Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vad vágyak
- Film Café, 02:20
Palackozott szerelem
- Film4, 02:25
Alvilági játékok
- Film Mánia, 02:45
Veled is megtörténhet
- SuperTV2, 03:05
Crank - Felpörögve
- RTL Három, 03:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vérvörös aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - A Wall Street farkasa - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
422. Lifeisamovie (2023-11-06 11:25.39) aaaaa
[link]


421. Convar (2022-11-04 00:34.39) aaaaa - (válasz Timidbear30 414. hozzászólására)
Jó lenne, bár én kezdem azt érezni hogy ennek a marveles f*sdömpingnek mostmár sosem lesz vége. Mert ez van, itt tart a világ kollektíve, ez kell az embereknek, nem a film noir, meg életszerű sztorik életszerű emberekről.

Amúgy a filmre magára visszatérve, nekem is már csak egy-két jelenet maradt meg: nekem pedig az a kettő, amikor

1. DiCaprio vhogy fetrengve kúszik-mászik, mert már lábra sem tud állni asszem vmi szer hatásától. Ez tényleg vicces volt.

2. meg amikor Margot Robbie bugyi nélkül, széttett lábbal húzza Leo agyát (meg így persze a miénket is). (Na és amúgy sztem ez az ami úgy istenigazából megalapozta Margot mai napig szárnyaló halivúdi karrierjét :) És ezt most eskü nem rosszallásból írtam, sajnos vagy nem sajnos de így működnek ezek :) ) Bár a végén kiderül hogy csak volt rajta bugyi --> epic fail :D

Szóval így ennyi év távlatából mostmár sajnos nyugodtan kijelenthetem hogy - minden Scorsese, Leo, és Robbie iránt is érzett tiszteletem és szimpátiám ellenére - nem bizonyult számomra kiemelkedő, és ezáltal is maradandó filmélménynek. Nem hagyott bennem semmiféle konkrét emléket, de még érzéseket sem. Semmit.



420. V laszlo (2022-10-31 20:08.06) aaaaa
[link]


419. Lifeisamovie (2021-11-11 21:12.54) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=gONaZS2WpOw
Macklemore & Ryan Lewis - Thrift Shop


418. Entersp (2021-05-14 05:15.15) aaaaa - (válasz Timidbear30 416. hozzászólására)
Pontosan. És ha átírjuk a történetet, megváltoztatjuk az ábrázolást, és kicserélünk egy-két dolgot, akkor a Rettegés fokából is lehetne egy jó kis vígjáték.


417. Opticum (2021-05-13 21:21.19)  
Zseniális film potton áron vettem anno kéken.


416. Timidbear30 (2021-05-13 21:18.52) aaaaa - (válasz Entersp 415. hozzászólására)
Nyilván Scorsese nem vígjátékot akart rendezni. De attól még szerintem úgy sokkal jobb film lenne, ha minden szereplőből karikatúrát csináltak volna. Persze akkor a történetet át kellett volna dolgozni, az ábrázolást stilizáltabbá tenni, és több olyan jelenet kellett volna, mint amiket említettem.


415. Entersp (2021-05-13 18:51.24) aaaaa - (válasz Timidbear30 414. hozzászólására)
Talán Scorsese eleve nem vígjátékot akart rendezni. Ez a történet pedig pláne nem a nevettetésről szól, bármennyit röhögött rajta a publikum.
A főszereplő valóban gazember volt, azért nem tetszett a szemlélete. A Terminátort sem érheti az a kritika, hogy a címszereplő túlságosan érzéketlen volt.


414. Timidbear30 (2021-05-13 17:23.35) aaaaa
A Casinóra emlékeztető film, csak itt gengszterek helyett brókerek állnak a sztori középpontjában. A legnagyobb bajom az, hogy a főszereplő életszemlélete nekem borzasztó antipatikus, ráadásul néhol mintha egyenesen reklámozni akarnák, ami még taszítóbbá teszi az egészet. Azért el tudtam nézegetni a filmet, de csak két jelenet maradt meg igazán: az egyik, amikor Jonah Hill a kereszteződésben adja át a táska pénzt, a másik meg, amikor DiCaprio és Jonah Hill begyógyszerezve küzdenek. Ha Scorsese merészebb lett volna, és a film végig ilyen elszállt, buggyant komédia tudott volna lenni, akkor tetszene, de sajnos nem így van.

Margot Robbie-t még kiemelném. Ez a nő jó nő és jó színésznő. Nagyon szurkolok neki, hogy kapjon hozzá méltó szerepeket, mert ő igazán filmsztárnak való. Például el tudnám képzelni noirokban, csak most Hollywoodban sajnos a műanyag látványfilmek dívnak. De hátha változik még a trend.


413. The Bullet (2021-05-13 05:20.07) aaaaa
hihetetlen jó imádom.


412. Langelus (2020-11-12 09:42.23) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 411. hozzászólására)
Van egy apró mozzanat, amit nem tudom, hányan vehettek észre: mikor az FBI jön, hogy börtönbe vigyék, Jordan - miután kiégett és egy élet mocska után elbukott - hallat egy halk "(o)kay"-t.
Ugyanolyat, mint az elején első neje az utolsó jelentében, mikor Jordan némasággal felelt neki arra a kérdésre, hogy szereti-e Naomi-t.


411. Iszonytató Huttyogány (2019-12-31 21:16.17) aaaaa
Spoiler!
Az egész film alatt megy a töménytelen ökörködés, mintha egy Amerikai pitét néznék, majd az utolsó tíz percben átcsap kőkemény drámába az egész. Jordan megüti a feleségét, brutális veszekedések, drogosan veszélyezteti a kisgyereket, börtön stb. Ezzel az a probléma, hogy eddig az előző feleségével való szétváláson kívül egy deka dráma nem volt a filmben. Így elég nehéz komolyan venni a film végét.


410. Mclane 2 (2019-11-03 20:27.33)   - (válasz Pocsolya ugró 402. hozzászólására)
Nos én nem olyan régen olvastam az eredeti regényt: [link] amiből ez a film merített, PDF formátummal mert épp nem volt másom de a fő hogy olvastam, úgy egy hét alatt munka mellett ki is olvastam elejétől végéig. Eléggé jó és érdekes könyv volt nem untam rajt magam bőbeszédű volt, és nem finomkodó kicsit sem ahol épp szükség volt a kemény és nyers önkifejezésre. Aztán ma újra néztem a filmet mert hogy láttam korábban, azt is úgy néztem meg hogy eredeti nyelven és felirattal, és minden egybevéve az is jó volt és hosszú is jó 3 órás tokkal vonóval, de nem volt rossz bár több dologban konkrétan fogták és pofátlanul kiforgatták a könyvben leírtakat, és több mindent le is egyszerűsítettek és meg is hamisítottak pofátlanul, de volt olyan amit eléggé jól megidéztek a leírtak szerint esete válogatja jobban. De mindent egybevéve nekem ez a történet kellemes csalódás volt valahol, jó is volt le is kötött ahogy kell a könyvet mindenképpen érdemes elolvasni mert sok mindenre kitér, a film meg olyan amilyen sima filmnek nem rossz a tények visszaadása terén meg sajnos eléggé, sok szinten hazudós és kihagyós sajnos nagy bánatomra pedig a történet vezetése eléggé megáll a lábán, szerencsére ha az érdeklődés fenntartásáról van szó én legalábbis, nem unatkoztam rajta szerencsére.


409. somliv (2019-08-31 21:47.27) aaaaa
Találd meg életedben azt a helyet, ahol Te lehetsz a farkas- Mindez az örökérvényű üzenete számomra!
Martin Scorsese domináns, tabuk nélküli életrajzi alkotása, amit számtalan sarokból lehet vizsgálni… Olvastam nemrég egy 12 órában robotoló, dolgozó munkásember kommentjét, aki látta a filmet, és kimert nyögni valami olyasmit, amit a Magyar Társadalom nagy egyvelege azért nem biztos kimerne, nem biztos lenne kellő vér a pucájukban: „Nem akarok egész életemben gürizni kétkezi munkával, inkább cserélnék Jordan Belfort életével” Nagyot hazudott ? Ha mélyre leásunk, akkor még találhatunk e mondandójában némi igaz tartalmat egyaránt. Lehetünk mi akármennyire is tiszták,prűdek,szenteskedőek viszont azért azt illik ismerni, hogy a férfiasság jelképe a money már több száz év óta… Jordan életfilója szerint, ha nincs zsetonod,akkor egy senki vagy. Nagyot tévedhetett ? Nyilván, nem mindegy a módja hogyan szerzed, teremted ezt elő magadnak… Főszereplő krapekunkat lehet szidni, ócsárolni, hogy mennyire gátlástalan, üres lelkű, jellemtelen,erkölcsösség csírája sem fedezhető fel ebben az emberben- valljuk be tényleg nem. DE! Szenzációs, amilyen életrevalósággal, farkas falka vezéri erényeket fitogtatva mászik fel a mindent övező világ csúcsára, (úgy, mint ahogyan Tony Montana tette azt a Sebhelyesarcúban- csajaid akkor lesznek, ha van hatalmad, zséd- ott ezt rebesgeti Pacino) aztán emeli fel a két kezét üzenve ezzel mindenkinek, hogy: Word is Mine- Világ a lábaim előtt hever. Persze, utána majd szépen jönnek a buktatók, a fekete folt mélységei... Mindannyian tudjuk, ebben a körben nincs langyos víz… Feszkó, pia, prostik, bulik, kokó.. Feszkó pia, prostik, bulik, kokó és így tovább újra és újra.... S kérdem én, hogy ki lehet ebből szállni ép ésszel ? Nem hiszem. Végletek uralhatják ilyenkor az elmédet: éteri magasság és mélység állapotának megismerése, annak közötti lengése, vakító fugázi, csillámpor-tündérpor, ezotéria, hókuszpók, képzeletvilágban szállingózik az egyén.. Egyszerűen nem tudsz leállni, nem tudsz ellenállni, sodró lendülettel elvisz téged az egész, és benne maradsz ebben a sztratoszférában!
Ha valamiben farkasi erényekkel rendelkezel, akkor van, aki meg tud téged állítani ? Leragadhat, lenyugodhat valaha is ez a vérkeringés saját magadban ?
Álláspontom szerint sosem.


408. Kal-El2 (2017-12-26 19:17.29) aaaaa
4 éve,2013.december 26-án mutatták be a magyar mozik A Wall Street farkasát.
421 ezren nézték meg.

Éves első lett itthon.


407. Pocsolya ugró (2017-02-28 20:00.38) aaaaa
Tök mindegy, a birka mindent lelegel.


406. Dobsony (2017-02-28 14:50.28) aaaaa - (válasz Langelus 405. hozzászólására)
Nem tudod meggyőzni, ő sokkal jobban tudja, mi hogy volt. Ha meg úgy volt ahogy mondod, akkor meg nem érdekli. ;)
Az sem igaz, hogy napok alatt milliókat keresett dollàrban, hogy úszott minden a kàbszerben és az sem hogy helikopterekkel közlekedett, orgiàkat tartott és az FBI informàtora volt évekig, azért nem rohad még most is a sitten, a vàdalku miatt.
Ja és a sajàt önéletrajzi regényét adta el Scorsese-éknek. Semmi sem igaz, mert szerinte ez egy vìgjàték semmi történettel. :)


405. Langelus (2017-02-28 14:23.47) aaaaa - (válasz Pocsolya ugró 404. hozzászólására)
Állítólag olyan durvább dolgok is történtek Belfort életében, amik már sok lettek volna a film koncepciójába. Pl. a veszekedés a feleségével.


404. Pocsolya ugró (2017-02-27 12:56.15) aaaaa
Ez a film nem dráma és nem életrajz. Ez egy vígjáték.

Az igazi dráma nem ilyen. Egy életrajzi drámát csak úgy tudok elképzelni hogy a való életből merítkezik, nicns benne meseszerű szarkazmus és nagyzolás, de ha van is, nem ekkora isteni léptékű. Biztos hogy ez a Jordan Belford is szenvedett sokat, ebben a filmben csak a csalás és a jólét mutatkozik, na meg megannyi hollywoodi túlkapás ami bevonzza a nézőket.

el tudnék képzelni egy reálisabb filmet is az említett személyről ami tényleg drámaibb.


403. Entersp (2017-02-27 10:55.52) aaaaa
Sokan túlértékelik ezt a filmet, de van benne valami, aminek a megfilmesítéséért újabb köszönet a direktornak.
Amikor az elme gyorsabb mint a test. Szenzációs. Tkp, erről szól a hirtelen dadogás vagy hiperkorrekció - számos példa van arra, ha valamit egy mp alatt akarunk közölni, ráadásul már dübörög a következő mondat. Itt viszont még nagyobb a disszonancia, valami elképesztő a test késése - szerintem ez a mozzanat egy sokkal szofisztikáltabb művet igényelt volna.
Sajnos, így csak egy jó poén. Érted? A manus le van lassulva!
Értem.


402. Pocsolya ugró (2017-02-27 10:35.30) aaaaa
Nem vontam kétségbe, nyilván sok filmnek van valóságalapja. Hallottam a főszereplőről hogy igaz történeten alapult. De ahogy előadták, erre az előadásmódra ami tele van minden hülyeséggel, számomra ez a 0. De a humora akkor is ott van, teli vígjáték. Nem is néztem minek van írva, mert ez életrajzi filmnek kevés és gyenge.


401. Dobsony (2017-02-27 09:26.03) aaaaa - (válasz Pocsolya ugró 400. hozzászólására)
Nem a véleményeddel vitatkozom, hanem arról, hogy a tényeket nem akarod figyelembe venni, és közlöd ennek a sztorinak 0 a hitelessége. Nem az én szavamra kell alapozni, hanem az igazsàgra, ha màr egy életrajzalapú, alapjaiban igaz történetet nem fogadsz el, legalàbb a tényektől ne zàrkózz el. Ha bedugod a fejed a sìnek közé, attól még jöhet a vonat. ;)


400. Pocsolya ugró (2017-02-27 09:16.57) aaaaa - (válasz Dobsony 399. hozzászólására)
Hallottam róla, de akkor is egy nulla az egéész film története. Nem olvasok utána. És a te szavadra nem tudok alapozni, az enyém közelebb áll a valósághoz :)


399. Dobsony (2017-02-27 08:55.47) aaaaa - (válasz Pocsolya ugró 398. hozzászólására)
Utànanéztél az eredeti történetnek, ami szerinted 0, vagy csak eldöntötted magadban, ilyen nem is volt, elképzelhetetlen. Azt javaslom nézz utàna, nézd meg ki is volt valójàban Jordan Belfort, akiről ez a mozi szól leginkàbb. Ha te is a lehúzott amerikai kisnyugdíjas között lennél, akkor talàn elhinnéd mennyi és mekkora a hiteles alapja a filmnek. Mindenesetre közelebb van a 100-hoz, mint a Te nullâdhoz! :)
Jó olvasàst és internetböngészést!


398. Pocsolya ugró (2017-02-27 00:09.34) aaaaa
Őszintén szólva nem akartam megnézni, egyenesen utálatosnak tituláltam első ránézésre mikor bereklámozták. Végeredményben az is volt, mert egy túlcsicsázott mesefilm volt ahol minden tökéletes, minden jó, dől a lé, dőlnek a csajok, ferrarival meg lamborghinivel jár a gyerek. Egyszóval egy nagy gagyi az egész történet.

Viszont mikor a tévében láttam én egyszerűen végigröhögtem. Mert egy vicc az egész, nevetséges, rohadt vicces volt, a valóságalapja 0, a története 0, de a karakterek és a poénok zseniálisak. Egyáltalán nem tudtam a főszereplő helyébe képzelni magam és istent eljátszani ahogy sok néző tette, egyszerűen csak nevettem az egészen.

SPOILER

Annyi vicces jelenet van benne hogy hirtelen nem tudom melyiket hozzam fel példának. Talán mikor a régi LÚD kicsit később kezdett el ütni, és az a két marha bevette az egész üveggel, mert azt hitték lejárt. Na akkor semmisültem meg. :DD


397. Jécsé (2016-12-30 18:41.55) aaaaa
Megnéztem, de nekem egyáltalán nem tetszett... Túlzás hegyek, az egész "meseszerű". Mintha egy lufit fújtak volna szinte durranásig az alkotók. DiCaprio jól alakított, de nem a legjobban.. Mintha túl lett volna erőltetve az egész....


396. Nyolcadik utas (2016-10-11 16:21.28) aaaaa
Ez valami eszement jó film!
DiCaprio megy egyszerűen zseniális. Óriási színész.


395. Langelus (2016-09-29 18:18.01) aaaaa - (válasz Dobsony 394. hozzászólására)
De a GG-t azt legalább megkapta.



394. Dobsony (2016-09-29 16:54.28) aaaaa - (válasz Vmiso 393. hozzászólására)
Mindennel egyetértve, pont az említett dolgok miatt nem kaphatott Oscart ezért a filmfőszerepért Di Caprio.


393. Vmiso (2016-09-29 16:28.20)  
Fantasztikus film, másodjára még jobban tetszett mint a megjelenésekor.

Mocskos, trágár, szexista, kb úgy ahogy eredetileg is történtek a dolgok.
Di Caprio óriásit alakított, simán kaphatott volna Oscart már akkor is.

Scorsese meg zseni, de ezt régóta tudjuk :)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-11-06 11:25422 hsz
KérdésekÁdám97, 2014-06-27 23:387 hsz
KeresemLangelus, 2014-06-26 20:334 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk