Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A panamai szabó
- Film Café, 06:40
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 06:45
Charleston
- Film+, 07:20
Mindörökké szerelem
- HBO2, 07:30
Scott Pilgrim a Világ ellen
- HBO, 07:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Michel Galabru aaaaa

 

Fórum - Ne várd a csodát! - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Varla (2021-04-03 22:54.38) aaaaa
Csudálatos és varázslatos film.
Nagyon sokat adott hozzáa szürrealitás, számomra kérdéses volt, hogy vajon tényleg bekövetkezik-e világvége (még úgy is, hogy pont ettől a szürrealitástól lesz valóságos).
És az a szerelem, amit a 2 főszereplő átél, az maga a csoda, amit igenis érdemes várni. Még a világvége is megéri.
(Nem akartam ám ennyire patetikus lenni. De tényleg szép film.)



11. VAL P (2021-03-01 14:02.00) aaaaa
Mindjárt a mű elején kiderül, hogy aki az őstörténettel viccel, az kizárólag rossz ember lehet. Vélhetőleg tömegesen hagyták a fenti igazságot figyelmen kívül, mivel széleskörű disztópia kezd felfejlődni a korlátolt elménk felfogta világban. Egy félretárcsázás elegendő, hogy az áramkimaradás által Szundivá lényegített főszereplő, Harry alól kicsússzon, ami csak kicsúsztatható. A hidegháborús törekvések betetőzésének első kézből, egy rakétasilóból érkezett híre forróvá teszi a talpa alatt a… opp, elnézést! Hiszen az már kicsúszott.
Szerelme, Julie egy másik Grimm-sztoriba menekül – csalódottságában Csipkerózsikává képzi át magát. Harry azonban így is meg akarja menteni a 70 percen belül hivatalos armageddon karmaiból. Még szép! A lány letargiájának a forrását tisztelheti sajátmagában.
A bisztróban, ahova éppen érkezik a hajnal, az úri közönség nem táncol ugyan, de szerencsére akad, aki – szerencsétlenségükre – kapcsolati tőkéjét kamatoztatva megerősíti: a bombatámadás nem kacsa. Én azonban – nézőként – a romkomos felütésnek, avagy az információk mesébe illő áramoltatásának köszönhetően nem éreztem magam meggyőzve arról, hogy a világvége kopogtatása nem csak egy lázálom. Harry, ébredj már fel! A csalamádés hot-dog miatt szökdelsz autóból autóba, ahogy pákász halad otthona zsombékjain célja felé? Félő, megátkoztak a boszorkányok órájában, azért látsz fáklyává vált rendőröket, markolsz villanykörtébe, okozol végeláthatatlan káoszt magad körül.
Avagy mégis komolyan veendő a fenyegetettség, és az Aerosmith kurrens slágerét (’Love in an Elevator’) is megélve hagyják-e kiteljesedni hőseink annak a Keserűségét, hogy anakronizmussá fajult a naptárlapok perforációmenti eltávolításának rituáléja? Netán dacolva a sarkaiból kifordult világgal, égbolttal és óceánnal, belenyugszanak az elkerülhetetlenbe: együtt válnak gyémántokká? Olvadnak egyetlen gyémántkölteménnyé…
Egy meglehetősen egyedi tervezésű, műfaji címkéjű skatulyába csupán üggyel-bajjal sulykolható opust ismerhetünk meg a ’Ne várd a csodát!’-ban. Egyrészt rendező-meteorológusunknak a légköri jelenségek közül mindössze a zivatar előtti fülledtség mozgatja meg a fantáziáját a propellerek generálta légörvények mellett. Másrészt olyan unikális ízvilágú koktélként kínálja szerzői filmjét, mely játékosan is sötét hangulata ellenére felcsillantja a reményt: lepattanva a Miracle Mile nosztalgiajáratáról, s előretekintve egy pillanatig se legyen kétséges, amit Harry-éknek már nem kell magyarázni. Hogy igenis érdemes!



10. Chris Co (2018-12-22 18:01.19) aaaaa - (válasz LGarib 9. hozzászólására)
A Másnapnál picikét komolyságosabb, részletesebb a Fonalak. A filmcím nálam kivételesen betalált, mert ha jól emlékszem, a téma körül azért az mozgatta a résztvevőket, csoda helyett húzzanak inkább az akárhová. :) Kár, hogy ilyen mozikat nem tolnak a köztudatba (ez csak kitérőnek)!


9. LGarib (2018-12-22 17:13.46) aaaaa - (válasz Chris Co 6. hozzászólására)
Nem láttam a Fonalakat, így összehasonlítani se tudom ezzel. Itt igazából maga az atomháború nem olyan erővel jelenik meg, mint a mondjuk a Másnap-ban. És azt hiszem más szempontból is közelíti meg az egészet. A Másnap szintén korszakos alkotás, megragadja az embert, jól megrázza, könyörtelenül felnyitja a szemünket és elénk tolja azt, amiről legszívesebben nem vennénk tudomást. Végigvisz minket az eseményen és megmutatja, miként fogunk viszonyulni egymáshoz utána.

A Miracle Mile (A magyar címet nem igazán díjazom, őszintén szólva) teljesen más szempontból tekint erre a dologra. Csak az eseményt közvetlenül megelőző órákban mutatja meg az emberek viselkedésének megváltozását. Amikor a vég tudatában megmutatják igazi arcukat. Már maga az ötlet, hogy egy véletlen telefonhívásból tudja meg a bekövetkezését, majd futótűzként terjed, holott csak pár embernek mondja el, önamgában zseniális. És a versenyfutás az idővel, hogy megmentse Julie-t, miközben mindenki más a saját kis életét igyekszik menekíteni.

Én elsősroban emiatt tekintem kiemelkedőnek. Biztos meg lehetett volna jobban is csinálni, de ahogy én látom, kiváló színészek, remekül mutatták be, amit látnunk kellett. Az egész nagyon életszagú volt és jellemző az akkori világra. Ma már annál sokkal rosszabb a helyzet, azt hiszem ezért is lehet furcsa sokaknak, hogy így történjenek a dolgok. De azért remélem, hogy még épp elég Harry Washello szaladgál a világon.


8. Chris Co (2014-05-09 01:50.06) aaaaa
Egy kis off. : Az INF szerződés óta sok minden változott, bár nem feltétlen pozitív irányba. Vigaszra adó ok, hogy R.R.-ek szerencsére egyenlőre nem tartózkodnak olyan pozíciókban vélhetőleg, melyek minket is veszélyeztetnének (a szobor azért a tájékozottabbak számára kissé zavarba ejtő - BP., mint korábbi célpont).


7. Chris Co (2014-05-09 01:29.52) aaaaa
jav.: A Fonalak a legjobb, legerősebb és leghatásosabb film, amit valaha láttam ebben a témában. Az érzelgősebb Testamentum és a komikus Dr. Strangelove vagy a Miracle, Mile, de még a When the Wind Blows-on sem tudok derülni, amikor mondjuk a Fonalak-ra gondolok, hiszen az is csak egy könnyed (de még mennyire) stílus (figyelembe véve a jelenlegi, már korlátozott nukleáris arzenált).


6. Chris Co (2014-05-09 01:15.48) aaaaa
Nem rossz film. Gondolkodtam azon, melyik filmhez firkáljak valamit. Végül erre esett a választás, ugyanis kilóg abból a sorból, melyeket mostanában néztem vagy régebben láttam. Annyiban mindenképp, hogy ebben a stílusban ez nem egy poszt-apokaliptikus, poszt-nukleáris dráma, hanem egy azt megelőző thriller, mely inkább művészfilm hatású, ellenben számos hasonló témájú alkotással. Spoiler! A történetről és a cselekményről : A telefonhívás után persze adott volt a hölgy a kávézóban, aki szuper kapcsolatai által rögtön meg tudta erősíteni a hírt vagy annak lehetőségének esélyét (ha valaki hasonlóképp jár, csak ugorjon be valamelyik büfébe és keressen valakit, aki mobilon majd tárcsázza mondjuk a védelmi minisztériumot vagy a hadászati nukleáris erők egy magas rangú beosztottját!:)). A pánik már-már Grand Theft Auto-t is megszégyenítő erőszakhullámban csúcsosodott ki, amit inkább komikusnak tartottam, mint elrettentőnek.:) Nekem bejött ez a film, bár nem sorolnám a legjobbak közé. The War Game (1965), Másnap (The Day After 1983), Ne Várd A Csodát! (Miracle Mile 1989) témájú filmek közül nálam a Fonalak (Threads 1984) a stílus legerősebb alkotása. A Fonalak lerobbantja az arcokról a kételyeket azzal szemben, amit elképzelni sem tudnak sokan, azt, mit jelent egy atomháború és milyen következményekkel jár (30 évvel ezelőtt!!). A Testamentum érzelgőssége vagy a Dr. Strangelove komikussága a témát illetően a Fonalak-ban már nem annyira humoros. Ez a film számomra éppen ezért közepes, mert annak ellenére, hogy szórakoztató és kellemes pillanatokat szerez a néző számára, mint humor, mint szórakoztatás és mondanivaló szempontjából, én úgy érzem, kevésbé veszi komolyan azt a fajta fenyegetettséget, melyet a film körbejárt.


5. LGarib (2011-12-24 14:55.03) aaaaa
Nem tudok mit mondani - egyszerűen imádom. Egyik kedvenc filmem. Egy azon kevesek közül, melyeket akárhányszor meg tudok nézni. És ne feledkezzünk meg Tangerine Dream fantasztikus zenéjéről sem, amit legalább annyira imádok,mit magát a filmet...


4. Ostobatuk (2010-09-09 21:31.35) aaaaa
Nagyon kevesen ismerik a filmet, méltatlanul elfeledett moziról van szó. Kezdetben bájos, vicces történetnek indul, egy srác lekési a randit, a közelben csörög az utcai telefon. Felveszi, és onnantól minden megváltozik, úgy a szereplők helyzete, mint a film hangvétele. Fokozatosan sodródunk az elkerülhetetlen vég felé, a káosz egyre csak duzzad a város szívében, hajnalban már mindenki egymást öli a zűrvazar közepén. A végkifejlet pedig egyszerre átütő, sokkoló, és hátborzongató, főleg ha belegondol az ember, hogy hasonló helyzet bármikor előfordulhat, no nem rögtön kis hazánkban, de egyre inkább sodródik a világ egy hasonló krízis felé, amikor már egyszerűen nem érdekli a feleket, hogy mi lesz a piros gomb megnyomásának következménye. A kisember menekülni vágyása, életigenlése végül megadja magát, s átadja helyét valami teljesen másnak. Áldozat, remény, beletörődés, végzet. Jóval több a film annál, mint amire elsőre számítanál. A vége főcím alatti dallamokat pedig újra és újra vissza kellett pörgetnem, hihetetlenül eltalált score egy rendkívül értelmes mozihoz. Bár manapság is több ilyet látnánk.


3. StormshadoW (2008-11-01 01:35.40) aaaaa - (válasz Csaby810506 2. hozzászólására)
Töltsd le talán torrentről,ha videótékákban nem találtad volna meg,interneten talán fenntvan. www.btjunkie.com Hogy hogyan : www.torrent.eval.hu



2. Csaby810506 (2008-10-26 20:33.02) aaaaa
Szia !
Ne haragudj ! Nem tudod hol lehetne beszerezni ezt a filmet? Mert én nem találtam sehol pedig a vaárosban is már mindenhol kerestem !!!


1. StormshadoW (2008-05-16 02:34.01) aaaaa
Szerintem egy igazán jó filmről van szó.Szomorú sokkoló,és elgondolkodtató. Nemtudom,hányan mennének vissza a szerelmükért,ha épp seggbe akarnák lőni pár atomrakétával.Régen annyira nem értettem,mért nem huzott el a francba az északi sarkra a többiekkel,de ma már másként gondolom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVarla, 2021-04-03 22:5412 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Ne várd a csodát! adatlap
Eredeti cím: Miracle Mile
Évszám: 1989
Rendezte: Steve DeJarnatt
Szereplők: Anthony Edwards, Mare Winningham, John Agar, Lou Hancock, Mykelti Williamson...

További információk

Szereplők fórumai
- Earl Boen - Vélemények
- Anthony Edwards - Vélemények
- Mykelti Williamson - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk