Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Roger nyúl a pácban
- Mozi+, 07:40
Szerelemre hangszerelve
- Film Café, 07:40
Totál gáz
- AMC, 07:40
Derült égből szerelem
- SuperTV2, 07:55
Vadócka
- Moziverzum, 07:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
P.S. I Love You aaaaa
Juliette Binoche aaaaa

 

Rick Blaine hozzászólásai

Ugrás Rick Blaine adatlapjára


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2013-06-05 12:51.17
Kedves BlackMoon!Hálás lennék ha egy privát üziben (campari@vipmail.hu)megírnád,persze ha nem túl nagy kérés és tiszteletben tartva a többieket akik úgyszintén nem olvassák a könyvet csak úgy nagyvonalakban, hogy a tetves Lannisterek közül megdöglik e valaki, (bocsánat a kifejezésért, feldúlt állapotban vagyok).
Stark elfogult vagyok.Megpróbálok visszafogottan fogalmazni: azok közé a rajongó tábor közé tartozom akik a sorozatot nézi. Menet közben szerettem volna elkezdeni a könyveket kiolvasni, de valahogy a harmadik évad kilencedik részt láttán, valahogy elment tőle a kedvem. Sok előttem szóló kritikát olvastam és többnyire mindenkiből a negatív hatás jött le. Teljesen tiszta, hogy nem csak a Starkok a főszereplők, viszont azt hozzá kell tenni, hogy az legszimpatikusabb a többi családok közül. Amikor elkezdtük (párommal együtt) nézni az első évadot, rögtön a Starkok tetszettek benne, meg ahogyan minden Stark tagnak lett egy saját farkasa, ez nekem nagyon bejött (a benne szereplő farkasok hűségesek, megvédik gazdáikat).Elég érdekes számomra hogy a sorozatban minden szeretetre méltó ikont kinyírnak benne. Nem tudom miért jó ez az írónak. A sokkoló hatás kedvéért kellett a 9-ik részben egy füst alatt aljas módon kegyetlenül megölni Robb Starkot, az anyját Catelyn Starkot, és Robb feleségét Talisa-t (akiért kár volt,szép pár voltak együtt). Nos számomra itt a vége fuss el véle. Elég viccesnek tartanám hogy a megmaradtak közül, mármint aki egyáltalán megéli majd az utolsó évadot, mert szerintem az író maga sem tudja mit akar, csak nyírogat össze-vissza mindenkit (biztos belefáradt az írásba, így egyszerűbb), ja hol is tartottam: ja, igen, hogy majd tizenéves tini-humik fogják megvívni háborút látnoki képességgel meg egyébb hókusz-pókusz baromságokkal? Én régi módi vagyok és azért csak elképzeltem magamban hogy majd egyszer Robb Stark például Jamie Lannisterrel harcol(Jamie előbb kiesett a sorból, kezetlenúl tekereg valahol)vagy valahogy ilyen módon kellene zajlódni az eseményeknek. Na az meg hogy később lecserélődik az egész társaság végleg betette nálam a kaput. Bele lehet tenni az új szereplőket, de ezáltal nem kötelező elintézni a JÓKAT.


Közellenségek - Vélemények

2009-08-11 08:06.52
Remek gengszteres film Michael Mann módra. Depp és Bale jó választás volt. Ismét nem lehetett eldönteni hogy kinek az oldalán álljunk: rabló vagy pandur. Ez pusztán szimpátia kérdése. Olvastam az előttem szólókat, sokan Szemtől szemben sikerfilmet vártak és emiatt csalódottak. Én szerintem nagyon jó film volt, kellemes zenével. Ha a mércéket tekintjük meg lehet nézni milyen elcsépelt ultragagyi akció filmeket készítenek mostanában.
Ja igen, a tipikus Michael Mann stílus: Rabló- pandur, bankrablás, kézi kamerás felvétel, utcai lövöldözés, kiváló akció jelenetek.
Összegezve: nem fognak csalódani azok akik megnézik (ha lehet moziban).


Napsütötte Toszkána - Vélemények

2009-08-02 12:02.30
Egy nagyon jól felépített könnyed, szórakoztató romantikus vígjáték. Női színésznők közül Diana Lane a kedvencem. Diana természetes szépsége, könnyed játéka valamint Toszkána sajátos hangulata magával ragadja az embert. Egy pillanatra eljátszottam a gondolattal hogy mindent hátra hagyva szívesen elköltöznék Toszkanára.
Nekem kifejezetten tetszett a film.


Nem vénnek való vidék - Vélemények

2009-04-21 10:12.54
Zseniális! Kifinomult,elgondolkodtató thriller. Nagyon egyedi darab. Javier Bardem remekül játsza a kegyetlen bérgyilkost. Két dolog amitől egyedivé válik ez a film:
1, A bérgyilkos precizitása, szokatlan fegyvere ("légpumpás szögbelövő"), hangtompítós puska.
2, Josh Brolin és Javier Bardem macska- egér játéka, amelyet a rendező testvérpáros igen feszűlt tempójuvá,idegtépővé tudta tenni.
Aki nem szereti az elvont, elgondolkodtató thrillereket az ne nézze meg.


Mad Max - Vélemények

2009-03-30 19:59.43
A Mad Max kétségkívűl egyedi darab. Kemény brutális jelenetei emlékezetesek maradnak. Ez a film új műfajt teremtett az akció- scifi területén. A rendező egy különleges, ami inkább félelmet keltő atmoszférát termtett a sivár jövőröl. Nagyon jól ábrázolja a motoros banditák kegyetlenkedését, valamint Mad Max bosszúhadjáratát.
Az első rész számomra nyomasztó jellegü, de pont ezért ilyen hatásos.


A nagy Lebowski - Vélemények

2009-03-30 19:41.43
Nagyon szórakoztató film. Amikor elkezdődik a film és megjelenik a boltban "Töki" az ízléstelen ruhájában készen vagyok a nevetéstől. Jeff Bridges kitűnően játsza a szerencsétlen, lecsúszott tekést. De John Goodman és Steve Buscemi is kiválóak.


Szemtől szemben (1995) - Vélemények

2009-03-30 19:34.41
Egyszerűen tökéletes. Kár is lenne kifejteni, hiszen az ellőttem szólók már megtették. A mai napig a leghatásosabb film.


Bugsy - Vélemények

2009-02-20 13:40.53
Hát ezaz! énsem értem miért a 3883-ik helyen áll. Pedig baromira jól kidolgozott, kifinomúlt stílusu gengszter dráma. Sajna ezt kell elfogadni, a sok divat gengszter film rajongók leragadtak a Keresztapánál. Akinek van egy kis érzéke a filmekhez az megnézi a Bugsy-t. Warren Beatty-nek nagyon jól állnak a gengszter filmek (Bonnie és Clyde), csak a vége mindíg tragédia.
Összegezve: impozáns gengszter dráma, amihez egy kis vígjáték is társúl.


Keserédes élet - Vélemények

2009-02-16 13:29.31
Én sem értem miért a bosszú címet kapta, pedig sokkal jobban hangzik a keserédes élet. Az angol cím: Bittersweet life, én németet tanulok de az amtőr angol szókincsemből kiindulva én is Keserédes életet fordítottam.
Na mindegy hagyjuk a címet.
A film zseniális. Nem egy elcsépelt akciófilm. Hát igen, a Hollywood-i akciómoziknak annyi. Ezt arra értem hogy az amerikai akciófilmek arról szólnak hogy halomra lövik egymást és a végén a "főhős" tarol és megmenti álmai nőjét. Ezzel szemben a Keserédes élet vége nem Happy End. Tulajdonképpen a műfaját tekintve dráma- akció, kiváló alakításokkal.
Nekem is feltünt az éjszakai részeknél Michael Mann féle felvételek. Maga az öltönyös motívum is egy kicsit rá emlékeztet. Bár lehet hogy csak én látom így.
Összegezve: azok figyelmébe ajánlom ezt a filmet akik a hagyományos piff-puff, dirr-durr filmeket már unja és egy kifinomultabb akciót szeretne látni.
UI: majdnem kifelejtettem: azért van benne egy-két brutális jelenet.


Hidalgo - A tűz óceánja - Vélemények

2008-12-27 08:55.21
Egyszerűen mesés! Semmi túlzás, semmi technikai trükk. Kellemes kikapcsolódó kalandfilm. A színészek nagyon jól játszanak. Na igen, a vége egy kicsit szomorkás, de ez így van rendjén. Nemcsak egyszeri nézésre való film.


Collateral - A halál záloga - Vélemények

2008-10-21 12:30.40
Elárulná nekem valaki hogy ez a nagyon jó film miért a 2737-ik helyen áll? Az első 100 között kéne állnia.
Szerintem mindenki rákereshetne a rendező nevére: Michael Mann, és megláthatnák milyen egyedi, király filmeket rendezett. A Collateral is ide tartozik.


A halál kamrája - Vélemények

2008-10-13 21:46.03
Egy rakás szar. Amikor még nem láttam a filmet, azt olvastam róla hogy a bárányok hallgatnak-hoz hasonlítják. Na mondom biztos tuti kis horror lesz ha ilyeneket írnak róla+ az is hozzá tartozik hogy a franciák is nagyon jó filmeket tudnak csinálni. Na de ez valami borzadály.
Áhhh!!! többet nem is írok róla mert csak tovább hergelem magam.


Mr. Brooks - Vélemények

2008-10-13 15:59.51
Nos, ami azt illeti 2 nap alatt 3-szor néztem meg a filmet.Nekem nagyon bejött. Szerintem a szereposztás is kiváló. Nem tudom hogy kinek mi baja van Demi Moor-al de szerintem nagyon dögös és jól játsza a zsarut. Azt aláírom hogy a magyar hangja nem valami jó. Imponált ahogy Kevin Costner a sorozatgyilkost játsza.
Valamint az is bejött hogy tele van kiszámíthatatlan részekkel. Ütős thriller.


Batman - A Sötét Lovag - Vélemények

2008-08-25 07:26.37
Hát igen, Christopher Nolan ismét bizonyította rendezői tehetségét. A legjobb Batman film. A két és fél óra tele van meglepetésekkel, kiszámíthatatlan fordulatokkal. Heath Ledger mesterien alakítja Jókert. Számomra nagy meglepetés volt Kétarc (Harvey Dent) megjelenése a filmben, ami szerintem még izgalmasabbá tette a filmet, tekintve azt a tényt hogy a filmelőzetesben nem mutatták hogy ő is játszik. Úgy gondolom direkt hogy legyen bőven meglepetés.
Összefoglalva: az egyik legjobb film amit valaha láttam (moziban pedig még hatásosabb).


Elemi ösztön 2. - Vélemények

2008-08-02 17:25.44
Egy kalap sz*r. Ha lehet így fogalmazni.Nem volt rossz gondolat elkészíteni a 2-ik részt, de az 1 rész óta eltelt 14 év, és azóta rengeteg ehhez hasonló film készűlt. Nem beszélve arról hogy az első részt jóval felűl kellett volna múlnia. Nem értem hogy miért nem Paul Verheven készítette el a folytatást? Ha valaki tudna rá válaszolni megkösszönném.
UI: Dobó Kata: K**va nagy szerepe volt.


A tökéletes trükk - Vélemények

2008-07-27 13:52.06
Eszméletlen hogy mennyire jó rendező Christopher Nolan. Csak jó filmjei vannak, kivéve: Álmatlanság. De ettől eltekintve ha egy rendezőnek legalább 3 filmje nagyon jó, az a legjobb rendezők közé tartozik, szerintem.
Úgy gondolom hogy a film tartalmaz kellő meglepetéseket, elejétől a végéig. Az utolsó filmkockák nagyon izgalmasak.Az utóbbi évek legkiemelkedőbb színésze Christian Bale, aki egyre jobb filmekben játszik (Christopher Nolan felfedezetje), ígéretes tehetség, csak így tovább.


Amerikai pszicho - Vélemények

2008-07-25 20:51.52
Christian Bale ezzel a filmel vált ismerté, legalábbis szerintem. Nagyon jól játsza el a pszichopatát.Bret Easton Ellis azonos című regényéből készűlt film egy kicsit lightos-ra sikerűlt véleményem szerint. Habár az is igaz hogy mindazt amit a könyv tartalmaz szinte lehetetlen lett volna film vászonra vinni. De ettől eltekintve tartalmaz brutális jeleneteket: a baltás rész, valamint láncfűrésszel kergeti a lányt.Először a filmet láttam, de miután megtudtam hogy regény alapján készűlt elolvastam a könyvet. Bevallom azért a könyv egy hajszállal jobban tetszett. Christian Bale-t ettől a filmtől kezdtem el tisztelni és kedvenc színészem lett. Hallottam hogy van 2-ik része is, de már nem ő játsza a főszereplőt. Ha valaki tudna mondani egy kis infót hogy milyen a film ,azt megköszönném.


Collateral - A halál záloga - Vélemények

2008-07-25 19:35.03
Tipikus Michael Mann film. Profi rendező, kiváló színészekkel, jó történettel. Látszik hogy nem egy elcsépelt akciófilm tele hullákkal, hanem egy szuper akció-thriller megfelelő számú hullákkal, mesteri akció jelenetekkel. Kedvenc jelenetek: a taxiban ül Tom Cruise és Jamie Foxx és átmegy előttük egy farkas, valamint a feledhetetlen diszkós jelenet.


Elemi ösztön - Vélemények

2008-07-25 12:54.23
Már megadtam az ötöst, de a hozzászólásaimnál nem jelent meg, nem tudom miért, csak nem rég regisztráltam magam.


2008-07-24 19:25.05
Az erotikus-thrillerek közül világ klasszisnak számít. Az Elemi ösztön után számos ilyen fajta thrillert próbáltak rendezni (Dermesztő szenvedélyek, Az éj színe) de sikertelenűl. A '90-es évek elején készűlt, és máig megálja a helyét. Nem volt rossz gondolat elkészíteni a második részt, de a rendezés, valamint a színészek összeválogatása harmat gyenge. A rendezést rá lehetett volna bízni Paul Verhoeven-re.
Egyébként szerintem bármikor nézhetős film. Csakis ötös osztályzatot érdemel.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk