Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az élet ízei
- Film Café, 08:50
8 mérföld
- HBO2, 09:25
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Narvik aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - The Master - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
120. Cantri (2020-02-16 14:50.05) aaaaa
A film ami a látszat ellenére alig foglalkozik konkrétan a szcientológia mibenlétével, ugyanis PTA lényegesen nagyobb aspektust lőtt be célul: a HIERARCHIA emberiség kezdete óta létező intézményét, és a rendszerbe nem passzoló EGYÉN tragédiáját.

A műben Hoffman karaktere testesíti meg a superior hatalmat, míg főszereplőnk az alárendelt státuszt...igaz ez az mind az EGYHÁZ, mind TÁRSADALMI berendezkedést illetően. Freddie a háború végeztével irányzék nélkül marad, céltalanul alkoholba és nőkbe menekülve csapong munkáról munkára nem találva helyét a nagyvilágban. Azonban az Ügy társasága (és a Mester útmutatása) olyasmit kínál, amire valahol minden ember vágyakozik...KÖZÖSSÉGI élményt, a befogadás/elfogadás, a valahová tartozás érzetét. A kollektíva azonban megkövetel egyfajta áldozatot, ahhoz hogy teljes értékű tag lehessen fel kell adnia egyéniségét, kicsapongó természetét, sajátos gondolatait (állatias énjét)...csak az maradhat, ami a csapat egésze számára hasznos, és elfogadható. Így végső soron Andersonék azt boncolgatják mennyire törvényszerű felhagyni egyéniségünk kibontakoztatásával/alárendelni magunkat másoknak (egy mesternek legyen az főnök, lelkipásztor, tanár..stb) a harmonikus együttélés szempontjából.... Freddie végül Dorisról is lemaradva a kötetlen élet mellett dönt, saját lábra állása pedig egyszerre hoz neki testi örömöket és magányt ahogy a 2 záró jelenetben láthatjuk.

PTA zseniálisan karolta fel a célvesztett, elhagyatott "vándormadarak" drámáját ebben a 2 órás lélekjárásában a szabad akarat és közösségi érdekek határmezsgyéjén barangolva. Egyetemes társadalomkritikája azonban nem állítja, hogy a "begyalulás" feltétlen rossz, valahol nyilvánvalóan szükségszerű...csak vannak olyan emberek, akik sehogy sem illenek bele abba a bizonyos skatulyába...számukra az egész olyan mint állatoknak a ketrec...

UI: érdemes odafigyelni a felhangzó dalok szövegére is a filmben, melyek ugyan csak háttérzenének tűnnek, azonban tökéletesen festik le főhősünk lelki világát... egy újabb réteget kínálva ebben a mesterműben.


119. Zsol0 (2018-09-09 16:16.00) aaaaa
Gadji beri bimba
gadji beri bimba glandridi laula lonni cadori / gadjama gramma berida bimbala glandri galassassa laulitalomini / gadji beri bin blassa glassala laula lonni cadorsu sassala bim / gadjama tuffm i zimzalla binban gligla wowolimai bin beri ban / o katalominai rhinozerossola hopsamen laulitalomini hoooo / gadjama rhinozerossola hopsamen / bluku terullala blaulala looo.



118. Zsol0 (2018-09-09 16:08.07) aaaaa - (válasz Gabroca 114. hozzászólására)
Nem a társadalom beteg,mert ha egy társadalom beteg akkor nem létezne.Vannak a társadalmon belül beteg jelenségek,amiket orvosolni kell.


117. Zsol0 (2018-09-09 16:05.26) aaaaa - (válasz Marsbolha 116. hozzászólására)
Tesem lyeleskecc hejesírásbol,kifelelytetted a vesszőt.:

Hogy,mik,vannak.


116. Marsbolha (2018-09-09 15:34.41)   - (válasz Zsol0 115. hozzászólására)
Hogy mik vannak!


115. Zsol0 (2018-09-09 15:33.34) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 84. hozzászólására)
a vessző különösen fontos a nyelvtanban.

Nem mindegy ha egy nőnek ezt mondod:

-Kurva jól nézel ki.

vagy:

-Kurva,jól nézel ki.

Hoppá


114. Gabroca (2017-04-19 19:17.10) aaaaa
Egy beteg társadalomról készített sajnos elég beteg film...


113. Sötétszív (2016-11-11 02:00.17) aaaaa
Le kell szögeznem előre: Paul Thomas Anderson jelen filmje The Master tetszett, mjó film. De csak jó. Hiába játszott jól Philip Seymour Hoffmann(nyugodjon békében)Joaquin Phoenix, vagy Amy Adams, valahogy nem éreztem erősnek ezt a filmet. Szerintem tud ennél jobbat is rendezni Paul Thomas Anderson. Ezt tudom, és érzem, mert nagy kedvencem, és remek filmeket készít. De ez most nem sikerült annyira, hogy 9t csillagot adjak rá. De a négyes is megteszi. Talán majd legközelebb sikerül.


112. Kovbojka (2015-11-02 19:50.46) aaaaa
Imádtam a filmnek minden percét!
Az első öt perc után tudtam,hogy ez az én filmem lesz. Különleges hangulata van, ami magával ragadott és ahogyan az előző hozzászóló is említi, én döntöm el, hogy akarok-e szimpatizálni a főszereplővel.. Én sem tudtam megkedvelni egyébként. Sőt, inkább a Mesterrel tudtam azonosulni, (kicsit beteg ?!) pedig ha van dolog amitől elfog az undor az az egyház...úgy általánosságban..de az ilyen kamu-moneymaker szekták, amik pofátlanul hülyének nézik az embert még egy szinttel lejjebb vannak nálam. És mégis... kedveltem Seymour karakterét legbelül, mert lehet őrült volt és manipulálta, lelkileg összetörte sokszor Freddie-t, de ott volt benne az a feltétlen segíteni akarás a maga módján. Viszont ha valaki semmiért sem képes visszatérni a valóságba,nem képes elhagyni az alkohol és a drogok által létrehozott álomvilágot... probálkozhatunk akármivel..különféle terápiákkal, kezelésekkel, vagy jelen esetben egy ilyen furcsa filozófiával, vallással((-agymosással)) (vagy mi ez pontosan én sem tudom)..úgyis tökmindegy. Lehet az akármilyen hatásos, bennünk dől el elsősorban.


111. Törölt felhasználó (2014-09-29 17:03.55) aaaaa
Szeretem azokat a filmeket, ahol én dönthetem el, hogy vajon akarok-e szimpátiát érezni a szereplői iránt vagy sem, nem pedig a forgatókönyvírók szándéka teszi elém a jó vagy rossz készre csinált karakterét.
Nem is kérdéses, hogy a "Mesterben" ez megtörtént, mégpedig úgy, hogy közben végig azt éreztem, hogy Anderson azt láttatja velem, amit én szeretnék belegondolni a filmbe. Olyan ez, mint amikor Mantegna Piétáját
[link]
szemléli a néző. Az én perspektívám, az én megtapasztalásaim, az én értékrendem, ezért aztán rám bizatott, hogy pl. éppen egyetértek a Mesterrel, vagy hogy az összes teóriáját humbugnak tartom.

A választ elódázva először is hadd kezdjem azzal, hogy mind Phoenix, mind Seymour-Hoffman egyszerűen káprázatosat alakítottak a filmben. J. P. 173 centije néha a nevetségességig kicsinykének tűnt, (gondolok itt a "Dorisszal a padon" jelenetre) amit a görnyedt tartás csak még inkább aláhúzott. Aztán ott volt még az az agyvérzés-gyanúsan összezáródó szájszél, szóval a manus inkább emlékeztetett egy sunyi hiénára, semmint egy olyan valakire, akinél a gerinc nemcsak "tartóoszlopként" funkcionál.
Zilált múltja ellenére sem tudtam megszeretni, bár azt határozottan tiszteltem benne, hogy minden ragaszkodása mellett is megmaradt önállónak és függetlennek.

Seymour-Hoffman karaktere (L. Dodd) nagyobb ellentéte már nem is lehetne Phoenixének (Quell), bár néhány ponton nagyon is metszik egymást a jellemvonásaik. Látszólag ugyan összetettebb egyéniség, mint Quell, de ez maximum csak a műveltsége számlájára írható, mert amúgy ő sem az a tökös szellemóriás (aki kétségkívül nagyon meggyőzően tud beszélni), hiszen az ő életében is ott van a NŐ, aki megmondja mit, miért és hogyan. De mert Peggy voltaképpen egyenrangú társa a Mesternek (Amy Adams nagyon jó a szerepben) ez legfeljebb csak a nézőben kelthet kis kellemetlen érzést: lám, minden sikeresnek mondott férfi mögött ott áll a néha nagyon is ördögi nő, aki saját nagyravágyásának fogságában vergődve, ki tudja, mire ösztökéli a férfit...

Anderson anélkül gondolkodtat el, hogy irányt mutatna, merrefelé tartsunk. Ugyanakkor bátor annyira, hogy hősök nélkül meri hagyni a nézőit. Valahogy mintha szeretné lerombolni a "hibátlan" emberről alkotott illúziónkat, sokkal inkább arra sarkall, hogy nézzünk körül: az akiről ő mesél, talán a szomszédunk is lehetne, vagy miért is ne éppen mi magunk? Közben meg nem ítél. Sem el sem meg. Egyszerűen csak szemünkbe mondja, amit erről a világról gondol. Arról meg igazán nem ő tehet, hogy nem tetszenek a látottak. A változtatás jogát mindenki fenntartathatja magának és nyugodtan élhet is vele, addig meg ne akarjuk elhitetni magunkkal, hogy minden hű de milyen rendben van bennünk és körülöttünk, ebben a szerencsétlen világban. (akikben és akik körül béke és harmónia honol, azoktól, természeten, én kérek elnézést)


110. Tarkak (2014-09-10 02:45.45) aaaaa
A film lefut, a néző megkönnyebbül. Minden lélegzettel távolabb kerül az élet kínzó kérdéseinek tengerétől.
Freddie és a Mester. Eredetileg azt gondoltam h ellentétes karakterek (jó és rossz :), de ez csak buta reflex a sablon filmek szövődménye. Freddy jelleme nyilván senkit nem lep meg, szándékosan degradálták is. Pár 100 millió ember trauma nélkül is hasonlóan primitív; szórakozik, iszik, kefél, drogozik vakulásig (akár egyszerre) anélkül h 2értelmes gondolatat kiizzadna a harangszóig.
Tulajdonképp felmerül a kérdés h ez rossz-e, jogos e elítélni, jobb vagyok-e, értékesebb vagyok-e az ilyen embereknél?!
Én nem tudom eldönteni, a szobámba nincs senki h megmondja, az EGOm ugyis istennek tartja magát, szóval tán döntetlen, 11esek nélkül.
A Mestert nem lehet figyelmen kívül hagyni, az aurája átsüt a képernyőn. Nem a teljes igazság érdekes vele kapcsolatban, találó a neve és bőven több mint szimpla szektás manipulátor.

"Te leszel a tengerimalacom és a protezsáltam."
Nincsenek szavak arra a pár percre. Orgazmikus művészeti fúzió. Képenként egy külön festmény lehetne. Lényeg a lényeg itt válhat látóvá a néző sok szempontból. A mondanivaló jó része számomra itt lapul. Nem tudomok, hallgatás, hazugságok, de leginkább a céltalanság, v nem elegendő AKARAT, mint a boldogság ígéretének abortusza.
Sokat gondolkodtam már, h mi az életem értelme, a helyes utam, létezik e egyáltalán hasonló, felismerem e, ha megtalálom rá merek e lépni, ha rálépek lesz e elég erőm hozzá járni rajt. Erősen elnagyolva meglátásom szerint kétféle lehetőség létezik. Az első a hagyományos hétköznapihoz hasonlító értelmes, becsületes, szülőhazához és annak érdekeit képviselő élet; a másik a buddhista szerzetesé.(ez egy nyílt és zárt megközelítés a buddhista nyilván a zárt, passzívabb, biztosabb, kockázatkerülőbb, vágymentes verzió)
Visszatérve ha nem is szerzetesi szempontból nézve :D, Mesterünk mit ad többet az embereknek mint Freddie? Legfeljebb reményt táplál, esetlegesen tudást a múltjukból feltéve ha... Egy igazán jó pszichiáter, egy igaz barát, egy jó hobbi sanszos h többet segít. De legalább értelmes, szeret inni, szórja a pénzt ha van, nem homokos, szóval olyan mint én fasza csávó :). Komolyra váltva, abszolút hiszem h a 2 ember karmája/sorsa pont az h azok legyenek amik és h találkozásuk vége ez legyen. Nyilván civilizációs kérdés is az egész egyben, emellett tovább lendülhetnénk a felemelés -> manipulálás -> kihasználás témakör felé, ezt meghagynám másoknak nekem nem nem erről szól a film.(Hangyányi kitérő erejéig jegyezném meg, h elnézést!! de a vallások nagy része elkurvult az szervezetük kialakulása, fennmaradásuk és időközben. Szóval senkinek nincs joga követ vetni a szcientológia EREDETI alapvető segítő tanaira, mint ahogy fordítva sem nyilván.)
Visszakanyarodva ezer gondolat lenne még. Talán még Orwell- Állatfarmjának konklúziója cseng össze legjobban a Mester végszavával. Egy szó mint száz, kolosszális mű. Hoffman szárnyalt mint Phoenix... Nyugodjék békében!


109. Siddharta (2014-07-29 23:26.22) aaaaa
nagyon jó film, bár nem könnyű darab...a színészi oldala egyértelműen nagyon magas szintű, szenzációs...a mondanivalója lényege nagyon összetett, kérdéseket hagy inkább mint hogy választ adna rájuk...talán ezen a téren lehetett volna jobb, de egy elgondolkodtató, komoly hatású film...


108. Az utolso szamuráj (2014-06-13 15:53.12) aaaaa
Órákig lehet vitatkozni,itt és most mi a francot láttunk.
Vagy láttunk valami érdemlegeset valóban.
Küszködök azzal a kurva nagyképű énemmel,hogy ne írjak ide olyasmit,ki ne nézze meg ezt az alkotást.Én pofázok itt a legtöbbet arról,mekkora baromság errefelé olyasmit írni,ezt vagy amazt ajánlom,le is írtam,miért.Logikus,végigkövethető,nekem van igazam benne,kovász:))De,mert az élet a legnagyobb hólyagokat is megtréfálja,gyorsan itt a Master,mint anomália gondolkodásomban vagy paradoxon,épp hogy érzem.
A Master az a fajta film,ahol hosszúak a snittek,nagyokat hallgatnak vagy épp sokak számára elvont dolgokról beszélgetnek,és egy nyomorult űrhajó vagy egy éhező viadalos se szaladgál át a képernyőn.Vádolják a filmet azzal,L. Ron Hubbard ,a szcientológia megteremtőjének élete adta hozzá az alapot,mert úgy Quell,mint Todd bizonyos pillanatai a filmből beilleszthetők Hubbard életébe:és akkor még nem beszélgettünk arról a nyílvánvaló "szektás"???vonalról,ami végigkíséri az alkotást.De lehet,nem ez a lényeg,szólt Putyin Ukrajna térképére bólingatva majd ránézett hadseregtábornokaira.
Hanem hogy mit is látunk itt voltaképp.
A Master ugyanis ritkán add választ viszont sok kérdést vet fel annak,aki figyelmesen nézi(és még mindig nem vár űrhajókat vagy Éhező viadalost....)Hisz látunk egy figurát,Lancaster Todd-ot,aki önmagát a pék és a műpinakipróbálón kívül majd minden mesterségben otthon érzőnek vallja ,és egy igencsak szélsőséges viselkedésű férfit,Quell-t ,aki ennek az embernek a katonája lesz:de azért mégsem úgy,ahogy a néző elvárja.
Itt jön az igazi "dili".
Mert Quell szó nélkül nekiugrik több rendőrnek vagy Mestere tanításaiban a sokasodó kérdőjelekre rámutatókat saját szobájukban veri meg,ám már a film felénél a börtönben azzal vádolja Lancaster-t,hogy azt se tudja,miről beszél,akkora baromságokat mond és tanít(Meg jelentet meg könyvben,szép pénzért...)Miért csatlakozott ez a férfi ehhez a kompániához,talán mert egyedül érezte magát a világban,és úgy érezte,most tartozik valahová??Továbbvetítve és gondolva ezt a kérdést,sok,magát új tanokkal hirdető gyülekezetek,felekezetek,modern csoportok ugyanígy és épp ezért tudnak maguknak tömegbázist kialakítani,mert van ez a végtelenül egyszerű,szinte primitív emberi vágy,a valahová tartozás vágya???De,még tovább ,messzebb gondolva,a történelmi egyházak ott a legelején,nos ők is így kezdték???....Van különbség???Vagy csak a nagyság,a kor,a befolyás,a tömegbázis???
Mit látunk itt valójában???Emberi kapcsolatokról szóló filmet,barátságról,apa-fiú kapcsolatot,a fanatizálhatóság meséjét,a valamibe való beolvadás aztán annak hibájára rádöbbenve a kiszakadás történetét???Szabad akarat??Hithűség??
Mindezek majd minden vallás részei???

A Master válaszai vélhetőleg minden-gondolkodó!!-nézőnek mást és mást mondhatnak,hisz komolyan elgondolkodva ezeken,számít a tanultság,a szociális háttér,hogy miben hisz vagy miben nem és sok egyéb,általam lustaságból fel nem sorolt tényező.Paul Thomas Anderson ismét lenyűgöző filmje tovább mert menni azzal,hogy inkább nem ad szájbarágós "süteményt" a szánkba,azt nekünk kell megsütni.Mindezt persze veretes párbeszédekkel,szép fotózással tárja elénk,de van még ezeken kívül is titkos fegyvere.
Amy Adams,aki jó,a zseniális,mára sajnos már nem az élő színészek táborát erősító Philiph Seymour Hoffman ,de a még őket is lenullázó Joaquin Phoenix.
Aki te nagy ég:amit itt lejátszik,ahhoz Spacey Amerikai szépség díja,vagy de Niro Oscarjai szintű játéka az irányadók.Mikor szétverte fejét a börtönben,olyan erő és düh ömlött ki a színészből,mintha egy megkeseredett állat tombolt volna,és a filmbéli közelikben arcjátéka egyszerűen a tökéletes jelzőt is pór és unalmas tucatszóvá silányította.Phoenix egyetlen rezdülése bármilyen díjra érdemes volt,és van az a kurvára elkoptatott,mára épp ezért semmit nem jelentő kijelentés,hogy zseniális:nos,ez a fiú letisztította a szó jelentését,hogy régi fényében ragyogjon.
A The Master mestermű:tudatos,átgondolt és művészi,mögöttes tartalommal,a szájbarágás legkisebb célja nélkül és olyan egyéni teljesítményeket felmutatva,amitől egy filmmániásnak erekciója lehet.(Képletesen értve,mert itt sok a hül...okos.)


107. Anitabagwell (2014-04-14 19:37.41) aaaaa
Eddig nálam AZ ÉV HÍRE!!!! [link] ááááh :)))


106. Liz-i (2013-12-22 22:37.09)  
Hát, nem is tudom....Nem fogok értékelni, az biztos. Phoeix-nek egy giga Oscar-t adnék, PSH-nak csak egy picivel kisebbet. Elképesztő. Phoenix-hez szerintem közel állhatott a karakter, az alapján mondom ezt, amit magánemberként hallok róla: szeret "poharazgatni", továbbá meglehetősen furcsa ember. Már ha igazak a dolgok, amiket írnak róla....Örülök neki, hogy lefogyott, az utóbbi időben sok képet láttam róla, amin el volt hízva. A fogyás ugyan az arcának nem tett jót, szerintem egy jó tizest rádob így a valós életkorára, bár nekem "nem számít", veszett jól néz ki még így is. Nekem kb. az is elég lenne tőle, ha ülne egy széken, és csak szótlanul bámulna maga elé. A történet nekem nagyon vontatott volt, a film eleve hosszú,így egy örökkévalóságnak tűnt, csak a színészi játék miatt néztem végig (az pazar volt mindenki részéről), de három részletben, 2 nap alatt. Valaki írta lejjebb, hogy "megjavult" a végére. Hát nekem nem úgy nézett ki, ugyanolyan zakkant pszichopata volt szerintem a végén, mint az elején. Az egész film rettentően nyomasztó volt, kevés film alatt éreztem így, de ezt abszolút nem negatívumként mondom. Mindenesetre még egyszer biztos nem fogom megnézni, legyenek is bármilyen jók a színészek.


105. Miszter88 2 (2013-10-17 10:13.34)  
Mikor jelenik meg dvd-n , tudja valaki ?
Vagy esetleg honnan lehetne letölteni , mert sehol nem találom .
Előre is köszönöm a segítséget .


104. Evile-Elvis- (2013-05-30 22:11.29) aaaaa - (válasz Godric's Hollow Man 103. hozzászólására)
Ez tavalyi:)


103. Godric's Hollow Man (2013-05-30 21:58.50) aaaaa
PTA új mesterműve. Nekem sokkal jobban tetszett, mint a Vérző olaj. Azt is szerettem, de ez valami mérföldekkel jobb. Legalábbis számomra.

A Joaquin Phoenix - Philip Seymour Hoffman - Amy Adams hármas valami istentelenül überbrutál.

Egy percig nem unatkoztam, pedig ez elvileg egy 2,5 órás "művészkedés", ha csúnyán akarnám leírni.

Ha ilyen jó filmek jönnek ebben az évben (és úgy látszik jönnek), nem is tudom milyen jó évet fogunk zárni 2013-ban.


102. TLJones2010 (2013-05-02 00:17.07) aaaaa - (válasz KongFan 101. hozzászólására)
Abszolút értem mire gondolsz a filmzenével kapcsolatban. A filmek világában a zene számomra kiemelten fontos, bátran merem állítani hogy a témában valamelyest jártas vagyok. A film zenéjét Jonny Greenwood írta, aki viszonylag kezdő a szakmájában, azonban semmiképpen sem ügyetlen. Azok a különös kipengetések amik egy-egy jelenetnél kvázi valóban elütően, furcsán hangzottak, nem a véletlen művei, a film absztraktságát, ennek az egyháznak a józan ésszel teljesen szembemenő gondolkozását voltak hivatottak kifejezni,fogalnazhatnánk úgy is hogy a zeneíró az őrültséget egy kis őrültséggel próbálta szimbolizálni, szerintem elég hatásosan és korrektuk. Egy gyakorlatilag "ki nem hallható" lassú zongaradarab a két főszereplő őrült didkurzusai között? Na az nem illett volna ide és ezt helyesen ismerte fel .Hogy ez a zene, ez az éles (többnyire gitár)játék furcsa, szokatlam,elütő? Akkor elérte Greenwood a célját, mert maga a film, és a témàja is az.


101. KongFan (2013-04-30 22:49.37) aaaaa
Érdekes film volt. Kíváncsiságból ültem le elé.
Két és fél órás piszok erős színészi játékkal megtámogatott dráma, arról, hogy a drága szcientológia egyház, hogyan tudja profin kimosni az ara fogékony, vagy zavart emberek agyát, egy karizmatikus vezetővel.
Bár őszintén szólva, ha nem olvasom el a film szinopszisát, rá nem jöttem volna, hogy erről a bandáról van szó. Akármilyen másik, kártékony szekta is lehetett volna.
Nagyon hosszú, nagyon száraz, nagyon lassú film, de olyan erős hangulata van és a színészek olyan kikúrt jók (Amy Adams kivétel, gőzöm nincs mire fel a jelölés), hogy nem igazán tudtam otthagyni a filmet. Egyáltalán nem untam, pedig tényleg mocsok hosszú!
A film végével volt inkább bajom, úgy éreztem nem fut ki sehova, és ő maga sem tudja eldönteni, hogy most ahogy vége lett az jó, vagy rossz vagy akármi...
Vagy nem is kellene ilyesmit várnom? Csak bemutat de nem terel? Lehet, de akkor sem jött be.
A fényképezés az operatőri munka egyébként gyönyörű-szép! Öröm nézni. A zenék viszont, nem voltak mindig eltalálva. Számomra legalábbis, néha totálisan elütöttek a jelenetektől és inkább kizökkentettek.
Jó film, de tuti nem nézem meg még egyszer.


100. Chris Co (2013-04-29 11:18.16)   - (válasz TLJones2010 92. hozzászólására)
Az önmarcangolást jól látod. A többit már kevésbé. A logikai érvelésed azonban itt elég csúnyán megbukott. Egy hároméves gyermek következtetései is helytállóbbak annál, amit itt leírtál.


99. Chris Co (2013-04-29 10:59.46)   - (válasz TLJones2010 90. hozzászólására)
Nem a véleményeddel volt gondom és szerintem sem a helyesíráson van a hangsúly. Nekem is van fontosabb elfoglaltságom annál, hogy a te helyesírásod elemezzem. Ha egy kicsit is használod az eszed, akkor rájössz, miért írtam rád, de úgy látom, ebben is segítenem kell. Az teljesen rendben van, hogy vitatkozol és az érveléseid illetve a filmkritikáid is korrektek. Ezt azonban megtehetnéd full egoizmus és másokat lekicsinylő, lenéző magatartás mellőzésével is. Nagyszerű, hogy éttermet vezetsz(Wow!!!):) és hű, még az Ironman 3-at is megnézted (Excellent!)! Akkor szinte mindened megvan, már csak némi önkritika és szerénység hiányzik belőled. Utóbbira írok is egy példát : - A többiektől elnézést az offokért! :)


98. TLJones2010 (2013-04-29 10:20.38) aaaaa - (válasz TLJones2010 72. hozzászólására)
Azt BEZZEG senki sem vette észre, hogy egy hibàt valóban elkövetek (nem szándékosan.:))) ), mert a Philip Seymour és az Amy Adams nem kettő hanem három filmben játszik együtt (Master, Doubt és Charlie Wilson háborúja).


97. Joaphoen (2013-04-27 18:54.15)   - (válasz Az utolso szamuráj 96. hozzászólására)
elég sokat mozizok.)))van amit megbántam,h megnéztem,pl.a halálhegy..de django-t kétszer is:))


96. Az utolso szamuráj (2013-04-27 18:45.06) aaaaa - (válasz Joaphoen 95. hozzászólására)
no,végre aki amit szeret,azt támogatja is


95. Joaphoen (2013-04-27 18:43.18)   - (válasz TLJones2010 94. hozzászólására)
moziban szeretném megnézni
hoffmann nekem nagyon megmaradt a Vörös sárkányból is,holott nem fsz.volt..


94. TLJones2010 (2013-04-27 18:15.01) aaaaa
1, nem kívánok nőni a szemedben.
2, t.eval.hu-keresés-the master. Ingyen, regisztráció nélkül leszedheted. Filmfeliratok.org.-the master, a 3. Felirat jó hozzá, csak le kell szedni és bele kell húzni.
3, ez Phoenix legerősebb alakítása, erőteljesebb,mint a Cserbenhagyàs-ban, úgyhogy hajrá.


93. Joaphoen (2013-04-27 18:03.23)  
Térjünk vissza a FILMRE!
Sajnos még nem láttam,de szeretném megnézni
Phoenix a kedvenc színészem,minden filmben zseniális volt,a vérében van a szakma
ma lesz a Cserbenhagyás c.filmje,azért is megjárt volna egy jelölés:)



92. TLJones2010 (2013-04-27 17:56.10) aaaaa
Pont ott ejted a bakit, amikor önmarcangoló módon kifejted, hogy te is követsz el helyesírási hibákat, ,,,,,, ezért...;)))). Arra azért mondjuk nem vennék mérget a mantovai gyógyszerésztől, hogy direkt ejtetted..;)


91. Joaphoen (2013-04-27 17:52.00)   - (válasz TLJones2010 90. hozzászólására)
és rongyrázás nélkül nem bírtad volna ki..étteremvezetés Dublinban...juuj,dicsekedni kellett vele...de ez itt senkit se érdekel,nem lettél nagyobb ember a szemünkben...beképzelt senki maradtál
mire vered a nyálad amúgy?


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCantri, 2020-02-16 14:50120 hsz
KérdésekSusurrus, 2013-01-12 18:043 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk