Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Férfibecsület
- Mozi+, 13:55
A Goldman-ügy
- HBO, 14:15
Alkonyat
- Paramount Network, 14:45
A piszkos tizenkettő
- Film+, 14:55
A smaragd románca
- Moziverzum, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A Moszkitó-part (sorozat) - Vélemények
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Shirley MacLaine - Vélemények
Szólánc (filmek nevével)
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Finch aaaaa
Rachel Kerbs aaaaa

 

Fórum - Keserédes élet - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Iszonytató Huttyogány (2020-08-15 20:34.38) aaaaa
Úgy veszem észre, hogy a koreai filmek vagy qrvára zseniálisak vagy pedig kibaszottul szarok. Átmenet nem igazán van.(Szerencsére sokkal több a zseniális...) Ez sajnos az utóbbi kategóriába tartozik.


10. Nyolcadik utas (2011-10-20 09:29.29) aaaaa
Akciói ellenére lassú tempójú, stílusos film érzelemmel, humorral és brutalitással. Számomra nem minden jelenet során találtam meg pontosan az ok-okozati összefüggést, de nem is kell mindig mindennek szájbarágósnak lennie.
Többször nézhető, izgalmas film. Kenterbe ver sok amerikai "mocskot".



9. Weser (2011-07-14 12:56.23)  
Tipikus átlagos, közepes, egyszernézhető akciófilmnek tartom. Az olyan filmeket, amelyekben a bosszú végrehajtása a cél, már egy kicsit unom, ezért ez a film se tudott annyira lekötni. Egyszer azért amúgy símán meg lehet nézni, mert nem rossz.


8. Hopkins (2010-05-18 12:11.10) aaaaa
Nekem is tetszett volna ha a főhős a film második felére nem megy át terminátorba. Így egy kicsit rossz szájízzel álltam fel megtekintése után.SPOILER!!! Már azt is nehéz volt megemésztenem hogy kb (ha jól emlékszem és biológiai ismereteim sem a nullával egyenlőek) 5-6-szor jól vesén szúrják de főhősünk minderre fittyet hányva harcol tovább, na de a végén a bumm a fejbe után is akciózgat, na az azért már vicces volt. SPOILER VÉGE!!! Amúgy tényleg stílusos, ahogy a legtöbb keleti film, ha kicsit hihetőbb lett volna sima 4 csillag, így csak 3. (tudom, csak film, el kell vonatkoztatni a hihetetlen jelenetektől, de én erre mindíg azt mondom hogy amíg nem pl sci-fi-ként vagy fantasyként stb adnak el egy filmet addig engem igenis zavarnak ezek a dolgok)


7. Katan (2009-08-24 00:37.46) aaaaa
Nekem is halálom ez a film, sztem nagyon jó, és Lee megint nagyot alakít. <33333


6. Dark Bakter (2009-02-23 08:45.11) aaaaa
Remek film! Izgalmas, nagyszerű látvány világú, hangulatos alkotás!
Kellemesen véres, helyenként brutális film!
Nagyon jó véleményeket olvastam Róla, olyanoktól, akiknek adok a vélemyényére... Így amikor a kezembe akadt DVD-n, seperc alatt megvettem...
Péntek este meglestem...
Valóban színvonalasabb, mint a legtöbb elcsépelt hollywoodi akciófilm...
A történet remek, és az hogy nincs benne happy end, az ugyancsak felértékeli a filmet! Egy remekbe szabott bosszúhadjárat... Semmi üresjárat, semmi felesleges duma, semmi a történethez nem passzoló giccses baromság!
A kellemesen véres akciók mellett, ráadásul egy-egy humorosabb pillanat is van a filmben... Ez ugyancsak frankó a filmben!
A karakterek jól kidolgozottak, nem ripacskodnak... Sajnáltam a főhőst, de ez egy ilyen műfaj... Az egész film hangulatához, nagyon jó passzolt a film befejezése...
A zene csodálatos és hangulatos!
Nem bántam meg, hogy meglestem... Remek film! Színvonalas... Izgalmas, véres! Érdemes megnézni!


5. Domokos_alpar (2009-02-21 15:19.56) aaaaa
na ez durva volt :)


4. MrMojoRisin1 (2009-02-17 12:27.14) aaaaa
A cím... Ha ide a filmkatra azért került be a film mert én kértem, akkor én azért mondtam ezt a magyar címet, mert a Titanicon, mozikba így forgalmazták. Hogy végül miért lett Bosszú, gondolom volt egy forgalmazó csere (persze ez nem biztos) az meg úgy gondolta, hogy így jobban eltudja adni, mint a Keserédes élettel, ami inkább hajaz egy Fellini filmre, és ugyebár azért nem kapkodnak annyira a vásárlók.:)


3. Rick Blaine (2009-02-16 13:29.31) aaaaa
Én sem értem miért a bosszú címet kapta, pedig sokkal jobban hangzik a keserédes élet. Az angol cím: Bittersweet life, én németet tanulok de az amtőr angol szókincsemből kiindulva én is Keserédes életet fordítottam.
Na mindegy hagyjuk a címet.
A film zseniális. Nem egy elcsépelt akciófilm. Hát igen, a Hollywood-i akciómoziknak annyi. Ezt arra értem hogy az amerikai akciófilmek arról szólnak hogy halomra lövik egymást és a végén a "főhős" tarol és megmenti álmai nőjét. Ezzel szemben a Keserédes élet vége nem Happy End. Tulajdonképpen a műfaját tekintve dráma- akció, kiváló alakításokkal.
Nekem is feltünt az éjszakai részeknél Michael Mann féle felvételek. Maga az öltönyös motívum is egy kicsit rá emlékeztet. Bár lehet hogy csak én látom így.
Összegezve: azok figyelmébe ajánlom ezt a filmet akik a hagyományos piff-puff, dirr-durr filmeket már unja és egy kifinomultabb akciót szeretne látni.
UI: majdnem kifelejtettem: azért van benne egy-két brutális jelenet.



2. Az utolso szamuráj (2009-01-06 16:41.11) aaaaa
Nomost ez a film kis,hülyeségeket forditó hazánkban a Bosszú cimmel jelent meg,mert az olyan frappáns,betűköltségkimélő,no meg vezérmotivumot azonnal megragadó,taps ,hajlongás,halálra kövezés,de alsó hangon munkahelyváltoztatás kényszeritő eszközökkel.
Ji-woon Kim Két Nővér cimű munkája azon ázsiai thrillerek közé tartozik,mely más szinű bőr birtoklásával is kifogástalanul élvezhető,ráadásul a többedszerre unalmasnak látott horrorpanelek-ugymint a szellem kinézete például-nem tudom miképpen,de müködik filmjében,nem is akármilyen rémületfaktorral.Ez a mozi távol áll a rémületkelltéstől,ám más zsánerben alkotott vele remeket.
Jónéhány külföldi kritikus is az Old Boy mozival hozta rokonságban,én azért azt ennél mélyebb mozinak vélném,és tulajdonképp két jelenet emlékeztetett igazán Park Chan-wook klasszikusára,a többi John Woo-Tsui Hark nyomvonala inkább a rendezőre jellemző stilisztikai eszközökkel.Már a kezdőjelenetek megadják a mű alapritmusát,Sun Woo tökéletes eleganciával étkezik,majd pár perc múlva néhány ,magát keménynek gondoló bünözőt tanit moresre úgy,hogy eleganciájából semmit nem veszit a remekül megkoreografált akcióscénában sem.A fotózás elképesztően erős és a fekete éjbe burkolt város fényei Michael Mann- szerű milliővel ruházzák fel a filmet,a karrakterek egytől egyik zseniálissak,kidolgozottak és egyéni szempontok alapján teszik azt,ami elvárható tölük,abből következően tulajdonképp a munka csavarmentes és talán klissésnek is betudható,ám Ji-woon Kim izt ad neki,érzetet,atmoszférát,ami a viszonylag hosszabb bevezetést is sikeresen áthidalja.Meglepő,hogy a rendezőnek humorra is futotta,persze ez is inkább feketés,és mindvégig ott az erkölcsi elkötelezettségünk a hajdani végrehajtó mellett,aki persze jóképű és nyakig véressen is Choe Yun-Fat-ot idézően sármos,a hires ázsiai szinésznek legendája amúgy végig a filmre vetül,sőt a régi Delon mozik karrakterei is beugorhatnak.A zene autentikus és sokszor szivet tépően gyönyörű,az akciójelenetek pedig azért próbállnak a hihetőség határán egyensulyozni,itt töltenek is,nem repkednek a küzdők,nincs John Woo féle halálbalett,persze a "berseker" megszállottság itt is több emberen átsegiti hősünk.Egyfajta melankólia lengi körbe a mozit,a főhős egy kérdés feltevése miatt küzdi át magán mindenkin,neki célja,önnön drámája és holtestekel kikövezett útja van,hogy aztán-mint minden valamirevalló drámában-megbékéljen az elkerülhetetlennel,persze addigra teste már több golyót nyelt be-nem beszélve egy durva késelésről-mint egy kiszolgált SWAT golyóálló mellény.Ha nem is tökéletes mozi,de műfajának egyik legjobbja költőisége,szellemisége folytán,és a remekül kidolgozott olomzáporos-vérfröccsenős akciójelenetek talán azokkal is megkedveltetik,akik nem szeretik,ha egy akciófilmbe stilus,ész és szellemiség szorult.
Nekik azért megsugom,nincs igazuk.


1. MrMojoRisin1 (2008-08-06 15:35.54) aaaaa
Ji-woon Kim a zseniális Tale of two sisters után készítette el ezt a bosszú mozit, mely sok helyütt emlékeztethet az Oldboyra, mégis teljesen más. Magyarországon – a Tale of-hoz hasonlóan – a Titanic film fesztiválon mutatták be, sajnos azóta sincs hír DVD forgalmazásról, pedig megérdemelné ez is. A nyugati filmeket kedvelőknek is könnyen emészthető történet, szépen freccsenő vér. Persze a főhősnek több élete van mint kedvenc háziállatunknak, Cirmosnak, ennek ellenére egy végig koherens film, ahol ütnek-vágnak, agyakat robbantanak. Ha Ji-woon Kim most elkészült westernje csak fele ennyire jó lesz mint, ezen két műve, akkor minden beruházott pénzösszeget megér.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIszonytató Hutty.., 2020-08-15 20:3411 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Keserédes élet adatlap
Eredeti cím: Dalkomhan insaeng
Évszám: 2005
Rendezte: Jee-woon Kim
Szereplők: Jung-min Hwang, Yu-mi Jeong, Ku Jin, Hae-gon Kim, Roe-ha Kim...

További információk

Szereplők fórumai
- Byung-hun Lee - Vélemények
- Jee-woon Kim - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk