Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felhőatlasz
- Film Café, 09:15
Veszedelmes vonzerő
- HBO2, 09:30
A főkertész
- HBO, 09:40
Az olasz meló
- Mozi+, 10:25
Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák
- Moziverzum, 10:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Szólánc
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
Úriemberek (sorozat) - Vélemények
Shop-stop 3. - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Új élet régi vidéken aaaaa
Ah-sung Ko aaaaa

 

Fórum - Ki vagy, doki? (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
618. Riffraff (2023-12-09 20:13.30)   - (válasz Capt.JackSparrow 617. hozzászólására)
Vesztettünk egy nézőt :)

Én abszolút nem értem és nem érzem ezt a "férfigyűlölő" hozzáállást. Vicc nélkül lehet, hogy azért, mert nem vagyok cisz-heteró férfi. Nem érzem fenyegetve magam, de attól még elfogadom, hogy te így érzed. Még én sem tudok mit mondani ezzel kapcsolatban... Férfiként a társadalomban betöltött szerepemmel én teljesen jóban vagyok. Mindazt, amit elvárnak tőlem mint férfitől (elég maszkulin vagyok, szóval a kutya nem mondaná meg rólam, hogy meleg), annak folyamatosan ellent mondok. Merek "punci" lenni.

Donna és a Doktor mindig évődtek egymással, a kettejük között feszülő férfi-női energia állandóan vándorolt a karaktereik közt, és ezt a karakterdinamikát mintha el se vágták volna, 3 regeneráció után ugyanúgy működik, csak a hangsúlyok tolódtak el. Én úgy érzem, pont az egyébként szerencsétlenül sikerült női regeneráció miatt még érvényesebb a férfiség mint vezető szerep megkérdőjelezése. De ezt akkor sem tudom férfiellenesnek, vagy férfigyűlölőnek értékelni.

Abban egyetértek, hogy Yasmin Finney nem jó színész. Sőt nem is színész, ez már a Heartstopperben is zavart. El sem tudom őt képzelni a Doktor útitársaként. Ncuti Gatwa, a leendő 15. Doktor alakítója viszont rohadtul excentrikus queer pasi (utaznék vele egy hajóban, mint te Daisy Ridley-vel khm, khm). De nem ezen van a hangsúly, hiszen egy heteró Romeót is kiválóan alakít. Hanem azon, hogy túl jó Shakespeare-színész a tapasztalatlan transznőhöz képest, aki valamiért megfelelt egy brit sorozat castingján.
Majd meglátjuk, RTD kohója mit önt ki ebből az új formulából. Ma este jön a 3. special.

"Davrosból random náci lett, mert..." - ezt nem értem. Davros nem is került eddig szóba, sem a kerekesszékesek.
Gondolom, RTD terveiről lehet szó, amikből én direkt a lehető legkevesebbre nézek rá a social mediában.


617. Capt.JackSparrow (2023-12-06 21:30.18) aaaaa
Ha külön kellene értékelnem, ez kő kemény 1*. Semmi más, csak átlátszó és gusztustalan férfi gyűlölő és transzgender propaganda, amit le akarnak nyomni az emberek torkán, de akárhogy próbálkoznak, ezt felöklendezik a nézők.

Nem azzal van baj, hogy Yasmin Finney trasz, hanem ahogy egy egész epizódot építenek a propaganda üzenetre és hogy kibaszottul szar színész.

Csak hab a tortán, hogy Davrosból random náci lett, mert a készítők szerint eredeti megjelenése negatív szerepbe helyezte a mozgássérülteket? WTF???

Lehet azt mondani, hogy a Doctor Who mindig woke volt...faszt...nem volt. Progresszív volt és a mondanivalója vagy a karakterek a cselekménybe lettek építve, nem pedig fordítva, amikor propagandát írnak, beleerőszakolva a történetbe.



616. Riffraff (2023-11-25 21:25.11)  
Ma este visszatért A Doktor :) Még ő maga sem tudja, hogy miért ezzel az arcával - remek viccelődések vannak, hogy egy 35 pluszos pasinak már nem áll jól ez az öltöny, dehát basszák meg, igenis jól néz ki, és hozza a 15 évvel ezelőtti tempreamentumos formáját. David Tennantnél energikusabb brit színészt el sem tudnék képzelni a szerepre... ja, várjunk, jön Ncuti Gatwa, akinek át fogja adni a stafétát, szóval de.

Russell T Davies megint ott kezdi, ahonnan 2005-ben elindult a franchise újraélesztése a Christopher Eccleston által alakított 9. Doktorral.
Egy teljesen átlagos B-kategóriás nevetséges alien-inváziós cselekményt varr a nyakunkba, amiből még bármi kisülhet. Nem is az a fontos. Visszatér Donna, a családja, köztük a "fia", Rose, akiből azóta transznő lett, és külön piros pont Donnának azért a megjegyzéséért, hogy Rose soha nem értett a színészkedéshez. Mert tényleg nem: Yasmin Finney Rose-ként ugyanazt a halvány karaktert hozza, amit Elle-ként a Heartstopperben. Csak ott mondjuk jobban állt neki.

Miután legyőzték a kötelező alien-inváziót, Doktor és Donna elindulnak meglátogatni Donna apját, Wilfredet. Kíváncsi vagyok, vajon a tavaly júliusban elhunyt Bernard Cribbinsszel előre rögzítettek-e jeleneteket, vagy deepfake-kel hozzák őt vissza.

Összességében ígéretes az új kezdet.


615. Fear_boss (2023-03-28 15:31.35) aaaaa
A 2005-től kezdtem el nézni a sorozatot, és mivel rohamtempóban néztem az évadokat, így nem tudtam eléggé elmélyedni az epizódokban. Most hogy már behoztam a lemaradást, és várom a novembert, hogy folytatódjon a sorozat, elkezdtem visszanézni bizonyos jeleneteket, és nagyon meglep, hogy sok dialógusnak mekkora ereje van, ami az első nézéskor fel sem tűnt. (És hogy mennyi utalás van korábbi epizódokra; ezeknek a felsorolásával szerintem sosem lehetne végezni).

Egészen elképesztő, hogy egy sorozatot, hogy lehet újra és újra megújítani. Az új Doktorral nemcsak a hangulat változik meg, hanem a logo, az intro, konkrétan kapunk egy új sorozatot... És ez nagyon működik a Doctor Who-ban.

Úgyhogy most random jelenetek nézésével igyekszem kitölteni novemberig az időt, addig is felelevenítem a karakterek háttérsztorijait, bővítem a klasszikus sorozatban történt fontosabb eseményeket, hogy minél jobban képbenlegyek azokkal is, szóval el lehet veszni elég erősen ebben a világban, amit felépített. Izgatott vagyok, hogy mikkel fog bővülni ez az univerzum. Ha jönnek spin-offok, azok is remélem, hogy hozzák a várt szintet. (Nekem a Class c. spinoff nagyon tetszett, bánom, hogy kaszálták).


614. Riddick312 (2023-03-07 21:01.07)   - (válasz Capt.JackSparrow 613. hozzászólására)
Eselyegyenloseg :D


613. Capt.JackSparrow (2023-03-06 09:39.51) aaaaa
[link]
Ez amúgy mi akart lenni? :D


612. Mia-ú (2023-02-11 04:53.02) aaaaa
Imádtam a sorozatot. Van benne valami, amitől nem engedett el. Elvileg kissé együgyű, kissé megmosolygós, mégis odaszegezett. Ez olyan, mint a zenében pl. a Beatles, az ABBA... vannak sokkal jobb alkotások is, valamiért mégis ott maradnak a szivedben. Valamit nagyon eltaláltak ebnben a sorozatban is... Csak a nálunk vetített, szinkronos részeket láttam eddig, mert már nehezen olvasom a feliratokat, így az új részekbe egyenlőrew, nem kezdtem bele. Nekem, eddig, David Tennant volt a favorit. Nagyon, nagyon csalódott voltam, amikor lecserélték. Az utána következő részekre nem is igazán emlékszem. Inkább arra, hogy haragudtam a készítőkre. A következő doki egyáltalán nem volt szimpatikus. Jellegtelen, ahogy az előző is. Valószínűleg lemérték a dokik hatását a sorozatra és talán épp ezért akarják őt visszahozni. Úgy illett rá a szerep, mintha a saját bőre lenne.


611. Mia-ú (2023-02-11 04:35.26) aaaaa - (válasz Riffraff 609. hozzászólására)
Engem pont megfogott ez a szál. Nélküle erősen hiányérzetem lenne. Kellett bele, mert az érzelmek azok, amik megkötik és lekötik a nézőt. Minél több az érzelmi rétegezés, annál jobban bevonzza a nafgyérdeműt.. Annál nagyobb, szélesebb a tábor is, akik nézik.


610. Capt.JackSparrow (2023-01-27 15:53.45) aaaaa
Úgy látszik a Disney+ sikerén felbuzdulva most mindenki spinoffokkal akarja elárasztani a piacot.
[link]


609. Riffraff (2023-01-21 04:49.46)   - (válasz Capt.JackSparrow 608. hozzászólására)
Rajongói célt. Évtizedeken keresztül nem volt szerelmes a Doktor, vagy nem tulajdonított jelentőséget annak, hogy bármelyik companionje mélyebb érzéseket táplálhat az irányába. Nekem ezzel nincs problémám. Alkotói oldalról RTD, a reanimátor maga is Doktor-b*zi volt fiatalkorától kezdve, szóval amikor már lehetett (nagyjából 2005-től, amikor még mindig necces volt), reflektált a korszellemre.


608. Capt.JackSparrow (2023-01-16 12:03.03) aaaaa - (válasz Riffraff 607. hozzászólására)
Engem önmagában az zavar, hogy a Doktor szerelmi bonyodalmakba kavarodik a társaival. A másik oldalról megértem, de az övéről egyáltalán nem.
Ha rá gondolok, a mai napig zavar, hogy egy párhuzamos univerzumban van egy Doktor, aki párkapcsolatban él Rose-al. Miért? Mi célt szolgál?


607. Riffraff (2022-10-29 00:45.44)   - (válasz Capt.JackSparrow 605. hozzászólására)
Nem csak talán aljas, hanem nagyon is aljas. Yaz világos, hogy szerelmes volt a Doktorba, erre utoljára fagyiznak egyet a világűrben, és csókolom. Chibnall, ez a nagy woke-aktivista egy kib...ott szerelmi jelenetet nem volt képes beleírni a szkriptbe, ha már tease-elte a népet, mert be volt szarva a nézői reakcióktól.


606. Riffraff (2022-10-29 00:22.59)   - (válasz Capt.JackSparrow 605. hozzászólására)
Az egész epizódról három szó jutott eszembe:
megúszós - fanservice - lezáratlan (+ talán aljas).

De mégis működött mint egy közepes DW-epizód. Doktor megint megmenti a világot, valami megint beindítja a regenerációt, elbúcsúzunk az éra szereplőitől (milyen szarul!) de nincs egy megemelt tét. Ha erről a színvonalról indult volna a Chibnall-éra (mínusz Tennant), azt mondanám, nem annyira rossz kezdés, ennél csak jobb lehet.

Remélem, ez a botcsinálta showrunner egyeztetett RTD-vel, hogy ő majd mit akar csinálni, nem csak úgy bedobta a kalapba az összes közepes ötletét. Jövőre meglátjuk.

Mondjuk a ruha regenerációja akkora trash, hogy hatalmasat röhögtem rajta (Peter Davison, az 5. Doktor friss zellere a zakó hajtókáján, óóó, bzmg :D ). Nekem ez olyan "Chibnall, húzz már a jó büdös p.csába" élmény volt. Utoljára még belefért. Remélem, többé nem látom a nevét egyetlen DW-epizód elején sem.


605. Capt.JackSparrow (2022-10-25 11:16.49) aaaaa
Nem értem fan service-en kívül mi értelme David Tennant visszatérésének. És már a ruha is regenerálódik, csak mert.


604. Riffraff (2022-08-03 22:58.31)  
Nem könnyű mostanában a geekeknek :D Neil Patrick Harris "officiálisan konfirmálta", hogy a 14. Doktor, Ncuti Gatwa karaktere meleg lesz.
Én azt mondom, hogy szintén meleg, ős-whovian Russell T. Daviesnek ezt engedjük már meg, feltéve, hogy újra kiváló epizódokat és story arcokat kapunk.

[link]


603. Capt.JackSparrow (2022-07-16 13:03.26) aaaaa
Ez az ötlet tetszik.
[link]


602. Riffraff (2022-05-10 11:20.55)   - (válasz Capt.JackSparrow 601. hozzászólására)
Hozott egy egyedi karaktert a SexEd-ben, az alapján jó színész. Ha ez összejön Russell T. Davies showrunnerkedésével, akkor van remény.


601. Capt.JackSparrow (2022-05-09 07:52.23) aaaaa
Most szombaton eszembe a sorozat és a következő Doktor castingja, amikor a moziban felcsendült a 11. Doktor zenéje.

Gatwa rendkívül karizmatikus és könnyedén hozza azt a játékosságot, amit Smith Doktorában szerettem. Várós.


600. Riffraff (2022-05-08 15:44.26)  
Bejelentették a 14. Doktort: Ncuti Gatwa, vagyis Eric a Sex Educationből.
(Still not ginger.)

[link]


599. Riffraff (2022-01-16 14:44.23)   - (válasz Chris Co 597. hozzászólására)
Szerintem hagyd a fenébe. Elég megnézni Jodie Whittaker első szereplését, aztán majd a regenerációsat. Közte van még max. 4 epizód, ami nézhető.


598. Lifeisamovie (2022-01-16 11:44.21) aaaaa - (válasz Chris Co 597. hozzászólására)
Annyira nem követem a szériát, viszont a Matt Smith-es részeket láttam, csíptem őket. Ő már hányadik doki volt? :)


597. Chris Co (2022-01-16 08:56.33)   - (válasz Riffraff 596. hozzászólására)
Már rég ott kellett volna abbahagyni! A későbbiek hiába lettek úgymond látványosabbak, mozis hatásúak (pedig még a sztorikban is volt szufla), inkább gagyinak hatottak a szereplőkkel, a látvánnyal szemben a korábbiakkal. Offline ide, hogy olvastam, amit írtál a Dűnéhez. Olvastad, és én is. Itt szintén egyetértés van. Ezt nem értettem, miért tolták el ennyire. Hiányoznak a régi humoros dolgok ugyanúgy, mint az értelmes gondolatok, amik amúgy az újakban is megvannak (volnának). A tizenhármas egyelőre parkolópályán, de majd pótolni fogom.


596. Riffraff (2022-01-15 21:58.54)   - (válasz Capt.JackSparrow 595. hozzászólására)
Ha nem lettem volna régi trashrajongó, már a 9. Doktornál ott hagyom a sorozatot :)
A 12-13. Doktornál már én is igazából katasztrófaturistáskodtam, de mindig volt valami remény, hogy legalább egy-egy epizód erejéig visszatér a régi nimbusz. A Heaven Sentnél és a Zygon-duplaepizódnál bejött...

A Jodie-évadokból semelyik epizódot nem tudom külön ajánlani. Talán történelmi részek valamennyire elfogadhatóra sikerültek.
A 13. évadból az Angyal-rész tényleg kimondottan jó gothic horror-epizód lett, de akkor sem értelmezhető a "story arcon" kívül. Ezt még rengeteg idézőjel közé kellene helyezni, mert amit Chibnall művel, azt tanítani kell: "How NOT to build up a story arc but how to ruin it".

Majd Russell T. Davies jön és rendberakja, ahogy 2005-ben, csak addig is van még bő egy-másfél évünk.


595. Capt.JackSparrow (2022-01-15 10:30.45) aaaaa - (válasz Riffraff 594. hozzászólására)
Minden tiszteltem, hogy végig tudtad szenvedni.
Engem már a 12. doktornál elveszített a sorozat, de hellyel-közzel követtem a 13. inkarnációt. Örülök, hogy ezt a golyót elkerültem...


594. Riffraff (2022-01-15 01:26.06)  
A Flux, majd az újévi special végül totális kudarc lett. Bedobott ötletek arzenálja, amikből megint semmi nem derült ki, csak az, hogy Chris Chibnall hogyan szeretne könnyes PC-búcsút venni a saját Doktorától.

...

SPOILER!
Yaz, a companion csaj szerelmes a Doktorba. Ez se volt rendesen előkészítve, de legalább voltak rá jelek. Már hiába is vallja be neki, két epizód múlva jön a regeneráció. Szar ügy. Főleg úgy, hogy fogalmam sincs, miért szeretett bele a nemi vágyon kívül.

...

Még a fekete női Doktorról sem tudtuk meg, amit meg kellett volna, Tecteun egy rövid életű cameoszerep lett, ebből kifolyólag a Timeless Child egy kipukkadt lufi.

Ezt az írót-showrunnert inkább kanadai trashfilmekben alkalmazzák, arra talán jó lesz.
Pár éve még pozitívan indultam neki, de mostanra beláttam, hogy Chibnall a 13-as szám élő megtestesülése a sorozatgyártásban: 13. Doktor, 13. évad...
Ennél már csak jobb lehet.


593. Riffraff (2022-01-15 01:13.03)   - (válasz Norfren 592. hozzászólására)
Ezt a középső bekezdést dolgozd ki több köteten keresztül, és garantáltan helyed van az önreflektív fantasy pantheonjában :)


592. Norfren (2021-11-30 13:20.42) aaaaa
Sajnos az utóbbi évadok producereinek egyetlen egy volt fontos: minél nagyobb durranást, hülyeséget alkotni a tetszési index növelésére. A csúcson Chibnall van. Ha van egy bármilyen nonszenz ötletük, bevetik, nem számít, hogy ellentmond a DRW univerzum korábbi tényeinek, adatainak, stb. Rendben van, a mesében minden lehetséges, ennek ellenére van egy határ. Összevissza újra írni a történelmet, resetelni az univerzumot gyermeteg dolog, és egyúttal bebizonyítják, hogy a fantáziájuk tulajdonképpen kényszerpályán mozog.

Ez olyan, mintha nem lévén megelégedve a régi mesékkel, folytatásokat írnék, amelyekből például kiderül, hogy Hófehérke és Piroska unokatestvérek, mert közös nagybátyjuk Zeusz volt, akinek a felesége azon mesterkedik, hogy Piroska férjhez menjen Robin Hoodhoz, mert így jön létre az a genetikai vonal, amelyből majd Harry Potter is származik. Miután egy napkitörés alkalmával véletlenül kiderül, hogy Hófehérke hercege emberbőrbe bújt, álruhás csivadász a Zeon bolygóról, meg akarja fojtani a feleségét, de szerencsére az éppen arrajáró Csubaka megmenti a lányt...

Kiváncsi vagyok, milyen lesz Russel T. Davies második nekifutása. Neki is (és írótársainak is) volt pár túl hajmeresztő dobása, de összességében (Moffathoz hasonlóan) egész jó történeteket produkált.


591. Riffraff (2021-11-27 02:52.33)  
Amikor már végképp nincs remény, akkor van remény. Jó hír, hogy a BBC egy diverzitásra felesküdött botcsinálta tévés showrunnert is elbuktathat, ha tehetségtelen. Vagyis a hülyeségei miatt csökken a nézettség - plusz szar volt a műsorpolitika, csak ezt soha nem fogják bevallani. Chris Chibnallt soha többé nem volna szabad élvonalbeli franchise-ok közelébe engedni. Béke poraira, csináljon crime thrillert, nekem a Broadchurch továbbra is tetszik.

A BBC viszont tanult az esetből.
Jövőre Russell T Davies végre visszaveszi a stafétát, és másodszor lehel új életet a sorozatba. Ha sikerül, akkor spin-offokkal tarkítva, mint a #régiszépidőkben. 2023-ban elvileg egy "anniversary series" jön, vagyis nem egy külön epizódot, hanem egy egész évadot szentel az évfordulós tematikának!

Egyelőre nézőként mégis megmenteném Chibnallt a lincseléstől, mert a papíron is baromi rosszul hangzó 13. Doktor 13., egyben utolsó évada Whittakerrel végre valahogy működik. Chibnall menti a menthetőt: egy évad = egy sztori. Két évvel ezelőtt is erre biztattam több platformon, olyan jó érzés, hogy olvasta a kommentjeimet :D

Egyelőre a FLUX legjobb részei olyanok, mint a középszerű fillerek RTD vagy Moffat alatt. Küszködik, erőlködik, mégis drukkolok, mint a legesélytelenebb élsportolónak egy olimpiai versenyszámban. Legyen már vége, és némi kihagyás után kezdjünk tiszta lappal. Nemt'om, ha már számozás helyett el kell nevezni egy évadot, az lehet, hogy nem felmagasztalást jelent, hanem a jelen tendenciák szerint inkább hanyatlást. (Lsd. Jurassic World, Halloween, ...)

Szóval Doctor Who FLUX (fúdeszar ezt így leírni) egyelőre nemfúdeszar. A többi meg majd kiderül. Alig várom, hogy 2022-ben a három részre tervezett specialökkel végre leköszönjön Jodie Whittaker.



590. Anren (2021-11-18 18:13.00) aaaaa
Ez a 13 évad - Flux - nekem nagyon nagyon bejön


589. Anren (2020-03-15 19:17.15) aaaaa
A 10. részre egészen jó lett :)



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Kapcsolódó fórumok

VéleményekRiffraff, 2023-12-09 20:13618 hsz
Kik a kedvenc ellenségeid a Doctor Who-ban?Sanyi21, 2023-01-15 19:0643 hsz
Szerinted "Ki vagy, Doki?" heyett mi lenne jobb cím magyarul a Doctor Who-nak?Morli Holect, 2022-01-19 22:0039 hsz
Melyik részek tetszettek a legjobban?Törölt felhasználó, 2017-12-27 21:0037 hsz
Christopher Eccleston vagy David Tennant(Ki volt a jobb Doktor?)Törölt felhasználó, 2017-04-18 02:0276 hsz
Szerintetek a klasszikus szériák (1963-89) mitől olyan jó?Törölt felhasználó, 2016-01-03 14:147 hsz
KérdésekVbacs, 2014-12-26 16:2755 hsz
Szerintetek milyen volt a Ki vagy, doki? eddigi szinkronja(96-os film, RTL 1-2. évad, AXN 3-4.évad)?Timeline33, 2014-02-24 16:258 hsz
TévedésVbacs, 2013-12-28 15:467 hsz
Vélemények (6.évad)Mariomatt, 2013-12-25 21:4718 hsz

Összes Ki vagy, doki? fórum (14 db)
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk