Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Blitz
- Filmbox Premium, 20:00
Hazudj velem
- Cinemax2, 20:30
Hang nélkül
- Viasat3, 21:00
Sötét múlt
- Mozi+, 21:00
Bolondok paradicsoma
- HBO2, 21:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Asszociáció
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
2022-es választás
Szólánc
Orbán Viktor - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Föld invázió aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Rohanás (2010) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
113. Nyomozo1 (2018-09-05 00:00.15)  
Most néztem meg! Ajánlom a filmet mindenkinek!
Óriási ez a film! Izgalmas, akció dús meg minden!!


112. Z79 (2017-07-14 00:02.13) aaaaa
Stilszerűen-odab@sz. Mint a Szikla a rosszfiúknak...

Az, hogy Dwayne Johnson egy szimpatikus-külünösen a régi vágású akciómozikon szocializálódott közönség számára-figura n, nem kérdés. Swarcihoz és Stallonéhoz hasonlóan képes arra is, hogy időnként hülyét csináljon magából a vásznon, és ezért újabb pirospontjár, arról nem beszélve, hogy az évek múlásáavl azért fejlődöképesen bővíti szűkös eszköztárát, és nem egyszer képes valóban "színészként " működni a vásznon.Tehetséges figura, akinek azonban alkatánál fogva nyílván az akció/kaland szerepek állnak igazán jól.

Azonban ahogy hősünk is egyre inkább többre képes mint szigorúan nézni, úgy az elsőre szimpla bosszúfilmnek, neo-noirnak tűnő mozi is sokkal több réteget rejt, és ettől válik emlékezetes, majdnem jeles alkotássá.

Az ismert, ékegyszerű bosszútörténetet ugyanis meglepően erős karakterek,remek tempó , némi filozófiai mondanivaló és egy számomra megdöbbentő csavar színezi.(persze nem kell Harcosok klubja vagy Shaymalan szintű tekerésre gondolni, de mindenképpen meglepő a fordulat, kár hogy utána még szánkba is rágják. )A tempó persze elvárás egy akciófilmnél ezt nem is ragoznám. A karakterek és az üzenet viszont..

A főhős elsőre badass bosszúálló figura, egy régi sérelemmel( megölted alegjobb tesóm, barátom, kutyám, kollegám stb, jól megöllek a legjobb barátoddal, tesóddal, kutyáddal együtt !!:)de ahogy haladunk előre nem csak a motiváció de személyisége és lelke is szerepet kap. Persze nem kell Hamlett idéző alakítást elképzelni Johnson nagyon ott van, hiteles és kész.Remekül eltalált B B Thornton a simlis zsaru szerepében. Nem papaírmassé figura ahogy a másik ellenfél a Bérgyilkos sem hétköznapi negatív karakter.Túl azon hogy Thornton nyílván mindenkit lejátszik a gyilkos figurája is jól eltalált, irritáló, vonzó és titokzatos egyszerre, szintén érdekes, izgalmas motivációval, jól megrajzolt háttérrel.Ha mindezt nyakonöntjük a bosszú és megbocsájtás ellentétpárját elemző, vallási fennhangoktól sem mentes párbeszédekkel és hangulattal egy erősen kultgyanús mozit kapunk...

Sajnos azonban a történet néhol túl szájbarágós, a remek karakterek több teret, időt is kaphattak volna, és egy merészebb befejezés tényleg az ötcsilagos kategóriába emlte volna...így egy erős négyes, lendületes de egyben elgondolkoztató akciófilm.

Személyszerint pedig a legjobbkor láttam..megtoroltam valakin, valamit..persze nem késsel és pisztollyal, de a tanulság rám is vonatkozhaott volna..nincs sötétenbb út mint a bosszúé..térjünk hát le róla mielőbb ha valaha is ráléptünk egy percre is. :)



111. Rtc201 (2016-10-08 10:54.07) aaaaa
Ez qrva jó film, amikor elõször találkoztam vele... 9/10


110. Emylio (2016-03-11 08:04.07) aaaaa
Rock kőkemény volt, és ez jól állt neki. A vége kicsit népmesébe illő, de ez a kategória, néha ezt meg is kívánja.


109. Fehér Tyson (2015-06-10 18:05.12) aaaaa
Nagyon jó film volt, nagyon pörgös. Rock igazi akció szinész, nagyon jól áll neki. Kemény film volt, ilyeneket várok tőle ez nagyon bejött, és frodulat is volt benne élveztem.


108. Rimoczi (2014-07-05 16:33.45) aaaaa
fasza pörgős film


107. Delpiero (2013-07-10 14:33.38) aaaaa - (válasz Mozsika 105. hozzászólására)
Jól emlékszel. :)


106. Santoro (2013-07-09 23:29.04)  
Szerintem ez egy nagyon jó kis film. Minden jó amihez a filmhez kapcsolódik: a történet, szereplők,... The Rock ismét nagyon alakított benne.
Csak azért nem adtam rá 5 csillagot mert vannak ennél jobb filmek is és azokra adtam a maximális pontszámot.


105. Mozsika (2012-05-18 15:36.39) aaaaa - (válasz Delpiero 104. hozzászólására)
Ha jól emlékszem az egyik csávónak a csengőhangja is A jó a rossz és a csúf zenéje volt.


104. Delpiero (2012-05-18 15:00.11) aaaaa
A Férfibecsület rendezője, amolyan 21. századi western stílusban forgatta le ezt a krimi elemekkel megpsékelt akció mozit. Egész pofás és stílusos munkát végzett, aminek igazából majdnem azok a negatívumai, amik a pozitívumai is. A történet ugyanis, olykor többnek akar látszani, mint egy ilyen B-s feelingű mozinál "illene", de a helyzet az, hogy néha tényleg több is. A sztori sokszor látott, de a tálalása mégis friss.
Amolyan 'Sergio Leone óta szabadon', itt is a(z) A Jó, a Rossz és a Csúf mintájára a főszereplő(k)nek nincs neve, legalábbis nem említik. :)
Dwayne Johnson, "áliász" The Rock alakítja a börtönből frissen szabadult "mindenkitszéttépekzordábrázattal" féle hegyomlást, és mivel ezek a szerepek nagyon jól állnak neki, most is jó látni, ahogy nagyjából 30 mondatával, de annál több akciózásával végigtolja(száguldja) a mozit. Ő a SOFŐR, mellette még ott van Billy Bob Thornton, mint a ZSARU, talán mondanom sem kell, hogy magasan övé a legjobb színészi alakítás, és egy vérpofi BÉRGYILKOS is színesíti a triumvirátust, itt picit azért kilógott a lóláb, ami Oliver Jackson-Cohen jelenlétét illeti.
A cselekményvezetés legnagyobb erénye, hogy végig pörög, úgy, ahogy a cím ígéri nekünk. A forgatókönyv egész kellemes krimis csavarokkal is szolgál, persze azért ne gondoljunk Hetedik és ehhez hasonló nagyságokra, szóval az összes panelt láttuk már korábban más filmeknél, de azért dícséretes, hogy próbálták egy kis tartalommal is megtölteni ezt a régivágású bosszúmozit.

10/7


103. Egyszerűsrác80 (2012-03-26 23:35.47) aaaaa
'The Rock" szimpatikus fazon.De tényleg.Van benne valami,amennyit egy akciósztár nyújthat,azt nyújtja.
Ebben a filmben is keményen néz,de ide ilyen tag kell.Bosszúfilm,nemde.Olyasmi...Thornton ismét rutinból hozza a figurát,persze,gondolták,ide minek többet.Amúgy ő is szimpatikus színész,és Carla Guginot is jó látni.Viszont a bérgyilkost játszó emberke mindent sugall számomra,csak félelmet nem.szerintem nem kell ahhoz muzskli hegy,hogy érezzünk valami vadságot a figurán,elegánsan is lehet félelmetes.De nem így,kő gazdagon,luxusban,miközben úgy jön le,unja a banánt.
A sztori nem bonyolult,lehet benne fogódzót találni,sőt,azt is mondhatnám,hangulatos darab.Persze,nem ütött akkorát nekem (trailerjét meg nem is láttam),de azért nem feszengtem székemben,amíg néztem,a szikla a gránitarcával elvitte a filmet.A zene bejött,volt egy vagány amcsi verda,meg Ferrari,meg...
Nem biztos,hogy újra fogom nézni,de egynek egész jó volt.Kb.azt kaptam,amit vártam.


102. Marius Crowen (2012-03-01 21:48.07) aaaaa
Rohanós kritika, a Rohanásról:
Tegnap előtt este: a DVD lejátszó távirányító gombján az ujjam. Gőzöm sincs, mit fogok nézni. Alapvetően rühellem elolvasni azt, hogy miről szól egy film, maximum a DVD borítóját nézem meg a neten, ha az jónak ígérkezik, esetleg a trailerét. Általában színész centrikus vagyok, ha látok egy szerintem jó színészt, akkor kíváncsi vagyok a mozijára is. Különben is előre tudni, hogy kb. miről van szó, és akkor hol a meglepetés. Viszont erről a filmről semmit sem tudok, nem baj sokszor jól sülnek ezek meglepetés filmek. Előveszem barátomat, a tollat, és leírom a gondolatokat, amiket látottak szülnek, a néha beteg agyamban. Na, vágjunk bele:
1. Na, egy kigyúrt állat, biztos nem Schwarzi, az már nagyon vén, egy ilyen szerephez, de legalább főhősünk nem illegeti mű ártatlansággal feszes izmait a kameráknak. Amolyan „lepislogom rólad a bugyid kislány” módra. Plusz egy pont neki azért.
2. Na, ne! Börtönfilm. Van Damme Börtöncsapdája, és a Fortess filmek után, egy életre kiábrándultam, a milyen kegyetlen is a börtönélet filmekből. De úgy látom, ez a fickó épp maga mögött hagyja a rácsokat. Na, megúsztuk, a 80-90-es években unalomig ismételt szökjünk meg a börtönből történetet. Fel is lélegeztem.
3. Nem rossz poénok. Szeretem, az ilyen faarccal összeszorított fogak mögül kipréselt jéghideg poénokat.
4. És ki ez a fickó? Na, várjunk csak. Ja, igen! Hát persze! A Skorpió király, na, nem a gagyi folytatásokban, hanem az eredetiben. Be kell vallanom, a vállközépig érő, hosszú fekete hajával nekem jobban tetszett. Na, igen, hosszú hajú férfiak mindig is a gyengéim voltak. De ez valami új. Az tipikusan csendes őrült figura, amit hoz. És a zsaru is érdekes. Egy remegő kezű alkoholtól és drogoktól széthullott zsaru, akit amolyan agy halott állapotban tart a meló.
5. Még egy jó pont, hogy elég sokáig csak úgy nézzük az eseményeket és próbálunk rájönni, hogy mi hogyan kapcsolódik egymáshoz, mire kiderül, hogy mégis csak egy bosszú filmről van szó.
6. De ez a bérgyilkos, na, ez minek kell ide! Olyan, mint közkatonát küldeni a terminátorra. Arról nem is beszélve, hogy ez úgy bele van zúgva saját magába, hogy csuda, hogy nem csókolózik a tükör képével. Olyan érzésem van, mintha egy törpét küldtek volna harcba egy óriás ellen. Főhősünk maximum akkor halna meg, ha saját magát nyírná ki… más módszerrel elég nehéz lenne eltenni láb alól. Ennyi szépség hiba elmegy…
Összefoglalva: Egy majdnem tipikus bosszúfilm. Erős hangsúllyal a majd nemen. Folyt. köv. filmben.
A szereplők kiírását megvártam, és jó alaposan megjegyeztem a fickó nevét, akiről csak a Skorpió király jutott eszembe. Azt hiszem tévedtem, amikor, úgy gondoltam az igazi akcióhősök már rég kihaltak, akik még említésre méltóak lehettek volna. Most kivételesen jólesett tévedni.


101. Marius Crowen (2012-02-29 12:47.38) aaaaa
Kifejezetten tetszett..pont abban nem élveztem volna semmit..ha csak ölt volna halomra.


100. Fsylv (2011-12-31 14:34.01) aaaaa
teljesen rendben van a film


99. Mozsika (2011-11-14 07:52.29) aaaaa
Vannak azért jobb akciófilmek is.


98. Jjjjjjj (2011-10-22 18:08.22)  
Jó ez


97. Kiskeszi (2011-10-15 21:44.35) aaaaa
Nem nagyon néztem ilyen témájú filmeket, úgyhogy max a Kill Bill a viszonyítási alapom, ami mondjuk nekem nem annyira tetszett. Azért adtam 5 csillagot mert pont azt kaptam amit vártam, jól szórakoztam. A szereplők érzelmi sokszínűsége fogott meg leginkább, tetszett hogy nem válogatás nélkül ölt meg minden útjába kerülőt. Az akció mennyiség pedig nekem pont elég volt.


96. Ali1998 (2011-10-11 20:23.13) aaaaa
Ami nekem a legjobban tetszett,az a film zenéje.
Főleg az elején,amikor elkezd futni!


95. FRU5T (2011-10-10 11:12.31) aaaaa
Amit hiányolok, és általában kimarad, a legvége, mi történik a "főhősünkkel" mindezek után.


94. FRU5T (2011-10-10 11:10.53) aaaaa
Az akciófilmek nem tartoznak a kedvenceim közé, de amiben The Rock játszik azt általában megnézem, mert vérprofi. Jobban tetszenek azok a filmek, amikbe verekedik, mintsem lövöldözik, de nagyságrendekkel jobban adja elő, mint például Seagal :)


93. BaraMary (2011-08-13 20:44.40) aaaaa
Huh.. egyébként sem tetszenek az ilyen vastagnyakú tagok XD de ez a film háát nem is tudom.. :D na kb ennyi XD


92. Ibcsi80 (2011-07-21 16:57.21) aaaaa
Kár az időt pazarolni erre a filmre...


91. Haka210 (2011-06-24 22:10.55) aaaaa
Nagyon jó film volt! Izgalmas, pörgős és sok jó zene, jó rendezéssel.
SPOLIER
Legjobb jelenet, amikor a rádióba meghallja, hogy a néger fószer nem halt meg és már pördül is meg a kocsival, de az se gyenge amikor a rendőr először megy helyszinelni.


90. Delpiero (2011-06-09 19:03.17) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 89. hozzászólására)
Igen, és pont emiatt a bátrabb alkotószellem miatt nem lett sikeres a film.
Az alattam szólok többsége pedig az "ezerszer" látott jelző miatt kevéslik a filmet, pedig szinerintem egy ilyen bosszúmoziban az elvárásokat hozni kell, itt pedig még forgatókönyvet is írtak, ha nem is Oscar gyanúsat persze.
Nekem nagyon is bejövős film, vagy ahogy írtad...szerethető!


89. Az utolso szamuráj (2011-06-09 18:48.28) aaaaa
A Rohanás pont attól nem lett jó film,amitől mert eltérni a szabvány akciófilmes kerettől.
The Rock nyálas vígjátékokban,és még balettozik is:no,ne már.Pedig ez a hatalmas ember,akinek a hátán nyugodtan gombfocibajnokságot lehetne levezényelni,mostanság ilyesmiket vállalt be.Jó,megoldotta azt is,de az a Fogtündér...medve anyám aki eltévedt a málnásban.
Kellett már,hogy valamibe keménykedjen,komolyan.
Nomost eleddig mindig azt mondtam,ebből a paliból sugárzik valami kedvesség is:hát itt alaposan rácáfolt mindenre.Olyan zorán nézett az első egy órában még a fa odvában dolgát végző szúra is,hogy az önként ajánlotta fel magát a harkálynak,az embernek pedig valahol nagyon máshol támadt volna kedve lenni,és emiatt még a hopponálást is gyorstalpalón elvégezte volna.Magam nem vagyok apró kiskölyök,van fight mögöttem jópár,de itt hamarjában a papírzsepimet lengettem volna Johnson felé,olyan volt a fizimiskája,a megjelenése és az egész krapek habitusa önmagában.
Ideális volt erre a szerepre hát.
A mozi mintha Clint Eastwood zsánerfilm lenne,jónéhány embernek nincs neve ugyebár,-mondjuk,a filmvégi csavar épp emiatt van idő előtt lelőve.Driver szó szerint betonkemény,de van valami igazsága,más kérdés,hogy a filmbéli egyébb mellékszálakat miért kellett beleerőltetni a moziba...zsaru a családjával és elhibázott életével nomeg a hősszerelmes killer,aki kőgazdag,de hülye is egyben,hisz távpszichiáterezik az egész műsoridő allatt.Huh,ha ezt egy Bronson féle mestergyilkos látta volna....
Nagy kérdés,hogy a kis tipp-topp fiú játszó Oliver-Jackson Cohen mennyire volt alkalmas a szerepre,véleményem szerint nem a fizikuma miatt baklövés,hanem mert a legapróbb veszélyérzetet se hozta személye.Billy-Bob Thornton persze most is kisujból nyomatta,mit illik,rá kár is szót vesztegetni.
A film pedig az elején kellemesen dübörög,néhol durva és dörzsis aztán előjönnek a morális kérdések,a múlt és a végére néhány könnycsepp is...ki-ki gondolkozzon el róla,mennyire volt számára átérezhető a dráma.Hogy pedig a finálé milyen gyatra lett,ne is beszéljünk róla,ez itt még mindig az álomgyár.
Mégis,mocorog bennem valami,hogy a Rohanás minden tévedése ellenére is egy jobbfajta bosszúmozi volt,ami próbállt szakítani bizonyos borzasztó egyszerű és parasztos hagyományokkal:talán az alkotók bátortalanságán múlt,hogy ez nem jött össze,és valahogy kicsit semmilyen lett az összkép,ám mégis nézhető.
Sőt,akár szerethető is.


88. Geah (2011-06-09 14:00.50) aaaaa - (válasz G-ergo 86. hozzászólására)
a jógát kihagytam volnna belőle


87. Törölt felhasználó (2011-06-09 13:35.29) aaaaa - (válasz G-ergo 86. hozzászólására)
:D:D


86. G-ergo (2011-06-09 12:27.41) aaaaa - (válasz Geah 85. hozzászólására)
És akiket említettél, milyen faszán festettek volna, mondjuk jógázás közben. Valóban!



85. Geah (2011-06-09 12:00.46) aaaaa
jó film volt de lehetett volna jobb is.a bérgyilkos szerepére nem egy ilyen nyálas kis buzit kellett volna választani mert ez nem volt méltó ellenfél.inkább danny trejo,Vinnie Jones vagy Michael Madsen kellett volna.azért nem egy egyszer nézős mozi!


84. Jason13 (2011-06-06 15:43.50) aaaaa - (válasz Delpiero 83. hozzászólására)
Mellépofázás az azért akad,ami nem ártott volna,az az akció,kár hogy ez nem nagyon volt benne.


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyomozo1, 2018-09-05 00:00113 hsz
KeresemXXX007, 2011-02-04 20:473 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk