Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kelly hősei
- RTL Három, 13:10
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Villám Charlie aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Életrevaló hozzászólásai

Ugrás Életrevaló adatlapjára

1 2

Csaló csajok - Vélemények

2019-12-05 18:59.41
Én nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a Dajkamesék hölgyeknek című filmet láttam először. Egyszerűen szakadtam rajta, szerintem roppant szórakoztatóra sikeredett, mind a poénok, mind a szereplőknek köszönhetően. Egy ilyen filmélmény után megnézették velem a Riviéra vadorzóit, ami már nem ért el nálam ekkora sikereket. Most láthattam ezt a csodát... Borzalmasnak nem mondanám, nekem nem volt sokkal rosszabb, mint a Riviéra vadorzói -kövezzetek meg érte-. Próbáltam úgy értékelni, mint a mai átlagos hétköznapi filmeket, mert szerintem azoknál nem volt se jobb, se rosszabb -házi munka mellett pont alkalmas :D -. Valaki azt azért megmondhatná nekem, hogy miért kell ezt a randa, troll szőke nőt annyit foglalkoztani? Féltek berakni szépet, vagy a karakteres most már egyenlő a tramplival? Szó, ami szó, aki teheti az válassza inkább a dajkamesék hölgyeknek mozit kezdésnek.


A martfűi rém - Vélemények

2016-11-15 17:52.02
Aki egy kicsit is szeretné támogatni a magyar filmipart és egyben jó filmre is vágyik, annak abszolút ajánlom, hogy nézze meg moziban. Nagyon jók a színészek, a történet pazarul van tálalva, az akkori rendszer sötét foltjai pedig csak fokozzák a már egyébként is felkavaró igaz történetet.


Mr. Nobody - Vélemények

2015-12-02 20:24.13
Tisztelt Takiman!

Nagyon szépen köszönöm, hogy elmagyaráztad számomra azt, hogy miről is szól a film (azért az én fejemben is hasonló kép alakult ki). Remélem nem haragszol, ha ettől függetlenül a továbbiakban sem fogom jobban szeretni a történetet. :)


Liza, a rókatündér - Vélemények

2015-12-02 19:51.27
https://www.youtube.com/watch?v=PimAOIGTOK4
ÁÁÁ Gangnam style elbújhat a fenti hivatkozású dal után... :D Aki nagyon aktív és szeretné a Japán fiatalemberrel énekelni a nótát talál a belinkelt videóban magyaros feliratot :D
Egyedi film volt az biztos, meg volt a maga kis humorvilága és hangulata, de mégsem mondanám kimondottan jó filmnek, inkább különlegesnek nevezném.


Új lány (sorozat) - Kérdések

2015-11-18 20:35.19
Hello! Tudja valaki, hogy mi a szitu az ötödik évaddal?


Dajkamesék hölgyeknek - Vélemények

2015-09-13 19:59.48
Egy igazi vígjáték!!!! Én csak annyit kérdeznék, hogy napjainkban miért nem csinálnak ilyen jó komédiákat? Rengeteget nevettem az elejétől a végéig. Aranyos, szórakoztató, giccsmentes és még tanúságos is. :) Mindenkinek ajánlom, aki egy kis vidámságra vágyik :)


Mr. Nobody - Vélemények

2015-09-13 19:49.00
Vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban. Az alapötlet jó, mint sok más filmben, de valahogy a kivitelezés az olyan kesze-kusza... Nem tudod, hogy hol az eleje és azt sem, hogy hol a vége. Csapong össze-vissza a történet, miközben rengeteg információt zúdítanak rá az emberre.
A végén az volt az érzésem, hogy nem volt túl sikeres a lezárás sem, mintha a pont valahogy elmaradt volna lezárásként, csak kaptunk rengeteg befejezetlen történetet és egy sci-fi szerű főszálat, aminek úgy igazán semmi köze a többi mellékszálhoz.
Kicsit szerintem összecsapták ezt a sztorit, legalábbis engem idegesített, amikor belemerültem volna az egyik szál eseményeibe, már rögtön csapott is át a másikba.
A pozitívum, hogy végig fenn tudta tartani az érdeklődésemet, szeretem a több síkon futó eseményeket, de ez már nekem is sok volt :)


Rendíthetetlen - Vélemények

2015-06-30 22:16.16
Angelina Jolie színésznőként már bebizonyította számomra, hogy érdemes a nívós művészek közé való besorolásra és szakmai kritikák ide vagy oda, én ismét csak meghajtani tudom a fejemet előtte. Témaválasztása érdekes és különleges volt, természetesen jócskán emeli a film értékét, hogy valós történetet dolgoz fel. Szó, ami szó az első fele valóban cselekmény dúsabbra sikerült, mint a második fele.
Én csak egyet nem értek. Hogyan történhetett meg az, hogy az amerikai mesterlövészt jelölték legjobb film kategóriában, ez az alkotás pedig lecsúszott a jelölésről? Lehet velem van a baj, de véleményem szerint, ez egy jobban összerakott, érdekesebb film volt. Már csak azért merem összevetni a kettőt, mert háborús kategóriába tartoznak egyaránt... Én a másikat még is klasszisokkal gyengébbnek érzem.
Ajánlom mindenkinek, aki egy komoly, tartalmas, új, nem lerágott csont mozi élményre vágyik! ;)


Amerikai mesterlövész - Vélemények

2015-06-14 09:59.38
Ezzel a filmmel Clint Eastwood most nem alkotott maradandót a számomra, inkább leszek továbbra is Gran Torino -,Elcserélt életek -, Unforgiven fan és még sorolhatnám...
Életrajzi történetről van szó, mégis némely jeleneteket nehezen tudok elképzelni, hogy a valóságban így zajlottak. Mint például:
- Miért kell bevetés közben telefonálni az asszonynak és közben annak végighallgatnia telefonon keresztül az egész háborús, lövöldözős jelenetet? - ott szívem szerint belepörgettem volna a filmbe -
- Hogy a fenébe tudott 2 kilométerről lelőni egy másik mesterlövészt?
- Amikor kinézte magának egy mesterlövész, hogy- hogy nem lőtte le, amikor válaszként ő felegyenesedett és elkezdett lövöldözni a semmire?
Ezeket leszámítva, azért örülök, hogy Amerika ismét jó fiúnak lett kihozva és sikerült megmagyarázni miért kell lelőni más ország gyermekeit és asszonyait úgy, hogy ők közben jó színben tűnjenek fel. Persze, ha én lennék amerikai katona hasonlóan cselekednék, ha látnám ott van a bomba a gyerek kezében, erről nem a hadsereg állománya tehet.
Próbálták a filmben érzékeltetni, hogy főszereplőnk sosem nyugodt, amikor otthon van. Nekem ezek a jelenetek sem voltak elég hitelesek, nem tudom, hogy a helyzetek egyszerűsége, vagy a színészi játék gyengesége miatt, mivel szerintem Bradley Cooper alakítása nem volt Oscar-díj jelölésre méltó.
Pozitívumként írnám a film első jelenetét, amikor döntéshelyzetbe kerül és nem tudjuk meg rögtön hogyan is fog dönteni, hanem megmutatják nekünk hogyan jutott el ideáig, ez szerintem egy érdekes, figyelemfelkeltő fogás volt.
Összességében átlagosnak ítélném, egyszer meg lehet nézni kategóriás.


A szürke ötven árnyalata - Vélemények

2015-05-31 22:53.40
Ez a film teljesen átlagosnak bizonyult a számomra.
A pasi végig azt próbálja bizonygatni, hogy milyen hihetetlenül rideg és érzelemmentes ember, közben viszont a "durva" szexjeleneteknél agyon kényezteti csókolgatja meg romantikus programokkal, ajándékokkal halmozza el a csajt. A lány meg halálidegesítő a naivságával és a folyamatos fölösleges szenvedésével arról, hogy ő "szerelmes". Nem mondhatnám, hogy a karakterek kivívták maguknak csodálatomat, valamint a történet sem nyújtott különlegesebbet bármelyik romantikus maszlagnál.
Amit hiányoltam a befejezés kapcsán, az a pasi vallomása arról - ahogy az már egy másik filmben megtörtént - hogy vámpír és fél megölné a nőt szerelmével... :D Igen kicsit Alkonyat érzésem volt.
Akik pedig találgatnak a folytatást illetően: Én megsaccolnék a popsi csapkodás után egy Ludas Magdi sztorit: "Háromszor veri ezt kenden Lúdas Magdi vissza!" :D


Dolores Claiborne - Vélemények

2015-05-27 18:57.31
Pár perce fejeztem be ezt a remek művet és furcsa lesz, amit írni fogok, de hihetetlen nyugalmat érzek. Már több hónapja ki vagyok éhezve egy jó történetre, ami végig le tudja kötni a figyelmemet, miközben észre sem veszem, hogy elrepült két óra az életemből (ami sok pocsék filmnél idegesíteni szokott).
Köszönöm az alkotóknak, ezt végre megkaptam!
A könyvet nem olvastam és megvallom nem is nagyon tudtam a létezéséről, pedig a sztori jobban elvarázsolt, mint a Tortúra. Kathy Bates és Stephen King miatt kötöm össze a két filmet, de cselekményét tekintve más-más kategóriát képviselnek.
Alapból kedvelem, ha egy film két idősíkon zajlik, itt viszont különösen jól van összehangolva, végig érthetően és ügyes történetszövéssel juttatják el a nézőt az igazság pillanatáig.
Ajánlom mindenkinek, aki egy tartalmas filmre vágyik! ;)


Csillagainkban a hiba - Vélemények

2015-04-26 09:53.15
Sem drámaként - mint betegségkategóriában -, sem romantikus film kategóriában nem nyújtott kiemelkedőt ez a mozi.
Gondolkodtam is rajta, hogy kitalálok most már én is egy filmet, amelyben a főhősnőmnek adok valami nagyon komoly betegséget és a végstádiumba keresek neki egy herceget, akit csomó romantikus tulajdonsággal ruházok fel, de azonkívül az ég egy adta világon nem történik semmi.
De most komolyan, ez a Séta múltba totál koppintása, csak itt más halt meg... És egyébként, aki azt mondja, hogy szívtelen vagyok és nem érintett meg a film ("jól csak a szívével lát az ember..."), az kicsit gondolkodjon el azon, hogy mennyi volt a máz és a valós tartalom.
Szoktam nézni betegséggel kapcsolatos filmeket és több miatt is forogtam már az ágyban miután megnéztem. Életem értelme, Lány kilenc parókával, Édes november stb... Most ennyi jutott eszembe.
Ez a film nem érdemel 4,48 pontos értékelést, ez biztos.
Akkor mit adjunk a többi jobb filmnek?


Vérmesék - Vélemények

2015-03-14 21:38.57
Sajnálom, hogy másfél év után eszembe jutott megnézni ezt a filmet. Nem lettem több tőle, csak ismét az időmet pazaroltam.
Sokan dicsérték a "poénáradat" miatt. Nem tudom ki, hogy van vele nekem nem csalt sok mosolyt az arcomra. Unalmas, vontatott és össze-vissza kevert volt. Ennél még a Családi üzelmek is szórakoztatóbbnak bizonyult számomra.


Holtodiglan (2014) - Vélemények

2015-01-29 22:18.27
Remélem sok időt tölt majd Batman jelmezben! :D


2015-01-29 15:19.28
Még egy dolog. A Média jelenetnél volt számomra pont a legrosszabb. Ott azt kellett volna éreznem, hogy úristen ez most olyan szinten előadta a sajnálkozó, szerelmes férfit, hogy még én is a képernyő mögül oda akarok hozzá rohanni! :D Ehelyett csak ennyit mondtam: "Te szent sz**"


2015-01-29 15:10.43
Ben Afflecken nem fogunk vitatkozni az biztos (részemről) :D De annyit még mondanék. Az elmúlt években amiket láttam tőle: Argo(színészként),The Company Men, Vakszerencse... Nos, mit is mondhatnék...? Totál ugyanolyan unalmas az összes karakterben, a mimikája ugyanaz! Mindenhol! És itt is, én pedig egy ilyen filmben többet várnék (még tőle is).
Na de tudom, hogy ez nem az "utáljuk Ben Affleck-t klub"... :D
Azt el kell ismernem, hogy az imidzse passzolt a karakterhez. :)


2015-01-27 23:48.09
Ebben a filmben, ami egyedül unalmas volt az Ben Affleck "színészi játéka". Bár lehet csak én vagyok elfogult (negatív értelemben) szegénykével.
Szerintem fordulatos volt a sztori.
Már éppen be akartam aludni (túl sokat foglalkoztak Bennel..), amikor megfordult a cselekmény. Nekem utoljára a Hetediknél volt ilyen érzésem,ez a: "na ebből most mi lesz, hogy ilyen gyorsan lehullt a lepel?!"
De nem értem miért nem tudtak egy karakteresebb embert találni a férfi főszerepre. Rosamund Pike ezzel ellentétben vitte a filmet. A végén az utolsó kockában, ahogy felpillant és rászegezi a tekintetét a nézőre! Szabályosan kirázott a hideg attól az elborult tekintettől :O


Az emlékek őre - Vélemények

2015-01-18 17:09.19
Igazad van, nem próbálták megőrizni. De mégis azt akarták ráerőltetni a társadalomra, hogy az-az életforma és felfogás jobb: érzelemmentesség, folyamatos kontroll alatt tartás és ellenőrizgetés.


2015-01-18 10:34.10
Nem ismerem a könyvet, csak a filmet láttam tegnap.
De egy könyvre nagyon hasonlít, csak az a különbség, hogy az sokkal jobb. George Orwell 1984 című könyve (gondolom sokaknak nem mondok ezzel újat) számomra nagyobb sikert aratott, mint ez a film, mégis azt éreztem, hogy arra próbál hasonlítani.
A végét nagyon elrontották, hál' Istennek ismét sikerült belecsempészni egy kis menekülést és megmenekülést...- kezdem úgy érezni, hogy ez nélkülözhetetlen eleme a mai filmeknek - Számomra nagyon nyögve nyelősen akartak valamit kihozni a végére, amivel engem nem sikerült meggyőzniük, de szerintem magukat sem.
Összességében átlagosnak mondanám. A film javára írnám, hogy nem aludtam el rajta ;)


Grimm (sorozat) - Vélemények

2015-01-13 19:16.41
Ez a sorozat nagyon rosszul indult, olyan 4 részt láttam belőle, amikor feladtam... Javult már valamit?


Egy nap (2011) - Vélemények

2015-01-13 18:56.46
Véleményem szerint az elmúlt évek egyik legjobb romantikus filmje. Szerettem ezt a filmet, mert nem csöpög a nyáltól és a szerelmes jeleneteknél nem érzem azt, hogy hányni lenne kedvem. A két főszereplő személyiségfejlődését is hitelesen ábrázolják: a csaj silány kapcsolata, amiből képtelen kikeveredni; a pasi felszínes kapcsolata, karrierje, majd bukása.
Anne Hathaway nem a kedvenc színésznőm, sőt vannak filmek,ahol kimondottan irritál a látványa, de itt még őt is szerettem.
A zene pedig engem magával ragadott:

https://www.youtube.com/watch?v=AZNwIxHiA1M

Szoktam olykor "közvélemény-kutatást" csinálni női társaim között, hogy melyik romantikus filmet preferálják a legjobban. Általában mindenki "A szerelmünk lapjait" említi. Nem is értem, miért lett az akkora siker. Szép meg minden... Tényleg, de egyszer elég is. Vagy a szív hídjait szokták még mondani... Na azt 1 hetembe telt végignézni...
Szó, ami szó én ezt bátran ajánlom annak, aki éppen valami romantikusra vágyik.


A katedrális (2010) - Vélemények

2015-01-12 21:25.56
Sajnálom, hogy nem lehet inkább a könyvet értékelni, azt szívesebben tenném. Egy borzalmasan jó történet, amit ha az ember elkezd olvasni képtelen letenni.
A filmről ez számomra nem mondható el. A történetet teljesen összesűrítették. Én megvallom őszintén, hogy a szereposztás sem aratott nálam hatalmas sikert, főként Aliena szerepére vártam volna egy karakteresebb színésznőt. A film befejezéséről meg ne is beszéljünk.
Én azt javaslom annak, aki még nem látta és szeret olvasni, inkább a könyvet válassza. Igaz hosszabb, de megéri ;)


Death Note - A halállista (sorozat) - Ha nálam lenne a lista...

2015-01-09 18:22.37
Hmmm, mondjuk, beleírnám annak/azoknak a nevét, aki/akik megalkotta/megalkották a megyei matrica megvételét az eddig ingyenes utakra. A halálát úgy tervezném meg, hogy végig kelljen mennie a Pentele-hídon (ahova két matrica kell), de ne tudjon venni matricát a szerver leterheltsége miatt, utána pedig a benzin kút zárva tartása miatt. Menjen át a hídon (mert nincs más választása), büntessék meg, majd kapjon szívrohamot a büntetés összegétől. :)


A Wall Street farkasa - Vélemények

2015-01-04 18:51.32
Nagyon jól megfogalmaztad Jonah Hillel kapcsolatos érzéseidet, belőlem is hasonló érzelmeket váltott ki. Bár szegénynek alapból ütni való feje van. :D


Romy Schneider - Vélemények

2015-01-04 17:04.00
A filmvászon legbájosabb színésznőjének tartom. Sajnos a magyar hang választást több filmben is elrontják neki, A Boccaccio 70 -ben a hang,amit adtak neki véleményem szerint borzalmas, öregasszonyoknak szokták adni.
Nem tudom ki hogy van vele, én jobban szeretem barna hajjal, nekem az adja meg az igazi báját :)


A tégla (2006) - Vélemények

2015-01-04 13:41.52
Végre rászántam magam erre a filmre. Nem bántam meg, hogy betettem esti mozinak, azt hittem fél óra után már aludni is fogok...
De nem így történt. Végigizgultam minden kis percét , eseményét.
A végétől, viszont többet vártam. Igazság szerint egy reneszánsz tragédiára emlékeztetett a befejezés.


A lét elviselhetetlen könnyűsége - Vélemények

2014-12-14 20:04.11
Csak 2 hónapomba telt végigszenvedni. Ezzel mindent elmondtam.


Sráckor - Vélemények

2014-12-13 15:13.54
12 évig forgatni egy fimet igazán nagy feladat és eredeti ötlet, talán ezért sem merek négyesnél rosszabbat adni, mivel a többéves forgatás kiemeli a filmet az átlagos kategóriából.
Azonkívül, viszont ha megnézem a történetet - egysíkú- a szereplőket -senkinek sincs karaktere -. A gyerekek személyiségfejlődéséből és a családi kapcsolatok változásából nem tudom mit akartak kihozni, nekem ezen a téren hiányérzetem van.
Főként az apa-fia kapcsolatot nem értettem, nekem kicsit úgy tűnt mintha a faterből egy pozitív szereplőt akarnának kihozni, holott ellentmond az ideális apamintának.
Arra is gondoltam lehet pont így jó ez a film, mert életszagúan nem történnek benne regényes dolgok és talán ez teszi a keveset többé.
A film végén a pillanat megragadásáról beszélnek a fiatalok, ami szerintük fordítva létezik: a pillanat ragadja meg az embert igazából. Lehet ezt akarták érzékeltetni a film készítői a nézővel, ami szerintem sikerült.


A nő (2013) - Vélemények

2014-12-04 14:52.28
Értem, mit akarsz mondani. Igazad van. Nem is bántom tovább a filmet. :)
Ha még nem láttad, akkor ajánlanék egy hasonló alkotást, a címe S1mone. Én most láttam. Nem pont ugyanezt a témát feszegeti, inkább Hollywoodot kritizálja.
Egy délutáni szórakoztató mozinak tökéletes. :)


Csillagok között (2014) - Vélemények

2014-11-26 17:17.03
Zabáltam a filmet egészen addig amíg meg nem jelent Matt Damon a "túlélési ösztönével"... Nyugodtan kimaradhatott volna az a 30-45 perc: bunyó, üldözés, meg robbanás, aztán megmenekülés, feláldozás (azt a Gravitációból nyúlták?) meg stb... Szerintem csak növelte volna a film értékét.
A végét is másképp oldottam volna meg, mert nekem kicsit homály, hogy a csajszi hogyan jött rá a másik "állomásra" való költözés lehetőségére. Megmenthette volna a földet... vagy bejöhetett volna a "B" terv. De valami más megoldást találtam volna ki.
Ezenkívül az ötletnek, Matthew McConaughey színészi teljesítményének, a történetnek és a karaktereknek köszönhetően összességében jó film.
A tudományos oldalát tekintve nem tudom mennyire nevezhető hitelesnek, de engem meggyőzött, ahogy az elméletet boncolgatták.
Egy pár év múlva lehet ismét megnézem, de csak a Matt Damon-os részig. :D


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk