álmatlanul is megérte.


3. Sandra (2008-11-08 10:54.36) aaaaa
Dario Argento a kedvenc rendezőim közé tartozik,sőt kimondott kedvencem,nem sokan képesek így megrendezni egy filmet,a sok szuperplán,nagyon érdekes kameraállások sora stb. Ez a film is jó,mint az ő összes filmje,igazi horror és krimi volt,Max von Sydow színészi játéka volt a legmeggyőzőbb,de a film inkább történetileg volt érdekes. Az az igazság,hogy csak azért kapott tőlem 4*-ot,mert korán rájöttem ki a gyilkos,bár még én is meglepődtem a végén a teljes sztorin.A forgatókönyve jó volt,nehezen itt-ott apróbb igazításokkal tökéletes lehetett volna.Minden elem benne volt,ami egy krimihez elengedhetetlen,a nyugdíjas nyomozó Moretti,a fiú aki felnőttként bosszút akar állni.Összegezve érdemes megnézni a filmet,Argento miatt feltétlenül,jó kis horror ez,este ajánlatos nézni,úgy még borzongatóbb.



2. Prüstü (2008-07-27 20:26.22) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
hmm.... szóval jó film, most 990 Ft-ért lehet kapni, lehet megrendelem, neked hiszek, de igen jó kritikusnak tünsz, mindig sokat és értelmeset írsz, hiszek neked :)


1. Az utolso szamuráj (2008-07-11 17:40.15) aaaaa
Dario Argento jópár éves mozijának dvd kiadását aki tervezte,szivem szerint arra kötelezném,fél évet Paco készülő önéletrajzi könyvvének javitására szenteljen,melynek cime:
"Nem akartam én gyapotot szedni otthon
Helyette nyujtom tinéktek népdal-csokrom"
,szóval,azt az amorf teremtményt miért kellett boritóra rakni,mikor ilyesmi nincs a filmben,nagyobb rejtély számomra,mint Pokrivtsák Mónika jelenléte a médiában.A giallok mestere mozijában ismét a szaftos gyilkoságok,a múlt bűnei és egy tulajdonképpeni nyomozás van a háttérben,a szinészi játék pedig Max Von Sydow jelenléte miatt erősebb,mint néha ebben a műfajban megszoktuk.A zene remek,a rockosabb részek ütőssek,mégis,néhol fura mód olyan érzésem volt,mintha De Palma korai időszakából lopkodott volna a mester.Persze,stilusjegyei igy is felismerhetők,és bár nekem nem okozott meglepetést a gyilkos személye,de a történet önmagában is jopofa,és kifejezetten erős a thriller hatás is.Ha nem is a rendező legjobb mozija,ám kenterbe veri a mai kinálat nagytöbbségét,és brutalitásban is állja a versenyt,erőssen ajánlott.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekButapunk, 2012-02-28 19:5614 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk