Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Óvakodj a törpétől!
- Film Café, 13:30
Gengszterosztag
- AMC, 13:30
Egy zsák liszt
- Filmbox Extra HD, 13:50
Ki a faszagyerek?
- Film+, 14:30
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 14:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények
Macskanő - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mire gondolsz most?
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Városi vadász aaaaa
Bill Pullman aaaaa

 

Fórum - Liza, a rókatündér - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
69. Riffraff (2020-07-17 21:44.44)   - (válasz Bertó!!! 68. hozzászólására)
És most próbáld megemészteni, hogy készül belőle egy bollywoodi remake! :D Nem az Amelie-ből, a Lizából.

[link]


68. Bertó!!! (2020-07-16 19:05.53)  
Nekem valamiért az Amélie csodálatos élete ugrott be róla.
Csak azt bődületesen rühellem a főszereplő feje,a karaktere(a szinkron) és a film mézes-mázas,szirupos stílusa miatt.
Míg ezt az egyedi romantikus fantasyt,tág szemekkel néztem,és a végén kellemesen csalódtam.

(((Újabb szuper magyar alkotás,Balsai Móninak pedig egy hatalmas piros pont.)))



67. Sampler (2020-07-06 00:14.08) aaaaa
Magyar viszonylatban egyedi stílusú, specialis effektusok is jók. Viszont nem volt elég érdekes a cselekmény, untam. Könnyed vígjátéknak nehéz, művészfilmként meg nem elég elvont. Egyszer bőven elég volt belőle.


66. Semprini (2020-04-04 16:38.54) aaaaa - (válasz Sakamaru 65. hozzászólására)
Telejsen megértem ha nem bírtad végignézni, de a magyar átlag messze nem ilyen, sőt nem is hasonlít. Ez abszolút egyedi film lett, nem ismerek hasonlót a hazai palettáról, pedig elég sokat láttam már. :)


65. Sakamaru (2020-04-04 13:46.22) aaaaa
magyar átlagos nem bírtam végig nézni.


64. Darkness&Hope (2020-02-05 17:05.16) aaaaa
Ajánlom másnak is aki látta már hogy nézze újra. Másodjára egész más élmény volt.: ime ujabb gondolataim a filmről:

Nem először láttam így másodjára kicsit át is értékelődött, de azért megkerestem filmkatalóguson mit is írtam róla tavaly:(hát ne kellett soakt görgetni :D) csak egy kis darabot idéznék ide belőle.
„mikor elindult ez az izé, gondoltam ezt biztos a Jancsó rendezte. Olyan pihent baromság, mint az anyád a szúnyogok. nem egyszer maradt az „ez most mi b*zd meg” felkiáltás...
Közben valahogy rá lehet aztán érezni az ízére. avagy erre a humorra... „
Nos, ezt most is így éreztem, aki még nem látta annak jelzem elég beteg és sokszor fekete ízléstelen, vagy faék egyszerű a film humora. Nem… nem annyira.. Még sokkal durvábban, mint gondolod. Az is biztos, hogy a végére-órákra kitörölhetetlenül belemászik a fejedbe Erik Sumo zenéje. ami halálidegesítő, De ezt az élményt kizárólag idióta táncikálás-kényszered kielégítésével tudod csak majd feldolgozni.
Ami viszont változott az óta: Elsőre sokkal kevésbé éreztem át mindezen idiótaság halmaz mögött megbúvó mondanivalót. Az alap sztori mesébe illően egyszerű, Liza a főhősünk a nagy szerelmet szeretné megtalálni, de mint kiderül, egy átok ül rajta, és sose találhatja meg. Eléggé Disney szagú, amolyan elátkozott királylány effekt. a békává változtatott királyfi női verziója? :D Csak itt úgy hullnak körülötte a férfiak, mint túlérett körték a nyár viharok jeges esős felhőszakadásában.
ÉS ezt az egészet, hogy tétje is van, (egyre több halott) olyan rossz szerintem szándékosan gagyi CGI effektek, sőt egy esetben látványosan terepasztalos béna bábjátékkal mutatják be, hogy elvonja a figyelmet erről. ráadásul Toni Tani tánca is ekkor kerül elő, ami a végére olyan groteszk kontraszt lesz, mintha a gyász legsötétebb órájában a fizikai fájdalom csúcsán járnánk a szteppet vicces villogós maskarákban.
Így szerintem sokak számára rejtve marad, hogy eközben az irreális romantikus regényből vett mesés női álmok kergetésétől, a valódi értékek mentén „én is teszek a másikért „szintjéig jutunk, és hogy igenis van tétje, az egymás traumatizálásának, az igazi keresése közben, ami a végén akár ránk is visszaüthet. Mindenki fantáziájára bízom milyen fontos üzenet ez a mai facebooktól és Tindertől sújtotta társkereső világunkban. Vagyis már mégsem? :D
A végére jut az igazi átélhető Dráma, amit még a hülye poénok sem tudnak elfedni. Ahol a képzelt fantázia materializálódik, a begyógyszerezett nő élet és halál közt lebegésében.(igen itt üt vissza) Én ezen a ponton konkrétan már nem is értettem mások, hogy képesek még nevetni. Lehet, én vagyok túl érzékeny? Persze jut kis Happy And a végére és még néhány poén, hogy elvegyék az élét. Szóval én azt gondolom minden örültségre ellenére ez a film nagy rizikót vállalt. És jórészt be is jött. Bár kérdés hogy kinek is esett le.
Mit ajánlanék hozzá??? Szirmai Gergely filmkritikái végén mindig van, egy vicces mit ajánlanék hozzá a moziban, vagy akár otthon a kanapén ülve fogyasztásra. Nos, én inkább azt mondom mit ne. Semmi alkohol és fű, vagy egyéb tudatmódosító. Elég beteg a képi világ, anélkül is. És különben se tűnne fel a tripp. :D A „Kinek ajánlanám?” kérdésre nem tudok válaszolni. Biztos, hogy lesz, akinek bejön ez a humor és betegre röhögi magát rajta, lesz, aki ízléstelennek tartja, és ezért elutasítja. Reményeim szerint ezután lesz, aki lát valamit a mögöttes tartalomból is.
további filmajánlóim megtalálhatóak az oldalamon.

köszönöm hogy elolvastad

[link]


63. Cinci682 (2019-01-10 18:11.32) aaaaa
Eleg faraszto egy film,foleg a japan tancdalenekes...;) De jokat rohogtem rajta.A rendor fapofajaval vicces akar lenni,a hosszerelmes figura is eleg furan all neki...Kovacs Lehel laba nem ert le a foldre a szeken ulve,es az a tanc...;) sajnaltam hogy ily koran vege volt a szerepenek.
Tenyleg egyedi a film,de egyszer eleg volt megnezni....



62. Attack85 (2018-12-29 14:18.14) aaaaa
Átkozott boszorkák utánzat egy kis Kill Billes utánérzéssel.


61. Darkness&Hope (2018-08-27 14:20.00) aaaaa
hát bazdki tök véletlen találtam ezt... azt se tudtam hogy magyar... mikor elindut ez az izé gondoltam ezt biztos a jancsó rendeszte. olyan pihent baromság mint az anyád a szúnyogok. nem egyszer maradt az ez most mi bazd meg felkiáltás... közben valahogy rá lehet aztán érezni az ízére. avagy erre a humorra... A szerelem olyan mint a...izé..na
-Kurva anya? :D de valami fura mód tényleg sikerült némi romantikát és drámát beletenni. a kukacok találkozása a balkonon résznél pl... illetve a végén mikor több halálon átgázolva berongyol a nyomozó úr és közben a jelene az álomban. és az egész agyament dolog még valami értelmet is nyer azzal hogy bevett egy csomó altatót. A végén ezekkel a még nem lehet itt a vée ez hülyeség... illetve a kezdésnél minekt beetettek azzal a kávéfőzővel... az kész volt :D szóval fekete... aljas romantikus dráma baromság.. ez a kategória szerintem. meg szerintünk... mögöttem egy jódlizó osztrák nő szalmakalapban a szellem:D


60. Norbitzki (2017-08-13 23:21.04) aaaaa
Ez bizony jó film, több mint vállalható munka, mi több, időnként mintha nem is magyar produkciót néznénk, pláne nem egy első nagyjátékfilmes rendezőtől. Balsai Mónikánál és Schmied Zoltánnál jobb színészeket nehezen kívánhatunk, és a pár nevesebb mellékszereplő -jelesül Molnár Piroska, Reviczky Gábor- is kellemes meglepetés a pár percükben. Ám a legnagyobb bumm, mégsem a színészek játéka, hanem ahogy ezt a munkát összerakták. Stílusos, vicces és látványos, minden ami retró, jól néz ki, mintha egy stylist bemutatóját látnánk, legyen szó ruhákról, kocsikról, vagy a Mekkburgerről...A japán csávó "betétele" is jópofa ötlet, és amit énekel, tulajdonképp nem is volt rossz!


59. SuperHagyma (2017-02-14 17:50.05) aaaaa
Egyszer megnézhető átlagos film.


58. Nyolcadik utas (2016-11-26 16:50.16) aaaaa
Különös és egyedi film. Tulajdonképp stílusában besorolhatatlan. Szürreális mese és morbid viccözön, romantikával és egyedi színvilággal.
Érdekes...


57. Semprini (2016-11-16 15:36.35) aaaaa
Kicsit félve néztem meg a sok pozitív vélemény ellenére, nekem már a borító sem tetszett, az a japán bájgúnár táncdalénekes elég irritáló volt, aztán a filmben méginkább.
Valahogy ez nekem kicsit túl szürreális volt. Kevertek egy krimiszerű alapsztorit egy kísértetes szállal és egy nyögvenyelős szerelmi történettel, de a három együtt se adott ki egy értelmes sztorit. Mintha a sokféle stílus egymást oltotta volna ki.
A szereplőgárdából inkább a mellékszereplők tetszettek, minél nagyobb szerep jutott valakinek, annál kevésbé. A legirritálóbb Schmied Zoltán volt, de ő szándékosan volt az, hiszen negatív szerepet játszott, David Sakurai, a táncdalénekes-kísértet is elég idegesítő volt, és bevallom, nekem a főszerepet alakító Balsai Mónika sem jött be igazán. Olyan volt, mintha Eszenyi Enikő és Stefanovics Angéla ötvözete lenne, affektálósan mondta a szövegét, a beszédhangja egyáltalán nem tetszik, mint figura amúgy nem lenne rossz, legalábbis ebbe a sztoriba passzolt. Bede Fazekas Szabolcs pedig túl ellenszenves volt, végig ugyanazzal az egysíkú fapofával játszotta a balfék törzszászlóst, akivel mindig történik valami "baleset", de mindig megússza. A szerep maga hiába volt komikus, az alakításban semmi vicces nem volt. Sajnos Reviczky Gábor szerepét elfelejtették megírni vagy leforgatni, szinte statisztaszereppé redukálódott, többet érdemelt volna.
A sok CGI-trükk elég gyengécskére sikeredett, nagyon kilógott a lóláb minden esetben, viszont nagyon tetszett a kiválóan sikerült filmzene, amely remekül idézte a hatvanas évek hangulatáét, valamiféle Morricone-stílusú zene keveredett a régi japán popdalok világával.
Mindent összevetve egy nagyon gyenge hármas tudok rá adni, többet nem érdemel.
5/10


56. Dark Bakter (2016-07-19 21:04.14) aaaaa
Nekem nagyon tetszett, mondhatni imádtam :D Remek, képi világ és hangulat - Wes Anderson és Jean-Pierre Jeunet utóérzet - kellemesen morbid fekete humor és történet, remek színészi alakításokkal :D És a japán dal.. basszus.... :D Szóval megértem, hogy sokan dicsérik, nekem is bejött...Na ez megérdemelte a díjakat....


55. Natalie Wood (2016-04-03 21:08.48)  
Nem igazán értettem a nagy felhajtást a film körül, meg, hogy sokan ódákat zöngtek róla, számomra nézhetetlen.


54. HettyKing (2016-03-07 19:11.50) aaaaa
Nagyon orulok, hogy nyert a magyar filmheten, megerdemelte a dijakat! Nekem a hangulatarol a Grand Budapest Hotel ugrott be. Imadtam mindket filmet. Nagyszeru alkotas!


53. Hudikata (2016-02-07 21:23.44) aaaaa
Ez egy felnőtt MESE abszurd humorral. Ha valaki el tudja fogadni ezt a két dolgot, akkor szerintem telitalálat ez a film!

Végre kapunk egy balladai történetet átokkal, kísértettel, tündérrel és egy kis krimivel megspékelve. Ugyanis "Zoltán rörzszázlós - aki a finn western zene egyetlen hazai rajongója - hatalmas elánnal vetette bele magát a nyomozásba." :)))))))))))) Én végig nagyon jól szórakoztam, izgalmas a történet, igazi fekete komédia. Egyetlen pár perces üresjáratot vettem észre, de szerintem az sem volt véletlen, mert Henrikhez kapcsolódott, na mindegy. A képek meg egyszerűen szépek, világszínvonalú az egész. Mindig is az volt a véleményem, hogy a valóságtól elrugaszkodott történetekkel nagy igazságokat lehet elmondani a valóságról. Merthogy a film bizony arról is szól, hogy milyen az igazni szerelem, szeretet...Akinek tetszett a Liza, annak ajánlom a Halottnak a csók című sorozatot.


52. Norden (2016-02-06 17:36.03) aaaaa
"A kapitalizmus építésének úTJa" - és ez mind Kádár hangján, na ezen felröhögtem. A látványvilág mindenért kárpótol.


51. Barbarossa86 (2016-01-22 19:03.30) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 50. hozzászólására)
Köszönöm szépen! :)


50. Az utolso szamuráj (2016-01-22 14:44.54) aaaaa - (válasz Barbarossa86 49. hozzászólására)
Hát,akkor utólag is Boldog szülinapot!:)


49. Barbarossa86 (2016-01-22 01:25.31) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 46. hozzászólására)
Kedves Szamuráj! Ez a hozzászólás, kritika (amit pont a 29. születésnapomon írtál) tükrözi az én véleményemet is. Egyetértek, de én lágyszívűségből megadtam rá az 5*-ot. :)


48. Ketreen (2016-01-21 00:04.07) aaaaa
Nem tudom, ki hogy van vele, de engem rabul ejtett ez a film. Késztetést érzek, hogy újra és újra megnézzem. Szerintem varázslatos a hangulata. Imádtam.


47. Ketreen (2015-12-27 23:36.48) aaaaa
Nekem nagyon tetszett. Egészen új. Imádtam elejétől a végéig. Szerintem hibátlan. Remélem még sok ilyen jó filmmel találkozhatunk.


46. Az utolso szamuráj (2015-12-08 17:16.26) aaaaa
Jó volt nézni,hogy a Liza valami más,mint amit megszoktunk magyar munkáknál.
Persze,a sokak,többek-és az énálltalam is-kedvenc magyar mozik jó része arról szól,vannak cuccialista milliőben lúzerek,vagy a rendszerváltás??(megvolt amúgy,he???) után olyan vesztesek,akik mintha 40 évvel azelőtti világban bukdácsolnának,ettől eltávolodni nem nagy kunszt.Rengetegen vádolják a magyar filmgyártást,csak ilyeneket készít,de úgy látszik,a gond,a nyűg belénk van tokosodva-és a Lizában is egy pillanatra felhangzik Kádár János hangja,meg a férfiaknak szép nagy tetűkorzó van kiépítve orcájukon.
Ám mégis egy fantázia-városban vagyunk,ami persze nekünk Budapestieknek nagyon is ismerős,a Mekk étteremlánc nagy ötlet mert az amerikai de úgy a magyar kapcsolat is érthető benne,és az alkotók rongyossá nézték W. Anderson de főleg Jean-Pierre Jeunnet munkáit-kár sorolni őket,igen,nyúlták azokat rendesen.
A Rókatündér még így is élvezhető.Egyedi a hangulata,a naív famme fatale körül hullanak a férfiak ,technikailag-de jó ezt kiírni!!!-partyban van azzal,amit a vásznon az alkotók elképzelnek,és a színészek nagyon is jók.Mi több:Tomy Tani dallamos caccarája soha nem lesz unalmas,pedig húzzák benne rendesen.A Liza úgy magyar film,hogy ott van benne a mi filmgyártásunk minden hibája is,ám újszerűsége,humora és a sztorija mindenen túllendíti,és nem húzzák el két órára,mert látják az alkotók,ebben a dologban rövidebb szórakoztatás van csupán-90 perc és vége .
Megérdemelt siker ez,és még csak azt se mondhatom rá,igazi közönségfilm,hisz akiktől osszelopkodták,azok se azt gyártanak.


45. HMáté33 (2015-12-06 13:47.07) aaaaa - (válasz Cassano71 43. hozzászólására)
igen, többféle hatást meg lehet figyelni, de a rendező megtalálta a saját hangját, így egy nagyon stílusos hangulatú és egyedi ízű egyveleg lett a vége.


44. Tjunior (2015-12-06 10:37.28) aaaaa
-A szerelem olyan mint a...izé..na
-Kurva anya?
-nem, mint a sötét verem.
Lopni, csak jól és jó helyről. Ujj Mészáros Károly le sem tagadhatná, hogy minden Wes Anderson filmet legalább 50szer megnézett. Viszont ha már, fogalmazzunk így, ihletett merített belőlük, azt merek érzékkel tette. Liza a rókatündér, nem tökéletes film, jó párszor leül, kicsit unalmas, viszont ezzel szemben hihetetlenül üdítően más mint az eddigi magyar filmek, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom.


43. Cassano71 (2015-12-06 01:38.31) aaaaa - (válasz HMáté33 27. hozzászólására)
Jeune és Wes Anderson mellé hadd tegyem oda Aki Kaurismäkit aki nekem nagy kedvencem. Legalábbis Zoltán zászlós figuráját látva, hallva elég nehéz nem gondolni a Múlt nélküli ember főszereplőjére:-) Arról nem is beszélve, hogy finn rockot hallgat ugye, hát nem is kérdés ez honnan jön.
Nekem nagyon tetszett a film, a képi világa, az egyedi humora.


42. Életrevaló (2015-12-02 19:51.27) aaaaa
https://www.youtube.com/watch?v=PimAOIGTOK4
ÁÁÁ Gangnam style elbújhat a fenti hivatkozású dal után... :D Aki nagyon aktív és szeretné a Japán fiatalemberrel énekelni a nótát talál a belinkelt videóban magyaros feliratot :D
Egyedi film volt az biztos, meg volt a maga kis humorvilága és hangulata, de mégsem mondanám kimondottan jó filmnek, inkább különlegesnek nevezném.



41. HMáté33 (2015-11-20 23:08.07) aaaaa - (válasz KicsiRéka 40. hozzászólására)
várom a véleményed a fórumon:)


40. KicsiRéka (2015-11-20 20:45.33) aaaaa - (válasz HMáté33 39. hozzászólására)
Köszi, nem ismertem, rákeresek :)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekRiffraff, 2020-07-17 21:4469 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk