Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Macskajaj
- Moziverzum, 18:20
Jeges pokol
- Mozi+, 18:50
Az Amazonas kincse
- Film+, 18:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Family, 19:20
Eredet
- HBO2, 19:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elcserélt életek aaaaa
Tordy Géza aaaaa

 

Fórum - Az új világ (2005) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
65. Dorathg3 (2019-12-09 12:05.31) aaaaa - (válasz Lessik 64. hozzászólására)
Régen láttam ezt a filmet mégcsak nagykorú sem voltam és tetszett.. őszintén szólva akkor nem voltam biztos benne, hogy hova sorolhatnám, igazán azt se tudtam miért tetszik, mikor az egész családom bealudt rajta :D Így végülis 4 csillagot adtam, miután először 5-re értékeltem...
És most itt vagyok, 5 évvel később és rá kell jönnöm, hogy valamiért ez számomra az egyik legszebb film, amit valaha láttam..
Én még sose láttam ilyen tisztán és gyönyörűen ábrázolva az önzetlen szerelmet, a tisztaságot, ami csak úgy áramlik a képernyőből akárhányszor megjelenik a lány. Olyan atmoszférája van a filmnek, ami személy szerint engem magával ragad.
Szóval, hogy válaszoljak arra, amit írtál, valószínűleg igazad van. Érne 6*-ot, de csak 5*-ra tudom javítani az értékelésemet.
Bármikor meg tudom nézni ezt a filmet, de az biztos, hogy nem mindenkinek való.
Egyébként azzal vitatkoznék, hogy egy sima élőszereplős változat a Disney-s Pocahontas-ból nem lenne kasszasiker. Minden élőszereplős Disney mese elég jól teljesít a kasszáknál, valószínűleg ezzel is így lenne és előbb utóbb lesz is.


64. Lessik (2019-08-04 23:36.46) aaaaa - (válasz Dorathg3 60. hozzászólására)
Erre adtál négyet...
Pedig, ha nem vagy 'szuperman és pókember' stílus rajongója, akkor ez akár 6 csillagot is érhetne.



63. Lessik (2019-08-04 23:32.37) aaaaa - (válasz Arturo professzor 62. hozzászólására)
Malick nem a tömegeknek "gyárt" filmet, hanem a kifinomultabb lelkeket emeli fel.
Pocahontas egyáltalán nem lenne kasszasiker, mert lerágott történet.
Csakhogy Malick egy másik dimenzióval és az ott szunnyadó lelkiséggel töltötte fel a film történetét.
Tipikusan hozta a Malicki világot és újfajta lelki látószöget.


62. Arturo professzor (2016-05-07 12:36.27) aaaaa
Budget:30 millió
Bevétel:30.5 millió Érthetetlen bukás
Forgatás:2004.júl.26.-nov.6.Tehát egy 2004-es film
Chris Plummer feldühödött mikor meglátta a végső vágást.Sok jelenet volt megvágva,s más egyéb negatívumok is történtek.Megfogadta soha nem dolgozik együtt Malick-al újra.
Malick befejezte a forgatókönyvet a 70-es években,2004-ben hagyta nyugodni.
16 baki van benne.


61. Nomad1944 (2015-01-31 15:11.18)  
Huh..naivan az extended verziónak ültem neki, 2 óra 51 perc....
Nagyon szeretem a rendező filmjeit, hogy szavak nélkül tanít, éreztet..ez a film viszont masszívan a ló másik oldala. Általában ha neki ülök egy filmnek, extrém ritka ha félbe hagyom, és nem akarom befejezni.. ezt a filmet 4 részletben néztem végig.
Gyönyörű képek gyönyörűen fényképezve, relatív szép zene, és ennyi.
Tudom hogy a lány ártatlanságát és tisztaságát akarták ábrázolni, de ahogy futkározott a réten meg az erdőben (összesen kb. 20 percet biztosan az egész film alatt), azon gondolkoztam, hogy hogy zajlik ilyenkor a forgatás: Mmmkay..most kérlek szaladgálj itt a réten..nagyon jó, kérlek vágj egy kicsit hülyébb fejet..még hülyébbet..még..még.. jó, most mozogj is kicsit hülyébben..még..még..képzeld el, hogy gyermekkorodban 4-szer fejre ejtettek..eeezzz azz. Jó most átmegyünk az erdőbe, és ott ugyanezt kéne csinálnod..
Mind1, szubjektíven ez nekem már nem jött be, pedig elég fogékony vagyok erre. Ha ezt tudom, inkább megnézem kétszer a Barakát. Ez utóbbit nagyon ajánlom mindenkinek, határozottan az egyszer látni kell mielőtt meghalsz kategória, de egyedül nézd, fülhallgatóval, vagy jó hangfallal, és úgy hogy nyugis kedvedben vagy - én pl. reggel láttam először, de sosem felejtem el azt a reggelt.


60. Dorathg3 (2014-04-17 19:59.43) aaaaa
Tényleg vontatott film... De nekem tetszett, sőt nagyon tetszett... Egy másodpercig nem unatkoztam... SPOILER sajnáltam ezt a lányt hogy annyi mindent feláldozott egy olyan férfiért aki inkább választotta a kalandozást mint sem az igaz szerelmet, és talán épp ezért hatódtam meg egy kicsit a végén, hogy végül megtalálta a boldogságot még ha rövid időre is... SPOILER VÉGE. Szép film volt... Ha lehetne 4 és felet adnék rá de mivel nem lehet megadom az ötöt.


59. Wayne17 (2013-10-27 14:42.51) aaaaa
Nagyon szép film,nagyon tetszett,gyönyörű táj szép zene...tetszett a történet és egészen hihetetlen,hogy Q' Orianka Kilcher 15 éves volt és Collin Farrell meg 30 körül...nos a csajon egyáltalán nem látszott,hogy 15 inkább 25-nek nézett ki ettől függetlenül gyönyörű nő.


58. Cantri (2013-08-08 21:42.30) aaaaa
Sokat mond a filmről, hogy talán Malick legkevésbé kiemelkedő alkotásáról van szó..... és még így is bőven odaveri az álomgyári kalandfilmek sokaságát. Az amerikai direktorról annyit mindenképp illik tudni, filmjei közel sem egy könnyed esti szórakozásnak készülnek, mindig valami benső gondolatvilág áll művészete középpontjában, és azt boncolgatja a játékidő során. Itt és most Pocahontas történetét meséli el mindenféle hollywoodi sallang nélkül, ami miatt sokakat nem meglepő módon kikezd, de a dialógusok sokaságának hiányát úgy vélem most is remekül pótolja a hangulat, Lubezki meseszép képei, és nem utolsó sorban a szkript legerősebb elemei ezúttal is a nagyszerű monológok, ezeken érezni igazán, hogy írójuk valami tartalmasat kíván megosztani, és nem csupán két jelenet közötti üresjáratot szeretne kitölteni.
Sok pozitívuma ellenére nekem Az új világ mégsem volt akkora élmény, mint a rendezőzseni más művei. A ráérős történetszál számomra most nem állt össze egy teljes, esszenciális élménnyé, kicsit darabosnak éreztem a sztori kibontakozását. Az intenzív érzelmi injekció sem talált be, és a Malickra jellemző lélektani mélység sem olyan mély, mint szokott lenni, ezúttal nem fertőzte meg napokra a gondolataim.

Összességében a film alapvetően tetszett, mégsem szippantott magába, nekem most hiányzott a megfoghatatlan a Malick csoda, de mint a rendező bármely filmjét ezt is kár volna kihagyni, mert ez is tartalmas darab, egyedi formanyelvvel.

UI: azt azért sajnálom, hogy Horner varázslatos melódiáit alig hagyták érvényesülni, így utólag hallgatva nekem lehet pont ez hiányzott.


57. Manusman (2013-02-17 21:40.29) aaaaa
Tartalmatlanul vontatott film. Sok lehetőség lett volna benne, sajna kibontatlanul maradt mindahány. A film első felében az egyik főszereplő van a fókuszban, aztán varázsütésre eltűnik és a másik kerül a film középpontjába. (Nem akarok spoilerezni)
Annyi mindent ki lehetett volna hozni belőle. Például az Óvilág "kiégett" lakosai új reményt és új életet nyerhetnének, ha képesek lennének rá vagy hogy lehet-e egy virágot (Pocahontas) egy teljesen más közegben "elültetni". Lehet-e boldog az ember ha ennyire teljesen más helyre, számára új világba kerül. Mindezek sajna nem igazán jöttek át. Megnézésre csak meglehetősen elvetemült lelkiállapotban ajánlott.


56. Eufrozina85 (2011-09-17 18:02.23) aaaaa
Alapzajnak választottam ezt a filmet, míg megírok egy előadásanyagot - én úgy tudok csak dolgozni, hogy megy közben valami. Nos, alapzajnak jó, mert enged gondolkodni, de talán épp ez a gyengesége is. A szövegben voltak olyanok, amiktől a hajam ki tudtam volna tépni szálanként. Egyébként nem untam, bár a mezőn ugrándozós jeleneteket egy kicsit túlzásba vitték - persze megvan ennek is a funkciója, de a tizenötödik után furán néztem.

Szép volt, jó volt, az előadásanyagot is megírtam, de megnézni nem fogom mégegyszer.


55. Törölt felhasználó (2011-07-08 18:14.35) aaaaa - (válasz KicsiRéka 32. hozzászólására)
Nem tudom melyik verziót láttad, de amit én bámultam az majd 3 órára varázsolt el.:)


54. Ibcsi80 (2011-06-30 19:48.19) aaaaa
Véletlenül egy csillaggal kevesebbet adtam az előbb...


53. Ibcsi80 (2011-06-30 19:47.10) aaaaa
Csodás film volt, gyönyörű látvánnyal és egy percig sem unatkoztam. Nekem tetszett ez a nyugis, aligbeszélős, nagyon-nagyon érzelemdús film. Biztos, hogy többször is meg fogom nézni. Colin Farrel és Christian Bale is remek volt, bár alapból kedvenceim közé tartoznak. Az indián lány először nem volt szimpatikus, de végülis a szerep hiteles volt. Csillagos ötös


52. Z79 (2011-02-06 12:38.01) aaaaa
Rendkívüli filmmel van dolgunk.Egyedi, sajátos elbeszélésmód,gyönyörű képek,történet egy olyan korról amit viszonylag ritkán jelenítenek meg filmvásznon.
Az új világ felületes szemlélő számára lehet, hogy nem több egy lassan haladó, különösebb csavarokat nélkülöző ,kosztümös szerelmi történetnél,valójában
egyfajta film-költészeti alkotás, szerzői film mely nagy stúdiónál, sok pénzből forgott.(ez persze relatív)Hitelesen ábrázolja Amerika első angolszász telepeseinek életét, az indiánok szinte romlatalan világát és a két civilzáció határán szövődő szerelmet.A már említett sajátos, szokatlan elbeszélési mód,a nézőpontok narrációhoz kötött változtatáasa,a narráció,a kevés párbeszéd, a sjátos lassúság teszi igazán különlegessé a filmet.Nem könnyen fogyasztható, mégis mindenkinek ajánlom.És még valami: Christian Bale-ről írtam, hogy mindig bujkál benne valami sötétség..fügetlenül, hogy pozitív vagy negatív hőst játszik.Na itt nem..teljesen megnyerő, rokonszenves...


51. Lessik (2010-11-02 19:19.14) aaaaa - (válasz KicsiRéka 32. hozzászólására)
Csodás vagy és egyet láttunk!:)


50. Lessik (2010-11-02 19:16.39) aaaaa
Az őrület határán és ez a film is valahol egy más szférában keletkezett és létezik.Aki nem érzi át/meg ezt, azoknak unalmas is lehet és csak egy kosztümös vontatott történelmi jellegü filmnek látják.
Ezt a müfajt teremteni kellett Malicknak, mert a mai filmmüvészetben annyira új horizontot nyitott!


48. Vbacs (2010-09-20 15:49.21) aaaaa
Szerintem ez egy nem rossz film, de jobbat is kihozhattak volna belőle, nem volt valami mozgalmas, és könnyen felejthető, de egyszeri nézésnek nem rossz.
Viszont jók voltak a szereplők, meg a zene is.
A látványt is egész jól megcsinálták, csak ne lett volna olyan vontatott! (Főleg nekem,ki a rendezői változatot nézte)


47. Catryn67 (2010-09-20 15:41.29) aaaaa
Hajjaj, akkor én az "átlag" vagyok, mert nekem nem tetszett a film. :( Valami mást vártam tőle. A kedvenc színészem is csak pár kocka erejéig látszik benne. Megkockáztatom, hogy értem a mondanivalóját, csak nekem ez túl vontatott. Pocahontas férjét becsülöm, mert képes volt kivárni, míg a lány elfogadja, értékeli, beleszeret. Sajnos ezek után már nem sok idő adatott nekik együtt... :(


46. Panyolai (2010-06-26 01:31.33) aaaaa
Elsőre én is csalódtam, többet/mást vártam. Másodszori megtektintés után viszont egyértelműen pozitív volt az élmény. Malick művészi rendezése, a csodálatos fotózás, Horner komolyzenével kevert scorja, a profi korábrázolás egy jó filmet ad össze. Persze nem az "átlag" számára készült...


45. Lady Vakarcs (2010-06-25 22:54.01)  
Ha másért nem a női főszereplő alakításáért érdemes megnézni. Pocahontast az alkotók gyönyörű jellemmel ajándékozták meg,itt valóban a lélektanon van a hangsúly.
De némelyik helyen különösen a végén,rekord hosszúságban szép zene szólt,majd kövek,vizek,füvek,aztán megint vizek és így tovább annyira hosszan,hogy egyszer a nevetés is kitört belőlem,hogy mi a cucc van már.


44. Tinsel (2010-03-28 17:33.14)  
Az indián csajt Q'Orianka Kilcher - nek hívják és keményen 19 éves, vagy már asszem 20 lett.
am a film nekem tetszett, jó igen, néha egy kicsit tényleg unalmas volt, de ez van. dráma. nem volt nehéz a szöveget megtanulniuk :D am imádom Q'Orianka - t :D Colin elment.


43. KataB (2010-01-26 12:30.56) aaaaa
Szerintem lehetne a címe "Képek Pocahontas életéből"
Szerintem nagyon szép film, én nem aludtam el rajta... de művészfilmen edződött lelkületű emberkéknek ajánlanám inkább.
Ez a fájdalmasan távolba nézés tényleg kicsit sok volt benne, de szerintem voltak olyan jók a színészek, hogy ezzel érzelmeket fejezzenek ki...


42. Szimb@ (2009-11-24 14:15.43) aaaaa
Unalmas,vontatott,van benne néhány látványelem de ez édeskevés.


41. Hopkins (2009-11-24 13:50.10) aaaaa - (válasz Dark Bakter 40. hozzászólására)
Sőt, ha lentebb megnézed láthatod hogy rajtunk kívül még előfordult egy-két ember aki vagy utána vagy közben aludt egy jó nagyot. ;)


40. Dark Bakter (2009-11-24 11:22.05) aaaaa - (válasz Hopkins 39. hozzászólására)
Hát ja... A lassú filmekkel nekem sincs bajom... De az ilyen üres sehova se tartó unalmas valamiktől falra mászok... Akkor nem csak én éreztem üresnek a filmet :)


39. Hopkins (2009-11-24 10:06.34) aaaaa - (válasz Dark Bakter 38. hozzászólására)
Nem csak a Te készülékedben van hiba. Nekem sem tetszett, engem is untatott rendesen, pedig szeretem a lassú filmeket...ha történik is benne vmi.


38. Dark Bakter (2009-11-24 07:56.26) aaaaa
Hu... Ezen is túl vagyok... A hiba biztos az én készülékemben van, de ennél vontatottabb, unalmasabb filmet már rég láttam... Értem én kérem, hogy Pocahontas története nem feltétlenül a Walt Disney féle mesével egyenlő... Azt viszont nem hiszem, hogy ennyire élettelenül kellene prezentálni a valósághűbb történetét a szép indián lánynak...
A második csillag szigorúan a szép tájaknak és képeknek jár... Amúgy...
Eltelik az első tíz perc... Kényelmetlenül feszengtem a székben... Sebaj, majd beindul... Húsz perc... Még mindig nem történt semmi... És több mint két órán keresztül bámulni a nagy semmit, ami közben meg van támogatva gyönyörű képekkel, hát, nem nem egy jó progi...

A sztori: SPOILER!!!!

Szóval, bejönnek a telepesek... John Smith belezúg Pocahontasba - tényleg nagyon szép és bájos hölgy alakítja - majd Smith-nek el kell menni... Később azt mondják a lánynak, hogy meghalt... Aztán jön másfél órával a film kezdése után Bale... Beleszeret az indián tüneménybe, el is veszi... Pochanontas megtudja, hogy él Smith... Angliába utaznak, ahol a király szívélyesen fogadja őket, Pocahontas mégegyszer találkozik Smith-szel, majd végül Bale-lel marad...
Há' úgy dióhéjben ennyi a sztori... Annyira érdektelenül van tálalva... Annyira vontatott... Értem én, hogy a szerelmi szálon van a hangsúly... Persze, hogy nem mindenki készíthet Ridley Scott féle Paradicsom meghódítását... De mégis, szerintem többet ki lehetett volna hozni a történetből... Félre értés ne essék, én nem egy Bay féle akció orgiát vártam... Oké ez a 17. század, nyilván nem adrenalin döppinggel teletűzdelt pörgést kell várni... Akkor is rém monoton... A vágások engem néha kimopndottam idegesítettek, főleg az elején...
A szereplők... Há' úgy el vannak... Colin Farrell-t ennyie üresenn és jelegtelenül játszani még nem láttam... Christopher Plummer és Bale is alig van a filmben... Az indián csaj pedig szép...
Igazából James Horner zenéjével sem tudtam, mit kezdeni, pedig szerintem nagyszerű zeneszerző...

Lehet, hogy rossz passzban néztem... Szerintem ez egy álmosító, unalmas és üres film... A szerelmi történet nagyon érdekesen van bemutatva... Érdekesek benne a szívből jövő belső monológok, bár néha eléggé émelyítőek... A szerelmes film, akkor Love Story! Ennyi...
Tulajdonképpen én senkinek sem ajánlom... Látom sokaknak tetszik... Engem ez nem fogott meg... Se baj, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz... Unalmas lenne az élet... :) Tiszteletbe tartom más véleményét! Ennyi, meg egy bambi!



37. Igorcica (2009-10-25 20:30.45) aaaaa
Egy indiános művészfilm,ritkaság a belső monológokkal,a Chopin-zenével,a természetfotókkal és az életbölcsességekkel...Nem mindenki fogadja ezt a töménységet könnyen.Jó film


36. Byrnes (2009-07-30 22:17.27) aaaaa
Huhh, hát lehet nagyon utálni, vagy nagyon szeretni ezt az alkotást. Utálni leginkább azért, mert hosszú, és igen, eléggé vontatott, ha az ember nem tud elmerülni benne. Az is némi csalódást okozhat kezdetekben, hogy híre alapján sokan egy hagyományosan romantikus kalandfilmre számítanak, és nagyon nem olyan. Az én negatív érzéseim teljes mértékben csakis Colin Farrellre korlátozódnak, egyszerűen nem bírom ezt a pasast, a bárgyú tekintetét, a nyegle stílusát (kivétel az In Bruges, abban beleillett a képbe, és remekül teljesített). Nem értem, egy Malick hogyan bólinthatott rá... Szeretni sokkal több mindenért tudom a filmet, például a varázslatos képekért, a fényképezés egyszerűen pazar. Kifejezetten kedvelem a zavarosságot is, mármint nem az érthetőség terén, hanem a történetvezetés, a jelenetek szempontjából, meg arra sem fújok, hogy három szereplő gondolatain át éljük meg, belső hangjaik narrálják a látottakat. Christian Bale-t nagyon kedvelem benne (mondjuk miben nem :DDD), mert annyira emberi gesztusokat produkál, végre nem hiperszexi keménylegényként, vagy valami extrém figuraként láttam. Az egzotikus kislánnyal szintén semmi bajom, ott van, édesen ártatlan, az erkölcsi dilemmákat, a fájdalmat is felnőttként tudja elhitetni. Egyszerű, szép szerelmi történet, felfokozott, viharos jelenetek nélkül, mégis sokat mondóan, csontig átérezhetően.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekDorathg3, 2019-12-09 12:0565 hsz
KérdésekAlmacsutka, 2007-07-17 23:366 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk