Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Amerikai mészárlás
- Cinemax, 01:25
A jó eszkortlány hallgat
- Film4, 01:40
A komikus
- Film+, 01:45
Non-Stop
- Filmbox Premium, 01:45
A mestergyilkos - Feltámadás
- Mozi+, 01:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
2022-es választás
Rock zene
Versek!
Akik Szeretik a Comedy Central-t.

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vespa - Az olasz álom aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Jurassic World: Bukott birodalom - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
457. Lükesrác (2023-05-17 12:35.06) aaaaa
Előzetes infók alapján rosszabbat vártam, de azért a jó szintet sem ugrotta meg nálam.
Már rögtön az eleje bakival indít, mikor közlik, hogy a Nublar-szigeten kitörni készülő vulkán veszélyezteti a bolygónkon élő utolsó dinoszauruszokat. Úgy tűnik, a forgatókönyvíró elfeledkezett a Sorna-szigetről, ahol elvileg szintén él egy dínópopuláció. Vagy őket a park újranyitásakor átszállították Nublarra? Volt erről szó az előző részben? Na mindegy, ezen lendüljünk túl.
Egyébként a film első, Nublaron játszódó része még egészen hangulatos, itt-ott visszaköszön a Jurassic-atmoszféra, ami nekem a J.World-filmekből leginkább hiányzik. Sajnos, ez a mozi kevésbé hangsúlyos fele, az utána következő, kastélyos sztoriban viszont már semmi Jurassicos nincs.
Látványra nyilván teljesen oké a film, de manapság, a jelenlegi filmes eszköztár mellett ez alap, erre én nem adok ötöst. Szerintem nagyobb dolog volt anno az első Jurassic Park dínóit olyanra megalkotni, amilyenek lettek, mint ugyanezt 2018-ban. És itt jöjjön egy (nem teljesen pontos) idézet a filmből: „Emlékszel, milyen volt mikor először láttál dinoszauruszt? Olyan volt, mint egy csoda.” Ez így van, és ez az 1993-as első rész nagy előnye a többihez képest. „Élő” dínókat látni, még ha csak filmen is, ott, akkor, maga volt a csoda, igazi újdonság. Azóta, úgymond, hozzászoktunk
Aranyos fricska az elején, hogy BDH-ból először azt a bizonyos magassarkút látjuk, amiben az előző filmet végigfutotta; gondolom, a készítők is szembesültek az emiatti nézői ingerkedésekkel, és beszúrták ide ezt a kis élcet. :D
A szigetes-vulkános rész tehát hangulatilag alapvetően rendben van, mondjuk, azért jutott ide is blődség bőven. Pl. Chris Pratt „elkúszása” a lávafolyam elől, vagy hogy miközben éppen felperzselődik az egész sziget, több húsevő dínó is vígan embervadászgat, még akkor is, ha pont a fejükre folyik a forró láva. De ezeket elnézi az ember, mert a dínók látványosak, az akciók pörögnek, vannak jól eltalált operatőri megoldások, és a végén, a füstben elvesző Brachiosaurus látványa egészen szívszorító, mintegy leképezi Isla Nublar, és a Jurassic Park végzetét, egyben keretbe is foglalja, hiszen egy ilyen dínóval indult az egész kaland. Ha itt érne véget a mozi, elgondolkoztam volna a jobb osztályzaton.
De aztán a sztori második fele teljesen elkanyarodik az eddigi vonalról, és átcsap valami dínós-szellemkastélyos keverékké, ami nekem valahogy nem állt össze. Első alkalommal még azért nincs nagy baj vele, itt-ott izgalmas is, de másodjára már azon kaptam magam, hogy kissé unom, miközben a korábbi részeken még sokszori utánnézésre is izgulni tudok. Amivel nem tudok kibékülni, a menetrend-szerűen érkező „hibrid” dínó, ezt már az előző filmben sem értettem, miért kellett. Mit tudott akár az az Indominousgenya, akár az ide kitalált Indoraptor, amit nem lehetett volna a T-Rexszel meg a velocikkal megvalósítani? Semmi értelmét nem látom a behozataluknak. Emellett elég fantáziátlan dolog tizedjére is eljátszani, hogy egy ragadozó dínó éppen lecsapna hőseinkre, mikor egy másik ragadozó ott terem, és harcba kezd vele. Oké, látványos, de már az első részben is volt ilyen. A magam részéről torkig vagyok már a „szuperintelligens” raptorokkal is, ez anno még Crichton ötlete volt a könyvekben, amit a filmek is egyre mániákusabban vittek tovább, noha paleontológiailag semmi nem támasztja alá. Mint ahogy az lenni szokott, ezek a hiperszuper észkombájn dinyók a felfegyverzett rosszfiúkat gond nélkül levadásszák, a „jó” szereplőket viszont sehogy sem tudják elkapni, a megaokos, megagiga Indoraptornak még egy tízéves kislány is gondot jelent. Amúgy meg ki ez az öreg fószer, aki állítólag Hammonndal együtt álmodta meg az őslényparkot? A kastély pincéjében kialakított titkos labor egyik irodahelységében miért megy a számítógépen az Owen raptoridomításáról készült felvétel? Maisie nevelőnője hová lett a végére? A szabadon engedésnél sem ártott volna visszaolvasni a forgatókönyvben: elvileg 11 állatot mentenek ki a szigetről (ez többször is elhangzik), 11 faj egy-egy példányát. Ehhez képest a végén, mikor kiengedik őket, már kb. kétszer ennyien vannak, minden fajtából több is, ráadásul valami irdatlan nagy alagsora lehet a kastélynak, ha elfértek ott, hiszen többek közt hosszúnyakú Sauropodák is vannak köztük. Aztán Malcolm doktoról megtudjuk, hogy ez a huszonpár dínó majd óriási kataklizmát fog okozni, és átveszik az uralmat a Földön – miközben a valóságban, ha egy állatfaj egyedszáma pár ezerre csökken, már kongatják a vészharangot. Mindegy, a dínók annyira szuperlények, hogy húsz egyed is elég a hatalomátvételhez.
Ebből a hosszú, lehúzó rizsából úgy tűnhetne, hogy valami ótvar rossz filmnek tartom a Bukott Birodalmat, holott erről szó sincs, a gyermeki énem teljesen jól szórakozott rajta, és simán újra fogom nézni. Egy látványos dínós kalandfilmnek tökéletesen megfelel, de számomra a Jurassic-széria a 3.résznél véget ért. Hangulatilag mindenképpen.


456. Kukoricaember (2022-05-23 23:07.30)  
Jó film



455. Norbitzki (2022-05-22 23:31.56) aaaaa
A Jurassic World első része kevésbé tetszett, ez viszont számomra visszaállította az eredeti viszonyokat, vagyis egy remek, szórakoztató mozit. Az első óra a film húzóereje, élmény nézni a sok különböző fajt, illetve a vulkánkitörés is baromi látványos lett. Később a házban már szűkebb terepen kapjuk az adrenalint, erre sem lehet panasz, ahogy összességében a teljes mozira sem. Az öt csillag megtévesztő lehet, a 93-as első verzióra is ennyit adtam, ám azóta eltelt 25 év, megváltozott a technika, és nézése közben két óra úgy elröppent, hogy észre sem vettem. Márpedig ilyenkor én általában maximális értékelést adok.


454. Empire (2022-02-14 21:03.30) aaaaa
Várós a folytatás


453. Dark Bakter (2022-02-14 09:00.34) aaaaa
A korábbi véleményemet fenntartom, nem jó film, de minél többet látom annál több részletszépséget fedezek fel benne...
Zseniális beállítások vannak benne, nagyon erős vizuális "poénok" vannak benne pl. amikor a csőben jön a húsevő dinó és a láva fényénél fel-fel tűnik a sziluettje... Az első fele továbbra is jó, a kastélyos rész már kilök az igazi dinós feelingből... Kár érte...
Ja Bryce Dallas Howard gyönyörű! De tényleg nagyon szép itt (is)...
Átlagos látványfilm, a jobbfajtából, de attól még elmarad az első résztől, a két Spielberg mozitól főleg... Van egy fajta hangulata kétségtelenül,és tényleg jó beállítások vannak benne... De ennyi...
A Világuralomra azért kíváncsi vagyok... Hátha...


452. Frodo Skywalker (2022-02-13 18:50.46) aaaaa
Soha többé nem akarom látni ezt a filmet!!! Nem elég, h már megint az emberi kapzsiságról szól, de számomra volt benne egy különösen megrázó jelenet. Amikor a hajó elhagyja a vulkáni szigetet, ott áll egy szerencsétlen dino, segély kiáltást ad ki, végül elég. Ez nekem több mint szívszorító és úgy vélem ki lehetett volna hagyni


451. Chris Co (2021-08-31 09:59.29)   - (válasz Chris Co 450. hozzászólására)
Lehet, rossz topikba írtam (elnézést)! Spoiler! A ketreces jelenet melyik filmben volt (a kurvagáz, viccesre gondolok)? :)


450. Chris Co (2021-08-31 09:38.04)  
Nem láttam a filmet, csak pár jelenetet abból. Az egyik csúcsragadozó a súlyát megítélve tényleg úgy mozog? A másik, szintén ragadozó ősállat barátságos? Kizárt dolog, mert nem láttam (de nagyon gáz az a néhány percnyi szösszenet is). Anakonda filmben is az óriáskígyó meghazudtolja a gravitációt. Spoiler! Felugrik a fára is. :))


449. Sampler (2021-03-20 23:46.44) aaaaa
Az előző rész is hulladék volt, de ez még annál is szarabb.


448. TurboHagyma (2021-01-29 22:24.34)   - (válasz Ava Gardner 447. hozzászólására)
Nem barátom, a lócitromtól menekültek ami a hagyma végterméke.


447. Ava Gardner (2021-01-29 22:11.41)   - (válasz TurboHagyma 446. hozzászólására)
Azé ilyen különlegesekk ezek a szupidinók, mert sok hagymát adtak nekik enni.
Bűzlött az egész park tőlük, menekültek a látogatók ki merre látott, bezony.


446. TurboHagyma (2021-01-29 22:08.45)  
Elkezdtem nézni a filmet, addig jutottam hogy: SPOILER: a csaj azért szakított a sráccal, mert a nő a nagyvárosban akart maradni, míg a férfi vidékre vágyott... mondhatom igazi felnőtt viselkedésűek. De azért az elején az ürge mégiscsak egymaga kezdett építeni egy házat. Szóval inkább a nő volt ebben a kérdésben gyerekes gondolkodású.
Na mindegy. Csak megjegyeztem a párkapcsolati problémák okát, ami nagyon gyerekes..

A filmről. Látványos volt, vicces volt, elfelejtettem miről szól.

Úgy gondolom sok film van, mint ez is amit már nem kéne erőltetni, újra, meg újra és újra és újra visszatérni a szigetre, dinókkal rohangálni.


445. Vmiso (2020-11-22 09:04.02)   - (válasz Vmiso 396. hozzászólására)
Két év eltelte után már kevésbé tetszett, az első másfél óra még csak-csak, de utána beindult a bullshit parádé.
Spoileres lehet.
-Téglafal a dínóknak:D
-Bemegy egy fogért a legdurvább állathoz
-A balfax csaj kiengedi a raptort is
-A dínó kinyitja az ablakot, és légtornászkodva talpra érkezik a szobába, fejjel lefelé pozícióból.
-Somogassuk meg a raptort minden filmben, mert az ugye alap...
-Célozzuk be a főhőst, aki aztán nekiront a dínónak, és az majd tuti eltéveszti..
Borzasztó fájdalmas jelenetek sora, ami konkrétan jellemző az egész mai filmgyártásra.
Hatásvadászat, irracionális cselekedetek sora, giccs, lélektelenség, béna színészi munka. Ez uralja az utolsó fél órát.
Kár érte, az első filmben még élvezhető szinten tudták tartani a baromságot, itt sajnos már nem.
Hol van már Spielberg két Jurassic filmje, mégis megeszi ezeket reggelire.


444. Bertó!!! (2020-10-05 05:49.54)   - (válasz Tömö 443. hozzászólására)
Ebben a részben, már több az animatronikus dínó.


443. Tömö (2020-10-04 21:55.33) aaaaa
Jaj,de rossz volt ez a rész, elöző még csak csak elment, ezekkel a balfaszokkal.
Az ős Jurassic filmeket szeretem, miert? 20év múlva is a látvány,az látvány ott. Humor!! Lehet röhögni ott, ahol kell! Nem erőlködnek a színészek benne, a dinók is úgy viselkednek,ahogy kell(ene) nekik.
Itt??? Cgi.re már immunis társadalom, nem huuuuuzik fel semmin. Humor ebben SEHOL, nehogy esetleg szórakozzunk egy kalandfilmen, dinók kb.mellékszereplők lettek. A főőgenya, jaj,de milyen volt, a nyomi angol színésszel, rohadtul nem állt neki ez a szerep, maradjon csak romantikázni Angliában.
A film utolsó 10percére két dinó terepet kapott. Na,de abban is mi új volt, SEMMI. A film kb.öszes dinó vs.ember küzdelem lopott volt az elődöktől. Dinó vs. Dinó is:D
Jaj,de rossz volt itt minden, EZT TÖBBET nem akarom látni. Főleg, hogy baromi hosszú is.
3alá, díjjazom a Vulkànt. Az jól működött.


442. Nyolcadik utas (2020-07-26 08:29.46) aaaaa - (válasz -Tomek- 441. hozzászólására)
Igazából nem is a jelenet, csak a könny maradt meg bennem.


441. -Tomek- (2020-07-24 15:39.00) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 440. hozzászólására)
Valójában Kék a film felénél könnyezik, amikor a csaj kioperálja belőle a golyót, Owen pedig próbálja megnyugtatni...


440. Nyolcadik utas (2020-07-23 20:09.56) aaaaa - (válasz Liverpoolfan19 439. hozzászólására)
Ott, ott. :-)


439. Liverpoolfan19 (2020-07-23 18:02.19) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 438. hozzászólására)
Tudom a végén mikor Pratt marasztalni akarja, kék meg visszanéz rà és elrohan. Pedig làttam moziban és azóta is pàrszor, de könnycseppet azt nem.


438. Nyolcadik utas (2020-07-23 17:51.08) aaaaa - (válasz Liverpoolfan19 437. hozzászólására)
A film vége felé, pontos jelentre már nem emlékszem és olyan volt, mint egy csillanás, mikor megvillan a fény a cseppben. Az volt az első gondolatom: könny. (Na, ne már!) De írta valaki lentebb is, ha jól emlékszem.


437. Liverpoolfan19 (2020-07-23 16:57.28) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 436. hozzászólására)
Àruld màr el hol könnyezett kék mert én ilyenre nem emlékszem.


436. Nyolcadik utas (2020-07-23 16:10.26) aaaaa - (válasz Liverpoolfan19 435. hozzászólására)
Vagy Te vagy gyenge megfigyelő.:-))


435. Liverpoolfan19 (2020-07-23 13:36.35) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 434. hozzászólására)
Akkor rossz a szemed.


434. Nyolcadik utas (2020-07-23 11:55.38) aaaaa
Igen.
Én is, mintha láttam volna könnyezni Kéket.
De csak egy csepp volt...
Íme, a dinó emóció!
...
Adtam neki egy közepest, mert középszerű kalandfilmnek elmegy.
Az a baj, ma már mindent visz a látvány. Egyszerűen átestünk a ló túlsó oldalára.
Ebből a filmből egy valami hiányzott. Az első rész varázslata, csodája.
No, meg a színészi játék. Egyedül a kislány... A többi kuka.


433. Pelikanbence (2020-05-22 14:57.16) aaaaa - (válasz Tjunior 417. hozzászólására)
Örök hála!:)


432. Liverpoolfan19 (2020-02-23 22:32.04) aaaaa - (válasz XDM.AndrásXD 431. hozzászólására)
Ez olyan XD vélemény volt...


431. XDM.AndrásXD (2020-02-23 22:00.56) aaaaa
A Jurassic Park meg gyalázása ez a film.
Sajna semilyen értelemben nem alkotott maradandót, max annyiban hogy ezt a filmet senkinek ne ajánljam.


430. Cute Unicorn (2019-11-16 10:15.31) aaaaa
Egyszer megnézhető látvány film.



429. Liverpoolfan19 (2019-09-19 21:43.54) aaaaa
Valami IQ harcostól olyat is olvastam látta könnyezni kéket...szerintem van olyan jó mint az első rész, Bayona stílusa pedig illik a sötétebb tónushoz. Aki meg azon akad ki, hogy vannak hülyeségek egy 65 millió éve kihalt élőlényekről szóló filmben, az inkàbb nézze a Nat Geo Wild műsoràt...


428. Langelus (2019-09-16 18:38.58) aaaaa
Kitaláltam egy jópofa alcímet a 3. résznek:

Jurassic World: Two worlds collide


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLükesrác, 2023-05-17 12:35457 hsz
Kedvenc jelenetekPelikanbence, 2021-10-28 09:0726 hsz
KérdésekPelikanbence, 2021-03-26 13:1817 hsz
Legnevetségesebb jelenetekDarkshade, 2021-02-05 12:5965 hsz
Jurassic World:DominionDexter Sitzky, 2020-07-26 21:402 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk