Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Aranyeső Yuccában
- Film Mánia, 15:15
A Pentagon titkai
- Filmbox Premium, 15:15
Fater élve vagy halva
- SuperTV2, 15:40
Szeretném, ha szeretnél
- TV2, 15:45
Gumiláb
- Viasat3, 16:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
Fogadóóra
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
A méhész (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szabadság hangja aaaaa
Jeff Daniels aaaaa

 

Fórum - Napóleon (2023) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
138. HettyKing (2024-03-26 08:27.51) aaaaa
Ez a film valami szörnyű volt, Nopoleonunk meg momtha végig be lezt volna drogozva.


137. Tjunior (2024-03-05 21:52.13) aaaaa - (válasz Cantri 136. hozzászólására)
Bocsánat, nem kötekedésképp de hol voltak ebben a filmben remek csatajelenetek?



136. Cantri (2024-03-05 20:35.26) aaaaa
Igen vegyes összképű két és fél óra lett.... láttunk egy remek csatajelenetekkel megtűzdelt háborús fél filmet, meg egy egészen zavaros politikai előmenetelt bemutató életrajzi jellegűt, de igazából mind a kettőt feleslegesen dominálta le főhősünk és felesége közötti párkapcsolati melodráma.

Scott nem igazán találta meg a kellő egyensúlyt a történet főbb elemeit illetően, néha meg egyszerűen túl sok szereplőt szeretne mozgatni ebben az évtizedeket felölelő alkotásban, a kapkodás eredménye pedig természetesen a felületesség lett. Egyébként a történelmi hűséget én nem különösebben rónám fel neki, ez nem Viasat History... az alkotói szabadság pedig fontos dolog, főleg ha valami célt szolgál... Jozefin uralta narratíva viszont szerintem is hibás elképzelés volt a kreatív csapat részéről. Amiért viszont mindenképp jó, hogy elkészült ez a film, mert Ridley Scott még egyszer tarthatott egy mesterkurzust miképp is kell csatajeneteket a vászonra álmodni. A brit rendezőlegenda nem csupán a praktikus elemekben vérprofi, de a képek összekomponálását (zene, vágás, hangeffektek) is olyan szintre fejlesztette hosszú pályafutása során, amire igen kevesen képesek. Igazi nagybetűs élmény mindkét nagyobb ütközet.

Mint "életrajzi" film felejthető, és ritmustalan, legfőbb problémája pedig, hogy elvétette fókuszát........de az a kb 1 óra mikor a legendás hadvezért láthatjuk a képernyőn mindenképp emlékezetes.


135. Lifeisamovie (2024-03-02 12:27.18)   - (válasz Dobsony 132. hozzászólására)
Lehet kiírhatták volna a film elején:
Directed by Alan Smithee :P


134. Norbii92 (2024-02-25 17:39.46) aaaaa
Imádom a történelmet, ezért számomra a tavalyi év abszolút legvárósabb filmje a Napóleon volt. Nagy Sándor és Dzsingisz kán után a harmadik kedvenc történelmi személyem, rengeteget tudok róla, nem egyszer elmerültem már az életébe. Napóleon pályafutása nem olyan történelmi esemény, amelyről kevés megbízható forrás maradt volna fenn, s ezért a hiányos adatok miatt a teljes képet csak a fantázia vagy az intuíció segítségével készíthetjük el. Egy modern, bürokratikus állam vezetőjeként tevékenykedett, hivatalos dokumentumok özönét hagyva maga után, számtalan lap és röpirat kísérte figyelemmel tetteit, és igen sok kortársa megírta emlékiratait. Levelezését tizenöt vaskos kötetben jelentette meg a francia Napóleon Alapítvány, s a legkiválóbb történészek elemezték a pályafutását. Sőt azt olvastam, hogy több könyv jelent meg Napóleon-ról a halála óta, mint amennyi év egyáltalán eltelt azóta! Innen nézve ha lehet még jobban vártam, főleg hogy biztatóak voltak az előzetesek is (az ominózus piramis ágyúzást kivéve), Ridley Scott neve meg egy plusz garancia volt a sikerre. Moziba viszont nem jutottam el rá, ám ezt így utólag már egyáltalán nem sajnálom. Mélyen nem szeretnék belemenni a filmbe és elemezgetni, mert nem vagyok történész. Azt se tudtam eldönteni sokáig, hogy egyáltalán írjak-e róla. Ugyanis ez nem az a Napóleon film amit annyira vártam/vártunk.
Számtalan dologba lehetne belekötni annak ellenére, hogy amúgy Ridley Scott koncepciója nem lenne rossz. Napóleon fennmaradt levelezései ugyanis arról tanúskodnak, hogy szenvedélyesen szerelmes volt az első feleségébe, Joséphine-be. A hatalmat viszont jobban szerette, és nem csak a hadvezetésben volt jártas, hanem a politikában is! A film szerint viszont Napóleon mindent Joséphine-nek köszönhet és érte csinált. Ennek ellenére egy kölcsönös abúzuson alapuló házasságot látunk, melyet fájdalmas még nézni is, miközben lényeges dolgok kerülnek kihagyásra, vagy vannak hiteltelenül bemutatva. Egy példa: sem Egyiptomból, sem Elbáról nem azért tért vissza, mert hiányzott neki Joséphine. Inkompetens, férfiatlan, hisztis, és gügyögő szexmániásnak van Napóleon ábrázolva, aki annyira unja a politikát, hogy egyszerűen elalszik a megbeszélés közben. Rejtély számomra hogyan győzhette le ez a karakter Ridley Scott szerint egész Európát... mert legyőzte, ezt a direktor úr sem vitatja. Az egyiptomi és az oroszországi hadjárata (igaz alaposan megcsonkítva), s az austerlitz-i és a waterloo-i csatája is bemutatásra került, az itáliai hadjárata, valamint a lipcsei "népek csatája" viszont meg sem történt Scott szerint - "Itália harc nélkül adta meg magát", és az oroszországi kudarca miatt száműzték -, a belpolitikai intézkedéseiről pedig szó sem esik. Noha az igazi és tartós sikereket Napóleon ott érte el. Íme pár szóban öröksége:
- Konkordátum a pápával (1904-ig fent maradt)
- Értékállópénz (az I. világháborúig fent maradt)
- Francia Nemzeti Bank (máig fent maradt)
- Becsületrend (máig fent maradt)
- Polgári Törvénykönyv (módosításokkal máig fent maradt)
- Centralizált közigazgatás
Végül de nem utolsó sorban, megvalósította a régi rend uralkodóinak álmát: az állami költségvetés egyensúlyát. Hovatovább a mai modern államok alapjait tette le, sajnos azonban minderről a filmből nem értesülünk... Fontosabb volt a végén kiírni, hogy a napóleoni háborúk összesen mintegy 3000 000 ember életét követelték. De ha már adatokról van szó, a legújabb francia Napóleon-lexikon szerint a napóleoni háborúk áldozatainak száma 1 600 000 és 2 500 000 között lehetett. Természetesen ez is igen sok, de a harmincéves háború tízmillió áldozattal járt – nem is beszélve a 20. század nagy háborúiról.
3* kizárólag a színészek és látvány miatt! Előbbiek közül mindenképp kiemelném a főszereplő párost alakító Joaquin Phoenix-et és Vanessa Kirby-t, míg utóbbi meg valóban lenyűgöző és grandiózus! Ennyi ami a filmről elmondható.


133. Chris Co (2024-02-20 15:25.22)  
Itt borult a filmgyártás, mint olyan. Sokszor írom, hogy bolondok azok, akik egy személyt imádnak. Az Alien Covenant ehhez képest doku-dráma. :) Jártam itt-és ott is, de nem ezt hallottam az idegenvezetőktől. ;)


132. Dobsony (2024-02-20 14:44.39) aaaaa
A bemutatót követő héten akartuk megnézni moziban, de így utólag, hál Istennek olvasgattunk kritikákat a filmről és úgy döntöttünk nem igazán szeretnénk majd 3 órát szenvedni és anyázni a sötétben.
Ez valami botrányosan gyengére sikeredett, pedig azt hittem a Covenant után rosszabb Scott filmet nem igazán láthatok. Roppant unalmas, semmitmondó, ultraszar csatajelenetek és fókuszban Josephinnel való szappanopera, amire kihegyezte a figyelmet Scott.
Csúnya dolog tudom, de bevallom őszintén nem egyszer belepörgettem, mert fájdalmasan szar volt követni a rendező agymenését és hamis történetmesélését.
Közel voltam az 1 csillaghoz, de tartottam magam ahhoz, hogy azon filmek "érdemlik" meg az egyest amelyiket végig sem tudok nézni. Ezt nagy nehezen letudtam.


131. Tjunior (2024-02-18 15:06.31) aaaaa
Megjegyzem Napoleon élete az egyik legjobban dokumetált életút a világtörténelemben, az elmúlt 200 évben született vagy 2ezer könyv róla. Mindent tudunk róla, szóval ne kezdjük azt megmagyarázni, hogy hát nem tudjuk, de tudjuk. Max szándékosan meghamisítjuk.


130. Tjunior (2024-02-18 15:02.58) aaaaa
A történelemhez semmi köze. A csatajelentetek nevetségesek. Filmként egy összecsapott nulla. Összekellene számolni, hány olyan szereplő van a filmben akinek szövege ugyan van de igazából lövésünk sincs kicsoda, legalább egy tucat. Phoenix csak téblábol végig. Olyan ez az egész mint a kötelezők röviden, de itt egy 12 kötetetes életművet akartak összefoglalni 10 oldalban, olyan is lett.


129. Anren (2024-01-29 19:56.30) aaaaa
Nem gondoltam volna, h valaha ennyire nem
tudok értékelni egy R. Scott filmet, de ez valahogy… nekem tele van csúsztatással, élvezhetetlen időrendi ugrásokkal, és a csatajelenetek sem voltak olyan húha, de nagy élményt nyújtók (ezerszer izgalmasabbak pl a vikingek sorozat jelenetei)
Phoenix sem nyűgözött le, Kirby meg egyenesen idegesítő volt. Összességében egy összecsapott valami, megvolt, de soha többet.


128. Roxer17 (2024-01-29 08:14.46) aaaaa
Valahogy az egész film olyan sötét és szintelen volt. Lehet direkt így oldották meg,de engem zavart. A csatajelenetek baromi jól,néhol brutálisan voltak megcsinálva. Viszont sok helyen nagyon vontatott volt,talán ha félórával rövidebb jobb lett volna.


127. Lector (2024-01-26 20:16.34)   - (válasz Panyolai 126. hozzászólására)
A Waterloo nagyon ott van! Ez tény.
A 2023- as Napoleon egy RS fikció. Ennél több most nem jöhet már . k--iírtam már minden gondolatom lentebb erröl a filmröl. Összehasonlíthatatlan a Waterlooval természetesen.


126. Panyolai (2024-01-25 18:56.04) aaaaa - (válasz Lector 125. hozzászólására)
Mivel elég sokat olvastam már Napóleonról és korszakáról, számomra ezt nagyon nehéz volt élvezni, ugyanis valóban tele van hazugságokkal. Nem csak néhánnyal, hanem rahedlivel. DE még ez sem lenne katasztrófa, ha a mozi, a történet képes magával ragadni, ám nem tudott. A nagy életműből önkényesen és felületesen kiválogatott epizódok komolyabb karakterépítés és mondanivaló nélkül. Tényleg azt érezni, sokat markol de keveset fog. Egyébként is, egy ilyen kaliberű embernél valóban a feleségével való kapcsolatát kell megtenni vezérfonalnak? Egy Napóleonnál ez érdekli igazán az embereket? Nem inkább az, hogyan lett vagy 15 évre Master of all Europe? Katonai, politikai zsenialitása, munkabírása, szellemessége alig-alig kap itt teret. A (nagyon pontatlan) csatajelenetek látványosnak mondhatók, bár ez egy Ridley-től alap kell hogy legyen. Amúgy Commodus Joker alakítása sem tetszett. Olyan nyomingeres autistás volt, nem tudott szimpatikussá válni. Vanessa Kirby egyértelműen jobbnak tűnt. A zene szokatlan hangzású volt fülemnek, főleg a rendező korábbi filmjeivel összevetve (Zimmer-istálló nem ért rá??)
Mindettől függetlenül Ridley egyik kedvenc rendezőm marad, de ez itt most elég gyenge és csalódást keltő próbálkozás lett.
Továbbra is csak azt tudom mondani, aki egy viszonylag korrekt filmet akar nézni Napóleonról, az a 2002es négyrészes sorozatot válassza. (Vagy ott van a Waterloo, na az tényleg egy zseniális, és egyébként roppant hiteles film!)


125. Lector (2024-01-25 06:45.19)   - (válasz Panyolai 123. hozzászólására)
Ugy van. Fikció! A Mennyei királyság , az Exodus, az Utolsó párbaj,a Gladiátor , mind mind elképzelések , egy történelmi korba
Ültetve. R S úgy gondolja, filmjeiben ehhez joga van , önkifejezése
és a színesebb tartalmak megjelenítésével.
Term igazak a kritikák. Csak sztem egy ilyen idős rendezőt nem lehet negváltoztatni.Sztem nem is akarhatjuk.


124. Lector (2024-01-25 06:38.49)   - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 122. hozzászólására)
Elismerem , nem tökéletes. Egyetlen egy dolog még, és elfogyó érveim között vergődve , mondanám:- A film szemelvények , összefoglalója. A történelem ködfoltjai mögött , saját rendezői elképzelés lapul( R S gyakorta teszi)!
Nem történelem hamisító, hanem saját gondolatainak bevitele a személyiség ábrázolás módszertanában filmkockákon.
Term van történelem hű , ábrázolás. Az dokumentum film névre hallgat. Ennyi.


123. Panyolai (2024-01-24 22:36.23) aaaaa - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 122. hozzászólására)
Itt egy kifejtés a sok közül (amúgy mindenütt ekézik):
[link]


122. Filmbetrachtexpertgutachter (2024-01-23 13:50.54) aaaaa - (válasz Lector 121. hozzászólására)
Nem túl jó film tényleg. Láttam pár Napeloen feldolgozást meg olvastam is róla és a tábornokairól, minisztereiről.
Az alap hiba az, hogy egy második világháborútól 3x hosszabb korszakot próbáltak 2:20 ba belesűríteni. Egy 3 részes trilógiát megérdemelt volna. Ez így egy flúgos futam volt. Toulon Austerlizt Borogyino Waterloo halál.
Kár érte.

Pl Utolsó szamuráj fórumtársunk jobban és hosszabban ki tudná fejteni, hogy mi a hiányossága ennek a mozinak.



121. Lector (2024-01-22 20:43.24)   - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 119. hozzászólására)
Ezt hívom , felületes értékítéletnek.


120. Lepkelali (2024-01-22 20:24.31) aaaaa - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 119. hozzászólására)
Milyen akciófilmről beszélsz??? Oké, hogy a filmkatalógus valamelyik hülyéje ebbe kategorizálta bele, de remélem nem gondoltad, hogy ez a Terminátor?
Napoleon, Wellington, Ferenc, Sándor, Josephine nyilván jó barátságban voltál velük, remekül ismerted őket, hogy meg tudd állapítani, hogy igazi vagy sem a karakterük? Ráadásul a három középső csak néhány percet szerepel a filmben.
Ilyen madár minek ír ide véleményt?


119. Filmbetrachtexpertgutachter (2024-01-18 19:57.40) aaaaa
Pozitívumok: Napoleon nem fekete, nem meleg a filmben.
Neg: Akciófilmnek gyenge. Nem elég véres, nem elég pörgős hozzá.
Drámának nem az igazi. Karaktetek gyengék benne, még maga Napoleon se egy nagy szám. Wellington, Ferenc, Sándor, feleség karaktere sem az igazi.
Történelmi filmnek meg olyan hiányos és zavaros hogy fájdalmas volt nézni. A 2002es Clavier féle mozit meg sem közelíti. Az 1966os Háború és béke részletességét ne is említsem.

Összeségében erős közepes. Lekötött végig, de nagyon összecsapott munka.
Kár érte.


118. Lector (2024-01-14 18:33.32)   - (válasz Vincenzo 116. hozzászólására)
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻


117. Roxi88 (2024-01-14 17:30.42) aaaaa
Ez a film műfaj nem a kedvencem, Ridley Scott-ot imádom mint rendezőt, zseniális, Phoenix pedig fantasztikus színész! A Josephine vonal az nem tetszett egyáltalán, erre a vívódásra és, hogy a nő "mindenekfelett" dologra nem vagyok kíváncsi. Valóban felejthető film. Eredeti hangban is rekedtes Napoleon hangja gondolom Rátóti is ezért vette ilyen a figurát, mert neki amúgy szép hangja van.


116. Vincenzo (2024-01-14 16:37.24) aaaaa - (válasz Lector 115. hozzászólására)
A Prometheus nálam a Horror-Sci-fik hegycsúcsa :) Az Alien univerzumot sikerült úgy tovább vinni, hogy az már nem csak egy szörnyek elől menekülős horror lett, hanem tényleg volt min agyalni utána. A Covenant pont David miatt zseniális. Fishbander tényleg annyira kiszámíthatatlan robot karaktert alakít, hogy fogalmunk sincs mi lesz a következő lépése. Én inkább az ő történetét nézném tovább, mint még egy Alien film, ahol csak Xenomorphok vannak.


115. Lector (2024-01-14 14:47.47)   - (válasz Vincenzo 114. hozzászólására)
Megnyugtató számomra, hogy ugyan azokkal a szempontokkal nézted mint ahogyan én is:)
A Covenant film is mint ûrhorror , vagy akár a Promrtheus is önmagában egyedülálló alkotás!
ès mert nem tecc sokaknak , hogy a storyban egy Robot alakítja ki magát a szörnyeteget!?
Ugyan! A technikaai részletekben viszont pazar a film. (ek)
A Napoleon szeletek, részletek sorozata egy globál összegzés hátterében.Mondjuk szar is lenne egyöntetüen azt mondani:-, hogy fasza a film ill remekalkotói gárda a mögöttes!?
Há hogyan?Pfff ugyan má!:))))


114. Vincenzo (2024-01-14 13:54.00) aaaaa
Ritka, hogy egy 2,5 órás filmbe ne tekerjek bele, de itt egy percig nem unatkoztam. Azt ne várjuk, hogy egyetlen filmben minden részlet benne legyen. Ez a film bizonyos szegmensekre koncentrál az életéből és tesz hozzá.
Jól szórakoztam. Ridley Scott és Joaquin Phoenix vegyék át a megérdemelt legjobb film és főszereplő aranyszobrukat!


113. Alpachino70 (2024-01-10 12:08.13) aaaaa
Kissé vegyes érzelmekkel jöttem ki a moziból a filmet láttán. Nem tudtam eldönteni, hogy a nagyszerű múltal rendelkező Ridley Scott-nak mi is volt valójában a célja Napoleon személyiségét, történelmi nagyságát íly módon bemutatni. Azt már tudjuk a rendező által persze, hogy császárunk "kiválóan" dugott nyúlsebesen,és paprikajancsi módjára, anyakomplekszussal fűszerezve viselkedett hős szeretőként. Persze ettől a ténytől a Történészeknek is leesett az álluk, mert ezt Ők sem tudhatták valószínűleg. ( már ami az aktusokat illeti) De mindegy is, mert nekem erről a történetről egy biztos eszembe jut.Pl.az az általános iskolás szintű történelmi ismeretekkel rendelkező alkotás, ami jól mutatja, hogy kell a lényegtelen dolgokat a lényeges elé helyezni, hatásvadászat, vagy nemtudás okán. De hogy többet ne említsek, pl. Napoleon történelmi jelentőségű rendeletei,( volt jó egynéhány) teljesen kimaradtak, ami Franciaország jövőjét halála után is teljesen megváltoztatta, de politikusi karrierjének bemutatása is, enyhén fogalmazva igen elnagyzoltara sikeredett... és még sorolhatnám, de nem teszem mert előttem sokan leírták a tényeket nélkülöző hibák sokaságát. Summa summárun, számomra ez egy romantikus-háborús dráma volt, kiválló csatajelenetekkel, helyszinekkel és színészi játékkal. Semmi több. De sajnos nem tudom Napoleon császártól elvonatkoztatni, (mert miért is kellene?) ezért tudom jó indulattal is 3 csillaggal értékelni.


112. Lepkelali (2024-01-10 09:49.43) aaaaa
Szerintem jó film lett.
Engem elsősorban a történelmi szála érdekelt, azt többé-kevésbé megkaptam.
Persze volt hiányérzetem (spanyol-portugál hadjárat vagy éppen a lipcsei csata) de 2 és fél órába lehetetlenség mindent belesűríteni.
Josephine által megélt kapcsolatukat kár ekézni itt egyeseknek. Több, mint 200 év távlatból senki nem tudhatja milyen volt, csak ők maguk. A rendezői szabadság meg már csak ilyen, de el lehet menni rendezőnek, aztán ábrázolni, hogy szerintetek milyen is volt, aztán ugatni.
Az akkori felfogás szerint az uralkodóknak (pl. VIII. Henrik) igenis fontos volt a fiú trónörökös. Az, hogy a hálószobákban mi történik, az meg rájuk tartozik, szerintem ott nem járt sem hiteles tanú, sem író. Viszont a kiterjedt levelezésükből simán elképzelhető, hogy valóban erős barátság és kötelék volt kettejük között.
Joaquin Phoenix szerintem megfelelően alakította a karaktert. Napóleon óriási stratéga volt, annak ellenére, hogy a csatáiban rendszerint sok embert veszített.
A jelmezek és a csatajelenetek pazarok voltak.


111. Bertó!!! (2024-01-10 08:06.49)   - (válasz Vincenzo 109. hozzászólására)
Ha vissza is kell seedelni, akkor az már nem.



110. Tjunior (2024-01-09 23:09.07) aaaaa - (válasz Bertó!!! 108. hozzászólására)
Az fel se tűnt, hogy kiírja pendrivera? :D
Most a kiírasba bele se menjünk de 2023ban ilyen warezmesternek nem ismerni a plexet meg a hasonló dolgokat :)


109. Vincenzo (2024-01-09 22:37.14) aaaaa - (válasz Bertó!!! 108. hozzászólására)
Az egymás közti megosztás is legális. A feltöltés már nem biztos.
Kiakasztó amikor az ember valamibe időt és áramot fektet potyára.


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekHettyKing, 2024-03-26 08:27138 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk