Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ők
- HBO2, 21:26
Sisu: Bosszú az aranyért
- HBO, 21:45
Védd magad!
- Filmbox Premium, 21:45
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00
Családban marad
- Filmbox Family, 22:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Polgárháború - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Született július 4.-én - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Polgárháború aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - A Horror Mesterei: A hegyi út titkai - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Iszonytató Huttyogány (2021-11-21 06:24.46) aaaaa
Megnéztem én is. Spoiler!
Don Coscarellit én az Agyrém című zseniális horrorfilm rendezőjeként ismerem, más filmet nem is láttam tőle. Ez viszont valami teljesen logikátlan, nevetséges faszság! A csaj visszaemlékezései alapján valami nagyon nagy csavarra, vagy valami olyan dologra számítana az ember, ami értelmet ad ennek az egész sztorinak. Erre kiderül, hogy a férje, aki mindentől óvni akarta és kitanította a túlélés szabályaira, hogy nehogy bántódása essen, mert annyira szereti, megerőszakolja, majd ki akarja nyírni! Ez igen öcsém, fantasztikus történetvezetés! Egyetlen pozitívumként Holdképű maszkját tudnám felhozni, ami elég ijesztőre sikerült. Meg akartam adni a 2 csillagot, de ez sajnos qrva kevés, Don Coscarelli pedig ennél 10 milliószor jobb filmet is csinált, mint mondtam az Agyrém fantasztikus. Ez viszont egy rottyantott bableves...


13. Kokesininja (2021-11-19 18:53.38) aaaaa
Undorító, aberrált erőszak ! Semmi több...Sztori 0, értelem 0...



12. Norbii92 (2013-10-26 12:01.19) aaaaa
Tegnap elkezdtem nézni A Horror Mestereit. Mindjárt két részt le is daráltam és eme epizód, a sorozat nyitó darabja nekem nagyon bejött! A sztori szerint egy hegyi úton a főszereplő csajszi majdnem karambolozik, de szerencsére persze egy enyhe sérüléssel megússza a dolgot. Aztán belefut egy Holdarcúnak nevezett iszonytató sorozatgyilkosba, aki üldözőbe veszi. Élethalál harc, vér, izgalom, van ebben a kis horrorban minden! Még egy kis csavar is az amúgy klisés történetben, melyet érdekes kis flashback jelenetekkel turbóztak fel! Nos szerintem ilyennek kell lennie egy ilyen címen futó széria egy részének! 4*


11. Herpy (2011-08-12 14:51.41) aaaaa
ez a rész a sorozatból nekem nagyon nem jött be, (még csak most ismerkedek vele), véleményem szerint elég gyengére sikerült de a sorozatgyilkosos horrorok a kedvenceim , nállam ez ennek ellenére nem volt gyerő, maga a sztori úgy szar ahogy van. Ettől függetlenül tisztelem Coscarelli munkásságát, nem is véletlenül kérték fel ,hogy egy ilyen sorozatban rendezzen , de ez háát, ez nem valami nagy szám.


10. Dav (2011-07-05 10:53.34) aaaaa
A Masters of Horror-sorozat nyitó epizódja korrektre sikeredett. Az általam ismeretlen Don Coscarelli rendezte. Amúgy csak egy milliószor látott "gonosz gyilkos üldözi a fiatal nőt"-sztori. Nagyjából minden a helyén van: az erdei környezet, üldözések, villámlások no és természetesen az öldöklések. A végén még egy apró csavarra is futotta. Illetve némi magyarázatot kapunk pár visszaemlékezésben, miért is birtokol Rambo és McGyver-képességeket a főhősnő:). Egyébként még orbitálisabb baromságnak tűnne, ahogy tök ismeretlen terepen, a nyomában loholó gyilkossal a sarkában a retikülje (!) tartalmából ügyes csapdákat állít. Noha dicséretes, ahogy be merték azt vállalni, hogy ezek a visszájukra is fordulnak nem egyszer. Az öt szereplő mind hozza, amit kell, a Holdképű nevezetű bestiális mészáros különösen "szimpatikus" :). Amikor a légisziréna hangjaira "operációba" kezd, felettébb romantikus, haha! Az operatőri munka meg a zene szintén túlszárnyalja az eddig látott két MOH-féle Carpenter-filmet. Összességében érdemes volt megnézni ezt a kis stílusgyakorlatot


9. Kovbojka (2011-06-15 19:23.43) aaaaa
Nem volt ez rossz film! Sőt, egészen pofás horrort kaptam erre a mai uncsi fülledt délutánra. A sztori szerintem piszok egyszerű, nem nagy szám. Viszont, a maszkok, a rendezés, színészi játék nagyon jó lett. Holdképű arca nagyon undorító. Félni nem, de meglepődni lehet rajta. És hát ott van a főszereplő csajszi... Nagyon bejött szereplőként, szinészként, csajként, (és kár, hogy nem én lőhetem le ezt a poént) de még női Ramboként is.: )
Szóval, ez egy szórakoztató horror néhány hibával. De még így is nagyon élvezhető. Rajongók figyelmébe bátran ajánlom!


8. Zoltan0804 (2011-05-27 20:26.58) aaaaa
A sorozat első része... Igazából annyira nem győzőtt meg, remélem a többi rész jobb lesz, vagy legalább ilyen! Nem rossz film ez, de nem is túl nagy szám! Egy átlagos tucathorror! Aki szereti ezt a műfajt, annak érdemes legalább egyszer megnézni, de nagy dolgokat, meglepő fordulatokat ne várjon!


7. Jason13 (2010-08-26 17:09.25) aaaaa
Ez a film nagyon sokat lop más filmekből.Ezt itt az elején szögezzük is le.De emelett szórakoztató is.A sztori nem valami eredeti,ahogy azt már említettem.Egy dekoratív néni majdnem karambolozik egy elhagyatott hegyi úton.De szerencséje lesz,mert csak beüti a buksiját.Majd találkozik egy sorozatgyilkossal,kit Holdarcnak hívnak.Azért mert a pofája olyan fakó mint a hold,és irgalmatlanul ocsmányul néz ki.De ez nem baj,nem is kell egy sorozatgyilkosnak úgy kinéznie mint Brad Pitt.Majd a néni menekülőre fogja és a bugyijából meg retiküljéből csapdákat épít a Holdarcnak.Hogy miért hajaz ennyire Meggájvörre a néni,ezt megtudhatjuk a flashbackekből,amik még a film elején idegesítőek,de később már emelkedik a színvonaluk.A színészi játék kellemes.A látvány szép,megérik a pénzüket Nicotéróék,úgy gondolom.Egy problémám van.Hogy ez a Holdpofa nagyon béna,mert ez a 30 kilós cicis néni simán kiiktatja.Bocs a SPOILERÉRT!!!A film végére még csavarokat is kapunk,de nem fekszik hanyatt ezektől az ember.Szórakoztató egy óra ez,aki megteheti nézze meg.


6. Az utolso szamuráj (2010-06-07 20:08.28) aaaaa
Don Coscarelli tulajdonkép megcselekedte,mit megkövetel a haza:egy horrorsorozatba belerendezett egy olyan horrorfilmet,ami a műfajon belül igencsak jópofa,és természetesen a műfaj összes logikátlanságát is magán viseli,mint keresztet.
Node egy horrortól igazából nagy dolgokat kár várnunk,sztorit is ritkán kapunk,ez meg itt mégiscsak egy órás hóka-móka.Arra viszont panasz nem lehet,pörög ezerrel,tulajdonképp egyetlen nagy hajsza meg a végén egy csavar,amiben annyi meglepő sincs,mint egy BKV vezér letartoztatásában.
Dörög meg villámlik,van köd is,Holdképű maszkja egész jól néz ki,és lehet nagyokat röhögni azon,főszereplő néni seperc allatt olyan csapdákat épít,hogy Rambo kopogtat a receptért,pedig nem McGayveren nőtt fel,aki egy kavicsból és egy taknyos zsebiből uránt tudott készíteni.Van vér egész jó felhozatalban,néhány brutkó pillanat,meg egy full felesleges öregember lent a pinyóban.Igazából...a csavar lehetet volna kicsit több,ha pl kiderül,a Holdvilágképű...szóval,egy konkrét személy,de nem én írtam a forgatókönyvet.Mondom,amiért 4 csillag,mert horrort rendeltek:horrort kaptak.Sőt,némi cserkésztanfolyam ingyen,azaz ne csinálj a gatyádba,ha az erdőben nagydarab pacák liheg a nyomodban gyilkos szándékkal,mindig lesz időd valami meglepit összeeszkabálni nekije))Ő meg addig korrekt mód csak morog a bokorban,udvarias lévén.


5. Variocsana (2010-04-21 08:14.53) aaaaa
Ott kellett volna lezárni, hogy meglátjuk a halott ex-férjet a csomagtartóban.
Amúgy nagyon tetszett, jó volt a kevés fény, a sok villámlás, a köd, a vízesés, a csapdák rosszul elsülése, a Holdképű kinézete...
Csak a befejezés olyan erőltetett volt és nem értem, a csaj telefonbeszélgetését miért nem szinkronizálták le...


4. Lasimoci (2008-06-20 00:09.22) aaaaa
A jó öreg mutáns-slasher kombó. Elég lagymatag a Holdképű, lánykánk pedig ahelyett h jó messzire elszaladna, felveszi vele a harcot. Hát van önbizalma.
Ami még idegesített, hogy az egész film alatt villámlik.
Egyszer nézhető.


3. Boros14 (2008-01-23 19:52.52) aaaaa
Nem nagy szám, de egyszer meg lehet nézni...a második részt látva (úúú) megkaphatja a 4est..



2. Lali8 (2007-11-04 12:52.26)  
Hát ez a film elég kemény de tényleg egy macsaka egér jaték de ahogy meyg a vivás és az üldözés az király ded elégé jó film csak valahogy nem eteszik jobban is meglehetet volna csinálni.!!


1. MrMojoRisin1 (2007-10-31 16:37.26) aaaaa
A főként Stephen King adaptációival elhíresült Mick Garris, úgy döntött, hogy elindít egy sorozatot, melyben a horror nagyágyúi egy-egy 50 perces filmmel teszik tiszteletüket! Az ötletet, tett követte, így megszületett a Masters of Horror!
Don Coscarellit (aki az Amerikában kultikusnak számító Phantasm sorozatot, illetve horrornak egyáltalán nem mondható zseniális Bubba Ho-tep-et rendezte) érte az a megtiszteltetés, hogy elkészíthette az első részt, ezzel alapot adva a sorozatnak! Coscarelli munkája kellemesen betegre sikerült, de sajnos röhejes is! Ahogy a főszereplő csaj, egy másodperc alatt a manikűr készletéből csapdát állít, miközben a nyakában ott lohol a gyilkos, minden csak nem hihető! Persze kapunk magyarázatot, miszerint a férje Rambonak képzelte magát ezért kis nejét is kiképezte a túlélésre! A végén azért van egy csattanó, de ebből is látszik nem a sztorira helyezték a hangsúlyt, pedig könyv alapján készült! A hentelések nem rosszak, Nicoteroék szép munkát végeztek, a színészekre meg abszolút nem lehet panasz! Összességében egy feszültséget azért nem nélkülöző tucat mozi! Egyszer végig lehet nézni, illetve a többi részre is kedvet kap az ember, de semmi több!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIszonytató Hutty.., 2021-11-21 06:2414 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A Horror Mesterei: A hegyi út titkai adatlap
Eredeti cím: Masters of Horror: Incident on and Off a Mountain Road
Évszám: 2005
Rendezte: Don Coscarelli
Szereplők: Bree Turner, Angus Scrimm, John DeSantis, Ethan Embry, Heather Feeney

További információk

Szereplők fórumai
- Ethan Embry - Vélemények
- Bree Turner - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk