Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Igaz történet
- Viasat Film, 18:55
Engedd el!
- Paramount Network, 19:00
Seneca: A földrengések kialakulása
- Cinemax, 20:00
Őrült szenvedély
- Film Café, 20:00
A csúnya gonosz róka
- TV2 Kids, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Isteni műszak - Vélemények
A kiskirály - Vélemények
Orbán Viktor - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ágynyugalom aaaaa
Victor Gischler aaaaa

 

A.j. hozzászólásai

Ugrás A.j. adatlapjára


Régi sorozatok -miért rajongtál régen?(esetleg elfelejtetted a címét??)

2016-11-23 20:18.16
A 2.: Verne Gyula - Grant kapitány gyermekei. Kb 7 részes orosz (szovjet) sorozat volt.


A visszatérő - Vélemények

2016-05-16 14:03.08
Pont azt a filmet hoztam fel példának én is, 2 órányi szenvedés után... Klasszisokkal jobb ennél a hollywoodi rettenetnél!
Egyszerűen nincs olyan jelenet ebben a filmben, amibe azonnal bele ne kötnék; és itt nem kell olyan vad dolgokra gondolni, mint a medveszőrrel úszkálás a jeges folyóban (plusz vízesés), vagy a zuhanás a szikláról. Elég ha azt vesszük, hogy minden kulacstöltéshez térdig gázoltak a patakba, vagy hogy a megcsócsált karjával (elvileg átfagyott állapotban) milyen finom mozdulatokra volt képes Leo mikor tüzet gyújtott. Kb. annyi realitás volt a sztoriban, mint a 300-éban.
Nyilvánvaló, hogy DiCaprio "nosza, kapj egy szobrocskát te is" alapon nyerte az Oscart, hiszen sokkal jobb játékai is voltak már.
A rendezés viszont ultra gáz: visszatérő motívum a közeli lószem - most művészfilmet akart a csóka, vagy ennyire üres volt a forgatókönyv? Az álmok amiknek elhanyagolható a jelentéstartalmuk, stb.
A zene kellően sz@r volt ahhoz, hogy mélyítse unalmunkat.
Ha valaki erre öt csillagot tudott adni, javaslom nézze meg a Farkasokkal táncoló c. filmet, vagy a fent említett Ameddig a lábam bírja címűt, és gondolja újra a dolgot...


Cadillac Records - Csillogó fekete lemezek - Vélemények

2016-05-07 09:48.31
A korrajz tényleg rendben, és a színészi alakítás is tetszett egytől egyig. Viszont nálam nagyon lehúzza a film értékét az összecsapott forgatókönyv. Hiába a lemezkiadóról szól a történet, attól még jobban részletezhette volna a mellékszálakat. Így sem L. Chessről, sem M.Watersről nem szól igazán... Vagy pl. Little Walter megáll az út mellett és lelő valakit, mindenféle következmény, vagy drámai utóhatás nélkül. Ugyanez elmondható Chuck Berry esetében is: lecsukták és pont. A kiadó nem tesz semmit, gyakorlatilag egy felvillanó képtől eltekintve ki is írták a filmből. És akkor még sorolhatnám, hiszen Etta Jamesről sem tudtunk meg sokkal többet..
Olyan lett az egész, mint a négy évszakos autógumi: egy kicsit ilyen, egy kicsit olyan, de igazából messze elmarad a tökéletestől. Nem beszélve arról, hogy aki nem ismeri a karaktereket, annak szerintem semmitmondó az egész alkotás.
A zenék jók (persze hogy azok!), ezért érdemes megnézni! De azzal együtt, hogy tényleg nem lehúzni akartam a filmet, nagyon bosszant, hogy ebben az ötletben/történetben bizony sokkal több volt.


Az ítélet éjszakája - Vélemények

2015-05-16 12:03.58
Végig vártam egy bizonyos jelenetet, aztán rá kellett jönnöm, hogy az bizony egy másik film volt. Néhány dolog azóta beugrott: A konfliktust az okozta, hogy a főhős "beszólt" egy színes bőrű kis srácnak, aki egy idősebb lánynak "udvarolt". A srác szólt a bátyjának, és egy egész banda vette üldözőbe a főhőst (hősöket). A környék nagyon hasonló volt - a házak, folyosók játszóterek. A várt jelenet: az egyik házban lakott egy tolószékes, paranioás öreg katona, páncélajtó mögött. Vele még a banda sem mert szembeszállni. Kanárit tartott gáztámadás ellen, az ételét előre kóstoltatta a kutyájával. Igazi előbb lő és aztán kérdez karakter, aki a legnehezebb pillanatban mégis segített a hősünknek. Kb 88-93 között láthattam a filmet.
Nem sok, de ha ez alapján van valakinek konkrét tippje, azt szívesen várom. Előre is köszönöm szépen!


Frank Herbert: A Dűne gyermekei - Vélemények

2013-01-05 18:21.40
Csak hogy eldumálgassak magammal: mint kiderült, nálam hiányzott a második rész. (az 'ugrás'-probléma is megoldva)


2012-12-12 11:35.22
Azóta kezembe került a Messiás, és a Gyermekei is. (Harkonnen-probléma megoldva).
KÉRDÉS: ez a film feldolgozza az Istencsászárát is?

A fenti két könyv után gondoltam, hogy most már megnézem a filmet. Viszont a második rész (itt Arany Ösvény címen) akkora ugrással kezdődik, hogy felmerült bennem a gyanú, hogy ez nem csak a Dűne gyermekeiről szól majd. (ki is kapcsoltam, hogy ne lőjem le a poént)

Az eddig látottakról, avagy a Messiást feldolgozó rész: az oké, hogy alacsony költségvetésű a film, ennek tudatában is értékelem. De a forgatókönyv nem (csak) ezen múlik. Lehetett volna hosszabb jeleneteket szerkeszteni, hogy jobban belemerüljön a néző. Max 20 perccel hosszabb lett volna a film. És? Viszont érthetőbb lett volna, jobbak lettek volna az átkötések. Így kicsit kapkodó volt.(Duncan van? Törpe van? Ok, nyomjátok a kőégetőt, addig felvesszük a végső jelenetet - Dallasra még hazaérünk...) Persze pozitívumok is vannak és összességében nem akarom "bántani" a filmet. Tényleg csak ez az egy dolog zavar igazán. 3-4 csillagot simán megérhet, de majd kiderül, ha megnézem az Arany Ösvényt is.


Másnaposok 2. - Vélemények

2011-07-07 17:51.16
A probléma nem azzal van, hogy a stílus, a film felépítése ua., mint az egyben volt. Hanem azzal, hogy tényleg süt róla az ötlettelenség.
Az első rész attól volt jó, hogy az elején kaptunk pár rejtélyt, ami menet közben megoldódott. (tigris, baba, távozó nő, foghiány..)
Most:
1. ráhúzták az egész sztorit a japán csávóra (akit jobb lett volna elfelejteni), és kész. Ok, közben találtak egy szerzetest, akit vissza is vittek a kolostorba rögtön.. sokat nem lendített a cselekményen.
2. A "Bang-kuki" szójátékot akkora poénnak hitték, hogy szinte erre építették az egész filmet - tökmindegy, hogy közben már visszaöklendezed a popcornt, "részletezzük kicsit még, térjünk vissza rá folyamatosan.."
3. Az egyetlen talány - a srác elvesztése mellett - az ujjdarab megoldása: (Ezért kellettek a fényképek!) Hősünket egyáltalán nem zavarja, hogy levágta az ujját, végül is csak azért tanult az UsA-ban, hogy sebész legyen.. mind1. Ujjhiány miatt majd új karriert kereshet, és ez a mindig bosszús apukát sem zavarja.

Esküszöm, a legnagyobb poén Mike Tyson dala volt a végén..

Egyszer nézhető, de kár, hogy költöttem a mozira.
:(


Robin Hood (2010) - Vélemények

2010-09-25 19:36.19
"Csuklyás Robin" ;) Bár tényleg nem sokszor hangzott el.
A film amúgy nem volt rossz, de biztos jobban tetszett volna, ha tájékozódom arról , hogy ez egy előjáték az eredeti történethez. Elég sokáig vártam az igazi story-t, és nagyon nem értettem, hogy mit keresnek itt a franciák... koppantam.
Mindezektől függetlenül R.Scottól többet vártam. Nekem túl sok mű dolog volt a filmben :(


A híd túl messze van - Vélemények

2010-08-09 18:38.05
Pont ez húzza fel nálam (is) a filmet. Hogy ez még egy igazi "monumentális" alkotás, és nem vmi számítógépes cukormáz.. A harcjelenetek mindenhol tetszettek, hitelesnek tűntek - nem vitték túlzásba, mint pl. A halál 50 órájában, ahol a katonák egymást licitálták túl teátrális halálban.
A szereposztás tényleg hihetetlen, de maga a játék már sokkal kevésbé jött át nekem. Sok dudás egy csárdában, vagy egyszerűen csak a rendezés, vagy a túl sok cselekményszál miatt..?
Hackman és Hopkins tetszett igazán. (Persze a többiek sem húzták le a filmet,de ha kevésbé ismert színészeket látok, akkor sem tetszett volna kevésbé a film)
Összességében láttam már jobb háborús filmet is, meg persze több rosszabbat is.
A II. vh-s etalon nekem A tábornok (Patton) marad.


1492 - A paradicsom meghódítása - Vélemények

2010-07-08 16:20.20
Srácok, ha ennyire tetszett, miért csak 4* ? :)
Csak most néztem meg elejétől végéig, és teljesen lenyűgözött az egész! '92-ben csak addig néztem, hogy levágják a bennszülött kezét; aztán valahogy csak az maradt meg bennem, hogy a zenéje miatt volt nagy szám, pedig... Mindjárt megnézem, hogy miért is nem jelölték anno Oscarra. Szerintem az alakítások épp oly nagyszerűek, mint a zene.
Nem tudom, milyen többi "Kolombuszos film" van még, én csak a Folytassa Kolombuszról hallottam, de azt egészen más okból nem néztem végig...


1408 (2007) - Vélemények

2010-05-31 21:39.51
Több változat van? Ezért írják többen, hogy Cusack túlélte végül?
Az én változatomban felgyújtotta magát...kb másfél óra szenvedés után. Ez a folyamatos "megcáfolom az előző gondolatomat" stílus nagyon nem jött be.
Amúgy meg az egész olyan volt, mintha valaki mindig mögém osonva rám ordítana, de a második eset után inkább idegesítő volt, mint ijesztő.
Az ember győzze kitalálni, hogy mégis mit akarhatott a rendező (író); bár az én tippem, hogy egyik reggel munkába menet lexarta egy madár, és ez volt a bosszúja a világ felé.
a.j.


Avatar - Viccek az Avatarral kapcsolatban

2010-03-07 23:07.19
Kicsit volt kiszámítható?? Szerintem semmi fordulat nem volt benne. Gyakorlatilag folyamatosan az történt amire számítottam.
Történet? Nekem a film közben a 'Farkasokkal táncoló' jutott eszembe, vegyítve a Star Wars 1-el, és közben Z, a hangya szemei bámultak rám.

Tudományos háttér alatt mit értesz? (komolyan!) Mert egy mondatban tényleg kitértek arra, hogy a fák gyökerei kapcsolatban vannak egymással (mindennel), plusz ott van még a "hajjal irányítás" is, de nekem pont hogy nem volt részletes. Az ökoszisztémáról meg pláne semmilyen információt nem kaptam.. (Ez lehet, hogy az én hibám, mert bevallom 1x-2x elbóbiskoltam..)

A látványvilág tényleg szép, színes volt, nekem már túlságosan barokkos, de hát ilyen bolygó ez a Pandora. Ok, elfogadom. Bár nem is ezzel van a bajom, hanem azzal, hogy pont a látványvilág miatt istenítik (túl) ezt a filmet, ehhez képest:
1.a 3D nem fogott meg annyira.. A vége felé, mikor a "fő gonosz" gépében ülhettünk, tényleg a film szereplőivé válhattunk. De többnyire úgy voltam vele, hogy ennyire egy HD is lehet élvezetes.
2.a szereplők nem voltak elég kidolgozottak. Semmi mimika, ránc az arcokon, bőrön beszéd ill mozgás közben. Ezt a fajta megszokott mozgásvilágot meg már több filmben láttam (ugyanazok az ugrások, esések..) Szóval annyira mégsem lett egyedülálló újdonság. Talán ha nem így reklámozzák be, akkor az elvárásaim sem ilyen nagyok, de így még ez a három csillag is hízelgő tőlem.

A színészekkel tényleg semmi gond. Se pozitív, se negatív irányban nem tettek hozzá.

Összességében 100 jobb filmet is láttam már, csak ott nem kékek voltak az 'emberek'.. Nem ugrok le hídról, ha nem lesz Avatar2..


2010-03-07 22:14.35
Szilveszter előtt meg tömegek vették a hymermarketben a gazdaságos virslit 199Ft-ért...
Szerinted EZ bizonyítja, hogy az eladott termék mennyire jó??


A szarvasvadász - Vélemények

2010-02-03 18:07.59
Huh, ennél viszont sokkal rosszabb a fordítottja: a betűsített három, de szimbolikus öt.. ;)


2010-02-03 17:49.58
Akkor egy negatív vélemény:
Cimino rendezése nagyon nem nyerte el a tetszésem. Az első 45(!) perc az esküvőről szól. Borzasztó részletes, és csak azért nem adtam fel, mert nem szokásom. Reméltem, hogy a következő 2 óra majd annál jobb lesz. Előbb-utóbb csak "elkezdődik" a film.. Aztán nemhogy elkezdődött, egyenesen a dzsungel közepébe pottyantunk! Néhány kocka DeNiro-ról a csatamezőn, majd egy újabb ugrással már a "fogolytáborban" vagyunk. Néhány percnyi orosz rulettezés után átviharzott a film a háborún, és kisebb-nagyobb időbeni ugrásokkal haladt tovább.. (Pl. a bowlingos jelenetnél: "Hozd az emelőt!" és már tekerték is; majd:"Elmegyünk vadászni?" és már a hegyekben voltak)
Közben, hogy C.Walken-t mi érhette ami miatt nem tért haza, elfedte a balladai homály. (Hiszen józanul járta Saigon utcáit, majd látszólag ok nélkül hátat fordított barátjának.) Ezek után Cimino tragédia csúcspontját is lerendezte néhány percben..

Röviden: tényleg nagyszerű alakítások, de gyenge rendezés. Valószínűsítem, hogy rengeteg "politika" is volt abban, hogy ez a film ennyi Oscart nyert.

Még valami! Ha valakit érdekel a film, akkor az eredeti nyelvvel nézze! Komolyan mondom, hogy ilyen gyenge magyar szinkront még nem hallottam. Talán csak Cazale, Walken, és Streep magyar hangja volt élvezhető, DeNiroé, és néhány mellékszereplőé pocsék, átélés nélküli.. :(

De inkább ajánlanám mindenkinek a Oliver Stone Szakaszát!


Frank Herbert: A Dűne gyermekei - Vélemények

2009-12-10 20:38.00
Az űrhajókat az Ixen készítik. Kaját sok helyről hozhatnak, pl. a Caladanról is. A Dűnén az emberek főleg fűszerbányászatból, csempészésből, kézimunkákból élnek, de vannak vízkereskedők stb.. Ezek persze a könyvekből derülnek ki. Ezt a filmet nem is láttam csak a Dűnét, az viszont nem volt elég hű a könyvhöz. Itt sem értem, h Vladimir Harkonnen hogy szerepelhet a stáblistán...


Más világ (2001) - Vélemények

2009-02-27 16:23.00
Sajnos aki látta a 6.érzéket, annak elmaradt ez a bizonyos "döbbenet". A film folyamán szép lassan megsejthettük a lényeget. A hangulat viszont más volt: itt szinte folyamatos volt a feszültség.
A játszadozás a kulcsokkal picit sánta nálam, mivel Nilcol is számtalanszor hagyta nyitva az ajtókat. Ill akármit kitalálhatuk rá, a férj csak azért "jött vissza", h a feszültséget tovább húzzák, ne legyen vége túl hamar a filmnek -semmi szerepe nem volt a történetben.
Viszont ez tényleg minimális "negatívum"; jobban fáj a "koppintás"..


Éberség - Vélemények

2009-02-19 11:35.48
Szia! Szerintem az átlag néző is épp úgy meg tudja ítélni a színészi játékot, mint a szakma. Ha teljesen bele tudod élni magad a filmbe, katartikus élményt nyújt, akkor ez a színészi teljesítménynek is köszönhető. Pl.: a 'Kersztapa', v a 'Volt egyszer egy Amerika' közben Te is a "Család" tagjának érzed magad, v 'A tábornok' után Patton rajongó leszel, v a 'The Doors' alatt tényleg úgy érzed, h maga Jim Morrison ugrál a színpadon.
Ellenpéldaként: amikor látszanak a nem természetes, betanított mozdulatok (Zorro legendája -fiú); amikor kőszoborként várják a végszót, majd színpadi lendülettel szavalják a szövegüket (Majmok bolygója 3 -főgonosz, ill cirkuszos); vagy csak simán annyira egy karakter képes alakítani, h már unalmas, ill másban nem jó (legtöbb akciószínész -Diesel, Segal, stb.)

Épp úgy meglehet ítélni, mint a sportolók teljesítményét (díjazni nehezebb max.).


A tábornok (1970) - Vélemények

2009-02-18 15:01.19
Olyan szépen írtál a filmről, kár, hogy csak 4 csillagot adtál :)

TV-ben láttam először a filmet kb 13-14 évesen. Rögtön a kedvencem lett,mert bántotta az igazságérzetem, h történelem órákon alig volt szó Patton-ről! Pedig hihetetlen alakja volt a történelemnek!
II.Világháborús filmekből ez a No.1 :), mert (néhány háborúban játszódó kalandfilmmel ellentétben) ez átfogó, élethű mű, amihez párosul még G.C.Scott szenzációs alakítása Karl Maldennel az oldalán.
Christopher Lloyd mondta a Szeretünk Raymond c. sorozatban: "Voltam én már moziban! Megnéztem a Pattont! A következő alkalom, majd a Patton fia lesz!"
Ha egyszer mehetnék csak moziba, én is a Pattont választanám!


Zorro legendája (2005) - Vélemények

2009-02-17 22:06.06
Ááh, nem bírom! Leírom: A Zorro álarca akár Golden-Globe-os vígjáték is lehetne, ez inkább Arany Málna!
Csak néhány idétlen jelenet:
-mikor az elején a szekér felrepíti Zorrot a falra
-az örökös szaltók
-ló a tűzben, de ezt még el is fogadnám, elvégre Tornádóról van szó
-gyerek vs. 4 börtönőr
-mikor a gyerkőc 4kézlábra áll, h elgáncsolja az egyik őrt.. hmm Stan és Pan??
-Catherine a szőlőn keresztül is lefutotta a párhuzamosan haladó kocsit, de ok, biztos volt kerülő is, amit nem láttunk
-a ló átugrik a vonat tetejére -de hol maradt a szaltó??
-még szerencse, h egy üres kocsit is vittek magukkal, aminek beszakadós teteje van..
-a váltós jelenetet meg már írtam..

Nevetségesen túlértékelt film ez is.
(Ha vmi "ok, lazításnak jó" ,az nálam csak átlagos osztályzat. De ez teljesen szubjektív, elfogadom)

Kedves Ancsy21! Bár gondolom inkább a romantikus filmeket kedveled,de pl.: a Keresztapa, Gyűrűk ura, Terminátor, Londoni csapás, Csúcsformában, Halálos fegyver c. filmek második részében sem fogsz csalódni, HA tetszett az első.


2009-02-17 21:07.14
Langelus és Dark Bakter is leírta előttem az igazat. Kiegészítésként a röhejes tömeg a végén: mindenki fel-alá rohangál, csak az idegesítő kiskölyök olyan okos, h átállítsa a váltót...
Ilyen gyenge forgatókönyvű filmet már nagyon régen láttam.. (nem is emlékszem, h mikor:))
Csak azért 2 csillagos, mert volt két jó beszólás. Ennyi.


A falu (2004) - Vélemények

2009-02-15 11:43.52
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Kb. 25 "kedd esti romantikus vígjátékra" 5ös, ezenkívül még 4 értékelt film..
Mindenkinek joga van véleményt alkotni, de szomorú, amikor az éretlen többség miatt lesz alulértékelt egy film:(


2001: Űrodüsszeia - Vélemények

2009-02-13 21:49.12
Huh, de régen írtam már.. pedig azóta is foglalkoztat a film!
Köszi a válaszokat!
Azóta láttam a 2010et is, és volt egy olyan gyanúm, hogy a 2001 eredetileg önálló történet volt. A második rész nekem csak arra volt jó, h felértékelje az elődjét.. (ez a mese a 2 napról szerintem gyenge "válasz" a 2001-re, hiszen az ember fejlődésében ez semmi pluszt nem jelent. Emiatt járkált vissza az első rész szelleme? Ugyan..)

Szóval részben a (szerintem) rosszul sikerült folytatás, részben az eltelt idő miatt felértékelődött bennem a 2001! Talán újra meg is nézném.. Viszont osztályozni most sem tudom igazán, mert ez a film teljesen külön kategória!
Meg kell nézni, aztán ha megmozgatott valamit, akkor pár év múlva újra meg kell!


Apollo 13. - Vélemények

2009-02-13 16:22.43
Tényleg semmi extra.. Talán ha 300 Anakonda támadna Godzillára, akkor a Megtorló sem unatkozna Alkonyattól pirkadatig.. :) De mind1!

Nem az űrhajós filmek a kedvenceim, de ez tényleg szenzációs! Nem néztem volna meg, ha itt nem olvasom a jó hsz-kat, úgyhogy köszi Nektek!
Sinesi, Harris, Hanks, Bacon és Paxton tleg óriásit alakított! Az meg, hogy a film annak ellenére is izgalmas, hogy a végét gyakorlatilag tudjuk, a rendezőt dícséri!
Nálam ötös!!


A 22-es csapdája (1970) - Vélemények

2009-02-06 22:02.39
Sajnos(?) a könyvet nem ismerem, és a "háborús" stílusból ill. szereposztásből én drámára számítottam... Aztán leesett, h inkább vmi abszurd vígjátékhoz, v komédiához van közelebb, de nekem unalmas, humortalan volt. (Ezért inkább nem is osztályzom egyellőre - "minek húzzam le?" alapon)

Gondolom ez olyan lehet, mint Rejtőt olvasni: a könyv szenzációs, filmen visszaadni sajnos lehetetlen!!

Ha valaki mégis nekikezd a filmnek, úgy tegye, mintha Üvegtigrist nézne: NE várjon történetet!
Akkor TALÁN élvezhető, és a poénok ill a hangulat is jobban bejön.


A majmok bolygója (1968) - Vélemények

2009-02-02 13:04.48
Szívem szerint 3,5-et adnék rá.
Egyértelmű, h a befejezés óriásit dobott a filmen, főleg ha hozzávesszük, h a Hidegháború idején nagyon is aktuális volt a téma.
(Itt azért megkérdezném, h Pierre Boulle mikor írta a könyvet, és a folytatások is tőle származnak?
Ill. a Filmkatalógus leírása miért lövile (itt is!!) a befejezést?)

Szóval a film:
Mikor túl tettem magam azon, h miért lenne az 700év otthon, ami az űrben 6 hónap (csak azért mert "gyorsan" megyek?), már érdekessé is vált. (Mondjuk a 3. részben már véglegessé vátlt az "időcsúszda megoldás", hiszen ott a múltba tértek vissza.)
A kevésbé kidolgozott akciójeleneteket - egy-két ütés, rúgás, v Taylor vs vízsugár - a kor számlájára írhatjuk, a film élvezeti értékét nem csökkentik!

Hanem a folytatás!
Kicsit úgy érzem magam, mint a Mátrix után, ami "nagy siker, ezért csináljunk gyorsan folytatást" ezzel hazavágva az egészet.
A 2:
- Haldoklik a lezuhant űrhajós a sivatagban, de selyempárna van!
- Az illúzionisták szerintem annyira nem illenek bele a filmbe..legalábbis ilyen formában nem. Az egész olyan kényszeredett megoldásnak tűnik, mintha csak a "monumentális befejezés" miatt találták volna ki.
- Az illúziók: a majmok simán belelovagolnak és megszűnik. Taylor beleugrik és.. fogságba kerül.
- (Te jó ég, Taylor, akinek a programja a hibernálva utazás, még két év után sem tért haza, ezért utána küldtek egy másik űrhajót?)

A 3-at már nem részletezem ennyire. Elég, h a Dr. Hassleint alakító Brenden olyan gyenge volt, h "fájt". Semmi átélés, esetlen mozgás.. elmondta a szöveget, és semmi plusz! "Szerencsére" jött Montalban (Armando), aki úgy játszott, mintha egy délelőtti matinéban szerepelne..

Nem biztos, h több részt bevállalok.


A falu (2004) - Vélemények

2009-01-23 13:41.40
Nem akartam elhinni, hogy ilyen alacsony osztályzatot kapott ez a film.. Aztán ahogy sejtettem, a "tini-horrorosok" lehúzták.

Ok, FILMKATALÓGUS ÓRIÁSIT HIBÁZOTT, mert ez a film nem horror, vígjáték,stb. Hanem: "Drama, Romance, Science Fiction/Fantasy and Thriller" (movies.yahoo)

Viszont: Egy tininek is leeshetne, h ez bizony dráma volt! Akkor talán olyan szemmel kellene nézni és bírálni! (Amitől még lehet a vélemény maga rossz; de hogy csak azért, mert nem egy újabb limonádéval leöntött, mondanivaló nélküli, ijesztgetős cuccot kapunk...?)


2001: Űrodüsszeia - Vélemények

2008-04-24 18:47.52
Oh, köszönöm szépen a gyors válaszokat!

Bevallom, Orgona verzióján filóztam sokat.. A film alatt a Master-féle "nagy fejlődést" vártam, de vmi földhöz ragadtabb befejezéssel. Valami nem túl szenzáció-hajhász nagy durranással. (Így nem értettem, h miért lett hajlott öregember az űrhajós, és a szoba meg az egyedüllét sugallta "unalom" is váratlan volt.)
Azt hiszem, megnézem mégegyszer, meg a folytatást is! Érzem, h közel vok :)


2008-04-23 21:40.43
„Alapmű” , ezért néztem meg. De három napja azon töröm a fejem, h mit akart tőlem ez a film? A zene, hangok rendben vannak (sőt!). Az űrutazás bemutatása szinte tökéletes, már-már annyira aprólékos, h túlzásba is megy (pl.: hosszú perceken keresztül kell rácsodálkoznunk az űrhajókon felszolgált pépes ételekre – ami visszatérő motívum és kicsit lassítja a filmet). Másrészt pont emiatt az aprólékos ábrázolás miatt lett minden sci-fi alapja – gondolom.
Viszont mi van a mondanivalóval? Egy majom megérinti a monolit tömböt és hatalmasat lép előre az evolúcióban.. Majd évmilliókkal később az ember „újra rátalál” a monolitra (a Holdon), és a tömb által küldött rádióüzenet nyomába ered. Tehát a monolit jelképezi a fejlődést? De másodszor nem tapasztaltunk akkora előre lépést, mint a „majmoknál” az eszközhasználat. HAL-t már 1992-ben megalkották. Tehát a rádióüzenetben van a lényeg? Arról meg nem kapunk információt a filmből, mert hősünk hosszú-hosszú zuhanása után (68-ban biztos nagy dolog volt „megtalálni a kamerán a színváltoztató gombot”, de 15 percen keresztül??), szóval hősünk egy szobában landol megöregedve, és hurrá, ott a monolit is. Vagy teljesen rossz oldalról közelítek, és a film lényege, h nem magunktól fejlődünk, mert a monolitot Isten tette elénk – térben, időben mindig máshová. (Egyszerre feltételezve Isten létét, és az evolúciót.) És az űrrel, ill. a hosszú zuhanással szimbolizálja az ember törékeny mivoltát. ? …

Szóval van akinek nem tetszett és bevállalja.
Van akinek minden „űrös baromság” bejön és ezért odavan érte. Esetleg megértett 2 képkockát és most ordítja, h micsoda alapmű és stb.
Meg vannak, akik az egészet értik. (mert a könyvet is olvasták pl.) Ha esetleg egy ilyen hsz-t is olvashatnék (akár más fórumokon), annak örülnék:)
Ill. ha vki segíteni tudna, h „hol szerezhetem be” a 2010-et?
Meg akarom érteni, na!!



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk