Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2020-06-11
Corpus Christi

2020-06-04
Az igazság

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Dolittle (DVD)
Macskák *2019* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hanna - Gyilkos természet
- Moziverzum, 02:55
Egek ura
- Film+, 03:20
Valami hiányzik
- RTLKlub, 03:30
Ausztrál Expressz
- RTLKlub, 04:05
Szupercella 3: Az Ördögverem
- Film Now, 04:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Keith David (64)
Bruce Dern (84)
Angelina Jolie (45)
Sean Pertwee (56)
T. J. Miller (39)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Tenet - Vélemények
FILMKATALÓGUS TOP 100 JÁTÉK
Rock zene
Birtoklás - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lara Croft: Tomb Raider aaaaa
Luis Guzmán aaaaa

 

Fórum - HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
36. Empire (2019-07-08 22:22.48) aaaaa - (válasz Empire 35. hozzászólására)
*mindkét fél


35. Empire (2019-07-08 22:22.22) aaaaa
Lehetett volna sokkal jobb film, többet vártam. Teli van tipikus hitetlen gagyi propagandával (pl amikor vagy 100 SS katonát kinyírnak, persze! 1 SS katona lerendezte volna az összes Csehszlovák kutyát, ahogy a valóságban is történt) illetve gyengén lett bemutatva mindkét film.
A látvány, hangulat, és egy-két dolog miatt egy gyenge hármas.34. Halember (2019-03-01 18:12.09)  
Ostoba film. :)


33. Nyolcadik utas (2018-05-30 15:18.01) aaaaa
Hogy ez mi akart lenni, a rendező bizonyára tudja. Ami viszont nem lett: jó film! Hogy a franciáknak kell amerikai vezérlet és pénz alatt egy német-cseh öszvért legyártani, több mint érdekes. A műfaj sem konkrét, hisz van itt minden, mint a vurstliban. Talán a művészi dráma lenne a legmegfelelőbb, ha lenne ilyen, ha nem lenne a nyálas, túlzott pátosszal teli vég. Hogy a nagy templomi lövöldözésről már ne is beszéljünk.
Különc kis fattyú ez a film, amit egyszer - fanoknak - meglehet nézni, de soha többé!


32. Emmerich (2018-05-07 14:47.36)  
1960-as csehszlovák film a Magasabb elv a Himmler elleni merényletről szólt.Jana Brejchova,Ivan Mistrik,Frantisek Smolik,Petr Kostka voltak a főszereplők.A film nem szerepel a Filmkatalógusban!?


31. Tjunior (2018-03-31 14:39.18) aaaaa
Spoiler lehetséges.
Azzal együtt, hogy nem tartom rossznak a filmet, elég komoly problémák vannak vele.
Mit is akar a film? Bemutatni Heydrich felemelkedését, az ellene elkövetett merénylet részletes bemutatását, az ellenállást és a megtorlást. Mindezt kevesebb mint két órában. Teljesen esélytelen. Még is megpróbálják, aminek egyenes következménye a kapkodás és a felületesség. Hiába próbálkozik a rendező a dráma is csak félig meddig jön össze a fent említett okokból. Főleg úgy hogy az egyik oldalon Jason Clark meg Rosamond Pike van a másik oldalon meg tucatarcok akiket még megkülönböztetni se nagyon lehet a forgatókönyv pongyolasága miatt. Valamelyik szálat el kellett volna engedni, egyértelmű hogy a merénylet kitervelését. Heyndrich karrierjének meg sokkal nagyobb teret adni, már csak azért is mert a film címe Himmler agyát Heydrichnek hívják nem Heydrich meggyilkolásának. Ehelyett mi van? Heydrichet "megismerjük" feleségül veszi Rosamund Pikote, dara dara dara, beáll az SSben, Himmler, Röhm dara dara dara, már náci főkutya, protektor, Wannsee, dara dara dara, a fél óra kötött házassága már válságban van dara dara dara, ez az egész még 40 perc sincs, 1-2 jelenettel lerendeznek mindent. Na ez így nem. Aztán vágás és mintha elindul egy új film. Ellenállás, merénylet. Küszködés a drámáért.
Mennyivel érdekesebb lett volna ha tényleg megismerjük Heydrichet, a motivációit, a szerepét a Hosszú kések éjszakájában, a kristályéjszakában, a Wannsee-i konferenciában stb. a többire meg elég fél óra. Akkor egy sokkal jobb filmet kapunk nem egy kegyelem hármast érőt.


30. Dobsony (2017-12-22 13:32.57) aaaaa - (válasz Independence 29. hozzászólására)
Az eleje nagyon ott van, jó felvezetés a cimszereplőkről, a nácikról, a német népről.
A közepe kezdett történelemórára hasonlítani, aki nem annyira világháborúspecialista mint Te, csak kapkodta a fejét, le a kalappal a tudásod előtt.
A kritikad vége felé volt egy 12 soros(megszámoltam) összetett mondatod, na ott gurult el a gyógyszered(pozitív értelemben) azt hiszem felrobbantál az írás közben.
Szerintem mindannyiunk közül téged bánt legjobban, hogy erről az érdekes-történelmi témáról ennyire csapongó, olyan semmilyen filmet készítettek.
A véleményed vége volt a legjobb, a libamájas hasonlat telitalálat, na ehhez legalább én is értek. ;)


29. Independence (2017-12-22 11:57.33) aaaaa
Ritkán tapasztalható dilettantizmussal szúrtak el, egy ennyire unikális filmes témát.Szinte meghökkentő, olyan pocsék lett ez a mozi.
Pedig nagyon vártam, nagyon izgatott..., egy egész estés mozi, erről a merényletről, erről az emberről! - legfőképp - a történelem amúgy is alapvető érdeklődési területem s ezen belül is kiemelt helyet foglal el a két világháború Németországának históriája.
Ráadásul Heydrich egy kimondottam érdekes, sokszínű, izgalmas személyiségű, okos pali volt, nem egy ostoba, mániákus, vérgőzős barom, mint, aminek e mozi próbálja beállítani.... egy ilyen „ínyenc zamatokban“ gazdag karaktert, ennyire egy dimenzióssá tenni? Egy ilyen különlegesen rapid tempójú hatalmi karriert, ennyire „hatmondatosan“ elintézni?
Most tényleg, ez mi volt?
Ezért utasítják el sokan, a náci rendszerrel, s e rendszerből fakadó, mérhetetlen fokú, emberiség s emberiesség elleni bűnökkel foglalkozó filmeket, mert azt látják viszont, mit e film sugall, minden náci egy sémára, egy kaptafára készült..., fanatikus, kegyetlen, s olyan..., "náci", nem „figyelnek rá“ a hátterekre, s nem mutatják be az embert..., önmagában, nagy érdeme „A bukásnak“, hogy szakít ezen sztereotip hagyományokkal!

A Wannsee-konferencia, mi Heydrich egyik „fő-műve“ szinte úgy van érintőre véve - fontossága minden a holokauszttal foglalkozó vagy e témában olvasgató ember számára közismert - , mintha összejött volna néhány náci fejes, pogácsázni.
Valójában Reinhard Heydrich nevéhez köthető az Endlösung der Judenfrage, s ezen terv szisztematikus végrehajtása.

[link]

S ráadásul, a mozi arra is képtelen, hogy egy kijelölt vonalon mozogjon, belekap Heydrich magánéletébe, belekap Himmlerhez fűződő bensőséges kapcsolatába - ki egyébként egy gyáva, buta, Hitler seggét nyaló kutya volt, ezért is becsülte nagyra Heydrich-et, felismerve a tehetséget s mindazt, minek ő híján volt - belekap a „londoni szál“ s a prágai csoport ellentétes szándékainak elemzésébe, belekap szerelembe, házasságba, partizán/kém konspirációba, belekap mindenbe..., s mindent félbe hagy, a nézőre bízza, kezdjen ezzel, amit akar...
Nem konzekvens, semmilyen téren, ide-oda kapkod..., s néhány jelenet, tényleg már..., mintha a Return To Castle Wolfenstein first person shooter games katonája lennénk, fröcsög a vér, ropog a Sten - vagy mit bánom én milyen gépfegyver - s hullanak, halomra a buta s ördögien gonosz „nácziak“..., utána meg könnyes búcsú az elárasztott pincében, sírva-picsogva, szentimentálisan..., de mégis bátran, ám mégsem, hisz az utolsó utáni pillanatokig ragaszkodnak életükhöz a merénylők, miközben tettük okán, sokan harapják el a ciánkapszulát..., szemrebbenés nélkül, valódi hősiességgel, honnan tudja bárki is, mi zajlott le a két merénylő közt a kilátástalanság pillanatai közepette? Honnan a bátorság ezt ily pátoszosan vászonra vinni? De gáz..., ez így!
Egyetlen okos párbeszéde a mozinak, minek ez az egész? A bosszú felmérhetetlen lesz, ártatan áldozatok százai, netán ezrei fizetnek majd, egyetlen ember haláláért.
Mindez persze nem a film hibája, de szögezzük le, a háborút, nem a Heydrich merénylet nyerte meg, a nácik sebezhetőségét, nem ez az oktalan akció tette nyilvánvalóvá - ez az akció csak megszülte az embertelen s féktelen kegyetlenség ikonikus szobrát: Lidicét!
A nyilvánvaló:Moszkva, Leningrád, Sztálingrád, Kurszk, Afrika, Szícilia..., s minden front kudarca, a háborút, húsz millió orosz katona mártír halálának segedelmével, a számozott Belorusz s Ukrán s egyéb orosz front nyerte meg, a végtelen tömegben menetelő s elhulló névtelen katonák tömege nyerte meg - Igor, Iván s Vaszilij, kiknek csontjai ismeretlen helyű hantok közt porladnak - a háborút Zsukov, Konyev s Vasziljevszkij nyerte meg, a háború a D-Day okán bukott el, a háborút, a történelmi s gazdasági szűkségszerűség nyerte meg - üzemanyag, fegyver, lőszer, utánpótlás, „emberanyag“ s a felismerés, a háború után, megindulhat a világhatalom iránti harc, csak másképp - a szövetségesek számára.

Persze mindez csak margón..., mindezek saját eszmefuttatásaim, tehát figyelmen kívül hagyható..., ami a mozi érdeme, a fényképezés, a korhű helyszínrajz - leszámítva a zalaegerszegi, befejező soros, pókhálós kályhacsempét, 1942-ben egy prágai konspiratív lakásban :) - s persze Rosamund Pike, ki parádés - igaz, jól állnak neki a „kemény női karakterek“ - s Wasikowska, ki hozza, mit szerepe enged, légies, finom, elegánsan játékos, szerethető..., több is lehetett volna személyes tehetségében..., ha, ha nem oly középszerű e mozi, mint, amilyen s mit nagyon sajnálok!
Mintha az alkotók kaptak volna egy darab csodás, szaftos libamájat, majd agyonsütötték volna, de azért büszkén felkínálják, hogy égett, száraz, vacak..., de mégiscsak libamáj!


28. Dobsony (2017-12-10 14:48.15) aaaaa
Kettővel alattam véleményt formáló C6-nak igazsága vagyon. Ezt nem sok topikban leadott véleményére mondható el, de most "az egyszer" egy filmet néztem vele.
Ugye milyen érdekes és hiteles úgy filmet értékelni, kritizálni ha láttuk is azt? ;)
Addig amig le nem szállt a két ejtőernyős cseh ellenálló elég korrekt, érdekes alkotást kaptunk. Onnan viszont szétcsúszott minden, háttérbe szorult Heydrich személye, amire felépítették a mozit.
Jason Clarke, a Himmlert játszó angol színész és Rosamund Pike egészen szenzációsan adták karakterüket. Ez a film tipikus példája, amikor a színészi játék sokkal magassabb szinten van, mint minden más egyéb az alkotásban, kivéve talán a korhűség és az operatőri munka.
Ebből a témából, ilyen színészi gárdával sokkal többet kellett volna kihozni!


27. Nyomozo1 (2017-12-08 23:28.26)  
Most néztem meg ! Ajánlom a háborús filmek kedvelőinek!
Nekem nagyon tetszett ez a film !! A nácik egyik kiemelt személyisége elleni merénylet nagy pórt kevert fel annak idelyén!!Kicsit részletesebben is bemutathatták volna Heydrich életét !!


26. Cthulhu6 (2017-12-02 10:08.42) aaaaa
Színészileg rendben van, a képi világ pedig fantasztikus.

A legnagyobb baj ezzel a filmmel, hogy túl gyorsan, szinte rohanvást halad végig a sztorin. A film elején 1929-ben járunk, Heydrich még csak egy mezei senki (már a feleségének is előbb van meg a náci párttagkönyve, de akkoriban még maga a náci párt sem olyan erős), aztán a film úgy 15 perccel később később már ott tart, hogy Heydrich magas rangú SS-tiszt, Lengyelországban német tábornokokat zsarol, és halomra gyilkolja az embereket. Ha a történelemnek ez a korszaka újdonság lenne a nézők számára, és ennek a filmnek kellene elmesélnie, hogy mi történt abban a bizonyos 10 évben, hát az égvilágon senki sem értene belőle semmit.
Amikor a film szempontot vált, és hirtelen a cseh lázadók bőrében találjuk magunkat, ez a kapkodással felérő forgatókönyvi pongyolaság még fel is gyorsul. A színészek itt már kevésbé szórakoztatóak (tegye bárki a kezét a mellére, egy Jason Clarke által alakított magas rangú náci tiszt sokkal érdekesebb a vásznon mint egy noname színész által összedobott cseh ellenálló portréja), és a jelenetek olyan elnagyolttá válnak, hogy a néző akár tényleg elveszítheti a fonalat. Én csak azért tudtam követni az eseményeket, mert az Anthropoid-ot már láttam, és így ismertem a részleteket.

Olyan ez a film, mint a kezdetben meglévő 10 órás anyagot (melyből a terjedelme alapján akár a minisorozat is lehetett volna) megvágták 2 órára. Komplett cselekményszálak hiányoznak. Az olyan jelentős dolgok, mint Heydrich felemelkedése, éppúgy kérdőjelek maradnak, mint az olyan apróságok, mint hogy a lázadók a templomban lövöldözés után egyáltalán miként jutnak le a kriptába.

Akármennyire is akartam kedvelni ezt a filmet, ez csak két csillagos lehet (a képi világ azért dícséretes).


25. Oereg Gorm (2017-12-01 21:04.10) aaaaa - (válasz Chim 24. hozzászólására)
Szerintem is.(a színészi játék miatt pl)
A HHHH nálam csak gyenge négyes.


24. Chim (2017-12-01 20:58.36) aaaaa
Az Anthropoid sokkal jobb


23. Spiel (2017-12-01 17:58.25) aaaaa
Sikerült rávennem magam, hogy végignézzem. Ha van elcseszett film, akkor ez simán az. Ennek egy kémfilmnek kellett volna lennie ha Heydrichről szól, helyette kaptunk egy vérfürdővel telített okádékot. A jelleme is kimerül annyiban, hogy egy idegbeteg hóhér. Borzalmasan szar film.


22. Enajoe001 (2017-11-21 21:57.49)   - (válasz Lesliewolf 17. hozzászólására)
Egyik kedvenc könyvem :)

Azt is szívesen megnézném filmben :)


21. Gábor19812 (2017-11-18 11:31.58) aaaaa
borzalmas


20. Langelus (2017-11-05 17:20.22) aaaaa - (válasz Enemy 19. hozzászólására)
Himmlers Hirn heißt Heydrich ;)


19. Enemy (2017-11-05 17:13.22) aaaaa
Gyorstalpaló Heydrich hatalomrajutásától haláláig,mindehhez egy elb...ott filmcímmel:(


18. Langelus (2017-11-05 14:25.30) aaaaa
Hollywood hozza hasonló hőskölteményeit.

Félútig, míg Heydrich életútját láttam, egész érdekes volt, a merénylet előkészületeinél viszont leült.


17. Lesliewolf (2017-10-21 22:31.32)  
Ezt a könyvet olvastam, még akkor is ha nem pontosan ez a story, akit érdekel olvassa el, kitűnő és meglátja, hogy a film, keményen ragaszkodik a valósághoz.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Mesterségem a halál
Szerző Robert Merle
Eredeti cím La mort est mon métier
Ország Franciaország
Nyelv francia
Műfaj regény

Kiadás dátuma 1952
Fordító Gera György


Mesterségem a halál (La mort est mon métier) Robert Merle Goncourt-díjas francia író 1952-ben megjelent regénye; Rudolf Höß (a könyvben Rudolf Lang) az auschwitzi koncentrációs tábor parancsnokának fiktív önéletrajza, a holokauszt újszerű, morbid bemutatása. Az író, a nürnbergi per során tett tanúvallomásait felhasználva – amelyeket 1951-ben a Nemzetközi Zsidó Dokumentációs Központ bocsátott Merle rendelkezésére – valóság közeli képet alkot e bürokrata, gyilkos életéről: „Minden elgázosítással végrehajtott tömegkivégzés az RSHA közvetlen parancsára, felelősségére és felügyelete alatt történt.
„Mindazt, amit a táborban teszek, parancsra teszem!"


16. Lesliewolf (2017-10-21 21:13.55)   - (válasz Langelus 15. hozzászólására)
[link]

itt le tudod szedni


15. Langelus (2017-10-21 20:28.25) aaaaa
Remélem, még idén meg fogom tudni lesni.


14. Lesliewolf (2017-10-21 19:40.20)  
Szerintem nagyon komoly film, nem árt néha ilyet is nézni, hogy tisztában legyünk a történelemmel. A szereplők kiválóan játszották és adtak karaktert a filmbeli "hősöknek", mindkét oldalon. Ez nem egy terminátor vagy transformers epizód volt, annál sokkal keményebb és elgondolkodtatóbb!!!


13. Ragnarok (2017-10-21 16:18.33)   - (válasz Spiel 12. hozzászólására)
Leszarom, hogy nácik vagy fasiszták. Selejtek. Pusztuljon mindegyik. Pá! További jó röhögést.


12. Spiel (2017-10-18 16:44.33) aaaaa - (válasz Ragnarok 7. hozzászólására)
Te nagyon képben vagy. A németek nácik voltak, az olaszok voltak fasiszták. Egyébként Heydrich életéről több helyről olvastam össze az infókat, és igen, így van bizonyos rálátásom arra, hogy a film mennyire hiteles.
De már megszoktam, hogy minden ilyen jellegű témánál felbukkan pár okostojás, akik őrületes módon reklámozzák a marhaságokat. Fasiszták...kimentem röhögni...


11. Kilok (2017-10-16 23:27.30) aaaaa
Igényes, jó filmet sikerült összehozni, csak dícséret illetheti az alkotót. Meglepően jó színészi játékokat látthattunk.


10. Langelus (2017-10-15 22:08.13) aaaaa
Mia és Rosamund nevére figyeltem itt fel.


9. Gábor19812 (2017-10-15 20:17.41) aaaaa - (válasz Cthulhu6 8. hozzászólására)
inkább maradok a marvel és a dc filmeknél mint hogy ezt a xart megnézzem.


Rejtvényjáték 468x60

8. Cthulhu6 (2017-10-12 19:20.13) aaaaa - (válasz Ragnarok 7. hozzászólására)
Heydrich nem fasiszta volt, hanem náci. A fasiszták a húgyagyú digók voltak, akik háromszoros túlerővel sem tudták a briteket kirugdosni Egyiptomból, és akik miatt Hitlernek a legjobb tábornokát és egy rakás értékes páncélosát kellett délre küldenie az orosz front helyett, hogy a Ducéjukat kivakarják a szarból... :D


7. Ragnarok (2017-10-11 15:43.38)   - (válasz Spiel 4. hozzászólására)
Gondolom személyesen ismerted..... Volt a jó fasiszta, meg a rossz fasiszta, gondolod te.......


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmpire, 2019-07-08 22:2236 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu