Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50
Szellemíró
- Viasat Film, 14:15
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Képtelen kampány aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - Jó estét, Mrs. Campbell! - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Brundle (2016-12-25 10:44.04)   - (válasz Z79 11. hozzászólására)
Egyet értek a leírtakkal de egy dolog pontosításra szorul, az Inke László féle szinkron ennél a filmnél nem az eredeti réginek régi de nem eredeti első. Az eredeti még 1970-ben készült eléggé ás csapattal valaki onnan átjött ide is ahogy tudom, de sok hang más volt a két anyagban minden esetre ez a későbbi változat is igazi színvonalas darab volt még 1984-ből.


12. Lamarca (2013-08-08 04:22.02) aaaaa - (válasz Z79 11. hozzászólására)
"Igazi régimódi szórakozás, a maga nemében hibátlan mozi, a jelen komédiakészítők akár tanulhatnának is belőle.."

Kellene, de nem fognak!



11. Z79 (2013-08-05 21:23.06) aaaaa
Hát kérem..ezért is jó, hogy bejön az MGM..

Vasárnap este, a csatornák közt kóricálva agyonjátszott(MR Bean, Hill-spencer) vagy minőségen aluli(Spanom csaja..) filmekbe botlik az ember..no meg politikai vitaműsorokba brrrr...

Az ördögi körből néha a Duna Tv (Észak-északnyugat, Az ördög és a tízparancsolat)vagy a már említett MGM (Az ígéret megszállottja, Lázadás a Bountyn) kínál kiutat..mert bizony valahol konzervatív fickó vagyok..és ha csak vasárnap délután nem fogok ki egy jó filmet a moziba, akkor a fárasztó hétfő előtt szeretenék valamféle élményt magamhoz venni a képernyőn keresztül..
Reménytelenül kapcsolgatva botlottam e remek vígjátékba, amit agyonismételve, majd 20 éve láttam először, nagymamámmal, és nekem kiskamaszként csak az volt a fontos, hogy játszik benne Kojak..

aztán jópár éve a Filmmúzeumon, akkor már felnőttként átérezve a sztori pikantériáját..

És most újra, eredeti szinkronnal,a csodás "Milf" Lolóval, Kojakkal, a mindig remek Philip Leroy-al, és eredeti, régi szinkronnal..Inke László, Velenczey István, Tahi_tóth László...

És mindehhez egy naív, szórakoztató, mégis csavaros sztori, klasszikus vígjátéki szituációkkal((egymás elől bujkáló szereplők, akik hajszál híján összefutnak,komikus mellékalakok),a már említett remek színészekkel, és csodás mediterrán tájjal...

Igazi régimódi szórakozás, a maga nemében hibátlan mozi, a jelen komédiakészítők akár tanulhatnának is belőle..

Ötös, klasszikus vígjáték.


10. Brundle (2012-08-07 12:42.36)   - (válasz Angelika58 9. hozzászólására)
Hát van igazság abban amit írtál, de hogy a wikipédiát idézzem igazolom a mamma mia és mrs. campbell közötti kapcsolatot: A film alapján készült Carmelina című színpadi musical 1979-ben, de ez nem lett sikeres. Sikeres lett azonban az ugyancsak színpadi átdolgozás, a Mamma Mia! (az ABBA együttes zenéjével), majd az ez alapján készült 2008-as zenés film, a Mamma Mia!. , és itt az oldal ahol a mondat volt: [link] ,_Mrs._Campbell! én jó magam is láttam mind a 2 filmet kiválóak lettek de nagyon.


9. Angelika58 (2011-12-20 17:13.23) aaaaa
Ahogy itt olvastam, sokan gondolják úgy, hogy ennek a filmnek és a Mamma Miának azonos az alapötlete. Ha annak tekintjük , hogy valaki nem tudja, több jelöltből ki lehet gyermekének apja, akkor valóban van azonosság.De más hasonlóság a két film között nincs.

Pedig ez a téma végigkíséri a világirodalmat. Már Balzac is megmondta a Pajzán históriákban: ha valaki beléesik a tüskebokorba, ugyan honnan is tudná, vajon melyik tüske szúrta meg...

A szép olasz "özvegy" két okból ragaszkodik a Mrs. Campbell-státushoz.Egyrészt, mert társadalmilag és anyagilag hatalmas emelkedés a számára. Másrészt azért, hogy a környék mindenható nagyasszonyát, a Contessát lehetőség szerint minél előbb megüsse a lapos guta.De ezen örömteli esemény előtt még fogadja be őt az ottani high society-ba.

De férjhez menni nem akar, (meg hát a bigámiát tüskebokrot képező urak részéről büntetné is a törvény). Belevaló fiatal szeretője van és semmi érzelmi viszony nem fűzi az "apákhoz", őt csak a tisztes társadalmi helyzet megtartása érdekli. És mindenekfelett lánya, az ő szeretete és tisztelete.Mert "Mrs. Campbell" a lányáért mindent meg tudna tenni.Még őszintének lenni is, ha minden kötél szakad.

Ki is jár neki küzdelmeiért az igazságszolgáltatás a film végén.Mert még az undok vén boszorkány Contessa is Mrs. Campbellnek szólítja.Akkor pedig senki nem lesz már, aki a tisztes özvegy státuszát elvitatná tőle.

Tüneményes vígjáték, briliáns alakításokkal.Én ebben a filmben szeretem a legjobban Gina Lollobrigidát, akiről itt derült ki, hogy igazi, vérbeli olasz komika.

A Mamma Mia és a Jó estét , Mrs. Campbell között ( a tüskebokros dolgot leszámítva) csak egy hasonlóság van: mindkettő a műfaj csúcs-darabja, megunhatatlan, jókedvet hozó játékos remekmű.


8. Brundle (2011-12-20 14:21.50)  
Valóban jó film lett nem csodálom hogy ebből az alap ötletből lett késöbb ki hozva a mamma mia cimű musical és film, ami a maga módján sajátos és érdekes lett de ez az eredeti szerintem jobb lett. Miért is nos mert a szereposztás is tetszett mert a szinészek elitje volt benne olyanok mint telly savalas peter lawford és phil silvers hogy csak a főszereplőket említsem hirtelen, de a film jellege és felépítése is tetszett valami végett volt benne ami meg fogott és szimpatikussá tette a filmet. Szóval összességében tetszett a film kellemes kis film a 60-as évek végéből ami máig maradandó lett szerintem, aki tudja nézze meg szerintem mindenképp.


7. Emmerich (2011-05-14 21:27.51) aaaaa
az adatlapról hiányzik philippe leroy,kedvenc színészem.ő volt yanez a sandokánban,leonardo da vinci sorozat címszereplője is volt,valamint sok filmben szerepelt még.emmerich


6. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-06-09 07:44.50) aaaaa - (válasz Lamarca 3. hozzászólására)
nekem is 4-es, csak az Ön-feledtség nem kenyerem, kérek cirkuszt is melléje.


5. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-06-09 07:43.48) aaaaa - (válasz Qvintipor 1. hozzászólására)
Nem jól áll a parókája, a szemei csodásak, jelmezei akkori divat szerint dizájnosak Ginának,(pl. Trapézban, Kenyérben sokkal "jobb" a fodrásza). Savalasnak nem nőtt ki a haja.


4. Bordal (2010-06-09 07:28.06) aaaaa
Valóban remek vígjáték, semmi több., Gina szépsége, fiatalsága, remek olasz temperamentuma viszont nem a film érdeme.


3. Lamarca (2010-04-28 11:14.30) aaaaa
Vacilláltam erősen a négyes és ötös között, és végül nem azért lett "csak" négyes, mintha bármit fel tudnék hozni ellene, pusztán személyes benyomásom alapján paraszthajszállal ebbe az irányba dőlt a mérleg. Aki szeretne egy önfeledt, remek vígjátékot az feltétlenül nézze meg.



2. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-03-17 23:11.58) aaaaa - (válasz Qvintipor 1. hozzászólására)
Egyetértek a szépséget illetően, plasztikázatlan mellbedodással győz a férfiak felett.


1. Qvintipor (2008-05-11 16:19.17) aaaaa
TALÁN SOSEM VOLT ILYEN SZÉP GINA LOLLOBRIGIDA MINT EBBEN A FILMBEN!!! GYÖNYÖRÜ MINDEN JELENETBEN!!CSODÁSSAN ÁLNAK RAJTA A RUHÁK A HAJA ÉS GYÖNYÖRÜEK A SZEMEI IS!! A TÖRTÉNET LENYÜGÖZŐ,REMEK A FILM DALA,ÉS ZENÉJE IS!!AZONOS ÉRTÉKÜ FILM ALKOTÁS A(VAN AKI FORRÓN SZERETI..CIMÜ REMEK VIGJÁTÉKKAL!!)VÁROM HOGY GINA E FILMJE IS MEGJELENJEN DVD-N!! ÉS VÉGEZETÜL NAGYON JÓL JÁTSZIK MINDEN SZEREPLŐ,KÜLÖNÖSEN ELRAGADÓ ALAKITÁST NYUJTOTT MÉG TELLY SAVALAS IS!! A SZÉPSÉGES OLASZORSZÁG PEDIG MÉLTÓ HELYE ÉS KERETE A REMEK FILMNEK!!!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBrundle, 2016-12-25 10:4413 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk