Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 01:15
Akik az életemre törnek
- Film+, 01:20
Blöff
- HBO2, 01:31
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Terminátor - A megváltás
- HBO, 02:16

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Tim Blake Nelson (60)
Frances Fisher (72)
Benoit Magimel (50)
Jeffrey Donovan (56)
Shohreh Aghdashloo (72)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Extralarge - Gonzales bosszúja - Vélemények
Érdekességek!
Kifacsart filmcímek - szójáték
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szerencse lánya aaaaa
Ryan Gosling aaaaa

 

Brundle hozzászólásai

Ugrás Brundle adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Boldog új évet!

2017-12-31 17:11.26
BUÉK minden Lilának!!


Che - A gerilla - Vélemények

2017-12-26 15:53.45
Túl vagyok ezen a részen is hát igen kicsit olyan volt amilyen de azért végig bírtam nézni simán, jó lassú folyású film volt mint az első is de nekem azért valamennyire működött a kész termék, ez a film már csak a Bolíviai harcra fókuszált jobban Kuba szinte háttérbe esett és csak arra személyes küldetésre fókuszál, amikor meg akarta változtatni Bolívia berendezkedését és megakarta önteni az ottani kormányt aminek tudjuk jól mi lett a vége. Szóval mindent egybevetve érdekes történet volt, visszafogott lassú film az igaz de nekem nem volt vele gondom igazán személy szerint.


Che - Az argentin - Vélemények

2017-12-26 10:20.50
Én ma délelőtt láttam a filmet nem volt rossz, idővel bontakozott ki és ez még csak a történet első fele de tetszett eléggé, talán amiatt mert kedvelem ezeket a valamennyire lassabb filmeket amik nem pörögnek mindenáron mint a megkergült villanyóra. Szóval érdekes film volt ez ugye már a kezdő forradalmárra fókuszál, nem az ifjú álmodozóra akit az egy motoros naplója című történetben mutattak be, aki bebarangolta Dél-Amerikát keresztül kasul mielőtt egy szinttel tovább lépett volna és tettek mezejére lépett. Szóval nekem nem volt gondom a filmmel, ma délután jön a 2. fele a történetnek remélem az is jó lesz épp úgy mint ez volt.


Casablanca (1942) - Vélemények

2017-12-26 09:39.30
Én nem rég szedtem elő újra a filmet mert nem rég voltam pesten és megvettem a dupla lemezes változatot, eléggé baráti összegért úgy 1.600 forintos összegért és rögtön az eredeti angol hangsávra mentem rá mert úgy jó ideje nem láttam a filmet. És láttam össze vissza jelleggel is korábban , de még most is megtud fogni és eredeti hanggal is kiváló élmény a film szerencsére bár nagy kedvelője vagyok, az egy szál magyar hangsávnak is ami a filmhez készült évtizedekkel ezelőtt, és az extrák is bőségesek eléggé szerencsére több órányi mennyiségre utalok ezzel szó szerint. Szóval hiába jár ez a film a 75. évében még most is jó és valamikor én is láttam a színes jelleget, nem mondom érdekes próbálkozás volt de nekem is a fekete-fehér formában működik a film igazán, de mostanság meg divat lett a színes filmből fekete-fehér jelelget varázsolni lásd példaként az Mad Max-A harag útja és a Logan-Farkas című munkákat, de ez már a művészi látásmód kinek hogy tetszik a film éppen. Minden esetre ez a film még majdnem 80 éves jellegével is letud kötni, és nem sajnáltam rá a pénzt hogy megvettem kicsit sem.


A vád tanúja (1957) - Vélemények

2017-12-25 14:36.46
Én tegnap néztem meg a filmet dvd-n ezúttal az eredeti angol hangsávval és felirattal, és így is egy nagyon jó filmélmény volt épp úgy mint pannóniás hangsávval ami ugye szintén kint a dvd kiadásra. De én annál is kicsit tovább mentem megkerestem a történet eredeti írott formáit, mert hogy ennek a háttere eléggé cifra volt ott volt Agatha Christie eredeti kisregénye ami tényleg kis mű volt, mert kicsivel több mint 20 oldalas és rengeteg mindenben eltér a filmtől köze is van hozzá meg nem is. Aztán megtaláltam a későbbi szintén Agatha Christie által írott színházi utóiratot ami annyi volt hogy az írónő, a saját korábbi munkáját fogta és jócskán kiterjesztette bővebbé tette és mindent egybevetve ebből jött ki ugye ez a mára már a 60. évében járó film, természetesen itt is több dolgot megbabráltak a színműhöz képest de ez talán kicsit. jobban hajlik az eredeti forrás irányába. Szóval kellemes kis kitérőm volt ezzel a történettel jó a film is nagyon, de az eredeti írott anyagok is megállják a helyüket szerencsére szerintem érdemes, őket mindenképpen elolvasni a kisregényt is meg a színművet mind a kettőt kiadták nyomtatott formában könyvben, és PDF jelleggel is felkerültek online én rögtönzött formában ott jutottam hozzá ezekhez az anyagokhoz.


Az Igazság Ligája (2017) - Vélemények

2017-12-23 21:14.26
Én ma láttam moziban még a mammutban volt vetítés eléggé jó időpontban 11:30-tól így volt szabad időm film előtt és után is, szóval megnéztem és nekem személy szerint tetszett a film nem is vártam túl sokat tőle de sima szinten nekem működött a film, tele van CGI jelenetek tömkelegével de ez valahol kikerülhetetlen egy efféle filmnél. Minden esetre nekem összeállt a film jó kis 2 órás időtöltés volt, és adta amit egy efféle látványmunkától elnézne az ember, úgy hogy én nem bántam meg hogy elmentem rá.


Batman - A denevérember - Vélemények

2017-12-21 09:47.59
Nem rág én is csináltam effélét előszedtem mind a 4 részt és valóban még jó film a mai napig, a 2. rész is ami idén 25 éves még az is megáll a lábán eléggé szerencsére, a 3. filmtől már jöttek a bajok szerintem nem rossz valamennyire még komoly de már kezdi a rossz vonalat felvenni. A 4. ami idén 20 éves meg totális kudarc a szó minden értelmében sajnos, egy rossz bohóckodás az egész se füle se farka a dolognak, nálam ez a jelleg a 2 film után be is zárt valahol mert azokban volt még valamiféle tartás de utána már csak lefelé ment az út, és jött a jó megújulás 2005-től kezdve Christopher Nolan kapcsán.


Az útvesztő: Halálkúra - Vélemények

2017-12-13 20:50.08
Nos igen is meg nem is, mert hogy ezután az eredeti történetszál után jött két újabb kötet pontosabban előzménykötet, a halálparancs és a lázkód és talán ez az előzményregényes jelleg, is esetleg kiépülhet trilógiává de ez már az írón múlik.


Jurassic World: Bukott birodalom - Vélemények

2017-12-08 20:46.09
Ezt nem tudtam hogy ennyire előre ügyködtek, így nem követem a gyártási folyamatokat mélyrehatóan.


2017-12-08 15:16.09
https://www.youtube.com/watch?v=T3vFLwkjH9Q már van szinkronos előzetes is, elég gyorsak voltak a stúdióban meglátszik.


Tora!... Tora!... Tora!... - Vélemények

2017-12-07 22:49.49
Én ma este láttam a filmet bár elismerem jó ideje annak hogy megszereztem de sok más mellett erre is idővel tudtam időt szánni, minden esetre megérte azt a majdnem 2 és fél órát amit rászántam mert minden szinten kiváló alkotás volt. Én a filmnek a 2009-es Japán vágatlan verziójához jutottam hozzá ami annyit rak hozzá az eredeti nyers anyaghoz, hogy kicsit meg van variálva az eleje főcím meg van benne 2 új jelenet ami csak eredeti japán dialógusban szól semmi más nyelven, ezt az anyagot feltették online is úgy hogy rátették a filmanyagra az egyetlen magyar hangsávját ami dvd-n a mozis verzióra került ki, a piacra hosszú évekkel ezelőtt. De hogy a filmre is kitérjek adta a színvonalat eléggé tényszerű is volt és úgy átlagban is simán letudott kötni, mert kedvelem az efféle színvonalas munkákat szerencsére eléggé és persze a stáb is tele van ismert nevekkel és arcokkal, nem kell sorolnom őket csupa régi jó színész akik ma már szinte mind meghaltak vagy esetleg már csak jó esetben öregebbek lettek. Szóval egy szónak is száz a vége ez egy rendesen megcsinált jó film lett még így 47 év távlatából is, aki tudja mindenképpen nézze meg és a Michael Bay féle romantizáló munkáról csak annyit mondok, hogy az nem volt valahol több mint a Titanic nyomdokain haladó próbálkozás ebben a témában, nem rossz de a tényszerűség nem éppen erős oldala annak a filmnek bár az nem is arra tette fel a mérleget jobban ez eléggé egyértelmű. Úgy hogy ha valaki jó filmet akar a témában inkább ezt nézze meg ne a 2001-es filmet, mert az minden csak nem az aminek lennie kéne igazán kicsit sem.


Halálos fegyver 4. - Vélemények

2017-12-05 20:26.46
Én ma fejeztem be a nagyszabású túrámat ezzel a szériával, ami az első 3 filmnél olyan volt hogy minden magyar szinkront láttam minden résznél, és végül eljutottam ehhez a részhez aminél nincs több szinkron, meg több változat csak egy mindenféle belenyúlás nélkül. És mindent egybevetve nekem az a benyomásom hogy mind a 4 film egyformán jóra sikerült, pedig azért 11 és az nem kis idő be kell ismerni és ezalatt az idő alatt sokat változik a világ, de ez a széria még a 4. filmmel is adta amit kell simán, szóval érdemes időt szánni erre a sorozatra nekem kellemes nosztalgia túra volt mindenképp.


Halálos fegyver 3. - Vélemények

2017-12-03 20:03.14
Ezt a részt is letudtam mind a 2 hangsávval mozissal is rendezőivel is, és nem ragozom túl a film az jó még is így 25 éves jelleggel a háta mögött simán. A szinkron is bár egy apróság itt a plusz jelenetek olyanok hogy elég lett volna ha csak a plusz részeket veszik fel, mert ahhoz a stáb szinte adott volt csak felveszik az új részeket és hozzá illesztik a régi hanganyag mellé, mert nem nagy a különbség a 2 hanganyag közt időbeli szinten alig tűnt volna fel a különbség. De mindent egybevetve nekem ez a rész is adta amit kell és a szinkronok is szerencsére eléggé jól sikerültek, érdemes megnézni mindenképp .


Hull a pelyhes 2. - Vélemények

2017-12-03 16:47.32
Ez olyan mondjuk így névleges folytatás inkább, mint a Dolph Lundgern féle ovizsaru 2 hogy bóvli de ezzel talán még el lehet adni ha van olyan aki ugrik rá, azon túl semmit több az egész úgy igazából.


Halálos fegyver 2. - Vélemények

2017-12-01 22:20.30
Nos végeztem ezzel a 2. filmmel is úgy mint az első filmnél minden szinkron megnézve rendes időkihagyással, és jó film ez még most is annak ellenére hogy folytatás tartja az elkezdett színvonalat szerencsére. A szinkronról meg annyit mondok csak hogy ez a rész meg az első is olyan volt, hogy sok tekintetben eléggé kísérletezős volt mert ugye az első 2 filmben, Mel Gibson eredetileg nem kapott egységes magyar hangot sőt még Danny Glover is csak az 1. film MTV féle szinkronja végett jutott el Kránitz Lajosig, és utána ennél a szériánál állandó hangja lett és Gibson esetében az állandóság csak a 3. filmnél jött ki mert oda jutott ki a mára már sok helyen megszokott Sörös Sándor féle hangzás, amit aztán visszahoztak az 1. és a 2. rész rendezői változatára. Úgy hogy mindent egybevetve kellemes csalódás ez a rész is és a szinkronnál csak azt mondom, mind a 2 változat szerencsére egyformán jó lett a mozis is és a rendezői is.


Halálos fegyver (1987) - Vélemények

2017-11-29 22:36.03
Én most gondoltam egy nagyot és előkotortam minden részt és újra kezdtem nézni őket, de úgy hogy minden résznél minden szinkront végig viszek és ma jutottam ilyen szinten az első rész végére, mert itt ugye 3 szinkron van és az nem két perc mire az ember végigmegy rajtuk pláne, ha egy egészséges időkihagyással intézi őket. Szóval túl vagyok mind a 3 hangsávon és szerintem mindegyik olyan hogy jó lett persze, itt ott talán mindben akadnak hibák kisebb nagyobb szinten meg eltérő fordítások de minden esetre én nekem mind a 3 szinkronnal tetszett a film így hosszú idő után, a 2 mozis hangsávval és a rendezői hangsávval is simán végig lehet nézni a filmet szerencsére. Holnap jön a 2. rész a mozis hangjával és nem sokra rá a rendezői hangsávval, jó lesz újra nézni azt a részt is.


Robotzsaru (1987) - Vélemények

2017-11-29 21:35.21
Pontosítok a Mozi plusz csatornán a cenzúrázott kópia megy, én is láttam azt a vetítést az a hiányos kópia még a 2. szintén mozis szinkron előtt, amikor felvették a mozis jelleget cenzúra nélkül.


A világ összes pénze - Vélemények

2017-11-19 20:37.38
Nos nézőpont kérdése mert nem sokan szimpatizálnak olyan valakivel aki eseti alapon néha 18 éves fiatal fiúkat molesztál, és akinek épp a karrierje a meleg molesztálások meg más efféle miatt épp készül széthullani, lássuk be nem túl jó reklám ez egy ilyen viszonylag jobb történetű filmnek aminek a története így ennyire földközeli és reálisabb.


Vanília égbolt - Vélemények

2017-11-05 23:43.32
Ma este láttam ezt a filmet is az idén 20 éves eredeti után, az M5 csatornán ahol nagy meglepetésemre mert hogy ezt érdemben nem jelezték sehol felirattal ment le a film, este 21:15-ös kezdéstől indítva de én így is végignéztem gondoltam vigye fene így is átviszem. És át is vittem és atól függetlenül hogy ez egy utánzatfilm nem volt rossz, sok tekintetben eléggé másolta az eredetit de mégis azért tudott jó lenni szerencsére. Szóval mindent egybevetve nem volt csalódás a film rossz értelemben, sőt egész jó volt és letudott kötni szerencsére amúgy nem tudom ki tudja hogy a filmnek 2 változata van van az ami ki lett adva nálunk dvd-n, meg úgy 2 éve külföldön kijött egy blu-ray kiadás aminél a film végét toldották meg kisebb nagyobb plusz részekkel. De mindent egybevetve én kellemeset csalódtam a filmben, érdemes megnézni a spanyol eredetit mindenképp, de ezt is merem javasolni simán megtekintésre.


Nyisd ki a szemed! - Vélemények

2017-11-05 20:01.43
Én ma este jutottam el eddig a filmig, gondoltam ha már kerek 20 éves lett és ma este adják az M5 csatornán az amerikai változatot a filmből, akkor rávetem magam a témára pláne hogy azt se láttam pedig az sem épp mai darab. Szóval leszedtem a filmet meg is néztem nem rég jutottam a végére, hát mit mondjak érdekes idővel kuszává válik de rendesen és a vége meg mintha a viharszget-et látnám, a spanyolok által leforgatva más történettel. Minden esetre egy nagyon érdekes és nem mindennapi darab ez a film annyi biztos, annak való aki nyitott az ilyen jellegű alkotásokra és tudja is követni, az efféle filmek történetfonalát végig nekem minden esetre tetszett nemsokára olyan 21:15-től, indul az amerikai változat arra is kíváncsi vagyok hogy milyen lett.


Suburbicon - Tiszta udvar, rendes ház - Vélemények

2017-10-28 21:18.15
Én ma láttam moziban felirattal mert épp az jött ki jól időzítés terén a hazamenetelem miatt, mit mondjak tipikus Coen film a tőlük megszokott formában, és félig meddig morbid és néhol túlzó bemutatás módjukkal. De ezen túllépve nekem nem volt csalódás egy kicsit sem szerencsére, kaphattunk egy sok tekintetben túlzó de nagyjából reális képet adott George Clooney az amerikai kisvárosok számító és kétszínű lakosairól, akik látszólag mennyire jól megvannak mindenkivel de azért ők sem tökéletesek koránt sem. Nem mennék bele részletes leírásba, de szerintem érdemes megnézni annak aki kedveli a Coen féle történetvezetési stílust, mert minden ilyen dolog megtalálható a filmben szinte végig, ahogy észrevettem a film nézése közben.


Ragadozó (1987) - Vélemények

2017-10-27 22:35.53
Ez tény teljes mértékig, én még valamikor idén néztem újra a filmeket mind a 3 filmet az Antal Nimród féle 3. filmig bezárólag, eredeti nyelven felirattal és még most is adja amit kell az hogy aztán ez a karakter merre ment még milyen utakon a 3 film között, és ezalatt értem az Alien vs. Predetor filmeket az egy külön esetkör bár azok a filmek sem lettek olyan rémesek szerintem. Minden esetre ez a film a mai napig egy etalon, és 100 évesen is az fog maradni szerintem.


Morituri - Vélemények

2017-10-24 19:54.26
Én most láttam a filmet másodjára, nem rossz darab szerintem nem is valami nagyzolós látványra építő film de ettől függetlenül nekem tetszett, megvolt a maga módján a felépítése is meg a történetkibontakozása is ahogy kell. Szóval mindent egybevetve érdekes film volt, nem effektekre épített darab de érdemes megnézni szerintem.


Ártatlanságra ítélve - Vélemények

2017-10-19 20:08.19
Én ma fejeztem be többnapos olvasás után az eredeti regényt amiről úgy tudom idén 30 éves az eredeti külföldi kiadása, és jó könyv volt nekem egy első kiadás van meg még 1991-ből mikor a film eljutott hozzánk a moziba, és a filmet ma este néztem meg felirattal. Hogy is mondjam eléggé jól visszaadta a regényt szerencsére, jó hézagosan ami nem csoda hiszen a film korlátolt idővel dolgozik de mindenképp jó film lett, és a regény is jó volt nem mindig könnyű olvasmány, de azért jó és tartalmas mű volt szerencsére. Úgy hogy azt mondom jó mind a 2 formájában a történet könyvben is és filmben is, aki tudja olvassa el a könyvet mert érdemes és a filmet is érdemes megnézni mindenképp.


Rollerball - Könyörtelen játék - Vélemények

2017-10-15 22:27.24
Ma este megnéztem ezt a változatot is, mit mondjak nem is tudom mit gondoljak róla így elsőre, nem olyan rémes és rossz film de azért a nagyon jótól is messze van sajnos. Inkább az a fajta film amit elnéz az ember, de azért lehetett volna jobb is ismerjük el. Szerintem a régi film az jó volt nekem az tetszett eléggé, ez az új meg eléggé felemás film lett sajnos pedig talán lehetett volna jobb is.


Rollerball - Vélemények

2017-10-14 23:01.13
Nos én ma eljutottam a filmig is végre, most nem rég fejeztem be frissen és nem is tudom mit gondoljak róla konkrétan, érdekes kicsit furcsa sajátos film mert bár ha az ember nézi összeáll a kép miről is akar szólni a film. A központosított hatalomról arról hogy egy vállalat irányít mindent és minden meg mindenki nekik van alárendelve, legyen az ember vagy éppen egy játék a Rollerball ebben az esetben ami maga egy tömény erőszak, de még ezt is valami jó szándékú törekvésnek és ehhez hasonlónak akarják feltüntetni. Minden esetre maga a film eléggé érdekes lett az biztos, a szinkron amit találtam a filmhez az sajnos már egy másik eset, MGM megrendelés Zone Stúdió elvileg sejthető hogy miféle végeredményt takar ez a 2 apróság nem állítom hogy hallgathatatlan, de ha ez az első szinkron akkor inkább más vetette volna fel és nem ők. Úgy hogy mindent egybevetve érdekes film volt eléggé, holnap jön a 2002-es újrázás mert még azt se láttam eddig, és akit érdekel a film itt megtalálja: [link] .


Apollo 13. - Vélemények

2017-10-08 20:50.53
Én valaha régebben még tv-ben láttam és a közelmúltban adta a tv, a film eredeti szinkronját gondoltam felveszem és leszedtem a direkt új kiadásra elkészített új szinkront is, és tegnap megnéztem az régi szinkront ma az újat. Nos nem rossz az új sem eléggé nosztalgikus de nekem a régi jobban bejött, pláne hogy azzal láttam elsőre a film meg kiváló igazi színvonalas élmény volt erre mondom azt hogy jó és érdemleges film, amit érdemes mindenképpen megtekinteni mert van benne érték és le is köti az ember figyelmét elég jól. Szóval nem ragozom túl a dolgot ez egy jó és érdemleges darab ami nem rövid de érdemes rá időt szánni, mert adja a szintet amit amit az ember elképzel rá magában.


HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják - Vélemények

2017-10-08 19:26.03
Nos ezt a filmet az élet találta ki sőt mondok még jobbat, ezt a történetet tavaly filmre vitték Antrophoid címmel nálunk a mozikban az a film nem ment de nem rég a tv kezdte adni az HBO csatorna talán vagy az egyik társcsatornája, szóval nem annyira új a téma félig meddig. Sőt pontosítok az Antrophoid e hónap 29.-től fog menni az HBO hálózaton belül.


Menekülés Szaúd-Arábiából - Vélemények

2017-10-08 19:13.10
Nos vettem egy nagy lendületet és ma a gyermekrablás-a jordániai akció után megnéztem ezt a filmet is, mert valaha láttam ezt a filmet is jó régen évekkel korábban. Szóval kitérve a filmre nagyon érdekes és jó film volt, egy nagyon is egyértelmű bemutatása mit is jelent üzleti útra menni a Közel-Keleti térségbe, felér egy idegőrlő túrával szó szerint. És a végén kiderül hogy ez az a térség ahova nyugati ember be ne tegye a lábát ha nincs rá komolyabb oka, úgy hogy részemről a film a maximális pontot kapja aki tudja nézze meg mindenképp.


Gyermekrablás - Jordániai akció - Vélemények

2017-10-08 14:30.12
Épp most néztem meg a filmet jobb híján tv-s felvételről, és a poén hogy ez a történet még ha kicsit mellékes szinten is említésre került Betty Mahmudi Végzetes szülők című könyvében is, ami ugye folytatása a Lányom nélkül soha című sikerkönyvének. De kitérve a filmre is jó film volt nem valami látványprodukció de ez nem az akart lenni, ha nem egy anya harca azért hogy visszaszerezze a tőle elrabolt gyerekét és ha kell akkor ezért átlép néhány formai törvényen, amik a tehetetlenséget jelképezik a külügyminisztérium részéről. Úgy hogy mindent egybevetve nem rossz film, egyszer érdemes vele próbát tenni mindenképp.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk