Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hang nélkül
- Viasat3, 21:00
Sötét múlt
- Mozi+, 21:00
Dolina
- Magyar Mozi TV, 21:00
Gyakornokok
- Direct One, 21:30
Zuhanás
- Filmbox Premium, 21:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
The Clovehitch Killer - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
A kezelés (2014) - Vélemények
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vitathatatlan 4. aaaaa
The Rock aaaaa

 

Fórum - Martha Marcy May Marlene - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Semprini (2015-01-11 13:43.38) aaaaa
Elizabeth Olsent az Oldboy amerikai remake-jében láttam először, ott nem volt vele bajom, aztán a Godzillában, ahol igazából csak biodíszlet volt. Ha jól tudom, ez a film volt az első nagyjátékfilmje, és mindjárt egy abszolút főszerep, tehát neki kell vinnie a vállán a filmet. És valóban viszi is, amennyire tőle telik, tényleg jól játszik, kellően rokonszenves, nem az a hollywoodi tucatszépség, de nem is csúnya, szóval pont egy ilyen szerepre való, és még nem is szégyenlős. Csak hát megint az a fránya forgatókönyv, azon bukik meg a dolog. Meg a vágáson. Tényleg unalmas és vontatott a sztori, végig azt éreztem, hogy ebből az alapötletből ezerszer jobb filmet is ki lehetett volna hozni. Tudom, hogy a kritikusok keblükre ölelték a filmet, én sajnos nem tudok osztozni a lelkesedésükben, az én szememben ez egy kifejezetten gyengécske film, erős kettes, vagy gyenge hármas lehetne, de a hármast az ennél jobb filmekre tartogatom.
4,5/10


14. Yiihaa (2013-07-12 23:06.46) aaaaa
A tekergetős 'filmnézőknek' nem ajánlható ez a remekmű. Nem véletlenül vívta ki 2011-ben a kritikusok és a szakma elismerését is...



13. N.Kriszta (2013-07-08 12:08.23) aaaaa
Szerintem vacak volt,ritkán mondok ilyet ekkora vehemenciával.De nem győztem tekergetni a filmet.Pf.A színészektől többet vártam volna.Talán Hugh Dancy aki valamennyire tetszett főleg az összezördűlős-szeretkezős résszel illetve reakciójával amit a csajszi váltott ki belőle,de semmi több.Nem ajánlom ezt a filmet senkinek sem.


12. Yiihaa (2013-06-30 01:04.05) aaaaa
Lenyűgöző film, egymás után többször is végignézném.


11. Gyorkos (2013-05-11 04:16.09) aaaaa
Itt megnézhető:

[link]


10. Gyorkos (2013-05-11 04:15.37) aaaaa
Egyetértek a kritikákkal (unalmas, vontatott, színészi játék erőtlensége, elnagyolt/felületesen kibontott sztori, stb), de ennek ellenére én mégis élveztem a filmet. A film témája magávalragadott, az agymosó szekta erőteljes erkölcsi-világnézeti átformáló erejének ábrázolása, valamint a visszatérés szinte leküzdhetetlen nehézségei, az okozott lelki problémák, súlyos mentális sérülések bemutatása kiválóan sikerült. Fontos film ez és arra ösztönzi az embereket, hogy mennyire fontos odafigyelnünk egymásra, családtagjainkra, barátainkra. Küzdjünk az elidegenedés ellen, próbáljunk segíteni egymásnak, törődjünk embertársainkkal, akkor nem marad esélye ezeknek a tévtanítóknak, guruknak. Ez tehát egyfajta társadalomkritika is és amolyan segélykiáltás azokért, akik ebbe a csapdába kerülnek/kerülnének.
Fajsúlyos alkotás, megrázó film, de ne a szép színésznők "csöcseiért" üljön le senki megnézni ezt a filmet, ez nem erről szól.


9. Godot (2013-04-19 06:23.51) aaaaa
Nem tudott megragadni sem a film, sem a történet.

Egy szekta nemcsak létrejön, de valami mentén bizonygatja is önmaga létét, hogy az elbizonytalanodott, útkereső emberek lássák benne az ígéretet a megoldásra, a kiutat, az akármit. Ebbe nagyon sok minden belefér, csak a nihil nem. Ez a rákfenéje a történetnek. Nincs fundamentuma. Mindenki -a néző is, szegény- csak úgy ott termett egy erdő közepén. A szép keblekért plusz pont a "díszlettervezőnek", oszt jónapot.

Bármelyik szektában -így vagy úgy, csak hótt komolykodó legyen- a többségi dogmákkal szállnak szembe, miközben saját agymenéseiket szentesítik.
Bár kézzelfogható a szándék, hogy itt aztán vallásról szó sincs, de másról se: így viszont csak a semmire buknak a "tagok". Nyilván ezrével vannak elhanyagolt fiatalok, akiknek az minden céljuk, hogy megerőszakolják őket, vagy másodrendűek lehessenek (ez a legnagyobb baki a karakterekben). Szerencsére indoklást is kapunk: a röpcédulán az áll, hogy "csak így szabadulhatsz meg az evilági bilincseidtől", meg önmegvalósítás, ilyesmi, épp csak a világbéke hiányzik, és én is beállok, hátha trágyát lapátolhatok, míg a főnök elugrik tankolni.

Ilyen háttérrel elég nehéz bármit felmutatni, vagy nehéz hihetően megszenvedni miatta. Hogyan érezzek együtt valakivel, aki a semmiből jött és sehova sem tart?


Nyakatekert és átgondolatlan film ez, a semmiből előhúzott Olsen-lánnyal, akit pótcselekvésként mindjárt kikiáltanak I. Olsennek, ami egyrészt nem nagy kunszt, ismerve a duplahugiék ámokfutását, másrészt ahhoz azért kellene egy film is.
Bátor akart lenni a film, de ekkora homályban a vakmerőség a legtöbb, ami elérhető. Az Olsen-lány jöhet, a film mehet a levesbe.


8. Emylio (2013-03-14 04:49.50) aaaaa
Voltak benne csöcsök, ezért erős 3*!:)


7. Sötétszív (2013-03-09 22:56.40) aaaaa
Azt hittem, hogy Sean Durkin filmje izgalmasabb lesz, de csalódnom kellett. Sajnos nem lett az, ahhoz túl vontatott és unalmas, pedig a története nagyon ígéretes, de mégsem sikerült maradandó filmet alkotni. Igazából kevés az érzelmi csúcspont a filmben. Viszont a színészek remekül teljesítenek élen Elizabeth Olsennel, és Sarah Paulsonnal. Kár ezért a filmért, de tényleg. Egyszer nézhető, átlagos kis mozi, amely sokkal jobb is lehetett volna.


6. Gerbo777 (2013-02-13 23:49.21) aaaaa - (válasz Csernakakos 2. hozzászólására)
Mondasz vmit, mert ahogy látom eléggé "felkapták", mert jönnek szép számmal a filmjei...


5. Zoli27 (2012-05-27 21:59.19) aaaaa
Ezt a filmet csak mazochistáknak tudnám ajánlani,szörnyű unalmas film,ha nem tudsz aludni ezt a filmet ajánlom,tuti nem kell a bárányokat számolni :-)


4. Chris92 (2012-01-31 23:06.00) aaaaa
Dettó ugyanaz mint a Winter's Bone esete. Két színész (Elizabeth Olsen mint a lelkileg sérült, és traumáját elfojtani akaró főhőnő és John Hawkes mint karizmatikus szektavezető) fantasztikus alakítása és egy jól kiépíttetett atmoszféra miatt tudtam végigülni egy olyan filmet, aminek lényege nem is a történet, hanem inkább másra helyezi hangsúlyt. egy lelkiállapotot akar bemutatni, egy személyes dráma képben, ennek köszönhetően a történet csavarmentes és az információk ködösítése is maximálisan jelen van. És számomra ez a film is hamar egy megközelíthetetlen, belőlem semmiféle érzelmi reakciót kiváltani nem képes celluloidmonolittá vált, csak itt a ridegséget, a csend és a körkörösen visszatérő lassúság váltja fel. Viszont nincs konklúzió csak a folytonos kibontás és expozíciók halmozása, a feszültség az érdeklődésemmel együtt fokozatosan szétmállott, hogy unalmam a film vége felé idegességbe csapjon át. Néhány jól eltalált jelenet és mozzanat fellelhető benne, de soha többé nem fogom még egyszer megnézni.


3. City225 (2012-01-15 15:37.42) aaaaa
Martha (stb) karakterében végig egyfajta elfolytottságot éreztem. A párhuzamot jól felépítették a két idővonal között, és ahogy lépdelünk előre az egyébként könnyedén kiszámítható lényegesebb csomópontok felé, úgy nyerünk teljesebb képet a lány zavart személyiségének felépítéséről. Azt nem mondom, hogy az összes kirohanását és furcsa megnyilvánulásait indokoltnak találtam, de valahogy le kellett vezetni azt az idegi feszültséget, amelyet a szekta révén magába szívott. Érdekes, hogy az időközben a pajkos pónikat alkoholra és keménydrogokra cserélő Olsen ikrek árnyékában milyen rejtett tehetség bújt. A Silent House feldolgozásában vágás nélkül "élvezhetjük" majd hogy retteg mintegy másfél órán át, amit eredetileg nem is igen akartam megnézni, de így valószínűleg elő kell vennem, damn it!
John Hawkes-ot is megemlíteném aki a Winters Bone után ismételten remekel..
Engem odaszögezett a képernyőre, és azóta sem engedett még el teljesen.



2. Csernakakos (2012-01-14 11:07.15) aaaaa
Visszavonom, amit Olsenről írtam. Bár a film nem hagyott bennem nyomot, az ő alakítása azóta is kísért. Bízom benne, hogy sok filmben látom még, az ilyen élményekért érdemes félretennie az embernek az Olsen-klánnal szembeni előítéleteit. :D


1. Csernakakos (2012-01-12 18:34.03) aaaaa
Elizabeth Olsenbe tényleg szorult némi tehetség, helyenként hasonlított Scarlett Johanssonre, Sarah Paulson pedig mégsem beszédhibás.
Nagyjából ezek a film legfőbb tanulságai, meg az, hogy az ezredszerre látott erőlködés, hogy legyünk roppant mélyek és tartalmasak egész egyszerűen fárasztó és unalmas egy idő után. Álszerzőiségre most jó ideig nem vagyok kíváncsi, mert a Martha Marcy May Marlene jókora adaggal szolgáltatott belőle.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2015-01-11 13:4315 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk