Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Falcon Lake
- Cinemax, 21:52
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyógyító érintés
- Filmbox Family, 22:40
Conan, a barbár
- Mozi+, 23:00
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 23:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Polgárháború - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ennél csak jobb jöhet aaaaa
Luke Roberts aaaaa

 

Fórum - Ártatlanságra ítélve - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. KicsiRéka (2020-05-26 23:21.34) aaaaa
Egyre inkább ki vagyok éhezve ezekre a klasszikus krimikre, szóval ha valaki tud a mostani felhozatalból hasonlót, ne tartsa magában :) Talán a Sötét vizekent tudnám méltó társnak említeni.

Harrison Ford és Raul Julia remekelt - a film jól felépített, végig fentartja a kételyt az emberben, nálam az utolsó pillanatig - és még a tárgyalás utánig sem volt biztos, hogy Harrison Ford karaktere ártatlan-e vagy sem.

Spoiler

A film közepénél felmerült bennem a gyanú, hogy mi van ha a feleség a gyilkos, de annyira elképzelhetetlennek tűnt, hogy elvetettem az ötletet, aztán tessék :D Amikor javította a kerítést és ott volt a vér, még mindig Fordra gondoltam, hogy na jó, akkor mégis ő volt, aztán belép a feleség - mondom ilyen nincs :D :D A végén a nő monológja viszont nem tetszett, lehet, hogy a szinkronhang miatt, mintha egy Disney hercegnő akarna elalélni, úgy rebegett.

Érdemes megnézni.


18. Vmiso (2020-05-26 09:30.50) aaaaa
Igazi régivágású krimi.

A tempó, a filmzene is ezt a hangulatot erősítette.
Ford, Dennehy, Raul Julia, és Mrs. McClane is remek.
Nézendő.



17. Brundle (2017-10-19 20:08.19)  
Én ma fejeztem be többnapos olvasás után az eredeti regényt amiről úgy tudom idén 30 éves az eredeti külföldi kiadása, és jó könyv volt nekem egy első kiadás van meg még 1991-ből mikor a film eljutott hozzánk a moziba, és a filmet ma este néztem meg felirattal. Hogy is mondjam eléggé jól visszaadta a regényt szerencsére, jó hézagosan ami nem csoda hiszen a film korlátolt idővel dolgozik de mindenképp jó film lett, és a regény is jó volt nem mindig könnyű olvasmány, de azért jó és tartalmas mű volt szerencsére. Úgy hogy azt mondom jó mind a 2 formájában a történet könyvben is és filmben is, aki tudja olvassa el a könyvet mert érdemes és a filmet is érdemes megnézni mindenképp.


16. Delpiero (2017-09-03 20:51.41) aaaaa
Picit méltatlanul elfeledett krimi.
Fordnak nagyszerű partnerei voltak a filmben, és a híres Willis karakter mellett itt egy másik világsztár feleségét is eljátszhatta Bonnie Bedelia, aki itt bizony saját jogon is méltó társa volt partnerének. Raul Julia szintén meggyőző volt.
A sztori ügyesen felépített és végig kellően feszült, a néző végig morfondírozik és várja a következő lépcsőt, hogy a végén az ajtó mögött megtudja mi várja, ami nem éppen piskóta.
Pakula stílusos és nagyszerű mozija.


15. Lifeisamovie (2017-04-20 23:41.15) aaaaa
NA BAZD MEG!
De Tényleg :), most úgy is rá vagyok csavarodva a Meghökkentő mesékre, s egyből az a rész ugrott be, amikor a hapsiról azt hiszik a barátai elföldelte a nejt az alagsorban, aztán feszülsz, ott van e a test a föld alatt, s akkor a nem várt csavar. Valami hasonló futott át az agyamon itt is a végén, amikor Ford épp 'eltünteti a nyomokat, megfordult a fejemben, hogy 'ja nem még is ő volt', aztán a hang a háttérből, s minden kétség eloszlik. milyen rég láttam ilyen elunhatatlan 2 órán át tartó érdekfeszítő filmet, s milyen jó volt Raul 'Gomez' Juliát látni - Isten nyugosztalja - remek védő ügyvédi alakításban. Harrison Ford szívszorító sírógörcsei is már megérik a megtekintést, az a hiteles fájdalma az árulásnak, megdöbbenésnek a szemeiben, ilyen a jó színész, elfelejtem hogy ő az, s csak játszik. Az ember tényleg nem is sejti kikkel van körülvéve.


14. Manderley (2016-02-13 22:51.07) aaaaa - (válasz Alexaa1 12. hozzászólására)
Köszönöm, azóta már megtaláltam :)


13. SzaboKri81 (2015-08-21 20:36.28) aaaaa
Alan J. Pakula mesterien ért a krimi műfajhoz, ezt többször bebizonyította. Az Ártatlanságra ítélve is kimagasló alkotás. Nagyon jó történettel, remek színészi alakításokkal találkozhatunk. És John Williams zenéje, mesteri. Pedig egy két taktus van benne, mégis olyan szenzációs. És a végén a csavar. Húh basszus, nagyon ott van.

Összességében csillagos ötös. Többször nézhető remek alkotás. Igaz a szinkron eléggé furcsa de ez nem von le semmit a film értékéből.


12. Alexaa1 (2015-03-14 07:53.43)   - (válasz Manderley 11. hozzászólására)
newinsane ;)


11. Manderley (2015-01-24 19:08.22) aaaaa
Nagyon jó film. Rég láttam és megnézném újra, de sehol sincs fent sajnos :(


10. Arturo professzor (2013-07-15 05:05.29) aaaaa
hát mint film elmegy de papp jánost nagyon elnézték a hangjaként végvári tamás kellett volna.


9. TLJones2010 (2013-07-14 23:40.18) aaaaa
Micsoda hiba kérem szépen hogy a jó öreg John Williams mester még csak fel sincs tűntetve az adatlapon mint zeneszerző?? Egy 5 Oscardíjas legendáról beszélünk mégnagyobb hiányosságnak tartom hogy a nevével sem találkoztam ebben a fórumban senkinek sem tűnt fel sajnos a dolog...nagyon emlékezetes zongorajátékot írt ez alá, érdemes meghallgatni!


8. John Ryder (2013-05-09 16:04.55) aaaaa
Ja, és a filmismertetőben van egy elírás: Carolyn Polhemus nem ügyvédnő, hanem ügyésznő. Csak szólok.


7. John Ryder (2013-05-09 15:53.09) aaaaa
Egy méltatlanul kevés visszhangot kapott film, legalábbis itt a fórumon, ahogy látom. Pedig egy nagyon ütős krimiről van szó, Harrison Fordnak remekül passzol ez a szerep. Ügyészt játszik ugyanis, aki nem kis név a szakmájában, ezért is hálózza be fiatalabb, ám annál agilisabb kolléganője, aki nem is titkoltan rajta keresztül akarna feljebb jutni a ranglétrán, hisz mikor látja, hogy Sabitch nem akarja megpályázni a főügyészi széket, azonnal dobja őt és rögtön Sabitch főnökével - akit Brian Dennehy alakít (ő játszotta pl. a buzgómócsing seriffet a Rambo 1-ben) - kezd viszonyt. Sabitch-ot megviseli a szakítás, és elég megalázó módon még visszakönyörögné magát, futkos utána, amikor váratlan fordulatként holtan találják a nőt. Mivel a lakásban megtalálják Sabitch ujjlenyomatait, no meg a hölggyel folytatott kis románca is nyílt titok volt, értelemszerűen rá terelődik a gyanú, úgy tűnik, a börtön szinte elkerülhetetlen. A per során a jelek arra mutatnak, hogy valójában ügyész társai akarják kivonni Sabitchot a forgalomból valami rejtélyes, igazságszolgáltatáson belüli korrupciós ügy miatt, s a vádlott maga is - rendőr haverjával - ebbe az irányba próbál nyomozni, hogy tisztázza magát, hiszen elég sok a kérdőjel a benyújtott bizonyítékok körül. A film legvégén azonban jön a bombameglepetés, hiszen kiderül, hogy teljesen másvalaki áll a gyilkosság és Sabitch meggyanúsítása mögött, mint azt addig sejthettük...

Összességében tehát egy baromi fordulatos krimi ez, tele váratlan csavarokkal, hiszen Harrison Fordot eleinte egy szövevényes korrupciós összeesküvés áldozatának hisszük, de végül kiderül: egy szimpla - bár profin kivitelezett - szerelmi bosszú van a háttérben. Ford remekül játssza a megvádolt ügyész karakterét, és a mellékszereplők is zseniálisak: Dennehy figyelemre méltó mint főügyész,
de külön kiemelném Paul Winfield-et is a kőkemény, de ugyanakkor fergeteges dumájú néger bíró szerepében, vagy az amúgy kevésbé ismert John Spencert, aki Ford nyomozó barátját alakította, és szintén egyedi figura. Szerintem az egyik legjobb bűnügyi krimi.


6. DInnyetimi (2012-07-03 20:24.01) aaaaa - (válasz DInnyetimi 5. hozzászólására)
*jó


5. DInnyetimi (2012-07-03 20:23.54) aaaaa
Egészen kis film.


4. Kmacko (2009-11-02 14:35.10) aaaaa
Nagyon jó film lehetett 1990-ben.
Most viszont szürkének,lassúnak és kiszámíthatónak tetszett.


3. Mandria (2009-10-04 20:37.41) aaaaa
..azta....én nem tudtam...
imádom az ilyen krimiket...a szereplők közül mindenki tetszett...
spoiler:
azért nekem nem világos miért nem mosta le a kalapácsot a férje felmentése után...nem akarta egyedül viselni a terhet???....várt , hogy megtalálja és ezzel büntette????....
...agyalok rajta még..:))))
kiváló...nézzétek meg..



2. Bean (2009-03-28 23:18.01) aaaaa
Jó film.Fogadást nyertem a gyilkos személyével kapcsolatban (persze magammal szemben).Szeretem az agyalós filmeket.Amikor megkezdődnek a tárgyalásos jelenetek nekem akkor lesz gyanús a gyilkos kiléte.
Tehát én a film vége elött kb 20 percel tudtam ki lesz a gyilkos.A film csattanós,de nem mindenkinek.Föleg azonknak nem akik már sok ilyen agyalós filmet látott már.Érdemes megnézni, mert a film teljesen krimi hangulatú.ÉS egy perce sem unalmas.
A jó krimik közé tartozik és mindemellé egy jó színész is társul.:)


1. Az utolso szamuráj (2007-10-19 17:12.32) aaaaa
Remek krimi remek szinészek tolmácsolásában.Alan J.Pakula remek atmoszférateremtésről tesz tanubizonyságot,egy tulajdonképp akció nélküli mozit végig ilyen izgalmassan tálalni,nos remek teljesitmény!A krimi utosó 5 perce pedig a régi ,rongyosra olvasott krimiket juttatják eszembe,nem kis erkölcsi dilemával megpakolva.Jó mozi!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKicsiRéka, 2020-05-26 23:2119 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk