Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Aranyeső Yuccában
- Film Mánia, 15:15
A Pentagon titkai
- Filmbox Premium, 15:15
Fater élve vagy halva
- SuperTV2, 15:40
Szeretném, ha szeretnél
- TV2, 15:45
Gumiláb
- Viasat3, 16:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
Fogadóóra
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
A méhész (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rachel esküvője aaaaa
Mauricio Ochmann aaaaa

 

Fórum - Tündérkert (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Lector (2024-01-21 10:22.28)   - (válasz Krapek10 15. hozzászólására)
Ha mindent, Amerika ill más filmkészítök mércéjével mérünk akkor igen.
Szar. A hadsereg a 6-8 föböl álló????
A hajdúk?Akik Bocskai mentében virítva dúlták szét erdélyt , a szászokat?Na igen.
Ott látom még a problemet, hogy tehetségszinttel definiálják egy két ripacs , pózhalamazásait.
Már müvészeti szinttel definiálva...:)
Mondjuk ez sokat lehúz.


15. Krapek10 (2024-01-20 11:58.59)  
De nézem mert érdekel. Mert Magyar. ezért készül ennyi szar



14. Lector (2024-01-20 09:11.29)   - (válasz Lector 13. hozzászólására)
Jav: erről film


13. Lector (2024-01-20 09:10.40)  
Esélyt adva, s nem előítélet gyanánt:- Bizony végig fogom nézni!
Olvastam Móricz Zsigmond könyvét! Számos hajdú és Székely részvétel mellett kell ertől film!
Sok! Erdély Magyarország része volt! Szívében , lelkében!
Már hogyne érdekelne , ezen szempont szerint?!
Nem csillagos ötös, és soxor túlzóan pózolós , sajna!
De nézem mert érdekel. Mert Magyar.


12. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2023-11-28 14:48.48) aaaaa - (válasz Semprini 11. hozzászólására)
Egyetértés, hajszobrászok helyből uv., jelmezek, díszletek OSCAR!Dramaturgia, színészi játék nálam nem OSCAR! De tetszett, nem magyar narancs..


11. Semprini (2023-11-28 11:53.48) aaaaa
Kár, hogy vége van, néztem volna még, és nagyon remélem, hogy hamarosan jön a második évad, de ebből akkor is kevés volt ez a 8 rész, legalább kétszer ennyi kellett volna.
Összességében szerintem remek lett, kifejezetten érdekes, látványos, igényesen kivitelezett, többnyire jó színészeket felvonultató sorozat.
A szereplők többségét ismertem már korábbról, voltak azonban teljesen ismeretlen, új arcok is, mint megtudtam, ők többnyire erdélyi színészek, akik ottani színházakból jöttek.

Nem sok filmsorozatot láttam eddig, ahol a kvázi "főszereplő" egyben a legantipatikusabb, legazonosulhatatlanabb, legutálnivalóbb figura. Itt most ez történik. Katona Péter Dániel olyan végletekig tenyérbemászó, pökhendi nyikhajként ábrázolja Báthory Gábort, ami egészen elképesztő. Nem mondom, jól adja, de ennyire pofánrúgni való karaktert abszolút főszereplőnek megtenni szerintem túlzás volt. Mellette mindenki más összehasonlítahatalanul rokonszenvesebbnek érződik, pedig vannak köztük ugyancsak bőven negatív jellemek is. A legismertebb név a szereplőgárdában alighanem Kálloy Molnár Péter, aki igazi intrikusként settenkedik, ármánykodik, de néhol nekem már kicsit karikatúraszerű lett. A feleségét, Báthory Annát játszó Szőke Abigél volt az egyik "húzónév" számomra, korábbi filmes munkáit mind láttam, és az Akik maradtak óta a kedvenceim közt van, ezúttal is bűbájos, és talán a legazonosulhatóbb, legpozitívabb jellemű szereplő, akinek a karakteríve a legnagyobb utat járja be a 8 rész alatt. Érdekes figura Báthory Erzsébet, akit nem titkolt céllal próbálnak kicsit rehabilitálni, de sajnos Szamosi Zsófia alakítása nekem eléggé maníros, elidegenítő volt. Meglepően jó viszont Bokor Barna mint Bethlen Gábor, persze nem hasonlít a 2000 forintos bankjegyen látható ábrázolásra - szerencsére. :) Kimondottan tetszett a Dobos Evelin által megformált Palotsai Anna, akivel Bethlen egy kisebb liezonba bonyolódik, pedig odahaza a családja várja. Balsai Móni játssza a feleségét, ő is jó volt. Nagyjából ők a főbb szereplők, de rengeteg karaktert vonultat fel a sorozat, sokan csak pár villanásra tűnnek fel, de többnyire jók az alakítások.
A látvány szép, igényes, a díszletek többnyire egész hitelesek, a jelmezek pedig káprázatosan dekoratívak, bár az alkotók a werkfilmben elmondták, hogy nem törekedtek mindenben "echte" korhűségre, de alapvetően megvan végig a középkorias jellege a miliőnek. Azazhogy egyvalamiben durva stílustörés tapasztalható, mégpedig a frizurákban. Főleg a férfiakról mondható el, hogy a lehető legeltérőbb, legeklektikusabb hajviseletek láthatóak, olyan extrém túlkapásokig, mint a hajdúk vezérét alakító Pál D. Attila jellegzetesen MAI, körbeborotvált frizkója, ami az egész sorozatból elképesztően kilóg, de pl. Rajkai Zoltán is úgy néz ki, mint aki most lépett ki egy mai fodrásszalonból. Néhány színész viszont a forgatásra megnövesztette a haját, náluk azért még van némi "középkorias" jelleg, de meglepő, hogy egy ennyire igényes produkcióban miért nem fordítottak egy kicsit nagyobb figyelmet erre is.
A főcímzene is nagyon tetszett, fülbemászó, kicsit Trónok harcát idéző, vszont az epizódok végén a stáblista alatt helyenként nagyon nem passzoló zenét sikerült alátenni.
Összességében én jól szórakoztam, biztosan újra fogom még nézni párszor a Médiaklikken, nagyon érdekesek a wekfilmek és interjúk is, ajánlom mindenkinek, egy próbát szerintem mindenképp megér. Részemről egy négyest kap a sorozat és alig várom a második évadot!
8/10


10. Capt.JackSparrow (2023-11-27 16:10.47) aaaaa
Technikai hiányosságai, gyengeségei ellenére nagyon jó sorozat. Remélem az első évadból tanulva tovább csiszolják és a folytatás még színvonalasabb lesz.


9. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2023-11-25 15:48.19) aaaaa
Itt a vége, nem futok el véle! 2000-ft oson Bethlen Gábor arcképe, egész más, mint a filmben Kálloi parókája, nők műloknijai szörnyűségek. Tündérkert- a cím paradox, olyan horror, hogy ritka, mint a fehér holló. Nem volt karikás, pediglen..Színes, de magyar, a szereplők jóformán ismeretlenek számomra. A régebbi történelmi filmeknél nagyon determináló színészek élték a szereplőket- külsőleg, belsőleg.


8. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2023-11-20 15:44.03) aaaaa
Most pénteken a 8. dik utolsó epizód. Előző részben annyi sötét kép volt, alig látható. Interneten Báthory Gábor másképp nézett ki, meg be is. Ez a kétnevű színész talán a leggyengébb láncszem. Dramaturgia gyenge, nehezen érthető, megnézem a hepi endet, pénteken..


7. Diabola (2023-11-03 21:53.24)  
Az első rész nem tetszett, de lehet még próbálkozom.


6. Capt.JackSparrow (2023-10-30 12:00.01) aaaaa - (válasz Riffraff 5. hozzászólására)
Nem egy Róma, attól nagyon távol áll, de jó.
Érdekes a történet alakulása és Báthory jelleme. Kevés igazi geci van főszerepben.


5. Riffraff (2023-10-28 21:04.30)   - (válasz Capt.JackSparrow 2. hozzászólására)
Ha kosztümös alkotásról van szó, általában bízom az értékítéletedben, ami most meg is lepett, olvasva a kritikákat. Szóval teszek vele egy próbát.
El tudok tekinteni a production value-tól, ha a politikai szál tényleg elég erős ahhoz, hogy fenntartsa az érdeklődésemet.


4. Kalóz Jack (2023-10-27 11:02.56) aaaaa
Üdv Mindenkinek!két 2 mondat nézhetetlen Ócska


3. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2023-10-24 13:37.19) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 2. hozzászólására)
Báthori Erzsébet= Szamosi Zsófia "vér"szívója a leg" szimpatikusabb" Kálloy Molnár Péter paróka hajszobrásza helyből uv. Különben nagyjából egyetértés.



2. Capt.JackSparrow (2023-10-24 09:47.18) aaaaa
Az első rész nagyon nem tetszett, a nyitó jelenetek kifejezetten borzalmas volt.

A második már kezdett magára találni, felkeltette az érdeklődésem.

A harmadik epizód kifejezetten tetszett és várom a folytatást. Szívesen ledaráltam volna az évadot.

Két szemmel néztem. Egyrészt magyar viszonylatban, másrészt világszínvonalon. Utóbbin nem állja meg a helyét, költségvetés hiányában nincs egy súlycsoportban olyan hollywoodi produkciókkal, mint a Tudors, The Last Kingdom vagy a sorozat készítői által emlegetett Game of Thrones. Viszont így is élvezhető sorozatot tudtak letenni az asztalra. Sokkal jobban lekötött, mint sok nagy költségvetésű hasonló, kosztümös történelmi dráma sorozat, mint pl. a most futó Winter King.

Minden amit írok, az első epizód után értendő...
Ami igazán megfogott, az a színészi alakítás és dialógusok. Katona Péter Dániel által életre keltett Báthory Gábor gond nélkül együtt említhető Jonathan Rhys Meyers VIII. Henrikével. Kifejezetten ellenszenves, arrogáns, de jól megírt és eljátszott karakter, akit a néző szeret utálni. Erőteljes jelenléttel bír a képernyőn.

A főszereplő mellett akit mindenképp megemlítenék az Parti Nóra karaktere és alakítása. Minden jelenetében kiváló és hiteles. Ő az abszolút kedvencem.

A jelmezek és díszletek hit and miss, de ez olyan technikai probléma, amit egy második évad esetében könnyen lehet kezelni.


1. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2023-10-14 17:50.05) aaaaa
Már az 1-2 rész is nagyon tetszett, az irodalmi alapanyag, díszletek jelmezek pompája Erdély = Tündérkertbe varázsolt. A legtöbb színész egyenlőre ismeretlen számomra, várom a folyt köv..



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLector, 2024-01-21 10:2216 hsz
KérdésekAkkor is zoli, 2023-11-11 10:292 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk