Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szarvasbébi aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Godot hozzászólásai

Ugrás Godot adatlapjára

1 2 3

Életrevalók - Vélemények

2013-07-26 08:05.55
Az idézett szó nem a stílusom, de éppen arra hívtam fel a figyelmet, hogy a zsenge korosztályokból mindegy, minek hívják, csak jöjjenek és nézzék. Elborzadok, ha olvasom, hogy "behaltam tőle", s még sorolhatnám. De aki ezt a beteg megjegyzést teszi, az már legalább megnézte, és óriási dolog a Pókemberek világában.
Godot-ra mindig érdemes várni, bár még senkinek nem volt szerencséje hozzá. :)


2013-07-02 07:35.42
Hogy magáról a filmről nem szóltam, az nem véletlen. Egyfelől csak tucatnyi közhelyet puffogtatnék, s ezzel semmitmondóvá válna az egész. Másrészt, annál ez a mozi sokkal sokrétegűbb, semmint elintézzem privát koordinátákkal. Ezekből ki-ki csipegethet magának. Vagy tizedszerre is magába tömheti, mint én. Vevő vagyok a rendkívül természetes poénjaira, ugyanakkor a rendre felbukkanó megrendítő pillanatokkal pikk-pakk leszállít a földre. Sok ilyen van: csak egy perc, de mennyi fájdalom van pl. az irodaház előtt leskelődő -vágyódó gyermekké váló- Driss-ben, amint a Maseratiból kukkolja güriző nagynénjét. Attól nagy a film, hogy megeteti a desszerttel a keserű pirulákat is. Ezért sokkal erősebben kívánjuk az olyan harsány beszólásokat, mint "a versike végén kérdezze meg, költőkém, hogy hány kiló?", vagy a "bal lábbal keltem fel, ezt a hülyét". Az operáról nem is beszélve, vagy éppen a napi kiengesztelő croissant a hajcsattal... és a csendek... a csendek azok perfekt beszélik minden ember nyelvét.
Oké, lehettem volna rövidebb is: kevés az öt csillag.


2013-07-02 06:41.16
Egy pillanatra sem éreztem, hogy életről-halálról szólna a film. Köze nincs hozzá. (Szerencsére az sem igaz, hogy minden percére jut egy poén). Sőt, még az sem érdekel, hogy megtörtént-e: a mozinak az a dolga, hogy lehetőleg minden alkalommal elhitesse ezt velem. Nyilván kinek-kinek az élettapasztalata árazza be a drámák súlyát, sodró erejét. Őszintén sajnálom -szörnyű tapasztalataid lehetnek-, hogy neked már nem tud adni semmit ez a film -bár azt nem fogom megérteni, elvenni hogyan tudna... Viszont, adj esélyt a fiataloknak, hogy értékeket fedezzenek fel, mindegy, hogy királynak nevezik, vagy kurvajónak. Ide jöttek, s nem a képregényfilmekhez írnak szenvedélyesen. Én kenyerem javát megettem, én sem tejszín voltam a habostortán, és sok-sok ezer film után bátran mondhatom, hogy ez a film nem tud elvenni.


Fantasztikus labirintus - Vélemények

2013-06-05 19:44.49
Nagyszerűek a fantázia-figurák, Conolly nem az az ezerarcú színész, de itt kamaszként beleillik a képbe. Bowie viszont határozottan zavaró, egy bohócruhától még nem lesz szórakoztató, hótt amatőr a játéka, ha hozzá viszonyítok, akkor Conolly egy színészóriás. Tré a zenéje is, egyszerűen félbeszakítja a filmet minden betétdal. A rengeteg ötlet, a szabad fantázia jutalomjátéka és a fantasy-paródiák miatt érdemes leülni elé. Szerencsére Bowie jelenései olyan hosszúak, hogy kitöltik a jelenetet, így lehet léptetni.


Martha Marcy May Marlene - Vélemények

2013-04-19 06:23.51
Nem tudott megragadni sem a film, sem a történet.

Egy szekta nemcsak létrejön, de valami mentén bizonygatja is önmaga létét, hogy az elbizonytalanodott, útkereső emberek lássák benne az ígéretet a megoldásra, a kiutat, az akármit. Ebbe nagyon sok minden belefér, csak a nihil nem. Ez a rákfenéje a történetnek. Nincs fundamentuma. Mindenki -a néző is, szegény- csak úgy ott termett egy erdő közepén. A szép keblekért plusz pont a "díszlettervezőnek", oszt jónapot.

Bármelyik szektában -így vagy úgy, csak hótt komolykodó legyen- a többségi dogmákkal szállnak szembe, miközben saját agymenéseiket szentesítik.
Bár kézzelfogható a szándék, hogy itt aztán vallásról szó sincs, de másról se: így viszont csak a semmire buknak a "tagok". Nyilván ezrével vannak elhanyagolt fiatalok, akiknek az minden céljuk, hogy megerőszakolják őket, vagy másodrendűek lehessenek (ez a legnagyobb baki a karakterekben). Szerencsére indoklást is kapunk: a röpcédulán az áll, hogy "csak így szabadulhatsz meg az evilági bilincseidtől", meg önmegvalósítás, ilyesmi, épp csak a világbéke hiányzik, és én is beállok, hátha trágyát lapátolhatok, míg a főnök elugrik tankolni.

Ilyen háttérrel elég nehéz bármit felmutatni, vagy nehéz hihetően megszenvedni miatta. Hogyan érezzek együtt valakivel, aki a semmiből jött és sehova sem tart?


Nyakatekert és átgondolatlan film ez, a semmiből előhúzott Olsen-lánnyal, akit pótcselekvésként mindjárt kikiáltanak I. Olsennek, ami egyrészt nem nagy kunszt, ismerve a duplahugiék ámokfutását, másrészt ahhoz azért kellene egy film is.
Bátor akart lenni a film, de ekkora homályban a vakmerőség a legtöbb, ami elérhető. Az Olsen-lány jöhet, a film mehet a levesbe.


The Master - Vélemények

2013-04-13 05:08.03
A született tehetséget nem lehet ízléssel semmissé tenni. A pofonokról meg a Nyughatatlan jut eszembe, ahol a középszer alatti Whitherspoon szobrot kapott, Phoenix meg levegőt sem.


2013-04-13 04:59.33
Nem stílusom, de most túl gyorsan reagáltam.


2013-04-11 17:14.03
Baszódj meg, szentpöcs!
Ez filmes fórum, nem a reklámod helye.


2013-04-10 08:29.21
Engem nem kell győzködni a szekták kártékonyságáról, rühellem mindet, de azt is tudom, hogy mind egy kaptafára megy. Éppen ezért a nevesítéssel éppen te magad adsz ingyen reklámot. A film hatásáról vagy üzenetéről még nem tudok beszélni, hiszen nem láttam még, viszont az egyik kedvenc rendezőm filmjére, mindjárt két kedvenc színészemmel nyilván kíváncsi vagyok. A reklám-definíciód nem helytálló, túl direkt értelmezed a "jót". Részemről még most sem tudom, hogy a Brian életében most kik is a seggfejek és kik a jófiúk :)


2013-04-07 08:08.51
Szóval: azért két csillag, mert színészek, rendezés jeles, jól összerakott film. De mivel azt hiszed, hogy ami jó, az reklám, hát szétbarmoltad a spoilereddel. Ami azt illeti, éppen a hsz-ed tűnik propagandának.
Nekem is feltűnt, hogy az Annie Hall fizetett Bergman-reklám, gyanús volt a sok amerikai, kígyózó sorokban. Ezért csak az egy csillag.


A Bin Láden hajsza - Vélemények

2013-02-17 09:52.05
Nem állítanak semmit, csak pár többéves, bizonyított és lezárt túlkapást és törvénytelenséget beleszőttek a sztoriba. De ezekkel sem Amerikát mossák, hanem a nagyvilágot. Ez a PR királykategóriája.
Valóban VOLTAK ilyenek, mondták, miután lebuktak, de már a kutya sem emlékszik rájuk, de ettől még a guantanamoi kemping él és virágzik. A kínzásoknál sokkal nagyobb súllyal van jelen a rendületlen idi- és patriotizmus, mint pl. a kitartó tízéves hajsza, az utolsó tenorista levadászása, vagy a legkomolyabb gond: az egész gyilkolósdi értelme.
Remélem, a film végefőcímében felsorolják azt a párszázezer helybéli embert, akik civil ártatlanokként hozájárultak a világ jobbátételéhez.
Most futok, mert ha jön missvédőital, nekem annyi.


A döntő szavazat - Vélemények

2013-01-28 16:13.40
Aki itt szvingel, az az apa figurája, határozottan jót tesz a filmnek, hogy többet hazudik, mint a politikusok, s ez eleve komikusabb, mint a politikusok lelepleződése lenne (századszorra is).
A választási herce-hurca az csak köret, nem tud, de nem is akar minket felvilágosítani (szerencsére), a "kritikai felhangok" meg egyenesen a vígjáték irányába terelik a nyájat, s ez már elég ahhoz, hogy élvezhető legyen az, amit már úgyis ezerszer láttunk. A legkritikusabb jelenetek sokkal inkább az apja-lánya között villannak egy-egy pillanatra, pl. szenzációs a "gyámügyisek" látogatása, pontosabban az az álszent viselkedés, ahogy összekapkodják magukat, hogy megfeleljenek, ugyanakkor Costner is itt mutatja meg, hogy mit is tud ő, ha akar ("kérjenek bármit, megteszem"). Ebben persze partner a kiscsaj is, mondom én, aki ki nem állhatja, hogy minden amerikai tizenéves egy meg nem értett zseni, de ebben a filmben, ez a páros jólműködő összhangban játszik, szórakoztatóak, szeretnivalóak, a többiek valójában csak adják a nagy politikai önkritikus hátteret, de az igazi döntés az apa és lánya kezében van, talán ezért nézhető akárhányszor.


Emlékezz rám - Vélemények

2013-01-13 18:31.41
Nálam elszakadt a cérna, amikor a srác mosolyogva kib*ssza a 20 kilós poroltót a húga iskolájának folyosójára. Simán agyonüthetett volna 2-3 kisgyereket... Azok is ártatlan áldozatok lettek volna. Ezek után elővenni a terrorizmust ?! Mi köztük a különbség ?!


Helen Hunt - Vélemények

2013-01-13 04:25.38
Preventív kiegészítés: az nyilvánvaló, hogy előbb volt a Lesz ez még így se, de nem az időrendiség a lényeg, hanem a két karakter (és a többi...) azonos megformálása.


2013-01-13 04:09.26
A "Lesz ez még így sem" pincérnője lehetne akár jó alakítás is, ha éppen nem játszotta volna már el ugyanezt, pl. A jövő kezdete anyukájaként.
Szerintem ritka egyoldalú és túlértékelt színésznő.


Hétköznapi mennyország - Vélemények

2012-12-20 20:29.23
De még az sem sikerült, hogy csak magyar hanggal szívassanak minket, mert a szinkron alatt halkan hallani az eredeti hangot is -így természetesen rohadtul zavaró.
Ugyanezt elmondhatom a filmzene CD-jéről is, amit hosszú kutatómunka után sikerült megszereznem Svédországból: a Gabriella's sang, ami úgy, ahogy van, tökéletes élmény, szintis-popos aláfestő kísérettel került rá... (a többi zene azonos a filmbéli hangszereléssel, így a végjáték kórusa is). Remélem, egyszer még BD-n valaki újra felfedezteti, hogy micsoda hatalmas mozi ez.


Elcserélt életek (2008) - Vélemények

2012-12-09 17:33.11
Bocs, hogy reagáltam. Mentem is.


2012-12-09 17:19.50
Ahogy nézem, nem én vergődök. Faszé' meg végképp nem.


2012-12-09 16:52.51
Jaaaa, mint nőőőőő! Úgy igen. Úgy viszont Jolie mehet a levesbe.
Belluccival valószínűleg az a bajom, hogy a Malénában láttam először, és az a szomorkás arca (abban a filmben) nagyon tetszett. Aztán ugyanezt az arcát láttam mindenben... A nap könnyei-ben igazán megmutathatta volna a drámai képességeit, de nem éreztem benne erőt.
Pont Blanchettre értettem, hogy ha nem is "szép", akkor is gyönyörű, ha az akar lenni. Szerintem szép is, (bár kinek, mi a szép), a fűalatti, független filmjeiben játszik többnyire hétköznapi nőket, és... lenyűgöző.
Ezerszínű, még a rossz filmjeiben is tud adni.
(A vörös szőnyegen mondjuk nem tud megfogni, de az távol áll a valóságtól).


2012-12-09 16:09.51
Nem áll távol a véleményünk, de az x-edik esélyt is megadtam már neki, hogy mutasson valamit :) .
Vagyis én rossz színésznőnek tartom. Belluccit is.
Ha már film, akkor először a tehetség, utána úgyis szép lesz, ha a szerepe is úgy akarja. Ebből a generációból messze Cate Blanchett, aki mindent visz.


2012-12-09 15:56.00
Gondolod, ha tombolni akarnék, akkor Jolie adatlapján vergődnék ?


2012-12-09 15:54.07
Godot csak egy van :)
Nem, nem a hsz-edből jött le, csak forrásmegjelölésként használtam, a lófej miatt.
Aztán aköré írtam a véleményemet, de erősnek tartottam a viszonyítási alapot. A "Jodie egész jó"-t nem lehet félreérteni... Viszont Sarah Parkerhez képest én is bombázó vagyok, még ha nem is nő :)


2012-12-09 14:55.13
tehát: akinek nincsen lófeje, az szép, és a drámai tehetségéhez sem férhet kétség.
Már látom is magam előtt a fanokat, ahogy sóhajtoznak: "hát nem gyönyörű! ...köze sincs a lófejhez". :)
Csúnya, na! Persze, hogy minden relatív, de ne a lófejtől induljunk, ha nőről van szó.
Most pedig gyorsan leírom még, hogy ráadásul semmifajta színészi mélysége sincs, aztán számüzetésbe vonulok.


A mennyország gyermekei - Vélemények

2012-11-20 20:10.17
Ilyen kiskorú, drámára, szinkronra képes gyerekeink nincsenek. Igaz, az eredeti gyerekek is csak leckét mondanak fel.
Viszont éppen az amatőr szereplők miatt rendkívüli a színészvezetés, a beállítások, a nagyszerű snittek. Majidi beleszőtte a világból gyűjtött kincseit: akár a Biciklitolvajok, akár A hosszútávfutó magányossága, vagy éppen Steinbeck álmodozó figurái, mind-mind felsejlenek, de nem lopott holmiként, hanem tisztelgés gyanánt.
Az biztosan nem rendezői hiba, hogy ilyen véget szánt a filmnek. Részemről határozottan erény, ha már napjaink Iránjában játszódik a cselekmény.


Precious - A boldogság ára - Vélemények

2012-11-13 09:52.59
A szikronnak mindig van értelme, mert azzal több emberhez eljuthat egy nagyszerű film. Természetesen csak akkor, ha az eredeti hang minden esetben rákerül.
Egészen más kultúra vagyunk, alapból sem lehet lefordítani, pontosabban VISSZAADNI azt a nyelvezetet, a kemény szlenget (ami még Queens és Harlem között is más és más), illetve dialektusokat (az meg pl. az osztályban nagyon tettenérhető). Ráadásul nálunk leparasztozzák, ha valaki tájszólásban szólal meg, pedig csak gazdagabbá tesz minket. Ebből a szempontból valóban nincs mit lefordítani (de mégis fontos, lásd a hozzászólást: "remélem, hogy szinkronnal jön").
A színészi alakítások díjakra jelölése egy kicsit kaptafára ment, szerintem az osztályból igazi, a többieknél messze élettelibb színészi munkát a jamaikai csaj, Rhonda mutatott, nem Precious. De ettől függetlenül nagyon ügyesen összehozták azt az alternatív csapatot, tökéletesen kidolgozva és instruálva.
Általánosságban is jellemző a precíz kidolgozottság szinte minden szereplőre. Rendkívüli az anya-lánya, a lány-tanárnő, lány-osztály ill. a lány-szoc.munkás kapcsolat nagyon finom, érzékeny láttatása. Sok ilyen kellene még.


A királyság (2007) - Vélemények

2012-11-08 19:57.35
Ez amolyan népi-nemzetis lett... idegen kultúrába', no, ejszen, betűfattya.


2012-11-08 19:48.52
Independence gondolatai megóvtak negyedóra írástól. Talán az említett eltérő szemszögeket én szélsőségebben látom, ahogy a színészi játékban meg egyetlen figurára csökkenteném a rendkívüliséget, a szaúdi ezredes személyében. (Ráadásul, ami egyáltalán életszerű volt, az akciójeleneteken túl, az az ezredes első napi hazatérése -az nagyon megfogott, számomra hihető betekintés volt egy szaúdi család békét sugárzó estéjébe).
Másfelől, az FBI-csapat minden tagja elképesztően sematikus, mesterkélt, óvodai szintű sztereotípiákkal felvértezve. Jennifer Garner úgy provokatív díszlet, ahogy van, ha már nekem is feltűnt, hogy a válltáskája szíját a két melle között hordja, akkor Rijádban is sanszos... ha szupercsapat, akkor ismerjék a helyi kultúrát is, de nem, mert a banda minden tagja fröcsög, lekezel, felháborodik, beszól - röviden: mindent megtesz, hogy azonnal feldobják őket az első retúrra.
Itt a kritika is -amennyiben szándékos volt- kétélű, egyfelől arrogáns, übermensch banda, másfelől mégiscsak előjön belőlük az emberi mivoltuk - csak előtte szitává lövik a díszletet, akit meg nem találnak el, az -jesszus!- kap egy nyalókát. Ennél lejjebb nem lehet még ásni sem.
Mindezek ellenére, hála a nagyszerűen komponált akcióknak, és ismétlem, Ashram Barhom minden közhelyet mellőző, eszköztelen, bravúros játékának, az ember képes belemerülni, s többször megnézni, vagy más szavakkal: tovább keresgélni a nagy igazságot, amit úgysem találhat meg: a zseniálisan kitalált és összevágott két suttogó jelenet biztosítja, hogy mégiscsak van mondanivaló, másrészt, hogy nem lehet egy idegen kultúrába sem bombákkal, sem nyalókákkal kopogás nélkül berúgni az ajtót.


A gyermek (2005) - Vélemények

2012-11-06 16:19.03
A mi életünk sem csak dobpergésből áll, Dardenne-ék pedig határozottan szeretik a hétköznapokkal bombázni a nézőt. (Ehhez persze eszement bátorság kell). Ráadásul már-már némafilm szinten írják a dialógusokat. Szinte minden filmjük erre épül: bedobnak egy szituációt, komolyat, döntést és drámát követelőt, aztán otthagynak vele, bírkózzál csak. A szereplők botladoznak, kételyeik vannak, fuldokolnak, így kényszert érzel, hogy megoldást keress közben te is. Nálam működik.
A hosszú csendekkel tarkított szótlanság egy agresszív célszerszám. Ebben a csend-játékban talán a Rosetta című zsengéjük a listavezető, ami egyébként -az a gyanúm- a Lorna csendjének a korai vázlata. Bah! Ez spontán jött össze, csak most vettem észre: a Lornának a címében is a zsánere... akkor is, ha a Rosettához képest határozottan szómenős film. Talán nem is moziba való, a DVD-s polcon viszont feltétlenül helye van, amíg az embert a hangulata utol nem éri.


Véres gyémánt - Akik szerint ez minden idők egyik legjobb filmje, ide

2012-10-22 10:04.26
Nagyszerű, minden ízében tartalmas, izgalmas film. Viszont akinek ez élete legjobbja -nem ítélkezek, csak vélekedek-, az valószínűleg még nem látott elég filmet. A tanulságok és mondanivalók tekintetében ugyanezt tudom mondani: egy újszülöttnek minden új.
Összességében azonban ebben a filmben minden kiválóan működik, magával ragad. Nagyon szeretem. Van ugyan ezer jobb film is ennél, de ezért csak hálás vagyok a filmművészet nagyjainak.

Ugyanakkor lebetegezni valakit, aki a legjobb helyett csak jónak meri nevezni a kedvencet... ööö... az nem nagyszerű.


Cameron Diaz - Vélemények

2012-08-21 07:37.57
Tényleg, mesélj: mekkora megbecsülésnek örvendenek ? S ez mennyiben befolyásolná az ember véleményét ? Ha "mindenki csak fikázza őket", nekik nem lehet igazuk ?! Ha egyszer valóban tehetségtelenek, akkor miért kéne elgondolkodnom azon, hogy mit tisztelnek bennük mások ?! Minden "z" kategóriás színésznek vannak rajongói, a világ már csak ilyen.
A díjra való jelölések meg egyenesen röhejesek annak fényében, hogy nem ritkán a díjat elnyerők is kiverik a biztosítékot a legtöbb embernél.
Cameron Diaz, mint vérprofi színész... na, ez a kijelentés az igazi dráma... de passzol Ben Stillerhez, vagy Adam Sandlerhez, ha már szóba hoztad őket.


1 2 3

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk