Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az ördög maga
- Film Café, 08:35
Mindent bele, fiúk!
- Moziverzum, 08:40
Az ügynökség
- Viasat Film, 08:55
Hősök kora
- Film Mánia, 09:40
Mindörökké Batman
- AMC, 09:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Keresztúton aaaaa
Perényi László aaaaa

 

Z79 hozzászólásai

Ugrás Z79 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Kísérleti könyv - Tervezés topik

2017-10-08 10:52.21
http://www.youtube.com/watch?v=JWiDauyEDv0 ha már ősz van..remélem jól vagytok !


Mit hallgatsz most?

2017-10-08 10:43.57
http://www.youtube.com/watch?v=JWiDauyEDv0


Szárnyas fejvadász 2049 - Vélemények

2017-10-08 10:32.53
Ma már leírtam egyszer..beszippant. Ez a film is pontosan ezt teszi..

Az eredeti film csak sokadik megtekintésre került igazán közel a szívemhez, de azóta ott a helye .Az élet nagy kérdéseit a szó legjobb értelmében filozofikusan boncolgató sci-fi ami egy olyan jövő képet fest fel, amihez sok tekintetben nagyon is közel járunk, de a repülő autók azért még nem nevezhetőek hétköznapinak..:)Mindezt teszi lassú tempóban. és rengeteg szívvel, érzéssel.. és túl azon, hogy a folyatatás, nagyobb , drágább, látványosabb..az érzelmi vonalra-gondolati tartalomra is képes lapot húzni.A film több pillanatán is elérzékenyülhet a néző, és mindemellet váratlan fordulatokban sincs hiány.(és igen a gép-ember-ember gép érzelmi (szerelmi)viszonyon is képesek voltak még egyet csavarni,de erről lehetetlen spoilermentesen beszélni ..részemről a film legmeghatóbb része..)A látvány, az operatőri munka elképesztő, nem is ragoznám, nagyvásznon KELL látni..a színészek..Ford,a rövid vászonidejében nagyon ott van. Nem tartom kiemelkedően tehetséges színésznek,de itt bizony nem csak jelen van, játszik, minden mondatának súlya van. bele is adott mindent.Gosling meg jó, mint szinte mindig..és kap egy olyan jelenetet a film végén, ami örökre beég az ember retinájába.
A számtalan pozitívum mellett pedig legaláb olyan megosztó is lesz mint elődje.Két és fél óra, lassan hömpölygő tempó, kevés akció, rengeteg gondolat érzelem. Mindez egy 150 millió dolláros, R kategóriás filmben. Kérdés mennyire lesz vevő erre a közönség. A várakozás, érdeklődés nagy, a többség nem valószínű hogy tisztában van vele mire vált jegyet. Magával ragadó, de nem könnyen befogadható..ahogy a nagy előd sem. Viszont ezért-is- érdemes moziba járni. Jeles.


Az (2017) - Vélemények

2017-10-08 10:14.44
Sosem felejtem el "AZ"-al való első találkozásomat... A 90-es évek elején ,kiskamaszfejjel egy német nyelvű csatornán egy hétvégi délutánon épp áhitattal lestem eyg Terminator 2 werkfilmet( mert ugye a moziba még nem engedtek be a teljes filmre..Zolikám nem vagy te még 16 de még 14 -se..mondta a jegypénztáros néni..igen akkor még jobban odafigyeltek erre, ahogy lentebb egy hozzászóló kifejtette, ma már nagyon nem így van..)amikor az nagy bánatomra véget ért, majd vhs ajánló következett..egy ajánló amiben elhangzott egy bizonyos Stephen King neve(talán láttam már az író nevét valamelyik könyvesboltban egy papírfedélen..)és felbukkant egy csatornanyílásból kikandikáló bohócarc..majd néhány -nem véres, de kissé ijesztő jelenet következett-amennyi belefért a Pro7 csatornán, délutáni műsorsávban. Ez nyílván nem volt túl sok, de hamvas ifjú lelkem kellőképen megrázta, sosem voltam nagy horrorrajongó,persze akad pár kedvenc de ha már borzongás akkor inkább athriller..bár a fene aki egyértelmű határvonalakat képes húzni. Jó ideig aztán nem akadtam össze vele, de azért 27 év nem telet el. Valamikor a kilencvenes évek vége felé sikerült megnéznem a videóajánlóban beharangozott tévéfilm-verziót(azóta többször is ) és túl azon , hogy a elég rosszul öregedett ez a változat, minden hibája mellett megidézi azt a ma már kellemesnek ható gyermekkori borzongást, ami annyira mmeghtározóvá tette számomra ezt a figurát..

Nosztalgia. Igen a 25 éve történtek felidézése egyértelműen nosztalgiázás.És ez a a film legfőbb erőssége is..olyan remekül adja vissza a 80-as évek végének hangulatát, hogy azt tatnítani lehetne. és igen..beszippant.(sokan leírtátok már, hogy egy film akkor működik igazán ha beszippantja nézőét világába..közhely, de igaz )Már az első esős, komor képkockák, a csatorna felé hömpölygő vizen száguldó kis papírhajó..feltartóztathatatlanul sodor minket a történet szörnyűséggel, félelemmel, ugyanakkor humorral és szívvel átitatott világába, jó kettő és negyed órára kiragadva minket a valóságból. És bár mindjárt a film elején kapunk egy lassan épülő feszültségből kitörő véres jelnetet, sokkal inkább tekinthetünk az AZ-ra egy remekbeszabott, misztikus felnövéstörténetként, mint vérben tocsogó horrorként.Ami ijesztés és gore van az mindig hatásos,de a teljes játékidőhöz képest viszonylag kevés ez az adalék.vannak viszont bőven remek gyerekszínészek, lélektani szintű félelemkeltés, szabadszájú , időnként sötét humor, remek operatőri munka, és..és Pennywise..a kevesebb több. Ez lehetett a koncepció, mert a bohócból olyan sokat nem kapunk, de ha jelen van, akkor az nagyon erős..de hogy ne pusztán fényezzem a filmet, akadnak természetesen hibák. Különösen a film végén a anyg leszámolás, nekem kissé összecsapott, nem szolgál kellő magyarázattal, és Pennywise hátterét is jobban ki kellett volna bontani..bár így több maradhat a a folytatásra.. ami 2019 őszén alig két év múlva várható. reméálhetőleg a kiemelkedő bevételek azt is lehetővé teszik, hogy egy magasabb költésgvetés akár ismert -elismert, tehetséges színészeket vonultasson fel a felnőtt vesztesek szerepében.( És igen, Beverly abszolút Jessica Chastain.. )jeles, ezért -is-szeretek moziba járni


Sokkal több mint testőr - Vélemények

2017-08-28 19:54.21
...szoval már a beharangozóból kiderült...mocskos szájú, helyenként infantilis mozi, kemény akciókkal,két nagy sztárral a főszerepben és erős mellékszereplő mezőnnyel.Pontosabb hát ha azt írom, annnyit ígért, amennyit vállalni tudott.Kapunk tehát egy hamisítatalan buddy moviet, ami nem üti meg ugyqn olyan klasszikusok szintjét mint a Halálos fegyver vagy a 48 óra, mégis üdítő, hogy a sok szupehős, atlathatatlan CGI orgia, X edik franchise felvonás között mást is találunk..és valljuk be ez önmagában emeli a film értékét.Mert bizony van itt közepes(nél rosszabb) CGI, számos logikai baki, időnként kicsit megdöccen a ritmus is, és akadnak tévéfilmes beállítások....DE akad bőven látványos, dinamikus, helyenként igen brutális hús-vér akció, autósüldözés, remek kamerabeállításokkal (két operatőre volt a filmnek ??) , a sok közhely mellett pár igen jó ötlet,élvezetes trágárság-orgia, közepesnél jobb poénok,remek flasbackek(különösen az első találkozásokat megídéző nagyjelenetek )és az a abizonyos kémia..igen erős a mezőny... Murphy-NOlte, Gibson-Glover,Willis-Wayans vagy akár Crowe-Gosling..de ez a páros sem szégyenkezhet..Reynolds a jófiú a rendezett profi, aki azonban az élet többi területén igen valószínűleg elég nagy balfasz..(és most szakmájában sincs épp topon)Jackson pedig a forrfejű rosszfiú..és láthatóan mindketten lubickolnak a szerepben.Míg Reynolds jól hozza a gyakran bociszemekkel bámuló komikus figurát, aki mégis képes profiként keményfiúba váltani, úgy Jackson végiglazázza filmet, de a pár komor pillanatban is képes hiteleset nyújtani.Mert ha csak elvétve de ilyenek is akadnak..az infantiltis humor pár mélyebb percel, a gyenge barkács látvány hiteles akciójelentekkel, a közhelyes forgatókönyv pár ügyes ötlettel áll kontrasztban, mégis megáll a film a borotva élén mert nem ígért többet, mint bűnös szórakozást, nagy nevekkel..és ezt hozza is.


2017-08-28 19:10.15
Sokkkal többet nem ígért...


Kong: Koponya-sziget - Vélemények

2017-08-21 19:52.49
Hogyan lehet a lerágott csontról némi húst lefaragni??...

Újító szándékú ötletek segítségével.És még ha ezek korántsem eredetiek, egy eddig fel nem használt "fűszerként " lehet hogy működnek..és itt működnek is.

Már a kezdés is ötletességről tanúskodik, működik is a roppant dinamikus 5-10 perc..aztán kicist lassul a tempó, de ffennmarad az érdeklődés és a film első harmadában nagyszerű a dinamika, kapunk pár papírvékony, de kedvelhető karaktert egy kis szájbarágós magyarázatot, vihar előtti csendet és remek, helyenként _CGI ide vagy oda-szinte sokkoló akciójeleneteket.Aztán az egész belassul, és kissé széttöredezik, hogy magára találjon
és egy még látható és nézhető Cgi orgiába csapjon át, szentimentális, de fogyasztható befejezéssel.Jackson rutinból hozza a kötelezőt, a mellékszereplők között is akad bőven megkedvelhető töltelékfigura , csak hogy nagyobb legyen az egyszeri néző veszteségérzete később..Brie Larson szép, biodíszlet gyakorlatilag, Tom Hiddlestonnak pedig annyira nem írtak karaktert hogy az fáj..és bár ez és az említett egyenetlen történetvezetés komoly hiba..a látható, élvezhető látvány, pár "eredetinek" ható ötlet,a 70-es évek hangulata a remek soundtrackel és az emlékezetes mellékkarakterek mégis megmentik a filmet. Négyes... egy jobb film ígéretét is magában hordozta


Kísérleti könyv - Tervezés topik

2017-08-14 22:16.13
Megkaptad!!!! Helyzet???


John Wick - 2. felvonás - Vélemények

2017-08-14 22:11.27
Hol is kezdjem....bizony vannak filmek amiket nem azert nezunk hogy gondolkozzunk..se közben, se utána. Vannak filmek amiket csak tágra nyitott szemmel figyelünk, élvezzük a látványt, a stílust, a zenét, mindent ami a vékony sztori ösztövér csontvázára húst, izmot, inat pakol..vannak filmek amikben szinte minden "cool"..a John Wick 2 pedig pontosan ilyen film.

A 80-as évek hangulatát megidéző, látható és jól kidolgozott akciókkal megspékelt, helyenként kellemesen szentimentális első rész utána a folytatás durva szintugrást hajtott végre.A költségvetés mintha nem is jó másfélszeresére (egyes források szerint 20 mások szerint 25-28 millát kóstált az első mozi, utóbbi számok tűnnek hitelesebbnek inkább)inkább háromszorosára duzzadt volna, a játékidő is jelentősen megnőtt,az áldozatok számáról nem is beszélve..bizony a John Wick második felvonása beállhat olyan műfajon belüli kiemelkedő folytatások mellé mint a Terminator 2, vagy a Halálos fegyver második része..képes egy cseppet sem erderti koncepciót újszerű dinamikával tálalni, a valóságtól elrugaszkodott, "Goth" érzéssel nyakonönteni, bűnös élvezetet nyújtva minden egyes percében.Mindenhez telitalálatszerű szereplőválasztást, néhány pazar egysorost és az első filmhez mérten is komor, paranoid hangulatot kapunk.Nem beszélve a kissé kiszámítható, mégis csavaros befejezéshez, mely utata nyit a folytatáshoz...aminek ezek után nagyon OTT kell lennie,,vajon a gótikus Róma és a neonfényes New York után mi jöhet? ...a kissé hasonló stílusú Moszkva?.. netán Wick a béke jegyében ellenségeihez fordul??Vagy a "harmadik " világ?? Számos lehetőség adott ebben az alternatív univerzumban, csak éljenek vele az alkotók okosan....mert most ezt tették! Jeles. A 2010-es évek legjobb akciófilmje..legalábbis számomra !


2017-08-14 21:51.07
http://www.youtube.com/watch?v=ZafKQwGlkcc


Mit hallgatsz most?

2017-08-14 21:50.25
http://www.youtube.com/watch?v=ZafKQwGlkcc


2017-08-14 21:49.33
https//www.youtube.com/watch?v=ZafKQwGlkcc


Kísérleti könyv - Tervezés topik

2017-07-26 19:34.40
Hi gyerekek..ha vagytok ha nem szorííítást kérek :) Majd jövök


Rohanás (2010) - Vélemények

2017-07-14 00:02.13
Stilszerűen-odab@sz. Mint a Szikla a rosszfiúknak...

Az, hogy Dwayne Johnson egy szimpatikus-külünösen a régi vágású akciómozikon szocializálódott közönség számára-figura n, nem kérdés. Swarcihoz és Stallonéhoz hasonlóan képes arra is, hogy időnként hülyét csináljon magából a vásznon, és ezért újabb pirospontjár, arról nem beszélve, hogy az évek múlásáavl azért fejlődöképesen bővíti szűkös eszköztárát, és nem egyszer képes valóban "színészként " működni a vásznon.Tehetséges figura, akinek azonban alkatánál fogva nyílván az akció/kaland szerepek állnak igazán jól.

Azonban ahogy hősünk is egyre inkább többre képes mint szigorúan nézni, úgy az elsőre szimpla bosszúfilmnek, neo-noirnak tűnő mozi is sokkal több réteget rejt, és ettől válik emlékezetes, majdnem jeles alkotássá.

Az ismert, ékegyszerű bosszútörténetet ugyanis meglepően erős karakterek,remek tempó , némi filozófiai mondanivaló és egy számomra megdöbbentő csavar színezi.(persze nem kell Harcosok klubja vagy Shaymalan szintű tekerésre gondolni, de mindenképpen meglepő a fordulat, kár hogy utána még szánkba is rágják. )A tempó persze elvárás egy akciófilmnél ezt nem is ragoznám. A karakterek és az üzenet viszont..

A főhős elsőre badass bosszúálló figura, egy régi sérelemmel( megölted alegjobb tesóm, barátom, kutyám, kollegám stb, jól megöllek a legjobb barátoddal, tesóddal, kutyáddal együtt !!:)de ahogy haladunk előre nem csak a motiváció de személyisége és lelke is szerepet kap. Persze nem kell Hamlett idéző alakítást elképzelni Johnson nagyon ott van, hiteles és kész.Remekül eltalált B B Thornton a simlis zsaru szerepében. Nem papaírmassé figura ahogy a másik ellenfél a Bérgyilkos sem hétköznapi negatív karakter.Túl azon hogy Thornton nyílván mindenkit lejátszik a gyilkos figurája is jól eltalált, irritáló, vonzó és titokzatos egyszerre, szintén érdekes, izgalmas motivációval, jól megrajzolt háttérrel.Ha mindezt nyakonöntjük a bosszú és megbocsájtás ellentétpárját elemző, vallási fennhangoktól sem mentes párbeszédekkel és hangulattal egy erősen kultgyanús mozit kapunk...

Sajnos azonban a történet néhol túl szájbarágós, a remek karakterek több teret, időt is kaphattak volna, és egy merészebb befejezés tényleg az ötcsilagos kategóriába emlte volna...így egy erős négyes, lendületes de egyben elgondolkoztató akciófilm.

Személyszerint pedig a legjobbkor láttam..megtoroltam valakin, valamit..persze nem késsel és pisztollyal, de a tanulság rám is vonatkozhaott volna..nincs sötétenbb út mint a bosszúé..térjünk hát le róla mielőbb ha valaha is ráléptünk egy percre is. :)


Harrison Ford - Vélemények

2017-07-13 23:30.29
Isten-és az Erő- éltesse Ford papát :)


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2017-07-10 21:03.15
Az első 5 évadot én is egyben daráltam..aztán tavaly óta itt a várakozás..:):)


A fegyvertelen katona - Vélemények

2017-07-10 20:20.16
Fénykoromban sem tudtam volna szebben megfogalmazni Rustykám :) Óriási, és ugye ott a zenéje és az utolsó jelenet azzal a spéci kameramozgással.., én komolyan sokadszorra is elrivom magam rajta..:)


Kísérleti könyv - Tervezés topik

2017-07-02 22:21.58
Valaki ?? :) :(


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2017-07-02 22:21.20
"Azért a Rolls-ot elviheti Uram, ha tele tankkal hozza vissza " :)


Mit hallgatsz most?

2017-07-02 22:17.50
http://www.youtube.com/watch?v=h8MAHQhKe7Q

ezt meg ezredszerre is...:)


2017-07-02 22:16.38
Mert hát a Linkin is nagyon más lett...élőben pláne.


2017-07-02 22:16.01
Volt valami a 90es évek végétől nagyjából 2005 ig terjedő időszak NU-metal/alter zenéiben ami azóta teljesen elveszett..sajnos. De lehet csak én öregszem :)


2017-07-02 22:14.35
http://www.youtube.com/watch?v=cowXONMkZpg


Kísérleti könyv - Tervezés topik

2017-07-02 21:47.24
Köszönöm, te is :) :) !

Előbb-utóbb elfogsz. :)


2017-07-02 14:20.48
:):)


Mit hallgatsz most?

2017-07-02 13:58.24
Remek volt a koncert és remélem nem kell mújab 20 évet várni a következőre, még ha Dave Grohl ezzel is poénkodott..:)


2017-07-02 13:57.10
http://www.youtube.com/watch?v=yEUcFYZeiU4


2017-07-02 13:54.38
na csak összejön..


2017-07-02 13:54.18
https//www.youtube.com/watch?v=yEUcFYZeiU4


2017-07-02 13:52.35
[link]


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk