Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Harcosok klubja
- Film+, 01:20
Másodszorra sikerült
- Film4, 01:40
A szobalány
- Film Café, 01:50
Az ember gyermeke
- RTL Három, 01:55
Hetedik
- AMC, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Sean Bean (65)
David Bradley (82)
Jennifer Garner (52)
Adam McKay (56)
Ken Duken (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Végítélet (1994) - Vélemények
Végítélet (2008) - Vélemények
Végítélet (sorozat) - Vélemények
A csempész - Vélemények
30 nap maximum - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Papírvékony falak aaaaa
Shaun Evans aaaaa

 

Fórum - A tábornok (1970) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Mclane 2 (2023-02-25 10:42.58)  
Jó ideje terveztem már megnézni ezt a filmet és az elmúlt 2 napban sort is kerítettem rá, tegnap láttam az eredeti ma meg a későbbi újabb szinkront is mert érdekelt mind a 2 hangsáv, és mindent egybevéve egy kellemes csalódás ért mert tud ez működni mint háborús film is és elég jól elműködik mint életrajzi film is, és mint hosszú majdnem 3 órás eposz is elég rendesen megállta a a helyét szerencsére. Eléggé mozgalmas is volt volt változatos is és amire tudott meg amire módja volt ki is tért elég részletesen, megmutatta hogy a háborús időszakban a finomkodás meg a diplomata felfogás meg sok más dolog nem mindig jó és hasznos dolog, ha nem ha úgy kell oda kell csapni a dolgoknak hogy működjenek és előre jussanak mert ha nem akkor minden dolog idővel nagyon elhúzódik és a végtelenségig tolódik, ami sok esetben csak még több bajt és gondot kreál nem egyebet és hogy a nyers hozzáállás néha többet használ mint a finomkodás. Úgy hogy mindent egybevéve érdekes film volt mind katonai szinten mind az emberábrázolás terén, és nem bántam meg hogy időt fordítottam rá mert hiába volt majdnem 3 óra de lekötött adta amit kellett és végig tetszett, érdemes volt megnéznem mindenképpen.


21. Empire (2018-12-26 11:48.44)  
ja ő legyőzte a náciat, max 4-szeres túlerővel.



20. Emmersson (2018-02-07 20:11.41) aaaaa
Igencsak túlértékeltnek hat ma már...
Lassú, hosszú és nem izgalmas. A Montyval való rivalizálás sincsen rendesen kibontva. A színészi játék pedig korántsem Oscar-díjas a főszereplő esetében! Ahogyan a forgatókönyv is inkább egy dokumentumfilmhez íródhatott...
Átlagos mozi ez, felejthető.


19. Dobsony (2017-12-27 13:00.09) aaaaa - (válasz Orgona 17. hozzászólására)
Valahol Nixon és Kissinger között az igazság. :)
Most néztem meg hosszú idő után másodjára, foszlányok maradtak csak az első láttamozás után.
Patton egy igazi önelégült, nárcisztikus hadvezér volt, legalábbis a mozi ezt a képet festi a tábornokról. Mellette természetesen egy igazi patrióta, ez a tulajdonsága is kellett ahhoz, hogy elintézze Afrikában Rommel hadait.
Jó film, de közel sem kiváló.
Scott nagy színész, neki elhittél mindent az alkotásban.


18. Vmiso (2017-02-18 10:59.11)  
Jó kis háboús film, a szövetségesek legjobb tábornokáról.
Afrikától szinte az összes fontos eseménybe belepillantunk a második világháborúból, természetesen minden Patton szemszögéből nézve.

A háborús filmek kedvelőinek kihagyhatatlan darab.


17. Orgona (2015-06-15 17:13.09)  
Kissé patetikusra sikeredett a film eleje, de nem tudtam végignézni a sok reklám miatt. Majd megszerzem DVD-n. Ezért nem is osztályozom.
Nixon kedvenc filmje volt ezerszer megnézte a Fehér Házban. Kissinger azt mondta, ha még egyszer látnia kell, öngyilkos lesz. :)))


16. Gatty (2015-04-06 21:45.32) aaaaa - (válasz Danyi 15. hozzászólására)
120-164 = 44 perc
164-180 = 16 perc

Közelebb van. :)


15. Danyi (2015-04-06 21:39.01) aaaaa - (válasz Gatty 14. hozzászólására)
164 perces. A DVD-re annyi van írva.


14. Gatty (2015-04-06 21:37.51) aaaaa
Bár rég láttam, de kicsit kevésnek gondolom azt a 120 perc játékidőt. Ha jól emlékszem, közelített az a 3 óra felé is.

Apropó: ha jól tudom George C. Scott visszautasította az Oscart, talán tudom is miért, de nem vagyok benne biztos, ezért nem kockáztatok, hogy leégetem magam.


13. Arturo professzor (2015-01-18 20:36.13) aaaaa
12 millió 625 ezer dollárból forgatták és 61.7 milliót termelt ki.Rod Steiger,Lee Marvin,Robert Mitchum és Burt Lancaster visszautasította a szerepet.Los Angelesben,Spanyolországban.Algériában,Görögországban,Olaszorsz gban,Angliában és Marokkóban forgatták a filmet 1969.feb.3. és aug.között.A film eleji beszédet nem akarta elmondani George,de Franklin azt hazudta neki hogy a film végén lesz az ,így ment a dolog.John Wayne nagyon szerette volna eljátszani a tábornokot,de a producerek nem teljesítették a kérését.72 baki van benne.Rengeteg repülőt,autót fegyvereket és tankot mit láthattunk a háború után használták először.Nem voltak arabok Tunéziában a pun háborúk során,ezt a film alkotói találták ki.A német katona aki az emberi veszteségeket lajstromba vette angol nyelvtan szerint kategorizálta azokat.Patton sok dolgot a filmben rosszul vagy pontatlanul idézett.A nyitó jelenetben a keselyűk lebuktatták a stábot hogy valójában spanyol honban vagyunk nem Észak-Afrikában.A normanndiát ábrázoló térképek teljesen rosszak voltak.Amikor Patton letépi az erotikus képet a falról lehetett látni a korábbi próbálkozások nyomait.


12. Nyolcadik utas (2011-10-21 11:50.28) aaaaa
Minden tekintetben kifogástalan alkotás. Akár háborús körkép is lehetne Afrikától az Ardennekig.
A háború mindig borzalmas - minden időben. A politika hihetetlen módon áthatja és áthatotta, ez remekül átjött számomra a film megtekintése közben.


11. Tysonrichie (2011-03-30 17:45.22) aaaaa
Jó film.


10. FÜSTI-ROLI (2010-10-26 12:40.59) aaaaa
Én is csodálkozom,hogy ilyen jó heyezésen álló filmre csak milyen kevesen irtak.De se baj mert akik irtak azok csupa szépet csupa jót.Úgy,hogy én csak annyit fűznék hozzá,hogy -jó film,tartalmas,érdekes főleg annak aki nemsokat tud a II.világháború e fejezetéről./ÉSZAK-AFRIKAI front,DÉL-OLASZORSZÁGI partraszállás/.Végül is gazdagodik e film jóvoltából az történelmi ismeretünk is.Csak annyit még,hogy kissé hosszúra sikeredett.De hát végül is életrajzi.A végéből egy 15-percnyit elhagyhattak volna.De ez csak az én véleményem.Hát legyen 5 csillag.Nincs szivem 4-et adni rá.Szeretem az ilyen filmeket.És ajánlom a filmet még a műfaj kedvelőinek.


9. JohnGotti1980 (2010-10-22 15:12.32)  
Ez alap basszus...


8. Kilok (2010-06-30 13:32.21) aaaaa
Fantasztikus film...egyszerűen zseniális Patton magyar hangja. Ha nem tévedek Rajhona Ádám az.


7. Anren (2009-09-23 17:19.43) aaaaa
„Leülni! Emlékezzenek arra, hogy nincs egyetlen szarházi sem, aki azzal nyert háborút, hogy meghalt a hazájáért. Azzal nyerte meg, hogy elérte, hogy egy másik szegény szarházi haljon meg a saját hazájáért. Emberek! Amit hallanak arról, hogy Amerika nem akar harcolni, ki akar maradni a háborúból, nagy rakás lószar. Az amerikaiak mindig szerették a harcot. Minden igaz amerikai szereti, ha megérinti a harc szele. Amikor gyermekek voltak, csodálták a legjobb golyógurítót, a leggyorsabb futót, a bajnok baseballost vagy bokszolót. Az amerikaiak szeretik a győzteseket, és ki nem állhatják a veszteseket. Mindenben győzni akarnak. Le sem tojom azt, aki nevetve tud veszíteni. Az amerikaiak ezért nem vesztettek soha háborút és nem is fognak. A vesztés gondolata gyűlöletes minden amerikai számára. Hát… A hadsereg egy csapat. Úgy él, eszik, alszik és harcol, mint egy csapat. Ez az individualista duma egy nagy túró! Ezek a kötekedő marhák, akik ilyesmiket írnak a Saturday Evening Post-ban, annyit sem tudnak a harcról, mint a paráználkodásról. Nálunk van a legjobb élelem, felszerelés, a legjobb szellem és a világ legkiválóbb emberei. Tudják, istenemre, sajnálom szegény szarháziakat. Istenemre! Nem egyszerűen csak lelőjük a szarháziakat, de ki is belezzük őket és azzal zsírozzuk a tankjaink lánctalpát. Halomba fogjuk gyilkolni azokat a tetves fritzeket. Nos, néhányan önök közül, nyilván azon gondolkoznak, hogy összeszarják-e magukat az ágyútűzben. Ne aggódjanak emiatt! Biztosíthatom önöket, hogy teljesítik a kötelességüket. A nácik az ellenségeink. Gázolják le őket! Ontsák ki a vérüket! Lőjék hasba őket! Amikor a kezük elmerül egy halom trutymóban, ami pillanatokkal korábban a legjobb barátjuk arca volt, akkor tudni fogják mit tegyenek... Még valami, amit soha ne feledjenek. Nem akarok olyat hallani, hogy „tartjuk az állásainkat”. Mi semmit nem „tartunk”. Tartsák a fritzek. Folyamatosan előrenyomulunk és nem tartunk semmit, kivéve az ellenséget. Orron ragadjuk őket és szétrúgjuk a seggüket, a szart is kiverjük belőlük, aztán átmegyünk rajtuk, mint libán a fos! Van egy dolog, amit elmondhatnak, amikor hazatérnek. És hálát adhatnak neki Istennek. Harminc év múlva, amikor a kandallónál üldögélnek, unokájukkal az ölükben, aki megkérdezi: „Mit csináltál a II. Világháborúban?” Nem kell azt mondaniuk: „Tudod, szart lapátoltam Louisianaban.” Rendben, kurafik, tudják mit érzek. Büszke leszek, ha ilyen csodálatos fiúkat vezethetek harcba, bármikor, bárhol… Ennyi.”

Ezzel a beszéddel kezdődik a film válik két dolog már nyilvánvalóvá: 1) miért szarták össze magukat a németek, amikor Patton is a színre lépett a II vhban 2) miért is kapott ennek a szerepnek a megformálásáért Oscart 1970-ben a címszerepet döbbenetesen alakító George C. Scott. Ő volt egyébként az első színész, aki visszautasította az Oscar-díjat, elmondása szerint azért nem jelent meg az ünnepélyen (amit húsmustrának nevezett), mert fontosabbnak tartott egy hokimeccset. Ezen film esetében nem érzem túlzásnak a díjesőt, (bár szerintem Karl Malden megérdemelt volna egy szobrot dettó) a látvány miatt különösen – megelevenednek a híres hadszínterek is – így többek között a szicíliai partraszállás, az ardenneki csata epizódjai. Patton személyisége mondhatni kissé nehéz volt, viszont housei modor ide vagy oda, katonai zsenialitása kiemelkedő, vitathatatlan. Aki szereti a háborús filmeket, ne hagyja ki.


6. Robcsy17 (2009-09-12 17:51.39) aaaaa
Ja, és nem értem miért csak enyien írunk róla, pedig ott van a filmtörténelem 10 legnagyobb klasszikusa között !


5. Robcsy17 (2009-09-12 17:50.01) aaaaa
Nemrég vettem meg ezt a filmet és azt kell hogy mondjam ez a film ott van az apokalipszis most és az acéllövedékek mellet ! G.C.Scott zseniális !!!


4. Kilok (2009-07-29 16:27.01) aaaaa
ez amugy 2 és fél órás


3. A.j. (2009-02-18 15:01.19) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
Olyan szépen írtál a filmről, kár, hogy csak 4 csillagot adtál :)

TV-ben láttam először a filmet kb 13-14 évesen. Rögtön a kedvencem lett,mert bántotta az igazságérzetem, h történelem órákon alig volt szó Patton-ről! Pedig hihetetlen alakja volt a történelemnek!
II.Világháborús filmekből ez a No.1 :), mert (néhány háborúban játszódó kalandfilmmel ellentétben) ez átfogó, élethű mű, amihez párosul még G.C.Scott szenzációs alakítása Karl Maldennel az oldalán.
Christopher Lloyd mondta a Szeretünk Raymond c. sorozatban: "Voltam én már moziban! Megnéztem a Pattont! A következő alkalom, majd a Patton fia lesz!"
Ha egyszer mehetnék csak moziba, én is a Pattont választanám!



2. Mangilla (2008-09-06 23:22.33) aaaaa
Szerintem nagyszerű film, George C. Scott-ot egyből megjegyeztem miatta!


1. Az utolso szamuráj (2008-02-11 18:41.24) aaaaa
Franklin J.Schaffer életrajzi tökéletessége-abban az időben is,mint most is,sok ilyen mozi küzdöttt azzal,hogy a készitő óhatatlan bálványozta azt,kiről filmje szól-végre olyan adaptáció,ahol igenis ennek a férfinak hibáira ugyanúgy rágyúrtak,mint erényeire.Hogy Pattonról mennyit illene tudni?Nos,véleményem szerint igen sokat,hogy pediglen milyen ember lehetett,idéznék tőle:
Nem számít az, hogy ki van mögöttünk, csak az, hogy ki van előttünk. És annak elkapjuk a torkát és szétrúgjuk a seggét. Úgy zúgunk át a vonalaikon, mint fos a libán.
Véssék az eszükbe, soha egyetlen szarházi sem nyert háborút azzal, hogy meghalt a hazájááért. Azzal nyert háborút, hogy úgy intézte, a másik szarházi haljon meg az ő hazájáért.
Hm....Kemény szavak.Patton azt tartotta magáról,harcosnak született,igazi katona volt,akinek megadatot,hogy magához méltó ellenféllel nézzen szembe.Tökéletes választás volt a szerepre George C.Scott,akinek jelleme is némileg hasonló az igazi harcoshoz,és aki a 60 éves tábornokot festett hajjal és magánál két évtizeddel öregebben keltette életre.Alakitását Oscarral jutalmazták,ám ő a terembe sem tartozkodot a ceremónián,gyülölte a dijakat,"húsmustrának" nevezte azokat.A film pazar kiállitású,a mellékszerepekbe se akárkik domboritanak és bár talán harci jelenetekben nem annyira bővelkedő,mint több más azóta szintén klasszikusra érett társa,ám végig érdekes és izgalmas,köszönhető a feszes forgatókönyvnek és az értő rendezésnek is.Mostanság beszerezhető dvd-n:erőssen ajánlott!!!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2023-02-25 10:4222 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk